Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrueGooner
senior tag
Köszönjük!
Ez tényleg a NextGen FIFA 22?! 1-2 löbbölt labda kivételével Én tökéletesen ugyan azt a 21-et látom. Grafikailag szó szerint semmit nem lépett előre, max a háló animáció aztán kifújt. Az idén 10-es mezszámot kapott Smith-Row arcának frissítésére se voltak képesek?
HyperMotionnek nyomát sem látom, csak egy fokkal lassabb a játékmenet (mint minden év első 1-2 hónapjában).
Ez lenne a FIFA22? Mostmár érthető, hogy az offline játékosoknak a manager mód fejlesztésével próbálják eladni, nert ez gameplay szintjén semmit sem fejlődött így első ránézésre.
25.-én ha nem durdant a PES egy ál leejtős gameplayt, még a végén eladom a PS5-öt, mert nem tudok majd mivel játszani.
-
Jakesz
addikt
Nextgen gameplay: link
-
Geradossz
aktív tag
Szerintetek a coop sb es rivals benne marad amugy?
-
Nandinagy
addikt
Jó látni, hogy mindig csatlakoznak újak így több ember panaszkodását lehet hallgatni majd jövőre.
Az újítások érdekesek és kiváncsi is leszek rájuk. Az eddigi évekhez képest mindenképp felüdülés a másféle kvalifikációs rendszer meg a több jutalom.
A legjobban a checkpont rendszer tetszik egyébként így nem lesz derankolgatás ami hálistennek engem nem érint de azért elhiszem, hogy sok embernek rossz mikor a jobb játékosok 4-5 divvel lentebb vanna mint ahol a helyük van.Gameplayt meg szerintem felesleges trailerben várni mert a fifa tipikusan az a játék amit ha traileren nézel semmi nem derül ki. Ha demo nem is fog jönni de 10 órás trialt mindig kapunk illetve a szerencsésebbek béta kódot is amivel kilehet próbálni a játékot, szóval ott majd eldől
-
Zimmi91
addikt
Hello, új vagyok a Fifáknál mi várható a 22től?!
-
toxicjew
addikt
Jók ezek a változások, kellenek is hogy évről évre varialjanak, mert egy eléggé lekorlatozott jatekmodrol van szó. De mint mindig, úgy most is azon múlik minden, hogy mekkora lesz a bullshit faktor amit a játék ránk zudit majd. Delay, lagg, dda, script, broken animációk, nevezhetjuk bárminek.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
LendvaiFeri1 #89 üzenetére
Pedig MEKKORA kétségei voltak mindenkinek, hogy NEM!
-
|AP|
veterán
"Celebration Camera Settings
Conceding a goal is always heartbreaking, especially in a closely fought match. While celebrations are an important part of real world football, we know watching them can be a frustrating experience for some players.
That’s why we’ve introduced new Celebration Camera Focus settings that allow you to focus on either your team's reaction or your opponent’s celebration when conceding a goal. By default it will be set to “Opponent Celebrations.” Changing this setting will affect every mode in FIFA 22, not just FUT. "Végre nem kell több táncikálós gólörömöt nézni. Ennek az újításnak kifejezetten örülök
-
mcwolf79
veterán
válasz
Geradossz #84 üzenetére
Grafika és egyéb sztem kb. ugyanaz lesz.
Játékos valszeg több lesz PS-en (ugye a nagyobb gépszám miatt is) , bár valszeg Xbox -on sem lesz gond , és mindig fog megfelelő ellenfelet találni .
Fifa21-ben SX-en azért volt olyan a konzol megjelenésekor , hogy FUT-ban jóval erősebb vagy gyengébb ellenfelet dobott , de azóta eladtak pár millió gépet , így sztem lesz bőven játékos itt is (én is arra rendeltem meg az ultimate kiadást ). -
Geradossz
aktív tag
Az ultimate editiont csak holnapig lehet megvenni?
-
Geradossz
aktív tag
Ps5 vagy Xbox series x a jobb platform szerintetek fifa szempontjabol?
-
toxicjew
addikt
[link] Megérkezett a Fut Pitch Notes is.
-
Stylerr
addikt
Xboxon előrendeltem a játékot a Fifa21 menüjéből, ahol írta is, hogy sikeres volt, azonban se a kártyámról nem vonta le a pénzt, illetve semmilyen visszaigazolás nem érkezett e-mailben sem, illetve sehol máshol sem. Másnál is így volt?
-
toxicjew
addikt
-
Jinxb1rd
addikt
Oké oké, és mi van a szerverekkel? Engem semmi újítás nem érdekel, amíg nem lehet passzolni x-szel a játékban. Erről semmi hír?
-
toxicjew
addikt
A lényeg úgyis ebben van [link] Akit érdekelnek a változások az ezt olvassa el, jó hosszú, tele van a szokásos évi "ezt tettük reálissá, azt optimalizáltuk" stb stb szöveggel. Ismerjük már. Aztán úgyis élesben derül majd ki, hogy mi igaz belőle és mi nem, mit sikerült elbaszni, mit nem
-
Jakesz
addikt
Itt megint a duma dominált, aminek a 99%-át már az elmúlt 2 hétben is hallottuk tőlük. Gameplay alig van, de abban az 1-2 jelenetben is voltak érdekes dolgok. Büszkék rá, hogy átírták a kapusok védekezését, erre 2:40-nél azt látjuk, hogy a magasból nulla sebességgel szálló labdát nem megfogja, hanem mátrixosan szögletre üti
1:35-nél pedig a védő simán elérné a labdát, de inkább továbbengedi a támadónak. -
Jakesz
addikt
Ma, 17 órakor jön a gameplay trailer: link
Kívancsi leszek, mit hoznak ki a hypermotion-ből. -
Yodamest
veterán
válasz
TrueGooner #71 üzenetére
Na ezaz, nyilván ha ez az ember szórakozása akkor full megéri, wowosoknak is megéri a 2 havonta 8K előfizetés, pedig az sokkal drágább mint a fifa.... jelenleg engem csak a mismásolás bosszant, hogy bejelentették a PC- verzió nem kapja meg a next gen újításokat, nyilván, hogy minél több konzolt lehessen majd eladni, de ilyet még a világ nem látott, hogy a PC verzió gyengébb legyen bármilyen játékban, mint a konzolos.... ebben legalább egyedi az EA
-
Jinxb1rd
addikt
Aki előfizet EA Play Pro-ra:
- Az szeptember 22 estétől tud majd játszani vele?
- Megkapja ő is a 4xxx Fifa pontot?Már csak hogy az eddigi évek tapasztalatai alapján az összes extrát mindig megkaptam előfizetéssel, még azt is, ami x-ideig preordereltek kaptak. Ugyanez lesz a fifa ponttal?
-
TrueGooner
senior tag
válasz
Geradossz #70 üzenetére
Gondolom a probléma ott kezdődik, hogy szívesen megveszed a jegyet a moziba egy filmre amit még nem láttál, de szeretnéd megnézni. Viszont legközelebb, ha kedvet kapsz ismét megnézni valami oknál fogva, már nem akarsz majd fizetni érte, mert ugye... Már láttad. És akkor ugye ott van még az a probléma is, hogy volt kifogásolnivalód bőven a filmen. 😀
És ez itt a baj, hogy 95%-ban újracsomagolt termékeket kap a játékos, jóformán azt, amit egyszer már megvett, egy évvel korábban.
Ha pedig nem veszed meg, akkor cseszheted, mert a tavaly megvásárolt "ugyan az a játék" már nincs támogatva. És ezt szépen ki is használják, és ránk sózzák minden egyes évben. 😀
De ez totál emberfüggő. Részemről nem sajnálok rá mindem évbem 24-30 ezer forintot, mert jóformán csak focizok a PS-emen, így 1 évre lebontva nekem ténylegesen megéri. De van, aki máshogy gondolkozik.
-
Geradossz
aktív tag
Megnézel a moziba egy filmet 1500 ft álltalába 1,5 óra egy film. De számoljunk kettővel, 750ft-ot fizettél ki az óránkénti szórakozásodért. Ha az 1 év alatt letolsz 400 órát a fifában, ami egy komolyabb játékos szemszögéből nézve nem sok, akkor is mondjuk 25000/400 azaz 62,5 ft az óránkénti szórakozásod. Ez drága??? Egyszerűen nem birom felfogni, hogy egy online játékon mit sokalnak egyesek... Még ha a single playeres 10 órás pókembert nézzük, meg is érteném, de ott se, mert az is jobb árérték arányú, mint egy hülye film, főleg ha végig játszod többször. Mennyiért kéne adni a játékokat 3000 ft-ért? Mikor egy órás szabadulószoba is 2000 Ft/főnél kezdődik.
-
MarioAna
senior tag
ők egyszerűen csak egy letisztult, könnyen érthető focis játékot akarnak egy szintén könnyen átlátható ranking rendszerrel.
Pont ezt ígéri most az eFootball
, mégis csak negatív véleményeket olvasni (persze ők mindig hangosabbak és a clickbait videók is így kapósabbak). Nagyon sok fog múlni a gameplayen, hogy milyen lesz a launchnál, de én pozitívan állok hozzá egyelőre (attól fügetlenül, hogy mennyire katasztrofális lett mind a két nagy focis játék marketing része az elmúlt hetekben).
FIFA 22-ben meg a licenszelt nevek, grafika, FUT függőség a húzó továbbra is. Mondjuk az borasztó, hogy legokosabb módon is 20k-ba kerül az alapjáték, aminek 10-12 hónap az életciklusa. PC-n ugye más, mert egy éves Origin Premierrel megoldod ezt is + ha van 1-2 game a vaultból ami tetszik, már megéri, de Xboxon/PS-en szörnyű ez az ár/érték arány.
#69 nice -
Yodamest
veterán
válasz
TrueGooner #65 üzenetére
Én egyáltalán nem arra gondoltam, hogy költeni kellene rá vagy bármi ilyesmi, elhiszem, hogy top csapatod lehet freeben is. Esztétikai szempontból írtam, hogy nekem nagyon átláthatatlan, túl sok a menü, egyszerűen túl sok minden van benne, ami lényegében felesleges mivel szemmel láthatóan nem ezek a dolgok vonzzák be a játékosokat.
Hiába lehet benne football managert is játszani, meg utánpólást kinevelni, ifiket behívni a keretbe, tréning központokat létrehozni, fagylaltos kocsit kihelyezni a pálya elé, ha a játékosokat ezek nem érdeklik, ők egyszerűen csak egy letisztult, könnyen érthető focis játékot akarnak egy szintén könnyen átlátható ranking rendszerrel.
Én pozitívan állnék egyébként a peshez, fasza lenne ha végre leverné a fifát és tetszik ez a koncepció meg a cross platform lehetősége, csak valahogy az egésznek olyan érzete van már a főmenüben is, mintha valami indie játék lenne, nemtudom...
-
TrueGooner
senior tag
Ez amúgy olyan vicces/érdekes. Én is FIFA-ról váltottam, és emlékeim szerint kellett hozzá vagy egy hét, hogy megszokjam az irányítás alapjait. De sosem éreztem "döcögős/vontatott szar"-nak a játékot. Éreztem, hogy lassabb, hogy más, hogy átkell venni a labdát, mert nem minden esetben és körülmények között működik a kényszerítő, de ezt sosem éltem meg "rossz"-ként... Na de mindegy, ez egy FIFA fórum és ezt tiszteletben is tartom. 😀
-
mcwolf79
veterán
válasz
TrueGooner #65 üzenetére
A lassúság és döcögősség nem a csapat miatt van. Ugyanolyan vontatott szar (NEKEM) a játék menet a Barca-val , mintha a Mucsaröcsöge FC játékosai “futnának” a pályán .
-
TrueGooner
senior tag
Ezek mind csupán megszokás kérdése. Érdekes, hogy az üzleti modellt látod mögötte. Én 0, az-az NULLA forint belefektetesével olyan csapatot építettem fel, ahol szerepelhet Neymar, Ronaldo, Messi, Mbappe, vagy (Arsenal szurkoló révén) Berkamp, Campell vagy Rosicky. Ez csak pár klasszis név, akiket teljesen ingyen, csupán játékkal megtudtam szerezni. Arról nem is beszélve, hogyha például kinyitsz egy ma még nem klasszis, de tehetséges játekost (Pl Saka vagy Fati), akkor bennük rejlő potenciál miatt jatékkal/edzéssel szintre fejleszthetőek, és simán belehet építeni Őket a keretbe. Igazi álom csapatot lehet létrehozni. :) Szóval nem igazán értem miről beszélsz, ha van játék ami a pénzedre játszik, az a Fifa.
Te a FIFA-t szoktad meg, Neked a FIFA lesz mindig is az etalon, mindent hozzá fogsz hasonlítani. Nekem szerencsére sikerült elrugaszkodnom a dologtól.
A játék egyébként MÉG nem free, Te valszeg a PES21 LITE verziót szedted le, ott pedig csak MyClub van, fixen 10 perces meccsekkel, és -sajnos- valóban kevés tartalommal.
Ja és még egy gondolat a lassúságra: Ha csak most kezdted, valszeg Bronz és Ezüst játékosokkal vagy tele, akik érthető módon sokkal, sokkal lassabbak, rosszabb a labdakezelésük, sokkal gyengébbek mindenben. Sztárjátékosokkal sokkal pörgősebb a dolog, de odáig el kell jutni.. :)
-
Yodamest
veterán
Kipróbáltam én is ezt az efootball pest, papíron jól hangzik az egész koncepció, pár észrevétel 3-4 óra játék után:
Ezeknek a free játékoknak mindig van egy olyan hátránya, hogy próbálnak valahogyan minél bonyolultabb menürendszerrel, felépítéssel rendelkezni, hogy már maga a játékos se igazodjon el benne és beleszaladjon valami fizetős felületbe. A genshin impact is ilyen a végtelensok menüjével, almenüjével és pont ezt éreztem a pes feltelepítése után is!
Itt is mi van kéremszépen, úristen, a my club vagyis pes féle ultimate team felületen belül megannyi különböző menü van: egy konkrét football manager van beleültetve a játéba, lehet scoutolni, managereket igazolni, nekik saját taktikájuk van, rábízni a meccseket managerre, de ez tényleg csak ami hirtelen eszembejut, pörgettem a menüket és azt hittem soha nem érek a végére annyi minden van ott..... érdekes ezeknél a free játékoknál valahogy soha nem a letisztultságot, átláthatóságot veszem észre, biztos ez is egy üzleti model/döntés nem tudok másra gondolni. Olyat nem találtam meg benne, hogy pl. hol lehet a meccsek idejének hosszát növelni...
Szóval így menüszinten nekem full átláthatatlan az egész, ehhez képest a fifa nagyon durván letisztult.
A meccsek meg, ahogy itt elhangzott már korábban, valahogy nehézkesek, olyanok, mint egy jó dagonyázós nb1... vannak benne jó dolgok, animációk a fifához képest, de az összkép, maga a játékélmény a fifánál számomra jobb. Mondom ezt úgy, hogy 1 éve nem fifáztam, de ezután egyből felraktam azt is és ááá nagyon kellemes volt! Olyannyira, hogy ma folytatom is, így a pes fényében tisztára kedvet kaptam hozzá.
Annyival letisztultabb, jobban játszatja magát...
-
Toguro San
tag
Kicsit elkanyarodok. Én csak offline módban játszom. És a fifa21-es PS5-ös verzióban már bevezettek egy új kameraállást ezt az EA sport GameCam-ot. Nekem iszonyatosan tetszik.
A PS4-re viszont nem vezették át, mondván ez az újonnan kijött generáció része.
Ti láttok esélyt a Fifa22 esetében, hogy a PS4, Xbox One vagy akár a PC-sek esetében is élvezhető lesz ez a kameraállás?
Szerintem hatalmasat dob ez az offline meccsek élvezhetőségén. -
Geradossz
aktív tag
válasz
TrueGooner #61 üzenetére
Hat ha azt vesszuk alapul, hogy megmagyarazzak hogy hetvegen rangado volt, es azert kapnak ki kedden a blbe mert faradtak, akkor inkabb hagyjuk ezt hogy hanszor birja. Megmosolyogtato ez az indok sokszor. Nekik naponta 2 bajnokit is siman le kellene birniuk jatszani ez az eletuk. Egy 90 perces mecsen maximum 25 percet futnak teljes erobedobassal a nagyresze seta es kocogas. Ahhoz kepest amennyit keresnek a banya munkas napi 8 oraba tolja mindennap es nem rinyal hogy faradt…
-
TrueGooner
senior tag
válasz
Geradossz #60 üzenetére
Szerintem pedig még Te is eltudnád érni ezt a "kirobbanó sebességet" egymás után akár 3x is, egyeltalán nem ritka a mai fociban, pláne nem egy Neymar vagy egy Mbappe esetében. Itt nem egy folyamatos sprintről beszélünk, hanem egy hirtelen, kirobbanó mozdulatról. A legtechnikásabb játékosok ezt pont kombinálni szokták akár többször is, nem pedig egyetlen egybe belefáradni. 😀
De ezen ne álljunk le vitázni, reload time ne legyen egy focis játékban, ez az én szubjektív véleményem. Sok más dolog van a FIFA-ba ami nem reális, miért pont ez lenne az.
-
Geradossz
aktív tag
válasz
TrueGooner #59 üzenetére
Ebbe mi a fura? Való életben is kurvagyorsan meg tud indulni Mbappe mondjuk, de nem tud folyamat ugy futni és mindig olyan sebességel megindulni, pihennie kell. Ez a Reload time.
-
TrueGooner
senior tag
Nekem ez az új "Sprint Boost", vagy nem is tudom mi a neve amit bemutattak... Ezek a dolgok, hogy túl erős a skill, ezért úgy balanszolják, hogy "reload time"-ja lesz... annyira elveszi a foci varázsát (számomra), hogy elmondhatatlan.
Arról nem is beszélve, hogy látom miket nyitogattok, hogy milyen lapokat lehet most szerezni, és képtelen vagytok örülni egy 90+os kártyának. De ez nem a Ti hibátok! Úgy van felépítve a játék, hogy még az utolsó hónapban is olyan lapokat kaphass, ami jobb a jelenlegi kártyáidnál. Mert ha eddig volt egy Neymarod, akkor most itt van a jobb Neymar. Aztán megszenvedsz érte, majd jön a következő rész, és kezded előlről.
Ezért mondják sokan, hogy a FUT nem a fociról szól, hanem a csapatépítésről. És akinek erre van igénye azt kiszolgálja, de aki a sport szeretete miatt játszaná, az folyamatosan csalódik.
-
toxicjew
addikt
Jó megoldás? Mondjuk nem hitegetni az embereket, hülyének nézni őket, hazudozni, sorozatos hibákból adódóan nem egyenlően bánni velük (lásd legújabb Neymar eset, de iszonyú sok volt ilyen). Ez kezdetnek mondjuk egész jó lenne nem? Nem véletlenül van a játékostársadalom nagyobb része lesújtó véleménnyel a cégről. Kérdezz már meg pár kollegát, aki rendszeresen játszik (mondjuk Nándit), hogy mi a véleménye a játék októberi és a későbbi, szétpatchelt változatáról. Ha vmi szar, akkor az szar, nem érdekel, ha vkinek ez nem tetszik, hogy ki van mondva. És igazat adok abban amit mondasz, bármit csinálnak az szar, mert:
1. eleve rossz állapotban van kiadva a produktum
2. annyira broken, hogy számtalan patch kell hozzá, hogy pár hónap múlva érje el a végleges formáját, ami szintén hagy maga után kívánni valót
3. egy évente megjelenő játéknál a fél ciklus arra megy el, hogy tüzet oltanak, majd január környékén elengedik, anank ellenére, hogy a játékosok visszajelzése egyértelmű hibákat, broken dolgokat jelezÉs akkor most jön a "minek játszol akkor???", szóval mielőtt megkérdeznéd, azért, mert egyrészt nagy fociszerető vagyok, játszani is szeretek vele, nincs más alternatíva, és igen, függőség is van a dologban. Itt mindannyiunknak az a célja, hogy egy remek játékkal játsszunk, ehhez képest az EA olyan amatőrséggel közelíti meg az egészet, hogy az egyszerre nevetséges és elkeserítő.
-
Stylerr
addikt
Ha meg nem lettek volna a patchek, akkor meg amiatt hőbörögnél,hogy arra is lusták,hogy foglalkozzanak a kiadás után a játékkal. Ugyan már, sokszor azt érzem,hogy bármit csinálnak a játékkal, vagy bármit mutatnak be, azt zsigerből szarozza le itt sok ember.
Mégis mi lenne a jó megoldás?
Esetleg van olyan játék, ami kiadás után egyből tökéletes és nem kell javítani? Hm, lehet én vagyok a buta, de ilyenről nem tudok. -
toxicjew
addikt
Eredendően azt, hogy tavaly nem volt demo, mert állításuk szerint a végsőkig polírozták a játékot és nem akartak fölös erőforrást pazarolni arra, hogy még egy demot kiadnak. Ehhez képest egymást érték a patchek, kb. 2-3 hetente jöttek, mert mindig volt vmi kínja a játéknak, kezdve az elasticoval, biciklicsellel, meg ilyen-olyan finomságokkal. Januárban már a 8. gameplayt érintő patch volt kint. Nálam ez hatalmas inkompetenciára utal és ez csak a jéghegy csúcsa, de ne is menjünk bele mélyebben, mert év közben ezeket mindig kitárgyaltuk az adott topicban.
-
mcwolf79
veterán
Kicsit nehéz volt kihámozni tulképp mit akartál írni , de próbálkoztam.
Persze , voltak nem kicsi balance problémák (PL játékosok túl voltak tolva, 82 (vagy 84) rating-es kapus kenterbe verte a 9*-es kapusokat, meg úgy alapból ha a játék úgy akarta nem nyerhettél (stamina anomáliák (8* pace-es null staminás játékost nem bírtam lefutni 9* pace-es full staminás játékossal ; meg úgy anblock minden indok nélkül belassultak a játékosok , elfogyott a staminájuk). -
toxicjew
addikt
Mit tuloztam? Ez a játék nem bugos, hanem alapjaiban szarul van megirva és tele van/volt op mechanikakkal. Mindez úgy, hogy inkább nem basztak el időt a demora, hanem még az utolsó pillanatban is fejlesztették. Aztan ehhez képest idei részt is addig kellett "csiszolgatni" amíg már köszönő viszonyba se került a kezdeti játékkal.
-
LendvaiFeri1
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest