Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezoltan
tag
Affene,nem találok olyan Receiver-t,ami Darkmax-Flysky Fs-i6 pároshoz jó lenne,és van rajta Failsafe.
Már majdnem megrendeltem Ezt ,de szerencsére Jackal felvilágosított hogy ezen hiába is keresném...
Tudnátok tanácsot adni,melyik típust kellene beszereznem,ami bevált,jól is működik,nem csak papírforma szerint?Bár "AFHDS 2A" receiver-es verzió érkezik,de meglepően sok felhasználói tapasztalat számol be jelvesztés miatti leesésekről ebben az esetben.Jobbnak látnám időben lecserélni.
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
ezoltan
tag
válasz syler123 #50953 üzenetére
PPM-en nincsen,ezt kifejezetten írja is megjegyzésben.
Esetleg az FS-iA6 ?Mert gondolom az iA6B mivel a Wizivel is tökéletes,ezesetben is jó lenne.A gond az hogy ide már túlméretes lenne.
[ Szerkesztve ]
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
-
AMDaZERG_1
senior tag
Review...
24V DC legalább 2A tápot keresek BG-n. Egyszerűen nem találok olyat, amire bátran rá mernék akasztani több órára bármit. A hozzászólásoknál már csak a lehúzósokat olvasom el, mivel vannak vásárlók, akik csak a pontok, és egyéb érdekek miatt "írnak" véleményt, ami fail.
Szóval, én, ha azt olvasom, hogy nem hozza a papírformát már lépek is tovább. A lakástűz számomra nem opció.
TerézAtya, ha jól olvasom te sem 24v -ról üzemelteted a TS100 pákádat. 16v DC trafóm van, az 12AWG vezetéket milyen hatásfokkal olvaszt ki XT60 csatiból? Be kell vonni második pákát is, vagy egyedül elboldogul a 30W -al (16v)?Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Baku
aktív tag
Talált már valaki valahol értelmes, és használható ÁLLÍTHATÓ kameratartót ehhez a kis LST S2 AIO kamerához?
Amiket eddig találtam egy sem jó hozzá, ,mindegyikkel kucigolni kell.... -
Baku
aktív tag
válasz Saccco #50963 üzenetére
Az egyik amit rendeltem, az ILYEN. Sajnos mindegyik befogató kengyel nagy, nem lehet beszorítani az optikát.
Ezt kucigoltam végül úgy, hogy kábelkötegelőből csináltam egy befogató kengyelt a megfelelő méretre....A másik amit rendeltem az ugyanaz, mint amit SpydeR3412 is linkelt.
Az meg túl kicsi, nem megy át a lukon az optika , és a panel is jóval nagyobb az LST-n mint amekkora hely van kialakítva a felfogató hátsó részén....Szóval 1 szó, mint 100: Egyik se jó ....
Olyat szeretnék, amibe beleillik a kamera, meghúzom a csavart, és kész ....
Na ilyet nem találtam még .... -
kriszbon
őstag
válasz ezoltan #50954 üzenetére
Ha jól tudom ez csak PWM-es, és összesen 6 csatornád lesz csak.
(#50965) Baku:
Esetleg erősebb/vastagabb fajta O gyűrű nem lenne jó hozzá?
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vandor01
őstag
szerintem amit a héten tesztelt jackal qx95 na annak a kameratartojabol szerezz be 1-et!! [link]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Baku
aktív tag
válasz kriszbon #50966 üzenetére
A szitu eléggé speciális, mert a camot nem a lencse kereténél (tehát az optika legnagyobb átmérőjénél ), hanem mögötte, a nyak résznél lenne célszerű felfogatni két dolog miatt: 1: úgy állítható marad a fókusz 2: Használható marad az optikavédő kupak, 3: közelebb áll a felfüggesztés a kamera súlypontjához, ezért kisebb a terhelése az optikának, rázkódástól, ütközéstől kisebb az esélye, hogy a ragasztás elenged, és kifordul az optika a panelben kialakított helyéről.
(Tapasztalatból tudom, hogy feszítőerő hatására qrvakönnyen kitörik az optika, 3 pötty epoxi ragacs fogja a panelhez ....)Az O gyűrű megoldás jó lehet akkor, ha bemetsszük egy ponton, és úgy rakjuk fel a kamera optikájának a nyakára, a lencsefoglalat és a panel közé, de roppant fontos a megfelelő méret....
Szóval eléggé macerás ügy ez.....
-
kriszbon
őstag
Ahogy gondolod, azért írtam mert én azt szoktam rakni ilyesmi kamerára.
Igaz kicsit nehézkes áterőltetni a lencsén az O gyűrűt, de nem lehetetlen mivel nyúlik.Az viszont igaz, hogy nem tudom hány mm-es az a kamera lencse és a menet rajta.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
SpydeR3412
aktív tag
Ma sikerült végre kijutnom repülni és kipróbáltam, hogy mit tud az e011 az e010-hez képest a szabadban.
Azt kell mondjam, hogy sokkal jobb.
Egyben törés tesztet is végeztem rajta. Kibírta.
3 aksit repültem ki: a 150/45c-t (videó), gyári 260/30c-t (videó) és a Turnigy 260/35-70c-t (videó 1, videó 2).
Szerintem az első volt a legjobb a kissebb súly miatt.
Egész jó a hatótáv is, tuning nélkül (persze azt is meg fogja kapni). Felküldtem magasra, de nem vesztett jelet.
Szélcsend volt és 10°. Szépen repült (volna, ha tudtam volna irányítani rendesen), de azért le-le rakta a seggét. Ezért megrendelem a BetaFPV, vagy a Spintech mocikat. Reményeim szerint rendbe hozza a teljesítményt. Ha már a nagyobb és a vágott proppok nem segítettek rajta.
Aki e010/h36/f36-on gondolkodik, az szerintem felejtse el és ezt vegye, mert ég és föld a különbség, de talán ez a videókból is lejön (a bénázásaim ellenére is).
Ami nagyon furcsa volt, emiatt zavart is kicsit a centizésben, hogy a kamera nem a gép tetején ül, hanem elől középen. Meg kell még szoknom, mint ahogyan az erősebb motort is.[ Szerkesztve ]
-
Baku
aktív tag
Felülírom önmagam véleményét:
NEM szabad az LST kamerát az optikánál fogva rögzíteni, mert igen gyenge, sérülékeny.
MÁSODSZOR törtem le, és ragasztottam vissza az optikáját, és még csak egyetlen métert sem repültem vele, csak próbáltam állítani, és a tápvezeték összedugásánál a kezemben maradt a kamera hátsó fele, az optika meg benn a felfogató kengyelben ....Nagyon parányi, nagyon sérülékeny. Csak a panelnél fogva szabad felszerelni .... De hogyan????
Intenzív agyalás ON .....Azok kedvéért, akiknek még nincs a kezükben, a méretek:
Lencse foglalat keret mérete (ahol a legnagyobb az optika átmérője): 10mm
Menetes nyak rész átmérője: 6.8 mm
Panel mérete: 14.7 x 14.7 mmSzóval qrvapici és sérülékeny. Sztem optikánál rögzítve egy koccanást sem bír ki, rögtön leszakad a panelről ....
-
2Bálint
tag
Helló!
Na ma először megreptettem a Bugs 2w-t.
Egész jó...
A kamera képességeit inkább ne is említsük, sok frame-et eldob, agyontömörítet.... Szóval használhatatlan.
A GPS dolog viszont teszi a dolgát. Fújt a szél, küzdött a gép, mint disznó a jégen, nem is csodálkozom, hogy 10 perc után már csipogott, hogy fogytán a szufla.Van valakinek ezzel valami tapasztalata:
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz SpydeR3412 #50973 üzenetére
Aut elfeljtettem írni, hogy próbáltam a Gaoneng 350/80-160c aksit is (lakásban), de attól lomha volt. Hiába a sok c, győzött a súly.
-
vandor01
őstag
a kamera vedelme a felrakással nem ér véget!
mikor leesik a cucc akkor kell igazán védeni!
4 gépemen van LST én igy oldottam meg 1-2 gramm extrabol
uvegszálas oszlop decathlonbol... de 70xx 80xx mocinal OK!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
sysrq
őstag
válasz SpydeR3412 #50973 üzenetére
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
Baku
aktív tag
No..... első LST kamera kuka....
Nem teljsen használhatatlan ugyan, de sz@r lett....
Ugyanis a pillanatragasztó cianchlorid (vagy miaszar) gőze megmarta az objektívre felgőzölt szűrőréteget, és a kép szép zöld és homályos lett, mintha bealgásodott üvegfalú akváriumból kukucskálnék kifelé ....Szerencse, hogy van még 3 LST ....
Tovább kísérletezem az "algással" felfogatás ügyében .... már akad 1-2 ötlet ....
De az optikánál való rögzítését felejtse el mindenki .... -
Saccco
nagyúr
Igen.
Eachine E010 ~ JJRC H36 - Ezekhez nagyon-nagyon hasonló Furibee F36 - 6×15mm-es motorok
Eachine E011 ~ JJRC H67 (csak itt le kell szedni a karácsonyi zenét ) - 7×16mm-es motorok(#50973) SpydeR3412:
Tényleg sokkal tempósabb, mint az E010. Bár ahhoz képest a H36 is erősebb, illetve ezekhez képest pedig az F36.
Már várom, hogy befusson a Télapós H67-em.
Mindig megdöbbenek, hogy mennyire rossz a digitalizált képe ezeknek a kameráknak, élőben nem ilyen gyászosak.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
twine
veterán
Tudom, utólag már menjek a francba az "okoskodással", de itt ezt már megtanultuk
Segítségnek szántam, hátha hasznát veszed[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Saccco #50980 üzenetére
A kicsiben nekem ugye Chaoli van, szóval úgy már nem olyan rossz (ehhez képest igen). De a szellőcske betett neki kint. Lakásban viszont olyan 5-6m/sec-al startol, ami szerintem egész jó. Csak kicsi a 6os motor hozzá, kell a 7es.
Bár ennek sosincs vége: még meg sem rendeltem a tuning 7es mocikat, már a Turbine qx70-es vázat nézegetem, mert abba meg 8as motor való.Kíváncsi leszek, mennyi +súly a zene a télapósban. Majd írd meg.
És ha tudsz, tehetnél fel videót is, hogy miként repül.Az e010-en pont a Cm275-ös volt, sokkal szebb a képe, mint a Turbowing-nek. De a YT is sokat tesz azért a "minőségért", amit feltöltve látunk. Ezért jobb előben.
sysrq: Igen ugyanaz, ahogy Saccco is írta.
Szóval ami 36-os azt ne vedd meg, helyette jobb a 67/011. A furibee még nem futott be eddig. -
choco01
addikt
Hali.
15 dollárig melyik a legjobb mini dron szórakozásra?
Néztem JJRC H36ot, nem tudom ilyen árban bármelyik jobb a másiknálApplikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
vandor01
őstag
válasz choco01 #50983 üzenetére
bentre: E011 JJRC67 F36
ha lapaljáig elolvasol akkor kiderul miert van az E011 / JJRC67 elől...
mert nagyobb moci es aksival kicsivel erosebb mint az ucso F36 vagy E010...
kintre: H8 mini esetleg de ez már nem mini JJRC H31[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
SpydeR3412
aktív tag
-
Baku
aktív tag
Köszönöm! Most már mindegy .... Ez volt a tanulópénz ....
Ezen felül azt tanultam meg, hogy ezt a kamerát nem szabad optikánál fogva felszerelni....
Sajna, csak ilyen ragasztó volt itthon ....
Bár az első ragasztást is ezzel csináltam, akkor valahogy megúsztam ....
Most lehet hogy bővebben nyomtam neki....U.i.:
Ha valakinek.lenne valami oknál fogva halott LST kamerája, az optikára vevő vagyok! -
choco01
addikt
válasz vandor01 #50984 üzenetére
+SpydeR3412:
Szobában lenne nagy részt használva esetleg kicsit a teraszon vagy udvaron, de nincs semmi olyan..
A lényeg hogy ne törjön össze par ütközés után.. Akkor E011 jó választás lenne?! Esetleg az E012 nem jobb? Vagy a magasabb szám nem azt tükrözi?
Neztem a H8 MINIt is de felek hogy sérülékenyebb mert hogy nem zárták annyira a propellerek..
Ezeknek átlagban hány percet bír az akksijuk?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Saccco
nagyúr
válasz choco01 #50988 üzenetére
Az E012 kisebb. Vegyél E011-et vagy JJRC H67-est. Teljesen kezdő embernek ezek a legjobb gépek.
Igaz, hogy a Furibee F36 kicsit gyengébb, mint az E011/H67, de kamerával is képes repülni, ráadásul mostanában többször volt $7, igazán aprópénzes belépő ebbe a világba, kicsi bukta, ha nem jön be.
A védett propeller és forma nagyon jó bentre. Nem tesz kárt semmiben és nem esik le minden ütközés után.
Attól függően, hogy mennyire gyepálod, 3-6 percet mennek el. Nekem most egy új akkuval szolid reptetés mellett elment 5:54-et a black racerstar motoros F36, egy crazepony cm275t kamerával, vágott propellerek kell. Kíméletlen módon hajtva inkább 3-3,5 perc (teljes gáz, szoba oda-vissza, gyors forduló).
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz choco01 #50988 üzenetére
A propp keret miatt kezdésnek jobb lehet az e011. Kinnt is bennt is elvan.
H8mini szintén, csak ott törni, repülni fognak a proppok, meg a váz is sérülékenyebb. Meg az már egy virágban is kárt tud tenni. De az is bitang jó gép.
Az e012 kisebb, mint az e011. Kisebbek gondolom a mocik is. De pontosan nem tudom, mert végül nem azt vettem, hanem az elődjét. De csak 15g,szóval esélyes.
Az újabb nem biztos, hogy jobb. A mini már vagy 4 éve piacon van és még mindig ott van a szeren. Eddig nem nagyon csinált jobb gépet az eachine. Talán picivel gyengébb, mint az e011. -
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #50990 üzenetére
Én utáltam a H8 mini-t, a 3D verziót is.
-
sysrq
őstag
Furibee F36 - 3 akkuval 16 dollár
vs
JJRC H67 1 akku 12 dollárH67-hez menyi egy akku (és mi az ajánlott)
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
choco01
addikt
válasz Saccco #50989 üzenetére
+SpydeR3412
Jó akkor legyen az E011 abbol ha 2 dbot rendelek megvamoljak szerintetek? Érdemes ra EU expresszt kérni, előbb megjon?
Mik ezek a kulonbozo motorok? Lehet tartalék akksit is venni? Van ami esetleg jobb mint a gyári?
Mennyi idő alatt tölt fel?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Saccco #50991 üzenetére
Nekem nagyon bejött. Pedig akkor már csak a Falconnal repültem.
Az volt az első olyan gépem, amin nem kellet élesíteni a gépet (ilyen az x100, e011 is).
Húz rendesen, nem dobálja a proppokat...
Te miért utàltad?Erről jut eszembe. Amikor a 11esre feltettem a 10es, vágott proppjait, elkezdte ledobálni őket. Elég érdekes jelenség volt.
choco01: A 2db még vámérték alatt van. De én mindig külön rendelem az ilyen dolgokat, mert ha késik/elveszik, akkor megvan az esélye, hogy a másik még megjön.
Az a szám a motorok mérete. Minél nagyobb, annál többet emel, de nő a súly is. Meg kell találni az ideális méreteket. Amiket írtunk azok mind jók.
Ezek az akuk 30-40p alatt töltenek fel. Érdemes venni 4-5 db-ot. Meg olyan töltőt, amivel egyszerre többet is tudsz tölteni. Pl (de ehhez kell átalakító). Bg-on lehet kapni 45c-seket(mindenképp ilyeneket vegyél) ilyen töltővel, meg 5aksival és átalakítóval, csak most nem találom (hátha vki belinkeli)[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz SpydeR3412 #50994 üzenetére
Valamiért nem lett jó a töltő link.
EUexpressz ha jól tudom, amiatt van hogy ne vámolják meg. Itt nem érdekes. Hogy előbb jön e meg azt nem tudom, nem vagyom egy GB fan.
Ja meg az aksiról kihagytam, higy 150-260mAh közöttit érdemes.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
&& choco01:
Ha nem akartok FPV-zni, akkor a három akksis F36 is jó bolt.
Bár nekem is két F36 jelenleg az FPV flottám.choco01:
30-50 perc, sose mértem.
Létezik tartalék akku minden méretben, több erővel is (nagyobb C érték).
EU expressz nem gyorsabb, de úgy nincs plusz költség.(#50994) SpydeR3412:
Nem bírtam irányítani. Megnyírta a szobanövényt.
Egyszer meg is csípett, kikapcsoltam a távját és felpörögtek a motorok rajta, nem is értettem.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Igen, de az F36 150mAh akkuval megy, a H67 meg 260-assal.
(#51001) SpydeR3412:
Nem jutott eszembe, hogy a nagyobbat tenném a kisebb helyére. Nem is bírja el.
Próbáltam a 45-90C-s 300-as Turnigy-t az F36-ra aggatni, de nyögött vele.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest