Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baku
aktív tag
válasz Allien #51847 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted.
Ezt már próbáltam, sajnos nagyon régi, és nagyon buta még....
Alig van benne néhány protokoll (asszem 16, még a symaX-eket sem ismeri ), mig az 5.0.0-ban már 35 protokoll van....
Most letöltöttem a legújabb Nighty Build - eket, holnap próbálgatom őket.... -
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #51852 üzenetére
Azt én is néztem reggel. Jó minőségben rögzít.
Én most az elődjét használom. -
syler123
veterán
Ez egész jól néz ki
Videó alapján nekem az jön le, hogy ezt ráköthetem a kamerára is? Tehát nem a vtx által kapott jelet kapom, hanem amit a kamera vesz, zajmentesen. Bár ezt nem teljesen értem hogy kellene bekötni.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Peaceliker #51855 üzenetére
1 ilyen kelleni fog
Van egy Firefly Q6 kamerám, de nem tudom hogyan tákoljam rá erre a vázra.
Lehet kartonból hajlítgatok egy camera mountot és rácsavarozom ott felül oldalt. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #51855 üzenetére
És azt hogy csinálja?
-
kriszbon
őstag
Ezt már én is elmentettem még a megjelenéskor, csak azért nem vettem meg, mert nem volt világos számomra hogy mit is takar a leírásban hogy Video Output Size VGA(640x480).
Description
Item name: HMDVR-S DVR Video Audio Recorder for Micro FPV Multicopters
Size:29mm*22mm*9mm
Weight:5g
Power Supply : 5.0v (3.6V-5.5V)
Current Consumption: Max 260mA.
Operating Temperature: -10~+65 ºC
Video Output Size: VGA (640×480)
Video output formats: NTSC/PAL
Light frequency: 50HZ/60HZ
Compress Format : MJPEG
Records the picture frame rate: 30Frames
Audio input : support Micphone input
TF Card support: Max.32G
Interface: JST SH1.0 or 1.25 pin headersMert ha a videót rögzíti is nagyobb felbontásban, de ha a jel a VTX felé már csak a fent leírt, akkor az már nekem nagyon nem tetszik.
Na ez a rész nem világos nekem, hogy hogyan is van.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #51861 üzenetére
Köszi, akkor felejtős.
-
molnigee
aktív tag
Új prop rögzítési rendszer a luminiertől: Videó
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Geller72
veterán
válasz molnigee #51863 üzenetére
Ez a jobb/bal menetes dolog szerintem elég vicces. Mindenki azt hiszi, hogy védve van, mert ellentétes a menet ezért maximum rászorulhat a záróanya, de meg nem lazulhat. De elfelejtjük, hogy a drónok úgy működnek, hogy rendkívül gyorsan változnak az egyes motorok fordulatszámai. Azaz simán lehet az, hogy egy motor olyan mértékben lassul, amilyen mértékben gyorsul. Tehát elviekben lelazulhat az az anya idővel. Ezért is önzáróak azok az anyák, nem csak a forgási iránnyal ellentétes menetűek.
-
ot93
senior tag
Üdv,
ha a JJRC H8 mini drón kint marad 1 napig egy tetőn attól lesz baja a mostani időjárást tekintve? (feltéve ha eső nem éri). Gondolok itt a fagyra, harmatra ilyesmi...
Azért kérdezem mert felment a tetőre, de jelenleg nem tudom leszedni csak holnap...CRF300L
-
kriszbon
őstag
válasz Peaceliker #51861 üzenetére
Így továbbra sem értem a leírásban azt a részt, erős kétségeim vannak vele kapcsolatban, azért is nem vettem meg eddig.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
syler123
veterán
Használ valaki ilyen vázat? Nagyon masszív, tökéletesek az illesztések és valószínűleg pontos mása a GEPRC GEP-TX Chimp-nek. De ha lenne itt egy tulaj érdekelne, hogy a led passzol-e bele? A kivágása megvan, ledet ehhez nem adtak, de azt megvenném banggood-ról ha passzol.
Gondolom betaflightban beállítható, hogy hátramenetben pirosan, előremenetben mondjuk zölden világítson[ Szerkesztve ]
-
stefi81
tag
válasz syler123 #51868 üzenetére
Nekem 4"-ban volt ugyanilyen vázam (kompletten vettem akciósan 68dolcsiba) és abban is ilyen led volt gyárilag, szóval belemegy.
-
syler123
veterán
válasz stefi81 #51869 üzenetére
Köszi! Akkor szerintem bepróbálom. Bár találtam egy Readysky-os ilyen ledet, az meg csak 8 ledes, tehát alacsonyabbnak tűnik Persze simán lehet hogy ezen nagyobbak a ledek és a kevesebb leddel is ugyanolyan magas. Olyan jó hogy nem írnak le semmi infót...
[ Szerkesztve ]
-
stefi81
tag
válasz kriszbon #51867 üzenetére
Pedig jónak tűnik. Én a leader 120-hoz vettem, mert csak 2,3g kicsomagolva. (7g cakk pakk)
Szóval lehet szemcsihez is kötni vagy gépre is rakható, mint az összes dvr. Csak 5v kell neki megy 1 videó jel.
Legyen az közvetlen a kamera jele vagy a vevő jele.Más.:
A Eachine ProDVR régen nekem is szimpatikusabb volt és meg is vettem, mert jókat írtak róla és a videók is jók voltak. Majd mikor kipróbáltam és használhatatlan volt a képe azt hittem én vagyok a balfasz mert szarul kötöttem be. 1hét kemény szívás után feladtam és a neten utánnaolvasva találtam valahol hogy a régí széria jó volt de a mostani széria egy rakás szar szószerint. Nagyon zavaros a kép és emiatt szétesik. Majd megvettem az EV100-at és majd összecsináltam magam, hogy milyen jó a képe és nem kell + táp jó neki a 2s és 1 ismételm 1 kábelen képes felvenni és visszajátszani is úgy hogy a szemcsin a kimenetre van kötve. Szóval a EV100 szuper!Egy gyors video teszt a HMDVR-S -el, de majd gépen lesz az igazi, hogy milyen.
-
stefi81
tag
válasz Peaceliker #51872 üzenetére
Kamera, mert nem akarom a szemcsit most szétszedni mivel úgyis a gépbe szánom.
Nem hiszem hogy lenne különbség ilyen közelről, régen már próbálgattam. (kivéve a zavarást ha távol van a gép) -
AMDaZERG_1
senior tag
Kis vázhoz (~95 ~130mm) milyen akkurögzítő tépőzárat használtok? Egy gyári Lizard95-höz valóm van, de a 130-ashoz is kellene valamilyen, de Banggoodon nem nagyon találok, vagy csak nem "strap" varázsszóval kell keresni?
Szerk: közben találtam (valószínűleg ez van a Lizardhoz is), viszont tartósabbat ismer valaki? Nekem a Lizadon elég hamar használhatatlanná vált.[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
kriszbon
őstag
válasz stefi81 #51871 üzenetére
Őőő.. értem, csak azt hiszem nem adok ki ilyenre pénzt most, pedig nagyon gondolkodtam, de a videó részlet meggyőzött hogy nem kell ilyen.
Na mert kicsomagolva nem szerencsés használni, cakkli pakli meg 7g-os, nekem meg van 5MP-es mini kamerám(JJRC H12C maradvány) ami 8g-os videót meg 1920x1080-ban rögzít, ennyit azért az is tud.
Amúgy volt már a Walkeran anno.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
syler123
veterán
válasz stefi81 #51871 üzenetére
Teljesen jó a felvétel minősége, na egy ilyen nekem is kell
Van jelentősége annak, hogy a címben azt írják ntsc? Merthogy a kamerám meg pal?Valaki azt írja hogy 3 másodpercenként akadozik a kép, itt ilyet nem látok.
"Video is as clear as can be expected but it drops about 1/2 of feed every 3 sec. It also turns off the recording after 3 min of recorded video. Is there a fix for either of these issues?"
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #51874 üzenetére
az szar... nehezkés hasznalni osszevissza tapad csak oda nem ahova kene...
az a gaz hogy csak ez van vagy nagyobb gépekre valo 20mm széles van! viszont ez! lehet jo! egy probát megér! [link]
mondjuk én meg mindig a KKegg hez adott gumikat hasznalom sajna kulon nincs csak a keszletben ebben : [link] elég kenyelmes hasznalni! csak beletolom az aksit azt csook![ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vandor01 #51877 üzenetére
Köszi! A linkelt típust nézegettem már, de nincs adat arról mekkora, viszont most egy hozzászólást elolvastam (a legelsőt) és írja a srác, hogy Lizardhoz nem jó, kicsit hosszabbnak kellene lennie (1"), vagyis nem lenne nekem sem jó. Gumis megoldáson még agyalok... A dupla tépőzáras megoldás meg véleményem szerint önmagában nem maximálisan biztonságos.
Más:
Amúgy, ha ezt (current sensor) feldobom a gépre miben segít?[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Saccco
nagyúr
Azt hittem Silverware Acro E011, de látom, hogy lapot cseréltél rajta.
Kicsit haptákba vágtam a DIY NRF modulomat, sikerült is működésre bírni.
Lenne még mit csinosítani rajta, de egyelőre így is megfelel. A gép nem is hasonlít magára annyival jobban irányítható. A dőlési szöge a high rate-hez képest is durvább maxon.
GitHub nrf24-multipro - Goebish
Oscar Liang kapcsolódó cikke.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
kriszbon
őstag
válasz AMDaZERG_1 #51878 üzenetére
Ha az első linkre gondolsz, ott a videóban mérik hogy 125x10mm-es.
Amúgy mekkora kellene?
Ajándékba tudok adni 2-3db-ot ami 150x14mm-es de az a gyengébb minőségű amin nincs műanyag fül, csak az anyagában van nyílás.
Egyik oldala teljesen "fogazott", másik teljesen "szőrmók".Az meg abban segít, hogy ha rákötöd FC megfelelő pontjára OSD-n láthatod mennyi Amper a pillanatnyi igénye a masinának.
Már ha előtte be is állítod hogy kijelezze.[ Szerkesztve ]
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Jjrc H31 mekkora aksit visel el maximum? Maradt pár 1200mAh-s aksim, 20g súllyal, azt szerkeszteném rá, ha nem nyírom ki vele a gépet. Vagy maradjak a gyárinál?
Ki mekkorával használja? -
-
twine
veterán
Elmentünk ma a családdal Vácra...Megláttam a templomot, és nem tudtam megállni, elő kellet venni a csomagtartóból a Phantomot...Imádom a "szakadt" kastélyokat, templomokat...Van bennük valami megindító...
Ez a kis villámtréfa lett belőle:
A Torony avagy, változatok egy témáraEgyébként meg felháborító a drive-nak a "HD"streaming minősége... Az addig rendben, hogy a 60Mbit/s ből 12Mbit/s-re tömörítek vágás után(hiszen nem egy fontos anyag)...Offline ez a minőség még "élvezhető"....De streamingben valami botrány...
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Daemon09 #51881 üzenetére
Felejtsd el. A hasonló Eachine E5C-n 600-as akkuk vannak, azzal még szo-szo, de sokkal lomhább is lesz az amúgy fürge kis gép. Gyárilag ugye 400-as az akkuja, elvileg a 450-500-as akkuk még javítanak valamit, de a 600 már lomhábbá teszi és a repidő sem emelkedik pont az miatt, hogy másfélszer nehezebb akkut cipel. Az E5C-nél valamit eltaláltak, mert az 8 perc felett tud a gyári akkuval. Egy olyat megpróbálhatsz, de max akkorát. A legtöbben 500-as akkut használnak hozzá, vagy a gyárit. Ha holnap nem lenne térdig érő havazás, letesztelném a gyári és a 600-as akkuval, bér egy beltéri lebegést talán meg lehetne oldani, az is mérvadóbb lenne.
-
-
Kulbi
aktív tag
válasz Saccco #51879 üzenetére
Igen, Beecore V2.0 lapra cseréltem, Flysky vevővel így megy az Evolution-nel. Most a kamerát várom, LST s2, de még nem tudom hogy oldom meg az OSD-t. Arra gondoltam leszedem róla a vtx-et, gondolom meg lehet oldani?
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
Saccco
nagyúr
Két hídon összesen 5 ponton van összeforrasztva a két fél. Nekem is szét kellene szednem, mert valahol hiba van benne. Nem mindig kapcsol be, amikor igen, akkor meg pislog.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
syler123
veterán
Appból 1294ft a Flysky multiprotocoll modul, ennyiért lehet bepróbálom H8 minit jó lenne a Flysky távval csapatni.
[ Szerkesztve ]
-
Kulbi
aktív tag
válasz Saccco #51887 üzenetére
Azt tudod az 5-ből melyik melyik? Gondolom ha a video jel közérakom az fc video in-out-ot akkor az OSD megoldva.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
fape
senior tag
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz kriszbon #51880 üzenetére
Nagyon köszönöm a felajánlást. Olyan mérettel rendelkezem (150*14) az vastag erre a célra.
A fogyasztást elvileg így is méri, legalábbis kiír a képernyőre egy értéket, de az, hogy mennyire pontos nemtom ~30A, de nem túl nagy mértékben változik, és ami gyanús, hogy álló motoroknál is képes 30A mérni.
Bár megjegyzem nem is nagyon néztem reptetés közben, vagyis nagy jelentősége nincs.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
lkristóf
senior tag
Nemrég szereltem be a drónomba egy RunCam Sparrow kamerát és az a helyzet, hogy működik, de ha megy egy ideje a kamera és lehúzom a drónról az akkut akkor van, hogy aksi visszarakásnál már nem jön vissza a kamera képe, csak az osd és fekete kép jelenik meg. Ha várok, hogy (lehűljön a gép, vagy pihenjen?) akkor utána ismét lesz kép. Jelenleg nem röpültem vele, nincs rá időm és az időjárás se kellemes, szóval csak szobába volt tesztelve eddig.
A kábel ideiglenesen ilyen, még nem érkezett meg a rendelt zsugorcső.
Ja és igen, nem hagytam rajta a kamerán a kupakot amikor próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz AMDaZERG_1 #51892 üzenetére
Nincs mit szívesen, ha tudok segítek.
Nem próbáltál meg szabni belőle kisebbet?
Csak mert én simán azt szoktam csinálni, ha a csati nagy is marad, de keskenyebbé biztos hogy lehet tenni egy olló segítségével.Az biztos nem jó érték amit mutat, igazából erre nem is lenne szükség, csak sokan szeretik tudni hogy mennyi Ampert is szippant be a gép.
Esetleg azt is megtudhatod belőle hogy egy adott proppal közel jársz az ESC-k tűréshatárához, és rájössz hogy nem kellene nagyon erőltetni azokat.
Szerintem kicsit ilyen hóbort is, mert sokan be sem állítják rendesen hogy jó értéket mutasson.[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Daemon09 #51885 üzenetére
Alkatreszbol fogaskerekszettet vegyel meg motorokat. A tobbi jo ugy ahogy van. Akkucserenel hagyd hülni a mocikat. Varj vele a ket reptetes kozt par percet. A propvedo jo ha fel van rakva, az sokat fog de a labak szart sem ernek. Akkubol van a gyarinal jobb es erosebb is ugyanolyan kapacitassal. Holnap oemerem neked a gyari vs. 600-as akkut.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Saccco #51879 üzenetére
Más: Ideje lenne kocka alakúakat gyártani, mert valakinek nagyon elgurult a gyógyszer.
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz SpydeR3412 #51896 üzenetére
Egy kicsit lehet belelóg a prop a képbe
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
vandor01
őstag
válasz lkristóf #51893 üzenetére
mire kototted? a board 5V-re?
ha oda akkor az nem elég es csinalhatja ezt a sotitést!
vagul rakötöttem az aksira azota nincs baja!
vagyis nalam.....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest