Új hozzászólás Aktív témák
-
moma
őstag
válasz MaCS_70 #4719 üzenetére
azt próbáltad, hogy a régi mappát átnevezni. csinálni újat ugyanazzal a névvel és oda irányítani a dropboxot. majd leállítani a syncelést. bemásolni a fájlokat a régiből és folytatni a syncelést vagy újra indítani a dropboxot? (ilyenkor csak indexeli a filokat ami szintén eltarthat egy ideig)
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
válasz trialboj #4709 üzenetére
Én vettem itt és nekem rendben van azóta is. Én sem értem teljesen az üzleti modellt. Lehet arra épít, hogy sokan megveszik az akció miatt és aztán nem használják ténylegesen ki. Szóval, hogy olyanoknak eltudják adni, aki alig érdekelt ebben.
-
moma
őstag
válasz RockFonok #4701 üzenetére
szerintem az a jövő, hogy amit file tárolásra költenél azt elköltöd streaming előfizetésre. Ez az értelmes út nem az, hogy mindenki tárol mindent három példányban. Össz társadalmi szinten ez hatékonyabb. (de aztán tőlem a stream szolgáltató lehet illegális is )
-
moma
őstag
válasz RockFonok #4698 üzenetére
szerintem ezt nem lehet így erőből kezelni. nincs is értelme, mert elég sok macera házilag kezelni a tartalmakat. aki ezt vállalja az amúgy sem fizetne szerintem.
de szerintem nem amiatt fog fizetni az emberek nagy része előbb utóbb, mert kényszerítik, hanem mert sokkal kényelmesebb ilyen szolgáltatásokat használni. mint állandóan vadászni a dolgokat neten, aztán meg másolgatni, meg azt se tudom mi hol van.
-
moma
őstag
Tök véletlen vettem észre, hogy van ilyen, hogy amazon drive 5 giga tárhellyel, használja valaki? Milyen?
-
moma
őstag
Hát jah. És minimum kétszer annyi tárhely kell nekik, mint amit eladnak, feltéve, hogy csak egy plusz backup van. De szerintem inkább több lehet, mert ilyen google szinten nem tudom, hogy bekockáztathatják, hogy esetleg egyszerre megy tökre a két vinya. Szóval azért van költség az oldalukon.
-
moma
őstag
Tök nem életszerűtlen kérdések.
- Tök nagy a verseny ezen a cloud piacon, simán megtörténhet, hogy egy cégnek nem lesz gazdaságos versenyben maradni. Ahogy be is zárt már jó cég. (ahogy régebben email szolgáltatók is sorban, ahogy a gmail elterjedt)
- Simán vesznek el file-ok. Ritka, de megtörténik. gmail levelek is tűnnek el. ha rákeresel neten előfordul. Valamelyik kisebb cloud file tárolós oldalnál, ahol nem azonnal érhetők el a filok, egy reviewnál voltak hszek, hogy egy részét a file-oknak nem tudták letölteni. Support nem reagált, vagy kikerülő válaszokat írogatott vissza. És ez a legdurvább. Most rákerestem és dropbox-nál is van ilyen eset.
Amúgy feltöltöttem pCloudba webes felületeten a zenéimet és a végén volt 20 giga különbség lent és fent. Nyilván valami nem ment úgy, ahogy kellett volna. És nem is tudtam rájönni mi hiányzik fentről ami lent megvan, mert rengeteg file-ról van szó. Újratöltöttem a asztali klienssel és így jó lett. Szóval simán lehetnek gebaszok.
- és jah egyéb gondok is lehetnek. mondjuk google vagy ms átnézi a filejaidat és úgy találja, hogy az tiltott és letiltja. szerintem ilyenre is van esély.
---
Asszem azt fogom csinálni amúgy, hogy ami nem változik gyakran és nem annyira kritikus az elvesztése azt fogom fent tárolni. Ez nem lesz lent meg egyáltalán. Pl zenék. És ami meg kisebb gyorsan változó dolgok, azt meg folyamatosan syncelem lent és fent. És időnként egy második lenti gépre(vagy egy pendrivera) is leszedem. Viszont itt van egy csomó file, ami elég bizalmas adatokat tartalmaz szóval ezeknél meg lehet jobb lenne valami titkosított tárolás, ahol a szolgáltató sem fér hozzá mi van benne. És ezt úgy, hogy kényelmes legyen, mert napi szinten szerkesztem őket.
Ami még jó lehetne egy ilyen cloud-os dologban, ha tényleg bízhatna benne az ember, hogy ami ott van, az a tuti. Mert akkor ami nekem még gond, hogy ha csinálok backupokat és nem vagyok elég figyelmes, akkor ott is ellehet kúrni és már nem tudom miből hol melyik verzió van meg
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Ti mennyire bíztok meg ezekben az online tárhelyekben? megmeritek azt csinálni, hogy csak ott tároltok valamit offline nem is? Mert így lenne az igazi, hogy az előfizetésért cserébe nem kellene vinyákat venni az adat tárolásra. Csak ezek a cégek tönkremehetnek. Meg amúgy sem nagyon lehet tudni mi az esély, hogy náluk vesszen el egy file, mert ott történik valami meghibásodás, akár szoftveres, akár hardveres.
A kérdés még inkább nehéz, mert nyilván nem ugyanannyira megbízhatók az egyes szolgáltatók. Egy google vagy egy MS nem valószínű, hogy tönkremenjen. De egy pCloud? És ha bedől, akkor vajon fogja e hagyni, hogy leszedegesse mindenki a rengeteg ottani adatot még?
-
moma
őstag
válasz dragon1993 #4236 üzenetére
Ha találsz valami kényelmes megoldást erre, akkor megírod ide?
Az is egy kérdés lehet, hogy ha esetleg nem a szokásos eszközről kell elérni egy filet, akkor megoldható e ott szintén a kititkosítás.
-
moma
őstag
válasz Ereshkigal #4135 üzenetére
Egyébként itt van egy ilyen review még titkosításról. Az látszik, hogy azért vannak ennek is hátrányai, sebességben, elérhetőségben.
-
moma
őstag
Én itt láttam tőled függetlenül.
szerk: mondjuk ahogy látom ez ugyanaz lényegében. lent viszont most észrevettem egy ilyet: Refer a friend, get $10! hmm[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Hú, szuper leírás köszi! akkor ezt az 50 gigát összerántom én is. De a fizetősnél jobb a pcloud, mert itt 50 euro lenne egy évre az 500 giga, ott meg sacc ennyiért örökre van. és a pcloud is jó helynek tűnik nekem most így olvasgatva. Na jó én előfizetem meggyőztem magam.
-
moma
őstag
amit előbb linkeltem arról brutál rosszakat írnak el sem hiszem, hogy ilyen van... túlszámláznak, nem adják vissza a pénzt ilyenek.... jó, hogy utána olvastam...
hubiC-t az jó? hogy lett ott 50gigád?
nekem sacc optimális lenne az az 500 giga a pcloudnál,. gondolkodom még rajta. vagy az vagy veszek egy külső vinyát... de akkor szerintem az jobb.
-
moma
őstag
Nem tudom, hogy keveredtem erre a linkre, de ez elég jónak tűnik, ha él, de csak egy év. Utána jöhet a macerás költözés... van értelme egy évre így befizetni azon agyalok.
Szerk: Mondjuk közben nem olvasok róluk jókat...
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Ugye azt jól értem, hogy ugyan feltölthető baromi sok zene a google music-ba, de azokat normálisan nem tudom letölteni. Pontosabban csak offline használatra tölthetem le, de az nem azok nem azok az mp3-ak lesznek, amivel azt csinálok, amit akarok. Ehhez a drive lenne alkalmas, de ott meg nincs alapból annyi hely. én 100 giga zenét tennék fel.
starr: ez a cég vajon mennyire stabil, nem tűnnek el pár év múlva?
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
-
moma
őstag
Dropbox-ot akartam vállalati gépre telepíteni, mondta, hogy tud települni adminisztrátor jog nélkül is. De valamiért kapcsolódni nem tud az internethez. Erre van valami tippetek? Meg tudom ezt oldani magamnak vagy kell konzultálnom a helyi IT-sokkal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest