Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Neovenator #12261 üzenetére
Én NVIDIA kártyával is jártam már ugyanígy... VGA módban és csökkentett módban volt kép, sima boot után fekete képernyő úgy, hogy csak a monitor volt a kártyába dugva. Nekem akkor a csökkentett módban történő driver eltávolítás, újraindítás, driver feltelepítése elölről segített akkor...
-
kbalazsa
senior tag
Klón módban egyértelmű: mindkét kijelzőn ugyanolyan felbontást használsz, ami a legkisebb közös többszörös elvén a két kijelző közül a kisebbik legnagyobb
Szóval ha az egyik 1440x900, a másik 1280x720, akkor a felbontás 1280x720 lesz klón módban.
Megjegyzés:
Csak hogy bonyolódjon a kép, pl. Nvidia vezérlőpultban találkoztam az ún. "Eltolási felbontások engedélyezése" funkcióval, aholis lehetséges a klónozott kijelzőkön eltérő felbontást használni, de akkor a kisebb felbontású kijelzőn ki lesz vágva a képből egy darab, nem pedig át lesz méretezve a képernyőtartalom.
Megjegyzés vége.Ezért méginkább érvényes az észrevételem, miszerint érdemes a kiterjesztett módban gondolkodni, mivel úgy mindkét kijelződ a natív, legszebb képet adó felbontásban használhatod és a frissítést a lejátszandó film sebességéhez igazíthatod a TV-n.
-
kbalazsa
senior tag
A hang beállításra egyszerű trükk: Legyen alapértelmezett a Realtek HD Audio output, hogy normál esetben a PC előtt ülve legyen hang. Használj olyan Médialejátszó alkalmazást, ahol ki tudod választani a program által használt hangkimenetet (ilyen pl. az XBMC).
A filmnézés közben megjelenő csíkozódásra: ellenőrizd, hogy milyen frissítést használsz klón módban és hogy melyik frissítés optimális a TV-nek az adott felbontáson (1080p -t használsz?). Gondolom a klónozáskor a monitor volt az elsődleges kijelző, próbáld ki úgy is, hogy a TV lesz az elsődleges.
A film, aminél a csíkozódás jelentkezett milyen anyag volt? Xvid/mkv/DVD rip?Még egy ötlet (ha esetleg kadencia problémáról lenne szó); adj esélyt más médialejátszó programoknak, előfordult már nálam is, hogy nem 24 Hz-en lejátszott 24p-s film másként "ricegett", másként akadozott vagy csíkozódott más lejátszó progival.
Egyébként én a helyedben mégis inkább kiterjesztett módot használnék a 24p-s HD filmek kadenciahelyes lejátszása miatt. A monitorod ugyanis nem biztos, hogy támogatja a 1080p24-et, míg a TV-d nagyobb eséllyel igen.
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
Mitől lehet az, hogy a gép bekapcsolása/újraindítása után a felbontás mindig visszaáll automatikusan 1280x1024-re?
A konfiguráció: Win7 x64, egy Benq 2420HDBL (DVI) és egy TV (DVI/HDMI átalakító) rádugva a 4870 két DVI kimenetébe. Az elsődlegesbe a monitor, a másodikba a TV. Catalyst driver: 10.12 +CCC. A TV és a monitor legnagyobb felbontása is 1080p, a monitoré ezt 75Hz-en is tudja, a TV max 60Hz-en. Klónozva van a két kijelző. Akárhányszor állítom be kézzel a felbontást 1080p60-ra, minden újraindítás után 1280x1024-re áll a felbontás.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
katt777 #12016 üzenetére
Én még nem néztem TV-t monitoron, PC-n. Leszámítva egy-két meccset, amit valami netes TV-n sikerült elkapni szaggatós, elmosódós, a legjobbkor leállogatós módon.
Én inkább a másik irányban harcolok, a PC-t médialejátszóvá faragósban. Nem tudom, hogy ezzel volt -e több bosszúság, vagy egy kompromisszumos olcsóbb médialejátszó hiányosságaival lett volna több.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
katt777 #11980 üzenetére
Oks, persze, de egy olyan beállításról van szó, ami úgy fest mindenkinél problémát okoz a Def beállításnál. Persze az is lehet, hogy sokaknál meg pont így jó (ilyet ugyan még nem olvastam, de ugye akinél jó, az lehet nem is írja le, hogy hoppá nekem pont jó) és inkább legyen fekete keret, amit aztán kijavíthatsz a 0% felé tologatással, mint hogy alapból túllógjon a kép, amit nehezebben szúrsz ki
-
kbalazsa
senior tag
-
kbalazsa
senior tag
Az azért rendkívül örömteli, hogy teljesen megváltozott a menürendszer a 10.12-t követően... megint lehet újratanulni
Semmi sem állandó, csak a változás.
-
kbalazsa
senior tag
Láttam már több embernél is ilyen problémát. Egy alapos eltávolítás-újraindítás-újratelepítés-újraindítás kör lefutása megoldotta náluk a gondot.
Mika1227: A 10.1 hotfix leginkább az 5xxx sorozatú kártyák problémáin (pl. szürkehalál és társai) próbál segíteni, a többi kártyával nincs változás ... elvileg.
Elvileg
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Mika1227 #7189 üzenetére
Próbáltad már eltávolítani csak a ATI Catalyst Install Manager-t? Szabályos programeltávolítással (vezérlőpult -> programok hozzáadása/eltávolítása).
Nem biztos, csak egy külföldi fórum egyik tippje alapján lehet, hogy segítene...
Ugyanott egy másik tipp a .NET 1.1 és 2.0 eltávolítása/újratelepítése volt... az is megér egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Mika1227 #7140 üzenetére
Az biztosan feltűnt, hogy az ATI driverekben évszám.hónap számozást követnek, így nem lesz 9.13, csak 10.1. A hotfix verzió a 9.12 és fél
Gyakorlatilag egy - a normál verzión - felül kiadott külön kiadás, ami elvileg vagy gyors javítást (akár a normál havi verzióba bekerült és utólag felfedezett hibákra vonatkozóan is), vagy olyan külön funkcionalitást tartalmaz, amit valamiért az eredetibe nem akartak belecsomagolni.
A 9.12 hotfix érdekessége, hogy valahogy 1 nappal korábban jelent meg egyes lapokon, mint az eredeti 9.12 verzió. Nyilván az lehet emögött a magyarázat, hogy alapos tesztelésen megy keresztül egy-egy verzió (némelyek most kacarásznak), mire kiadják kezeik közül, s a készre gyúrás és kiadás közt észrevételezett hibákat a hotfixbe tudják már csak bele gyúrni, amit nem annyira hosszú ideig kell tesztelni, amit így elég hamar ki tudnak adni. Szóval bonyolult és hosszadalmas ez, de talán érted a lényegét
Egyébként a 9.12 hotfixről itt egy rövid cikk, amiben olvashatsz a tartalmáról.
-
-
kbalazsa
senior tag
válasz
#67688960 #7009 üzenetére
Igen, csak a legvalószínűbb helyeken hiányzik ez a link. Mármint azon az oldalon, amire tipikusan eljutsz, ha Catalyst driver-t szeretnél letölteni, de ugyanez történik a game.amd oldalon is.
Viszont, ha a search oldalról indítjuk a keresést, a kártya típusát, az oprendszert kitöltve, majd kiválasztva az egyetlen találatként megjelenő legújabb catalyst-ot, már ott lesz jobb oldalt a Helpful links között a Previous Drivers and Software.
Kipróbálgattam több esetre is, úgy fest működik. Tehát így lehet előző verziót találni az AMD hivatalos oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Ace Ventura #7002 üzenetére
Az újraindítás előtti verzió megvan még? Telepítést követően az eszközkezelő szerint minden rendben van? A monitor is? Indításkor a VGA módot választva és elindítva sem tudsz állítani felbontást?
-
kbalazsa
senior tag
válasz
McBJani #6999 üzenetére
Minden más viszont jól működik az új Catalyst-tel? Az általad vázolt célkitűzés nem hangzik reálisan, gondold csak végig; ha az új driver nem jó, visszateszel egy régit, következésképp nem értek el vele semmit.
Egyébként nem meglepő és nem először fordul elő a történelemben, hogy egy újabb Catalyst verzióval a régebbi progikkal jönnek elő problémák...
By the way használsz Ati Tray Tool-t?
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Ace Ventura #6997 üzenetére
Valószínűleg driver probléma van. Ha a telepítés gond nélkül lezajlott, akkor az inf fájl még csak-csak jó volt, de a telepítés során valami félrecsúszhatott. Próbálj egy újratelepítést, de ha akkor sem lesz jó, akkor a 6.11-es driver-ed nem az igazi. Honnan töltötted le?
-
kbalazsa
senior tag
válasz
ForRedGlory #6946 üzenetére
Na de érted, ha valamit verzióról-verzióra nem képesek megoldani, sőt majdhogynem csak egyre rosszabb az egész (maradva a TV kimenet kezelésénél), míg a másikban gyönyörűen működik, akkor azt gondolom hiába kvázi bug-mentes, ha közben nem működik.
Egyébként meg inkább nevezném az egész jelenségnek bug-nak, mert hol jó volt, hol nem.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
ForRedGlory #6938 üzenetére
Az nem az ATI sara, hogy a .NET verziók nem kompatibilisek lefelé
Hidd el jók azok a driver-ek. Én most váltottam NVIDIA-ról ATI-ra és az egyik szempont éppen a szoftverekkel folytatott heroisztikus szélmalomharcok mindennapos láncolata volt. Ezt leginkább az S-VIDEO - TV kapcsolat használata érdekében folytattam... okozott jónéhány kellemetlen percet. DVD lejátszó híján minden filmet asztalzúzós hangulatban kezdtem így nézni... de spongyát rá, a VGA csere óta 0, azaz semmi ilyen jellegű probléma nincs.
-
kbalazsa
senior tag
-
kbalazsa
senior tag
Ha a ccc-ben bedrótozod, az elvileg felülvágja a játék beállításait. Innentől kezdve érdekes, hogy nem mükszik. Nincs még esetleg egy Tray Tool is telepítve? Egyébként a régi kártyához használt drivereket és egyébb cuccokat mindenképp érdemes jól letakarítani a gépről mielőtt felrakod az újat.
Omikron23: a játék indítását követően azonnal jelentkezik a probléma, vagy csak egy bizonyos idő után? Minden karakterrel ez történik?
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Motaba78 #6807 üzenetére
Tégy egy próbát a 9600PRO driverrel is.
Ha az sem segít, pontosan azonosítani kellene a kártyádat. Márka, típus, hardverazonosító. Ez utóbbit megtalálod az eszközkezelőben (még úgy is, hogy nem ismerte fel az XP), a tulajdonságok -> részletek -> hardverazonosítók fülön.
Valami ilyesmit keresünk: PCI\VEN_1002&DEV_9598&SUBSYS_B3831002
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- Max
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...