Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueye
veterán
Itthonrol honnan erdemes 1S kicsi akkukat beszerezni?
-
Newyorker
addikt
Sztem garis visszaküldéd lesz!
Ahogy kibontottam, szinteztem és az első emelkedésnél már eszetlenül jobbra hátrahúzott, azzal kell foglalatoskodni végig, h vhogy megtartsam, de kezdőként nem egyszerű! Kellemesebb lett vna, ha szépen fuggőlegesen fel és az orrom előtt lebeg, mert így a képekkel még foglalkozni sem tudok, hisz folyamatosan arra kell koncentrálnom h ne menjen el a gép!★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Baku
aktív tag
válasz Newyorker #50303 üzenetére
Próbáld meg kicseréltetni. Első gépnek, belekóstolni ebbe az egészbe jó lenne ez, ha működne rendesen. Lehet, hogy a gyroscope gyengélkedik benne, nem érdemes kínlódni vele....
(Mondjuk én - a birtokomban lévő ismeretekkel, és tapasztalatokkal - megpróbálnám az árát visszakérni, mert a hazai kiskereskedelmi árakat ismerve ezért a pénzért egy kategóriával jobb gépet, vagy ugyanezt a gépet plusz akkukkal, egy jobb töltővel meg tudnám venni külföldről, néhány hét szállítási idővel .... De ez csak az én véleményem ....)
-
Baku
aktív tag
válasz defy456 #50305 üzenetére
A gyárilag hozzáadott töltők (a játék kategóriában kb. 100.000 alatt) szinte mind, kivétel nélkül egy rakás szart nem érnek. Nem kímélik az akkukat, úgy töltenek, ahogy.... szarul....
Elvileg mindegy lenne, hogy milyen 5V-os szabványos USB töltőt használsz, mert a szabályozást a töltőkábelen lévő - az USB dugóba beépített - szabályozó elektronikának kell(ene) elvégezni, de nem teszi rendesen, és ezért hamar tönkremegy az akku...
A gyári, első (és egyetlen) akksi és töltő után érdemes új akksik rendelésnél legalább egy fokkal jobb, az akkut jobban kímélő, több akksit egyszerre is tölteni tudó töltőt venni...
Viszont ha megtetszett ez a hobby, és tervezed, hogy a későbbiekben több, más, nagyobb gépet is venni fogsz majd, akkor érdemes elgondolkodni egy intelligens modellakku-töltő (pl. iSDT) vásárlásán.... -
grimm2015
senior tag
A bug 6/8, ami van világítás (első/hátsó) azt nem lehet valahol külön venni?
(meg mondjuk az f100 fehér testet)Battlenet: Grimm#22690
-
AMDaZERG_1
senior tag
Volna egy kis problémám.
Beraktam a gépbe a RunCam Split 2, de szerettem volna távról vezérelni, ezért a "szabad" UART1-re forrasztottam, de itt meg letiltja a vevőt. SBUS XSR4-es van benne, és gondolom akkor UART1 -re akaszkodik az is, bár a vezérlő teljesen más pontján van bekötve. Mindegy, tudok valamit csinálni, hogy az UART1 -et tudjam használni a vevőre és a kamerára?
Amúgy minden nagyon Gromek
A GPS antenna is kapott egy kevésbé zavaró helyet a kamera fölött "horgászbot nélkül", miután a sportkamera már nem kell terhelje a cuccotOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #50309 üzenetére
Ja, és ki is felejtettem a lényeget..
Kellemetlen meglepetést okozott, hogy a RunCam alaplapja nem a normál 36mm x 36mm, hanem 38x38.
Így be sem fért a vázba, vagyis oldallemezek felhelyezésével. Kénytelen voltam a dremelel vájatot készíteni, viszont így megoldottam azt a kérdést is, hogy SD kártya bármikor kiszedhető, és a gombok is hozzáférhetővé váltak.
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem tanácsot adni, hogy miképpen kössem be egyszerre a [HUBOSD8] PDB-t, és a MinimOSD-t hogy mindkettő kijelzése megjelenjen a monitoron?
Na mert azt szeretném hogy a feszt és Ampert is lehessen látni, meg ugye GPS és egyéb adatokat is.
Sajnos most nincs olyan PDB-m amin van Current sensor, csak ez az OSD-s.
Már egy MinimOSD-t kötöttem be úgy hogy arról a jel ment a PDB kamera csatlakozására, arról meg VTX-re, egy ideig meg is jelent mindkét kijelzés, de egy idő után összezavarodott vibrált a kép, és valószínű annyi is lett a Minimnek akkor, mert többé nem tudtam rávenni hogy külön is megjelenítsen valamit.
Nem szeretnék még egyet kinyírni a kísérletezgetéssel.Most akkor hogyan lenne jó kötni, hogy kamera jel Minimre, Minim VTX kimenet a PDB kamera bemenetre, onnan meg VTX kimenet a VTX-re, vagy melyik milyen sorrend lenne jó?
Érdekes hogy a Foxeer kamera kijelzése simán ment együtt a Minim kijelzéssel a másik gépen, ki is kellett kapcsolnom, mert annál a gépnél meg van Current senzor a PDB-n,(de OSD nincs), így nem volt rá szükség.
Más:
Első alkalommal rendesen le nem ellenőrzött géppel(lent/gépen minden jónak tűnt) sáros időben szántás felett ne igen próbáljátok ki a gépet mert elég utána lepucolni(gépet és bakancsot is).
Nem sok repülés után egyszer csak elkezdett pörögni és kész, a pár kockát visszanézve mintha hátrafelé kezdte volna.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Jackal2
senior tag
válasz Newyorker #50303 üzenetére
Egyébként is arra kell majd. Amin nincs GPS, az alapból sem tartja a pozícióját, ráadásul folyamatosan sodródik és liftezik, ami több mint idegesítő lesz. Nem beszélve a kamera nulla minőségéről. Az első vállalható felvételeket készítő gép 40-50.000-nél kezdődik.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
gonger
senior tag
A syma x5hc-1 (magasságtartós) azért az árához képest jól lebeg, szerintem kezdésnek tök jó.Itt kaptam a tippet, hogy azzal kezdjek, hálás is vagyok érte; bár valószínűleg tovább fogom adni, mert érkeznek a nagyobbak és a szobacirkálókkal eddig is többet volt időm foglalkozni.
-
vandor01
őstag
occcooéé ajandekba? [link]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Newyorker
addikt
Ebayre gondolsz? Néztem én is, h jóval olcsóbb lett vna onnan, csak a párom vette nekem karira, mert mindig is ki akartam próbálni és meglepi volt milyen egyel nagyobb/jobbra gondolsz? (Hátha)
Jackal: 40-50e, melyikre gondolsz?
[ Szerkesztve ]
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
NORBl
aktív tag
Lidl - s gép miért megy egyből jobbra ? Ha a piros propeller jelenti az előremenetet ( )
jobb alsó nyilakkal próbáltam "trimmelni", de semmi reakció.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz KaiotEch #50313 üzenetére
Az hogy neked nem kell és feleslegesnek tartod, szerintem nem azt jelenti hogy másnak nincs rá igénye hogy legyen rajta.
Nem biztos hogy mindenki csak arra használ egy ilyen gépet, hogy zászlókat meg kapukat kerülgessen 50-100m-en belül.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
syler123
veterán
5 colos géphez már érdemesebb az 1500-as Infinity 4s akkut venni (1300-as helyett)? Gondolkozok, hogy csak kellene még 4 akku, kezd újra megtetszeni a röpködés. A mostani időjárás a legjobb, nem esznek meg a bogarak és meleg sincs, de nem is fagyok meg.
Később pedig jó lenne egy pici gép, vagy leader 120 vagy a Babyhawk r, majd mikor lesz olyan karokkal, ami jó 3 colos propokra. Már csak azért is jó lenne, mert szépen repülnek 2s-el, és azoknak az akkuknak annyira nem is para a tárolása.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Jó sok helyre belökted a kérdést...
Az ellentétes oldalon rossz a motor. Esetleg nem sík felületen indítod, de valószínűleg nem ez a hiba.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
syler123
veterán
válasz varadigabor #50326 üzenetére
Köszi! Akkor lehet nálam is az lesz, még olcsóbb is
-
lkristóf
senior tag
FlySky FS-i6x távhoz x6b vevővel szeretném megoldani, hogy a táv is jelezze a drón akku feszültség szintjét.
Ilyen flight controllerem van: ARTOWER F4 PLUS hova kell kötnöm a voltage sensort? -
kriszbon
őstag
válasz Peaceliker #50328 üzenetére
Őőő.. ha jól rémlik semmit nem csináltam vele, mert pont a DVR-t kapcsoltam be a szemüvegen, mivel előtte elfelejtettem.
Egy bizonyos gázálláson volt, és csak úgy magától lassan emelkedett sodródott mikor ezt csinálta. Előtte épp hogy fordultam vele párat, úgymond igazgattam hogy merre is induljak, olyan 150m távol vagy 30-40m magasan voltam, akkor jutott eszembe a DVR és hagytam csak úgy a gépet, mint ahogy a másikakat is szoktam ilyen esetben.
A pár másodpercnyi zavaros képkockánál annyit hallok így visszanézve, mintha le lett volna húzva a gáz mikor elkezdett pörögni, de a pár fordulat közben ami maradt a felvételből, hallani a motorokat hogy váltakozó erősséggel felpörögnek, tehát nem lehúzott gáznak tűnik akkor.
Majd lehet feltöltöm azt a pár másodpercet.Azóta meg sem néztem, csak lepucoltam, mert mérges is voltam hogy az OSD nem megy rendesen.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
lkristóf
senior tag
válasz Peaceliker #50332 üzenetére
(1S-4S connector) +0 to +18V
Jelenleg még úgy sincs 4snél nagyobb akkum, azt majd a későbbiekben. Az akkuról kötnéd be az azt jelenti, hogy csak ott lógna a vezeték és mindig rákötnéd a rajta lévő aksira? -
kriszbon
őstag
válasz Peaceliker #50332 üzenetére
Nem hiszem/tudom, amúgy repültem már ezzel a géppel, csak közben lett még alakítgatva pár apróság, szét is volt borítva.
Talán ami fontos lehet hogy ha jól emlékszem valami miatt másik iNAV verzió került rá az akkori repüléshez képest, és ez még nem volt próbálva.
Csak ennyi lett a felvételből mikor bekapcsoltam a DVR-t [link] utána már gyalogolhattam is a sáros szántáson.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Peaceliker
addikt
válasz lkristóf #50333 üzenetére
úgy csinálnám, hogy szabin/pdb n akku forrpadra forrasztanék egy kábelt amit vevőbe dugnék be (annak van dugója), és akkor az mindig fix, nem kell csesztetni.
(#50334) kriszbon
lehet failsafe nem volt jól belőve? akku fesz is eshetett be (bár ha fc tápellátás gond akkor osd is odalett vna tán), vagy még pár dolog...de nem desyncnek néz ki. FW gond is simán lehet, ha minden megy, a közelben tesztelgesd majd és alacsonyan
"Oh my Goa'uld!"
-
kriszbon
őstag
válasz Peaceliker #50335 üzenetére
Legközelebb biztos úgy lesz, hogy nem szántás felett próbálgatom.
Amúgy az [eredeti] nekem fontosabb dologról nem tudsz valamit?
Az istenért nem tudom kisakkozni hogy mi legyen a sorrend, mi honnan hova menjen, ha egyáltalán lehetséges.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Geller72
veterán
Jött pár holmim még. Köztük egy FS-A8S is. Ami meglepett, hogy ez már V2. Ha ma lesz időm, megrepülöm ezzel is a próbakört. Mondjuk nekem az elődjével sem volt gondom.
-
Jackal2
senior tag
Megjött a Firefly 8S, amit a múltkori 4K kamera tesztben is említettem. Van AV OUT és mikrofon bemenet is, szóval teljesértékű kameraként használható drónon is.
Szerintem ez eléggé aktuális a sok Bayangtoys és hasonló gépek miatt, ez tuti sokkal jobb, mint a gyári kameráik.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
atus72
őstag
Rendeltem a Banggod-ról egy ISDT T8-at, a vámosok megfogták sajnos
-
-
atus72
őstag
válasz Geller72 #50345 üzenetére
Annyira nem sírok, mondjuk fasz voltam mert lehetett volna valami tariffe insurnce-t is kérni rá és akkor ha jól értem ha megfogják a vámon akkor visszatérítenek valamennyit, csak végül azért nem ezzel rendeltem mert előtte meg átment a vámon egy 2x ennyibe kerülő USB-s mikroszkóp gondoltam ezzel nem lesz gond, de lett
Nem tudom hogy bekattintottam-e a logomentesítő opciót de valahogy azt gondolom hogy nem az alapján mérlegelnek, de persze bármi lehet kishazánkban. -
üszök
őstag
A Bugs 6-ot próbálta már valaki?
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Geller72
veterán
Jackal_ tesztelte is. Én nem sokra nézem, az akkuja is kisebb, és nehéz mint a kő. Racernak gagyi, kamera platformnak alacsony, kicsi az akkuja is. A körítés elég nagy, de annak már ára is van. (Szemüveg plusz panel, etc) Maradok a B3-nál. Ahhoz rendeltem gyéri kamot, SD kari slotos is, meglátjuk, hogy jó lesz e (elvileg FPV kam) ha nem, akkor megy rá egy AIO kam és nagyobb akku. A Firefly 7S-el 12 perc repidőt ad full megpakolva mindennel. A gyári akkuval. A 2300-al ~15 min.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest