-
GAMEPOD.hu
A topikban hirdetni TILOS! A hirdetések helye a HA-n van.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
Ejha, jó passzív ez a topik. Hátha van itt még aktív tag és neki felcsillan a szeme. Tavaszi nagytakarítás alatt, az egyik nyaralásom alatt bugáztam ezt. Hátha valakinek akár a polcra, dekornak jól jönne.
-
emiki6
veterán
Nem játszom, sőt most hallottam először a gémről, de Fredrik Knudsen csinált róla a egy 6 órás dokumentumfilmet:
-
Djuree
félisten
sziasztok!
újrakezdőként belépnék valahova, nyomtam elég sokat de inkább csak egyedül, a karakterem elég sok mindent megtanult már, volt is sokmindenem de sztem az már elveszett.
ha lenne egy jó klán ahova beléphetek és kapok segítséget, inkább infot mint javakat, írjatok légyszi.
Köszi! -
Mydgard
tag
válasz
SpazzMaticus #2523 üzenetére
Egy alfa(!) Heronnal, Sansha teruleten, relic siteokbol lazan kiszeded a havi 500 plexet (~2.5b ISK atm) par ora jatekkal. Magadnak lodd be a jatekidot, mondjuk napi 2 ora, a cel 150 millio naponta. Az 30x150m = 4.5b. Minusz 2.5b es meg marad is a zsebedben havi 2b.
Es ez csak 1 tipp az 1000-bol. Udv, Gonzalez o/
-
Mydgard
tag
Hali!
Egy magyar stream csatorna, hasznos információkkal.
[Gonzalez Alvajero's channel] -
coolpet
senior tag
válasz
SpazzMaticus #2523 üzenetére
Csak igazolni tudom
Bányászás annak való, aki meló mellett egy klánban leparkol és napi 8-10 órában csak fél óránként ránéz, miközben védik a hajóját. Kikonténerezi a kibányászott ércet, és elszállíttatja.
Bányászat másra nem jó. Alphában marhára nincs értelme egy Venture-vel sem.
Exp. frigate, megtanulod azt a 4-5 must-have skillt, és mész black hole-ba relicezni.
Persze tudnod kell használni a safe spotokat, tudnod melyik relic site-on vannak rat-ok, és a DScant spammelni minden scannel combat scannerek után kutatva. Ott nincs Local, ne írj be mert tudni fogják, hogy ott vagy.Így ha jó szériát fogsz ki, van hogy 1-1 site C3-ban dob 40-60M ISK lootot, volt hogy 1 óra után úgy jöttem ki, hogy 300M volt nálam. De megesett, hogy 3 órán keresztül csak bolyongtam lyukról lyukra, és összeszedtem 2 millát. Ez ilyen.
-
SpazzMaticus
tag
válasz
Dißnäëß #2520 üzenetére
Ez a játék az időmilliomosoké sajnos. Nagyon nagy élményeket adhat kezdőként, (és itt a "kezdő" szint éveket jelent, majd utána kezded átlátni a játék "sötétebb" oldalát is, de az egy másik történet...) de csak akkor fizess bele ha előreláthatóan tudod hogy erre nagyon sok időt tudsz szánni, és kb. minden más game-et, hobbit félreteszel...
Akkor viszont azt ajánlom hogy felejtsd el a bányászatot.
A játékból leghamarabb kiábrándultak, kiégettek 90%-a bányászott tapasztalatom szerint.
Kezdőként túl sokan kajálják be ezt a "kiásod magadnak a havi Plex-et" dumát.
Persze ki lehet, öreg rókáknak pl. ez ujjgyakorlat, de kezdőként egy taposómalom, és az erőforrásaid nagy része erre megy el, fejlesztési pontjaidat erre költöd, közben meg "süket és vak" leszel a játék többi és sokkal fontosabb részeire...Ez egy kőkemény PvP game magasabb szinten, a bányászok meg a lenyírandó birkák benne, meg max. a "vízhordók" egy komolyabb klánban...
Vedd meg a havi Plex-ed az Omega status-ért,(a shop-ban tudsz akciókban jó áron sokat venni) ne akard kitermelni, kerüld az összes klánt akik kifejezetten "csak PvE mission + mining"-re hirdetnek, fejlessz kis fregattokra, pvp- explorationra már korán, menj low sec-be (a 0-ást még azért kerüld...
) "élj" egy kicsit black hole-okban, keress relic-eket kezdetként olcsó kis hajókkal amit ha elpukkantanak nem ér nagy kár...
Azután amikor ezeket már jól nyomod, keress egy jó kis PvP-s klánt aktív és hosszú killboard-al, akik a war-ban is benne vannak, a tudás ami ott szerezhetsz ezerszer több mint akármelyik "gürizős gyűjtögetősben"...
Hatványozottan nagyobb élményben lesz így részed, mint "ISK bányász rabszolgaként"...
Persze akkor, ha megtanulod könnyen venni ha esetleg kilövik alólad a gépet (insurance-eket kötni mindíg !) nem sírni érte, ebből tanulsz, és ez a játék lenyege.
Nincs viccesebb és szánalmasabb a kill-ed után érkező "szerelmes leveleknél" ahol a delikvens elsírja hogy hány hónapig bányászott a hajóért amit te 20mp-alatt szétlőttél...
Én pl. anno egy Astero T2 explo-pvp setting-el szereztem meg az első 100-kill-emet a peremvideket meg black-hole-kat járva, magányos kezdő felfedezőket meg bányászokat keresve. Persze én is "elpukkantam" párszor, de azok a hónapok életem legjobb játékélményét adták.Napi 8-12-órában...
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Dißnäëß #2520 üzenetére
Az elején még nem kell a havi előfizetésen kívül több pénzt invesztálni. Majd ha buktad a capitalodat, akkor esetleg...
Időt annyit kell vele tölteni, amennyit akarsz/tudsz, bár nyilván heti pár óra játékkal nincs sok értelme belekezdeni. Én mikor függő voltam, a napi 7-8 óra játék megvolt... -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Dißnäëß #2519 üzenetére
Illetve a tanulásban az Alpha szint fölé kéne mennem, Omega szintre.
Havonta átlagosan mennyi Ft-ot (vagy dollárt) kell/lehet elkölteni a játékra, hogy élvezni lehessen ? Nyilván nézek tutorial-okat is, hogyan kell ügyesen és jól ISK-t bányászni kezdôként, de ha jól látom, ide kell néha való világi pénz is, vagy tévedek.. ?
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, Ti mennyi időt csesztek el ezzel az amúgy fantasztikus játékkal ?
Engem nagyon vonz, de másfél éve megcsináltam egy karaktert, bedokkoltam valami biztos helyre, tanulgattam de már azt sem lehet nagyon ingyen, mert kimaxoltam, és közben meló, tanulás, barátnő, (gyerek nincs), atyaég.Szóval vonz ez a game, de érvágós, mennyi időt előtte kell lenni, nem ? A komplexitása számomra néha felfoghatatlan
Ti mennyire függitek ?
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Működik nektek az Eve?
Nekem tegnap este óta ha be is tölt, akkor sem reagál, ma meg már a launcerből el sem indítja vagy belefagy.
Shared cache ellenőrzés megvolt kapcsolati hibát ír ki.
A honlap is nagyon lassú, veszettül alig tölt be valamit, viszont minden más megy.
Eve-offline szerint minden ok.Nektek?
-
mrzed
senior tag
Szia!
Az icebelt-tel rendelkező szektorokat kék karikával jelöli a Dotlan. Viszont hs-ben a jelölés ellenére gyakran nem találni, mert 1-2 óra alatt lefúrják.
A "számozott" anomáliák alatt a combat anomáliákat érted? Ha igen, akkor ezeket carrierrel farmolható mennyiségben csak jól felhúzott ihub-bal rendelkező sov 00 szektorokban fogod megtalálni.
A 00-ás lét és a nem akarok pvp-zni fogalmak ebben a kontextusban elég érdekesen hangzanak. Ha sov 00-ban akarsz játszani, akkor igenis meg kell védeni magadat, máskülönben a corp és az alli visz a hátán, vagy rövid határidővel ki lesztek lakoltatva. Lehet molyolni npc 00-ban npc állomáson, de ott még egy fregattal sem életbiztosítás kidokkolni, nemhogy carrierrel. -
Nyugis
senior tag
sziasztok!
két kérdésben szeretném a segítségeteket kérni.
1:
hol melyik gombbal tudom előhívni az adott területen lévő számozott anomáliákat és / vagy ice belteket?
2:
van még esetleg vagy inkább létezik még olyan magyar corp aki nulliban él lakik? PvP nem érdekel, gyártás, rakciózás, hold fúrás, belt fúrás, carrierrel rattolás ilyesmi..igaz nekem most kimarad 2-3 év, de ha van jó csapat szívesen csatlakozom.
-
Chabe89
addikt
Nem is kell hozzá izom gép igazából csak jó net kapcsolat.
Ha nem PVP a cél, teljesen használható.
-
válasz
flashpointer #2507 üzenetére
De, teljesen más a 2 játék. Azt azért scak nem gondolod komolyan, hogy ha valaki évekig játszott a PC-s Eve Online-nal, akkor áttér egy másik MMO-ra...
-
válasz
flashpointer #2505 üzenetére
Az eléggé különbözik, és nem is ugyanazon a szerveren megy.
-
Viktoár
addikt
Köszi mindenkinek, már játszott az illető laptopon csak az céges volt és most az már nem opció.
Hát nem tudom mi fog beleférni 50k-ba de majd vadászunk valamit.
-
mrzed
senior tag
válasz
Viktoár #2501 üzenetére
Eve Online System Requirements
Egyelőre még támogatott a dx11 is, ha a minimum és a recommended közé be tudsz lőni ennyiért egy laptopot, akkor még elfogadható lesz a játék futása. -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Kicsit kihalt a topik de azért kérnék egy kis útbaigazítást. Nem ismerem a játékot, látni már láttam ahogy más játszik vele, engem nem fogott meg. Azonban megkértek hogy nézzek a játékhoz egy laptopot. Annyi infot kaptam hogy használtra gondolt az illető 50k környékén. Ebből kiindulva szerintem nem a hardcore játék lenne a cél, mivel nem vagyok képben így hozzátok fordulok hogy van-e valamilyen alternatíva vagy ilyen feltételek mellett felejtős a buli?
-
Smells
tag
Backspace: "legalább SP arányos a költség."
Nem teljesen arányos, hacsak nem volt valami változás, amiről nem tudok.
Ha 15 euró / hó az előfizetési díj, akkor egy évre 15*12 = 180 euróba kerül a játék.
Kb. 20-22 millió skill pontot lehet 1 év alatt egy kariba beletenni "természetes módon", ha nem költesz erre külön.
Tehát a "12,960,000 Skill Points for €285.99" az jelentősen drágább mulatság az előfizetési díjért kapott skillpont-tanuláshoz képest.Zsoxx: "Ennyire rosszul menne a CCP-nek?"
Ne felejtsünk el egy dolgot. A CCP-t megvette egy dél-koreai cég 425 millió dollárért. Ennek a befektetésnek van egy alternatív költsége. Csak 5%-al számolva ez éves szinten 25,5 millió dollár. Tehát ha ennyit nem szednek ki az Eve-ből (és egyéb CCP termékekből) évente tiszta profitként, akkor kétséges, hogy megérte megvenni ennyiért.
Ha 15 dollár a havidíj és ez a 15 dollár tiszta profitként realizálódik (ami abszolút lehetetlen, csak az egyszerűség kedvéért írom így) a pénzügyi év végén, akkor könnyen kiszámolható, hogy a 25,5 milliós alternatív költség eléréshez 1,7 millió előfizető szükséges. Amikor még képben voltam az Eve-el, max néhány százezer aktív előfizető volt. Ezek alapján könnyen belátható, hogy más forrásokból kell a befektetést megtéríteni. Itt jönnek képbe az ilyen promóciók, meg a "pay-to-win", a mikrotranzakciók és barátai. -
Backspace
tag
Ilyet én is kaptam, de ahogy megláttam a számokat én is csak nevettem magamban egyet.
Úgy látszik, hogy legalább SP arányos a költség. Meg hát nézzük a jó oldalát, legalább van lehetőséged élni vele, ha akarod...Rise like a phoenix and make a triumphant return to New Eden with the Skill Point Resurgence offer! Until 03 January 2022, you can get 8,100,000 Skill Points for €199.99 to catch up with all the training time you have missed.
-
Ezek nem normálisak. Gondolják, hogy kiperkálok nekik ennyit accountonként?
Rise like a phoenix and make a triumphant return to New Eden with the Skill Point Resurgence offer! Until 03 January 2022, you can get 12,960,000 Skill Points for €285.99 to catch up with all the training time you have missed.
-
De nem csak abból van, én is 2 accountot fizettem. Na meg szinte bármit csinálsz a játékban, az a PvP egy formája, mert a többi játékossal versenyzel. Még a level 4 küldetések sem tisztán PvE, mivel folyamatosan azzal kell foglalkozni, hogy kikerüld meg átverd a gankereket. Sokkal veszélyesebb volt így is a hisec mint null, de gyakorlatilag szétcseszték az egészet annyira, hogy kb 15 év után azt mondtam, elég ebből a sz@rból. Pedig imádtam a játékot.
-
Zsoxx
senior tag
Mi történt az Eve-vel? Május vége óta meredeken zuhan a játékosok száma.
-
Ivanh
senior tag
Sziasztok!
Sajnos lenyúlták a main accountomat, írtam ticketet a ccp-nek de 5 napja nem válaszolnak.
Szerintetek mi lehet a gond?
Esetleg írjak újat? -
beluschi
tag
Gyakorlatilag nullsec lett, majd meg is szűnt az Amarr-Jita közti Niarja átjáró. Lekapcsoltak a kapuk és a többi triglavianok által elfoglalt rendszerrel együtt (összesen 27) egy külön összefüggő régiót - Pochven néven - alkotnak, amit wh-kon keresztül és filamentekkel lehet megközelíteni. Azt hiszem bent nincs local, tehát olyan mint wh-ban, csak az ide tartozó rendszerek közt a kapukon lehet ugrálni. A benti stationok, service-ek használata, meg a kapuk közti ugrálás is standinghez kötött. Ezzel Amarr és Jita közt hs útvonal csak Hek felé lehet, kb. 40 jump.
-
Luperator
tag
Meglepődtem sok dolgon és amit látok, átalakult nullsec is. Átdolgozták a bányászatot, Rorqualt így alig látni, esett az ára, minden másnak meg felment. Az ess meg a rattolás... Nyilván az a legkönnyebb pénz még mindig de ahogy én látom ess-t se járnak már annyira rabolni mint régen, minek? Pár millióért? Nyilván ez régió függő de pár tízmillión kívül nem láttam többet sose. Ergo rattolni se úgy rattolnak már mint előtte, nyilván ez volt a cél. Capital alapból drágább lett, de legalább hamarabb szét is szedik, youtubeon akad jó pár példa rá, hiába vagy standing fleetben. Ha kivételesen nyugodt rendszerben vagy és nem zargatnak meg a bounty modifier lesz alacsony, szóval pénzt se fogsz annyit keresni. Ja, ahogy olvastam a DED esélyét is csökkentették, én nem is látom annyira pörögni mint régen azt sem.
Én értem, hogy változtatni akarnak, de ezzel aztán jól tökönrúgtak mindenkit. -
Luperator
tag
Mindig van pár öreg róka vagy épp kíváncsi új aki nyomja még a játékot, de sokat változott az elmúlt két évben, mióta abbahagytam.
-
Spenike
tag
Én is" most kezdtem el valami jó Cég/klán jól jönne ahol van aki tudna okítani mit merre ?
-
Viper26
nagyúr
Jétszik még valaki?
-
Mydgard
tag
Ha vannak uj jatekosok, Providencebe le lehet jonni. Vagyunk itt paran magyarok, kezdo karakterek is megismerkedhetnek az alapokkal.
-
sequator
senior tag
válasz
Dißnäëß #2471 üzenetére
EVE az ilyen.
Általában véve nem menő, mert olyan mint az élet. Mindenért meg kell benne küzdeni, különösen az elején. De azért játszanak vele elegen. A lehetőségek végtelen tárháza meg könnyen elnyeli az embert.
Csak, hogy lásd mi mindent lehet csinálni: [link]
Én ritkán lépek be, de ha segítségre van szükséged, írj bátran.sautia
-
Dißnäëß
nagyúr
Aztarohadt
Ma léptem be életembe először, na mondom kipróbálom.
Először is másfél óra alatt kreáltam egy karaktert (egy dögös csajszit)
, aztán elkezdtem a játékot, uhh
Még tátom a számat
Elképesztő mennyiségű infó és olvasnivaló így elsőre, 2 warp ugrás után .. bedokkolásig jutottam...
Tolja ezt még valaki innen ? És úgy a világban amúgy ? Menő, nem menő ? Szippantson be, hagyjam ?
Marhára tetszik, de "pffffffff" úgy érzem magam benne, mint Alice csodaországban
-
Micsurin
nagyúr
Mennyire él még ez a játék? Régen sokat toltam, és most a mobilos copy (Second Galaxy) kicsit meghozta a kedvem a játékhoz. Makró és Mikró órák alá pont jó lenne....
-
RichieTri
senior tag
Mi újság Delveben?
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Sonja
nagyúr
Hátha valakit érdekel.
-
3.Aragorn
addikt
Sziasztok
Kipróbáltam a játékot, de az 1 órás karaktergenerálást követően az első 10 perc után kiléptem. Sok ez a kezelőfelület, nem értem az irányítást, vagy hogy egyáltalán mit kellene csinálni. Pl. mivel mozgatom a hajót? Eddig csak célpontra rá alignolva tudtam felé haladni, nem tudok magamtól kormányozni.
Sose mmo-ztam, és az űrhajós játékok is idegenek számomra. (joystick sincs) -
haxiboy
veterán
válasz
Pakmara #2452 üzenetére
Szia. Első körben én is a tutorialokat javaslom, illetve azt hogy minél előbb keress egy céget akik foglalkoznak újoncokkal, és megtanítanak az alapokra. Minél előbb kezdj el PVP csatákra járni, mert ez élteti a játékot és általában 2 véglet létezik. Te leszel aki lelő valakit, vagy téged lőnek le. El lehet kerülni a csatákat de ha sokat PVP-zel, akkor lehet esélyed a túlélésre/visszavágásra.
-
Stanbacsi
tag
válasz
Pakmara #2452 üzenetére
Nem rossz még az ISK segédlet sem, viszont elég sok dolog változott. Ne azt tanulgasd. Ha nem tudsz valamit, akkor keresd ki belőle. Inkább azt javaslom, hogy vidd a sima tutorialt. Az megtanít elég sok dologra. Tudni fogsz kereskedni, bányászni, harcolni.... Youtube-on is van oktató videó.
Kevés szabadidővel is simán lehet tolni. Nem egy kapkodós játék. Max amíg nem tudsz géphez ülni, akkor tanul a karakter. Beállítod neki mit tanuljon...
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Gondolkozom rajta hogy kipróbálom a játékot. Az magyar rajongói oldalról letölthető ISK segédlet még naprakésznek tekinthető valamilyen szinten? Bár ahogy a fentebb olvasom koca gémerként/kevés szabad idővel nem biztos hogy ez a legmegfelelőbb MMO nekem
-
coolpet
senior tag
válasz
beluschi #2445 üzenetére
Annyira nehéz?
Egy 8 launcheres Raven 100Km-ről azért csak megeszi őket nem?Tegnap bepróbáltam 0.4 SEC-ben egy Class 7 Guristas Port-ot. 50Km-ről kaptam az ívet, a 4000-es shieldem 4 aktív shield Hardenerrrel (Caracal) 60%-ra esett vissza kb 10 másodpercen belül.
Nem is maradtamOda nagyobb hajó kell meg bőven nagyobb hatótáv, több drónal.
Az a 2 kis light scout drone nem sok vizet zavarna ottMost SOE-nek csinálok security missionokat, ha minden igaz LVL3-as secu misionokhoz 3-as loyality kell a SOE-hez...
HS bányászkodással menne a 10M/hour, de az dög unalmas...
-
beluschi
tag
Alfával már nem lehet lvl4-ezni, csak omegával a legutóbbi patch óta.
-
-
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Tolom ímmel ámmal egy ideje alpha accounttal.
Van egy Caracalom HML-ekkel, és Gurista piratekre vadászgattam HS-ben. Guristas Den megy simán.Scannelgetni nem scannelgetek, viszont a pénz sem jöm. 4-5 óra alatt sikerült bounty + loot + salvage-ből kiszedben kb 4 misit. Semmi nem esik...
Biztonságosan hogy tudok jó pénzt keresni?
Van egy venturém is, ~8M/h a ratioja, de unalmas nagyon...
Kereskedni és gyártogatni sem szeretek
-
Stanbacsi
tag
Sziasztok!
Tegnap kezdtem a játékot. Már évek óta figyelgetem, kerülgetem, de végül csak belecsaptam. Imádom ezt a Scifi vonalat. Eddig nem mertem belevágni, mert nem 5 perc megtanulni és félek, hogy egyedül nem is nagyon menne a dolog. Nagyon nem ismerem, hogy mit hogyan kell...Nézegettem már youtube-on videókat, amik alapján elnavigálok, viszont ott inkább csak a navigálást, a menüt és ilyen apróságokat mutatnak be. Azt viszont nem mondja, hogy mire érdemes fejleszteni, mit kell figyelnem, mit nem kell figyelnem, merre induljak...Nincs esetleg egy csapat, vagy társaság akik foglalkoznak ilyen kezdőkkel? (nagyon kezdőkkel)Discord, Ts bármire megyek (mind a kettő van nekem is, ha kell esetleg)
Nem vagyok full "sötét" játékok terén, szóval számítani lehet szerintem, hogy gyorsan tanulok. (Vagy kitudja..
) Eddig pl: Diabloztam, Guild Wars 2, World of Warships, Battlefield... World of Warshipsel mondjuk több éve játszok csapatban.
Természetesen az EVE még ingyenes marad nekem, amíg meg nem tanulok játszani. Amint megy a dolog kész vagyok a fizetősre is átállni. Akár csak a World of Warships-ben. Nem jelent ez a része gondot. Hosszú távon lehet rám számítani. Nem csak a tanulási segítség miatt írok. (persze ez az elsődleges) Már most szeretnék egy csapathoz tartozni, akikkel lehet játszani. Aktívak és persze meg van a kommunikáció is. (TS, Discord) Egyedül nem szoktam játszani sehol, én csakis a multit szeretem.
Persze egyszer-kétszer oké, de számomra meghal az a játék, ahol nem tudok mással csapatban játszani.Egyébként 24 éves vagyok dolgozó ember, valamit mellette tanulok. (IT..) Szóval azt sem ígérem, hogy minden nap 0-24 ben majd játszok...(sajnos sok helyen tapasztalom ezt a mentalitást az aktivitás kérdése téren...)
Ez afféle jelentkezés is akart lenni egy team-be... Remélem itt is sok a segítőkész ember
Játékban: Stanbacsi
-
haxiboy
veterán
válasz
Mydgard #2430 üzenetére
Sziasztok, ismét visszatértem a topikba, talán most már nem leszek ennyire túlterhelve és tudom folytatni az összefoglalót.
Baráti társalgásokra a HUN csatit valóban nem ajánlanám teljes szívemből, corpok open channelei lehetnek jók ha csak beszélgetni szeretnél.
Nálunk (True Faces Hungary) is van ha minden igaz TFHE OPEN néven, de a corp infóban tuti benne van a link.
-
Mydgard
tag
Helló!
Érdeklődnék, hogy létezik-e az EVE-ben általános, baráti hangulatú magyar chat channel, ahová érdemes felnézni?
-
Flatron710
tag
Én már vagy 5 éve minden évben belekezdek-újrakezdem az EVE-et. A PVP része még most sem érdekel. ( egyszer vadászott le egy CODE-os "agymosott" játékos.Nem sok jót hallottam eddig róluk ) Tolta a rizsát, hogy így a törvény meg úgy a törvény és fizessek. Ugyan már. Mínusz egy Retriver több mint egy éve és ennyi. Catalyst vs Retriver 1:0
Legyen neki gyereknap. A fentiekből kiindulva egyik karakterem sem agyon skill-ezett. Nem is tartom magam profinak az EVE-ben. Mindig próbáltam valamire célirányosan tanulni, hogy jobban megismerjem a játékot és a benne rejlő lehetőségeket.Most egy szépen fejlődő magyar cégben vagyok 0.0-ban. Rattolok néha carrierrel. Megvan a rent és a betevő is bőven. Egy alfa karakterrel, csak az unaloműzés miatt kb. 3 hónapja belekezdtem a "market PVP-be" Jita-n. 100 millió ISk kezdőtőkét adtam neki, amiből mára csináltam kb. 3 B vagyont. Nagy része ISK-ban és PLEX_ben tárolva. A többi a marketen van vagy egy konténerben várja a sorsát. Nem hajtok a game time kigazdálkodására. A főkarakteremet befizetem a többi alfással pedig csak "szórakozom"!
Néha elmegyek WH-ba data/relic-et vadászni. ( alfával ) Csak úgy bele az ismeretlenbe. Gyártok egy ismerőssel főleg T1-es dolgokat 10-20%-os margin-nal eladva. ( alfával ) Ismerkedem a BPO-BPC fejlesztéssel és kutatással. Bolygózom és bányászom.
Szeretnék még nagy tételben szállítani. ( hauling ) Csak a szállítás élménye miatt. Ha nem jön össze így jártam. A játék része.
Minden játékban vannak pro-k és noob-ok. Én ha valahol a kettő között tudok mozogni, akkor az nekem elég játékélmény! Nem rattolok super-el, mert nem kell. Nem járom a WH-t több 100 milliós hajóval, mert nem kell. Csak játszom a játékkal azon a határon belül amíg engem szórakoztat és leköt!
Egy számomra kedves régi ismerős, rutinos és öreg EVE-es játékos szavait idézve:
"Az EVE ne a második munkahelyed legyen, ahol kötelezően gyűjtöd a PLEX-et és az ISK-t. Játssz is vele, mert különben hamar megunod! "
-
Ivanh
senior tag
válasz
haxiboy #2427 üzenetére
Szia
Pár év kihagyással újrakezdeném az EVE-t, sok mindenben jártas vagyok, de a pvp részt teljesen kihagytam.
Van egy rakat accountom, pénzem, most időm is talán.
Szívesen tölteném az időmet egy pvp kiképzéssel. Factional warfare is érdekel, az is kimaradt.
Amikor befejeztem a játékot, leszívtam a karakterek agyát, 5-6 karim van akik 5-8 millió tp-vel rendelkeznek.
Sajnos az EVEHQ-t lelőtték, nem tudom oly könnyen prezentálni őket.
Nickem: Vanda Vandal, Lector Frosch, Driver.
Küldj ingame mailt!Sanyi 726:
én anno a hullákat gyűjtöttem, és Jitán contracttal eladtam, kb. 1 millió ISK/db áron.
Egy plex ára simán kijött, anno 1 milliárd körül volt, de most látom szétdarabolták (1 régi=500 új), és meg is drágult az idők során.Valaki tudja, hogy most mennyi egy karakter transzfer ára?
-
sanyi726
lelkes újonc
válasz
haxiboy #2425 üzenetére
a slave traderek játékosoknak adják el a slaveket valamiért a yt videók alapján. olyat is láttam, hogy valamiért therába viszik a rabszolgákat és ott adják el őket a wh rendszerben. de a végfelhasználás vagy a helyszín okát szintén nem ismerem. biztos van benne valami ráció
köszi azért, nem akarok kereskedni egyenlőre, amolyan scavenger illetve kalóz karriert kezdek low/high secben. innen jött az ötlet hogy lehet-e valahogy csempészkedni a játékban. régen lehetett csempésznek lenni, meg droglabort csinálni de sok tiltott itemet engedélyeztek, viszont a rabszolgák mindig fel-felbukkannak miszerint ezekkel még most is lehet valami iskben gazdag üzletet csinálni
-
haxiboy
veterán
válasz
sanyi726 #2424 üzenetére
Szia! Ha jól tudom ezek sima Trade Goods, azon kevés itemek közé tartozik amit NPC-ktől lehet Adni-Venni, viszont a szállításuk néhány fajnál illegális lehet és standing levonáshoz vezethet.
Én nem is ajánlom az ezekkel való kereskedést, vannak sokkal jobb itemek, csak a célközönséget kell megtalálni.Például.
Jita-n vagy egyéb nagyobb trade hubon 100 millióért megvásárolt Faction modul, 0.0-ban akár 20-80%-al drágábban eladható. Persze vannak követelmények, minthogy dokkolni tudj az adott állomáson, vagy npc állomás legyen, biztonságosan le tudd vinni a cuccokat, legyen market hozzáférésed stb.
Station tradinghez viszont nagyon nagy pénzeket kell megmozgatni, kicsiben tényleg az éri meg legjobban amit fentebb írtam.Esetleg találhatsz ilyen "trade goods" itemeket amik bár nem hoznak akkora hasznot, bármilyen megkötés/büntetés nélkül szállítható.
https://evemarketer.com tud segíteni ebben.
-
sanyi726
lelkes újonc
sziasztok!
azt szeretném kérdezni, hogy a játékban mire való a slave és elite slave item? rengeteg videó van fent a youtubeon slave traderektől, de a lényegi rész mindegyikből hiányzik. a slave traderek felvásárolják a slave itemeket a rendszrekből potom pénzért, majd blockade runnerrel begyűjtik őket amit aztán később haszonnal eladnak. láttam amint valaki több száz millió isket fizetett pár tucat elite slave-ért. de mi a fenéért veszi meg valaki ezeket? mire jók?
sehol nincs erről info, se hivatalos fórum, régi fórum, google sehol semmi..
-
pc360
addikt
válasz
beluschi #2421 üzenetére
Csak ez a különbség, hogy a faction-ösök kétszer olyan erősek armor-ban ÉS shieldben is, illetve kicsivel jobb a tracking. A specializáció +2%-ot ad a sebzéshez, ami meg annyit nem ér. +10% jön ki a végén, kb. egy hónap fejlesztés után egy negyed olyan erős drónon. Akkor ez a jövő témája, addig megyek a drágább cumóval. Másfél millió helyett a 3,5 nem oszt, nem szoroz egy 100 milliós felszerelésnél. Értem, köszi!
-
-
pc360
addikt
válasz
beluschi #2418 üzenetére
Világos.
Közben egy ilyet raktam össze Vexor Navy-ként. Így kijöttem power-ből és CPU-ból, és egyelőre 450 a DPS-em. A drónok és a védelmek típusa meg gondolom finomhangolandó a környezet alapján. A Probe Launcher-nek vagy a Cloaking Device-nak lenne értelme rajta? Még van 2 szabad high slot.
Még egy kérdés... Sok helyen látom, hogy a drónokból a II-es verziókat használják, miközben a Navy verzióknak jobb a trackingjük és kétszer olyan erősek. Ez csak azért van, mert később a specializációval kicsit nagyobb a sebzésük?
-
pc360
addikt
válasz
haxiboy #2416 üzenetére
Level 4-en vagyok minden kapcsolódó drón skillel (+ persze van egy Drones 5-öm), de a shield még sehol, akkor azt is elkezdem. Az Interfacing 5 a nagy falat még, már be van készítve. Érdemes kísérettel odautazni? Szívesen átköltözök, de akkor vinnék minden szirszar hajómat. Bár lehet, hogy fölösleges, és csak egy klónt kéne oda gyártanom, meg a Vexoromat átcsempészni. Na jó, pár nap és jelentkezem a megfelelő skillek birtokában.
-
haxiboy
veterán
VNI-t nálunk shieldesben repülik, hogy minél nagyobb legyen a damage, ezáltal többet keresel adott idő alatt, sajnos az hogy bele tudsz ülni nem jelenti azt hogy repülni is tudod, ha effektíven szeretnél pénzt keresni (és esetleg nálunk leszel), akkor a drón skillekre feküdnék rá izomból, Praetor II, és minden másodlagos skillt. (Durability) LVL4-re Interfacing LVL5-re, Avionics stb.
-
haxiboy
veterán
-
pc360
addikt
válasz
beluschi #2412 üzenetére
Igaz, a VNI-ben van elegendő drón raktér és sávszél is. 1 nap és tudom repülni.
Tudtok hozzá ajánlani egy max 200 milliós fitet? A VNI-t már megvettem. A fitekkel rendszerint elszállok, már az Omen Navy-m is a 400 milliót kapargatja alulról.
Shield-ben nem vagyok otthon, az armor skilleket maxoltam ki.
-
pc360
addikt
válasz
haxiboy #2407 üzenetére
A Crimson Harvest tetszett, azt ketten csinálgattuk, egyedül durva lett volna. Volt ám ott taktika a be-ki ugrálásokkal, dehát így jár az, aki low skillekkel nekiáll az ilyennek. Az legalább 20-22 misit fizetett, bár kettéosztva az is aprópénz. Akkor a Permafrost-ot szerintem kihagyom.
Ellenben továbbra is érdekelne, hogy milyen T2 Cruiser-t ÉS Battlecruiser-t tudtok javasolni küldetésezni. Kéne valami célirány a fejlesztéseimhez az Omen után, de a Paladin előtt.
Igen, benéztem a dolgot, csak utólag esett le, hogy ez még a régi.
-
haxiboy
veterán
Permafrosthoz nálunk fleeteket szerveznek, ahogy számolgattuk nem nagyon éri meg csinálni.
Bár mostanában én is belustultam, kizárólag tradelekEz még a régi leírás, már dolgozok az újon, csak nem akarom részletenként frissítgetni, egyszerre fogom frissíteni a teljes topik összefoglalót.
Egészen pofás lesz -
pc360
addikt
Tudtok ajánlani valami T1 vagy T2 Amarr (vagy szükség szerint egyéb) hajót, ami elbánik az Operation Permafrost küldetésekkel? A Paladin nagyon távoli, 3-4 hónap fejlesztés kellene még hozzá, viszont szükségem lenne egy köztes megoldásra az Omen Navy-m lecserélésére, amivel könnyen zúzhatók a lvl3 küldetések is. A PvE miatt talán a missle/drón lenne érdekes, de a rakétázós tech tree még sehol sem áll, egyelőre lézerezek. A drónok viszont már közel ki vannak maxolva.
Ezekkel szemeztem: Zealot, Sacrilege, Prophecy, Damnation. Van már egy Harbinger Navy-m, de nem mondhatom, hogy beleszerettem. Kíváncsi vagyok, mi a véleményetek.
haxiboy:
Pár észrevétel:
• az eve-online.hu linkje
http
helyetthttps
, bár a link attól még működik
• az ISK – Ipari Segédlet linkje viszont nem jó a leírásban -
haxiboy
veterán
Sziasztok!
Megkaptam a Topikgazda feladatkört az EVE-s topikhoz. Hamarosan (előreláthatólag a hétvégén) frissítem a téma összefoglalót, hogy átfogóbb képet kapjanak az újonc/és veterán pilóták.
Szeretném egy helyre gyűjteni a temérdek leírást/tudást, illetve ezek fordításával is megpróbálkozok, ahogy időm engedi.Az összefoglalóban szeretném feltüntetni az aktuális tagfelvételeket a -főként- magyar cégekhez, így aki itt szeretne megjelenni, egy privát üzenetben leírom a részleteket, valamint hamarosan az összefoglalóban is megtalálhatjátok.
Bármilyen konstruktív észrevételetek/javaslatotok van, teljes mértékben nyitott vagyok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Asus Rog Thor II 1000W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Enermax Revolution 1000W Gold Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 750W GOLD Moduláris Tápegység
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest