Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
wednesday #30 üzenetére
Bocsi, kicsit megkésve válaszolok, remélem elolvasod.
A kereskedelmet alapjaiban nem befolyásolja, hogy mennyit költesz flottára, de van egy bónusz, ami attól függ, hogy mennyi "Light Ship"-ed van. Na az lejjebb mehet.
A flotta fenntartása elég költséges, de ha alacsony morállal elkapja a flottádat az ellenfél, akkor megsemmisül, sőt, akár el is foghatják a hajóidat, a pótlásuk meg nagyon idő- és pénzigényes. vagyis a flottánál nem érdemes csak az abszolút minimumot költeni. -
pengwin
addikt
válasz
wednesday #27 üzenetére
a békerendszere jobb, de emberi játékos nagyon vissza tud vele élni gép ellen (értéktelen dolgokat ajánlasz fel, pl. elfogadod, hogy kikaptál)
katonából általában az a jó, ha a support limiteden vagy kicsivel alatta vagy, háború elõtt pedig hagyod, hogy az emberi-erõforrás tartalék feltöltõdjön.
ha nincsenek lázadozó tartományaid és a hadsereged ezredei meg a flotta hajói 100%-os létszámon/állapotban vannak, akkor le lehet vinni békeidõben a fenntartási csúszkát. ilyenkor a csapatok harci morálja a béka feneke alá megy, valamint lassabban vagy egyáltalán nem kapnak erõsítést. háború elõtt 2-3 hónappal feljebb kell vinni a finanszírozást, hogy a hadsereg munkára-harcra kész legyen
költségvetésnél meg országfüggõ, hogy mire kell költeni pl. Angliával, Portugáliával vagy Velencével flottafejlesztés + kereskedelem, Magyarországgal praktikusabb a hadsereget fejleszteni. a kormányzati fejlesztés meg mindenkinek kötelezõ, mert az nyitja ki a "National Idea" helyeket, amik óriási bónuszokat adhatnak (+50% flotta vagy hadsereg méret, +0,5 morál, +10% adó, stb...) -
pengwin
addikt
válasz
wednesday #23 üzenetére
De kicsit már unom Európát, szóval azt hiszem váltani fogok erre.
-
pengwin
addikt
válasz
wednesday #23 üzenetére
nem olyan egyszerű a 867-es kezdés sem... ha pogányként belekötsz a szétszakadt Karoling Birodalomba és kapod a nyakadba az összes Karoling részkirályság hadseregét... ami mindenféle épület nélkül simán 20-30 ezres...
Remélem valamelyik következő játékukban csinálnak már valamit az AI-val, mert nagyon idegesít, hogy a feljebb állított nehézségi szint csak annyit jelent, hogy negatívan módosítja az országod fontosabb stat-jait, ahelyett, hogy a gép jobban játszana.
EU4 nekem megvan, Steam-en volt valami 50 vagy 66%-os akció. Szerintem a CK2 jóval összetettebb, mivel EU4-ből gyakorlatilag kikerül a szerepjátékos rész. CK2-ben nekem a családmenedzsment volt a legnehezebb.
EU sorozat nekem sokkal kisebb kihívás volt, pl. még EU3-ban volt szép gyarmatbirodalmam Tűzföldtől Alaszkáig és a Mississippiig... Navarrával.
Meg volt egy magyar királyom, aki mellékállásban Német-Római Császárként ügyködött, és mikor a birodalom már majdnem teljesen központosítva lett, megörökölte francia trónt is... csak úgy. mert volt egy királyi házasság, amikor kihalt a helyi dinasztia. Mindezt még jó pár évtizeddel 1700 előtt. -
pengwin
addikt
válasz
wednesday #21 üzenetére
Megmarad a sereg a kereszténységre áttérés után is, de szépen lassan el fog olvadni, mivel a Keleti Frank Kir. és a Bizánci birodalom közé települsz be. Ha a gép van a magyarokkal, akkor arra elég, hogy megvédje Magyarországot.
A letelepedés csak annyit jelent, hogy a játék kezdetén egy "Kingdom of Magyars"-nak hívott törzsi címed van (nem lehetnek de iure vazallusai, akkor sem ha 100 évig ural egy hercegséget). Amint elfoglalsz elég területet a Kárpát-medencében, a decision-ök között felugrik, hogy "Magyarország megalapítása": kárpát medencében minden hozzád tartozó tartomány asszimilálódik, törzsi cím cserélődik a magyar királyira, sereg összegyűlik Pesten, viszont a Kárpátoktól keletre elvesztesz minden területet, és a magyar kultúra eltűnik Etelközből, a helyére besenyők és oroszok kerülnek (bár ez utóbbi kitrükközhető ha előtte függetleníted ezeket a területeket) -
-
pengwin
addikt
válasz
wednesday #17 üzenetére
az Old Gods DLC-vel 867-ben is kezdhetsz... én onnantól kezdve kb 900-910-re bedaráltam Bizáncot. csak ugye honfoglalás befejeztekor kapsz egy nagy rakat ingyenhadsereget (mint amilyen Hódító Vilmosnak van az 1066-os kezdéskor)... úgy meg igazából nem nehéz.
Közben viszont csak a kihívás kedvéért áttértem a pogány valláról a kopt kereszténységre... your own personal Jesus! (a vallás feje a kopt pápa, aki a játékban hercegi rangban van, csak egy kis szerencse kellett volna, hogy letegye a hűbéri esküt miután Alexandriából asszem Vácra költöztettem)
Viszont a nem keresztény szomszédság nagy előny, mivel úgy a vallási különbségek kimeríthetetlen casus belli-t szolgáltatnak, és még a pápa is szeretni fog. -
pengwin
addikt
válasz
wednesday #15 üzenetére
A paradoxos fórum egyáltalán nem kihalt, vannak nagyon jó modok is hozzá, és jók voltak a DLC-k amik kijöttek hozzá.
Már lehet bizonyos köztársaságok patrícius családjaival játszani.
Lehet mohamedán, pogány, karaktert választani, a térkép kibővült Indiával és Közép-Ázsiával...Foglaltam már hont, ami után Árpád sikeresen elfoglalta Nagy-Morvaországot, meghódította a horvátokat, majd a fia lerohanta a gyengélkedő Bizánci Birodalom európai felét.
Azért elővigyázatosságból elkezdődött a déli végvárvonal kiépítése a Boszporusz-Dardanellák vonalon... -
pengwin
addikt
Crusader Kings II - Seven Deadly Sins: Piracy
Kár, hogy ilyen kihalt ez a topic, kedvenc játékom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen légkondit a lakásba?
- Synology routerek
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest