Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0tr3adY81
aktív tag
A pH! fórum ezen részétől most elköszönök, mert a színvonal kezd egy olyan szintet megütni, ami számomra nem tolerálható sok sok csillag vagy végleges ban nélkül
Búcsúzóul a problémamentes játékért itt hagyok 2 gondolatot.
- csak HIVATALOS helyről szerezzétek be a játékot és mindig legyen naprakész a frissítés
- ha tehetitek, kerüljétek a novinky, fs-games.com, és a többi modlopó oldalt és használjátok a HIVATALOS modhubot. Ezzel is a moddereket támogatjátok, és ott garantáltan hibátlan modok vannak. Persze ez sokaknak nem jelent semmit, csak a "Download" feliratot látják
Pacsi farmerek, jók legyetek
-
n0tr3adY81
aktív tag
Próbaképp dobj egy emailt a support@giants-software.com-ra de valószinűleg nem fognak segiteni.
Az official vásárlási csatornák : a saját weblapjukon keresztül, boltból dobozos verziót és steamen.Mostanság rengeteg jártak igy, akik külső oldalról vették az FS-t (G2A és társai).
Kis magyarázat, mielőtt elkezditek szidni a Giants.
Ezek az "okos és olcsóbb" oldalak 90%-ban lopott kulcsokat, lopott bankkártyaadatokkal beszerzett serialokat adnak el. Nyilvánvalóan ezt a bank inkasszókérelemmel tálalja a Giants felé, aki viszont egyértelmű, hogy le is tiltja egyúttal a serialt. -
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
n0tr3adY81 #495 üzenetére
Bag'n'Lifter pack, jó szórakozást hozzá fórumtársak
-
n0tr3adY81
aktív tag
Épp most tesztelik a bag'n'lifter modpackomat. Vicces, mert pc-n hibátlanul lefut, konzolon viszont az egyik gyári alap parancsot nem tudja értelmezni
Szerintem görcsbe rándul lassan a gyomruk, ha meglátják a nevem egy mod mellett...
Egyébként vicces, mert ebből a 227 darab tesztelésre váró modból, szerintem 20-30 ha minőségi lesz. Olyan fosokat kiengedtek, mint a biobeltz trailer vagy az a bálavilla vagy mi a sz@r. Sima egyszerű 17es áthozatal, kb semmiben nem felel meg a 19 követelményeinek, azon kivül h logmentes
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
Zsolt1966 #447 üzenetére
Elhiszem, hogy van sok jó mod..csak nem egyforma szemmel nézzük a modokat; attól hogy valami logmentesen fut, vagy épp "hibátlanul működik" - van még millió egy kritérium aminek meg kell(ene), hogy feleljen
Az AI mindig is bolond volt, úgy látszik ezt nem tudják kinőni.
-
n0tr3adY81
aktív tag
A héten jött ki az API Documentation. GE-ből egy 8.1beta verzió van.
Ne keresgéljetek még modokat. A normális tesztelt modok csak az official modhub-on elérhetőek, viszont a QA Team már szabadságon van. Majd jövőre. Tessék addig beérni a gyári gépekkel.
Az ilyen fsportal, fsmods meg a f@szom tudja linklopó oldalakon ömlesztve találjátok a szart. Ha onnan szeditek a modokat, ne csodálkozzatok, ha nem működnek. Jelenleg ugyanis az van, hogy HIBÁTLAN modot csak a tényleg hozzáértő modderek tudnak csinálni; ők viszont NEM fogják kitenni publikus megosztóre a hivatalos modhubon kivül.
Az ilyen GE-vel xml konvertálós vérpistike12dzsóndirnyóócerrtanyasiedisön modok egytől egyig szarok jelen pillanatban.
Türelemmel kell lenni, egy fél év és lesz egy fasza jó FS19. Mert a modding alap az kurvajó. És ebből TI, játékosok fogtok profitálni
-
n0tr3adY81
aktív tag
Az a csíkozódás nem hw hiba. Ha hw hiba lenne, szét lenne szórva az egész képernyőn. Szerintem. Én inkább file-olvasási hibára tippelek. Azonkivül -de ezt irtam is a fórumtársnak- korábbi postban azt irta h 34"-es monitoron, 2560x1080 felbontás mellett játszik, azt még a GTX1060 is erőlködve szolgálja ki.
-
-
n0tr3adY81
aktív tag
Hamarosan jön az 1.13
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
hengelhof #197 üzenetére
.lua -ban senki nem fog tudni segiteni, mert a scripting API nincs kiadva még '19-hez.
.xml mi a kérdés?
#198 : garázs -> bérelt eszközök. De ne lepődj meg ha nem tudod leadni, első küldiből nekem is ott maradt ingyen egy 6R + Fendt Ideal
Kézzel kell törölni a savegame-ből, mert bug.
-
n0tr3adY81
aktív tag
farming exe-t "-cheats" paranccsal inditani és gsC tabulátor
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
hengelhof #117 üzenetére
Steam : 34.99 euro (digital release)
Farming hivatalos oldal szintén 34.99 euro (digital release, nem aktiválható steamen)SAD Games magyarországi disztributornál 6.990 + szállitás. (dobozos, lemezes verzió, nem aktiválható steamen)
Még kint sincs a játék hivatalosan, nem volt semmilyen akció/sale, miből gondoltad, hogy bárhol olcsóbb lesz?
ui.: a green-es linken ott a steam matrica jobb oldalon...
-
n0tr3adY81
aktív tag
Őszintén, már fogalmam sincs.. Épp ezt beszéltük egy olasz modder haverral, hogy valszeg limitálták a PBR-t a rendes játékban, és csak a shopban él.. Hétfőn megtudjuk úgy is.
A korábbiakból kiindulva nem nehéz megoldani, csak egy vizuális elem, hasonlóan a 17-es designConfiguration részhez.Ez a területvásárlás nem rossz ötlet egyébként, a becsalt pénzt +1 helyre el lehet költeni
#84 Az a VirtualFarmer tényleg ritka értékes tagja a streamer társadalomnak
Már csak a kalász hiányzik a szájából...
-
n0tr3adY81
aktív tag
Köszi. Szóval az alacsony rakodóval való szállitásról beszélgetnek, és hogy *állitólag* már nem szerencse kérdése, hogy keresztül esik-e rajta a kerék collija.. erre irta a 3d wheel physics-et.Nem akarok rá mondani semmit, ismerve a programozóik néhány eddigi
ótvarelegáns húzását... -
n0tr3adY81
aktív tag
#76 : Vincze Laci erős C64 fan, akárcsak én
Vakondok 4 a számitástechnika hőskorából. Nosztalgia on
#77 :
- scriptek : lua API biztosan változik, hisz az évről évre szokott (gdn.giants-software.com luaDoc scripting)
- objektumot valszeg egy kis xml módositással simán átmennekA gépekről még nem tudok nyilatkozni, az biztos h a tegnap esti stream lesokkolt. Nagyon szépen mutat az új PBR engine a garageshop-ban, de tisztán látszik hogy ingame letiltották, akárcsak a napfény becsillanást (meg még amit nem vettem észre az alatt az 5 perc alatt amig belenéztem)
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
Wildgreen #70 üzenetére
Kért engedélyt és kapott.. Nem fogunk beleszólni, hogy miként szerkeszti át a mapot a saját izlésére, de attól véleményünk még van az elvégzett módositásról
Garage trailer...Gyönyörű szép lengyel műanyag játékszereket látni benne. Csak sajnos köze sincs az első Fendt Ideal-os ingame screenshothoz képest
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
Wildgreen #68 üzenetére
Na megnéztem a mapot. Van benne pár száz megányi duplikált fájl meg felesleges cucc. Először nem értettem, miért van a mapon ekkora hígfostároló telep.
Később megértettem. Szegény jáki lakosok. Súlyos emésztőrendszeri gondokkal küzdenek!
Óránként 450 adag "matéria" egy magánháztól. Matekozzunk
Ha egy adag 30 deka, akkor 450 adag az 135 kiló szar! 1 óra alatt, egy magánháznál... Már értem a koncepciót a nagy tároló teleppel
Illetve opcionálisan : mivel 4000 egység a max. kapacitása ennek a szennyviz aknának, igy gyakorlatilag nem egész 10 óra alatt megvalós az "ön-trágyázás". Nem kell trágyázni, ha már bokáig járunk benne. Ötletes!
Azért a katonásan egyfelé, egy méretre növő fák, meg a német infralámpás disznóól se kutya
Remélem a készitő nem sértődik meg ezért a kis kritikáért
-
n0tr3adY81
aktív tag
Ja már látom fosportálon. Asszem volt engedélye a 6.1-hez, a mi 6.2 verziónkban ki lett szedve amit belerakott, mert irrealisztikus és tájidegen dolgok voltak benne. Igazából tökmindegy, elvileg osztott a map, mindenki úgy barmolja szét ahogy akarja
Mondjuk szerencsésebb lenne az FSH Map v6 mj111 edition v2 néven kiadni
-
n0tr3adY81
aktív tag
Ez sajnos igy van, de erről nem ő tehet.
#61 : milyen fsh 6.2? az official 6.2 nem lett kiadva tudtommal, nem volt ember aki befejezze.. Az én "részem" letudva, a fejlesztéseket beletoltam a mapba, azóta is ott csücsül drive-on a "ToDo" listával egyetemben
Az hogy szegről-végről vérpistike12 mit csinál, nem tudom nyomon követni.. magyarul "acc link"? -
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
n0tr3adY81 #47 üzenetére
Kifutottam a szerk. időből.November 12 után úgyis meglátjuk a streamereknél. -
n0tr3adY81
aktív tag
Azért, mert folyamatosan fejlesztik az engine-t, ami visszafelé/lefelé nem lenne kompatibilis a modokkal. '17-nél behozták a rendes fény-árnyék rendert, ami a specular változását vitte magával.
Nem akarok belemenni a technikai bla-bla-ba, de '19-nél már nagyon durván belenyúltak az anyagkezelésbe, a modderek javára. De ezt majd meglátjátok ti is.
Mondjuk a HDR-t én kihagytam volna belőle, azok a kimosott színek nem az én világom. Amit én hiányolok nagyon, az az 5.1-es hang támogatás.Aláirásomban lévő konfigon fullon fut az FS17, 9.4giga válogatott moddal. GPU 70%+, cpu 40-50% szokott lenni. És stabil 60 fps. Volna rá megoldás, hogy meg low-endebb gépen is elfusson, de akkor helyfoglalást nézve legalább 1,5x méretnövekedéssel fájna. Nyilvánvaló, hogy nem egy kvarcórára optimalizálják a játékot
Ezt így már csak off-ba teszem, mert ezek tények.
Addig, amig valaki nem jártas a 3D modellezésben, nem fogja megérteni az engine műkődését.
Adott egy map, PGR Sliwno. Veszedelmesen jó map. Viszont a készitőnek fogalma sincs arról, mi az a rigid body, collision, LOD, optimalizált textúraméret stb. És igen, az én gépemen is produkál a map 40 fps-t, mert "eszetlenül", átnézés nélkül vannak beimportálva az objectek. Az nem az engine hibája, hogy a vga fizikai számitásért felelős része nem képes kezelni ennyi objektumot.Offense : lagolni max. az internet szokott. Inkább fps drop a keresett kifejezés
Summa: nem védem a Giants becsületét, nem is akarom. Csak arra próbálok rávilágitani, hogy kicsit több "szakirányú" háttértudással más is lehet a leányzó fekvése.
-
n0tr3adY81
aktív tag
Korrekt!
Teljesen jól látod a dolgot. Valóban piac és üzleti érdek az egész. De miért ne lenne az? A Giants se egy irgalmas szamaritánus szervezetJelenleg is vannak olyan dolgok, amivel rohadtul nem értek egyet (bizonyos körök hozzáférnek a Giants belsős cuccaihoz, érdekösszefonódások, kivételezések), de ettől függetlenül még mindig azt tartom, hogy az egyik legkorrektebb cég ebből a nézőpontból.
Vannak modder ismerősök ETSből, Restacar csapatból, és hát nem illetik ékes szavakkal az SCS-t.. Mert az SCS szopatja rendesen a moddereket, mert nem szeretik, hogy a játékukban kotorásznak.
Vagy hozhatnám példának a Bethesda-t. Árulnak/árultak valami mod-tokent, amit real pénzért vehettél meg. És ebből a pénzből kapott a modder, de ŐK lecsipték a token értékének 2/3-át. Volt is felzúdúlás rendesen.Egyébiránt úgy tudom, hogy a steames árat a Valve mint üzemeltető állapitja meg. De lehet rosszul tudom.
Az pedig, hogy a Giants egyeduralkodó ebben a szegmensben, a többi b@lfasz cégnek köszönhető. Nem a Giants tehet arról, hogy nincs értelmes és minősithető konkurencia
Azt is hidd el nekem, hogy megvolna a lehetősége Giantsnek úgy upgradelni az engine-t, hogy a grafika a Ghost Recon Wildlands-el vetekedjen, dinamikus talajjal. De akkor nem futna 5-10 éves gépeken az FS. És azért abba a kézbe nem harapunk ami etet.
-
n0tr3adY81
aktív tag
Csúnya szemét Giants bácsi, mert:
- 2 évente konferencia jellegű továbbképzést tart a moddereknek, jelképes összegért (10 euro két napra, kajával, ajándék csomaggal)
- üzemelteti a modhubot, hogy a konzolosok is minőségi tesztelt modokhoz jussanak hozzá
- modhubhoz alkalmaz +4-5 főt, aki csak a modok tesztelésével és a modderek kérdéseivel foglalkozik
- jutalékot ad a moddereknek a modhub letöltések után+1 : csúny a szemét Gabe bácsi is, mert a steam háttér-infrastruktúráért rátesz egy valag pénzt a steames vásárlásra.
Dobozos verzió:
- lemez, karcolódhat stb, .iso fájlal kell szarozni
- dedikált szervert futtathat
- egy gamekey-t max 5x lehet aktiválni
- minden egyes patchnél le kell tölteni mind az x gigát.Steam release:
- nem futtathat dedikált szerver (dunno váj)
- nincs telepitési limit
- patch kiadáskor csak az adott 2-300megás frissitést húzza le
- nincs lemez ami sérüljön, nincs szarozás iso fájlal.Plusz:
Tudomásul kell venni, hogy az FS-el játszok 95%-a egyszerű ember. Ülnek otthon a kis 1-2-5 mbites vonalon. Ha azt mondod "töltsd le a patchet", csak pislognak mint hal a szatyorban. Már egy auto-update launcher is megzavarná a kis lelkivilágukat.
Egyszerű emberke : dobozos verzió.
Steam release : informatikailag képzett emberke.Szerintem.
No offense, de arra tényleg kiváncsi vagyok, miért mondod azt hogy a Giants egy szemét, és mindig is az volt. Kifejtenéd? -
n0tr3adY81
aktív tag
Ez megint aláhúzza azt amit irtam korábban.
Illetőleg még egy hatalmas sebből ömlik a szar, amit FS17 óta képtelen volt a Giants befoltozni, hiába tudtak róla : modhub értékelés.
Aki egy picit is jártasabb a témában, az bármelyik modot, valós szavazatmennyiségtől függetlenül akár fel akár le is pontozhatja, míg a konzol játékosok NEM tudnak szavazni modokra.Egyébként ez a kimosott színvilág nekem se jön be.. Bár ami jobban zavar, hogy továbbra is a traktor körüli "gömbben" rendereli a tárgyakat, nincs normális LOD. Ami még érdekes lesz, az a napfény becsillanás a különböző felületeken..A gameplayvideókban inkább zavaró vibrálás van becsillanás helyett.
-
n0tr3adY81
aktív tag
jani04 : te mint VIPVIPVIP tesztelő.. te csak maradj csendben pszt!
jozsi252 : nem a használhatóságról van szó...Van egy bizonyos minőségi szint, ún. quality-standard, amit elvár a Giants a modhubra publikáló modderektől. És ez a szintkövetelmény jelenleg írd-és-mond, pofára változik. Nem ugyanazon elbirálás alá esnek a beküldő modderek, erről tudnának páran mesélni mind magyarok, mind külföldiek.
Ha a használhatóságot nézzük: ha nem fossa a logot, máris használható. Az, hogy technikailag megfelel-e az engine és a Giants követelményeinek, már más tészta
-
n0tr3adY81
aktív tag
Lesznek jó modok hozzá
Modkészítés és főleg modellezés terén elég érdekes újitásokat hoztak be, aminek garantálnia kéne, hogy nem lesznek összetákolt modok a Modhubon. Ha a Giants QA team betartja a saját szabályait -"quality over quantity"- akkor a blacksheep-féle modfosó csapatok élből ki fognak hullani. Mondjuk ezzel az a gáz, hogy két kezemen meg tudom számolni, hány modder fog Modhubra modot feltenni
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Ford topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest