Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
TheProb #26525 üzenetére
Alap dolgokra jó, de azért nem remekel 3D játékokban túlzottan. Nem szabad túl sokat várni tőle. Amolyan közepesnek mondható szerintem.
ViszonyításDe csinálhatsz egy tesztet, hogy a te rendszered mennyire gyors és megtudod mit várhatsz el tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz
TheProb #26520 üzenetére
Attól függ, ha egy jó (7950/280 7970/280x 290/290x) kártyád van akkor ott is tudod a minőséget módosítani.
Nekem az asztalon kint van az ikonja, jobb klikk fent a listából kiválasztom a vga-t, normál beállításoknál kiválasztom a 3d beállításokat és beállítom optimális minőségre.
A simításoknál a kezelt alkalmazás ra állítom be.
Teszellácíó= Amd optimalizált
Catalys A.I..=Kiváló minőség
Várakozás függőleges...=Ki, ha csak az alkalmazás másképpen..
Vonalsimitási módszer=Supersampling
Opengl=tripla bufferelés be -
Pityu.
nagyúr
válasz
TheProb #24484 üzenetére
Nekem is fura régen mindíg rendesen működött amúgy nem olyan rosszak az ATI kártyák csak ez a szoftver letöltés szarozás nekem 2010 es laptopom van egy packard bell TM85 egy ATi mobility radeon hd 5470 kártya van benne de win 8 ra még tudtam drivert telepíteni rá de 8.1 re alig találtam akármelyiket is próbáltam meg telepítettem és ezt írta ki szinte még a videókártya illesztőprogramot sem akarta telepíteni.
Aztán végén fel raktam a 13.11 béta drivert ott mindent telepített de próbálkoztam játékot indítani de nem indult egy sem,ott ez volt a gond és tuti a driverrel.
-
katt777
félisten
válasz
TheProb #24501 üzenetére
Úgy értettem, hogy a gagyi grafikás (pl. Ice Storm, Cloud gate, bár notin utóbbi már jó lehet) teszteknél nincs kihajtva a VGA. Ezért kapsz fals (és más-más) eredményeket. Ergo maximális grafikai beállításokon kell tesztelni. A default teszt sehol nem terheli rendesen a VGA-t, 3DMarknál még az Extrém sem, azt is feljebb lehet tornászni kézi beállításokkal. Az egyik tesztben elért pontszámot viszont egyáltalán nem szabad összehasonlítani egy más teszt eredményével, valamint VGA-teszt esetében kizárólag a GRAPHICS pontszám a mérvadó.
Ha konfigokat akarsz összehasonlítani, akkor már érdemesebb PCMark-ot használni.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TheProb #24495 üzenetére
A mod elsősorban arra vonatkozik, hogy a gyártók ID-jét kivegyék az inf állományból, így a driver gyakorlatilag a tiltott gépeket is jónak érzékeli. Ezt te is meg bírod csinálni, csak nem biztos, hogy át akarsz bogarászni többezer sort, amikor már valaki megtette.
Az Inteltől olyan driver kell, ami támogatja a szoftveres átkapcsolást. A Dell saját Intel drivere biztos ilyen. Én mindig a gyártóit ajánlom az IGP-re, és a hivatalos, vagy módosított gyárit a dGPU-ra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TheProb #24484 üzenetére
[link] - ezek a módosított driverek mennek fel arra a gépre. A Dell nem akarja, hogy frissíts drivert az egyes termékeiken, így megtiltja a partnereinek, hogy ők ezt valahogy is lehetővé tegyék. Az AMD sem tud ezzel tenni semmit. A Dell a vásárló, ők döntenek a játékszabályokról. Egyedül a full AMD-s gépeken kötelező kérni a gyári supportot, de a Dell nem sok ilyen gépet épít.
Az Inspiron 5537-hez ez jó. [link] - persze csak addig töltheted le, amíg a Dell észre nem veszi és le nem tiltja a linket.
[link] - Itt találsz hackelt Intel drivereket is. Lehetőség szerint a gépednek megfelelőt tölts, persze nem muszáj új Intel driver, ha az alap driverrel is működik.[ Szerkesztve ]
-
válasz
TheProb #24484 üzenetére
Sajnos annyi panasz érkezett az AMD-hez, hogy kénytelenek voltak hülyebiztosra csinálni a mobility drivereket. A hozzáértők (mink) pedig szívunk ezzel.
Sokan összevissza telepítgettek mindent aztán persze, hogy nem ment ezért volt kénytelen az AMD a biztosra menni. Csak hát nekik sem jön össze minden. Sok minden... -
törölt tag
válasz
TheProb #24217 üzenetére
mivel pontosabban nem mondtad ilyet találtam, valamilyen van nálam is valahol csak most nem emlékszem hogy milyen és arra sem hogy hol
-
bozont
veterán
válasz
TheProb #24172 üzenetére
Szerintem az a legegyszerűbb ha most újrateszed a rendszert és a Dell driverét teszed fel előbb, aztán csinálj egy windows visszaállítási pontot, ami sok ősz hajszáltól menthet meg. Aztán ne törölj le semmit, csak telepítsd rá a catalyst drivert. Itt a 13.4 vagy 13.9 verziót ajánlották és külföldi fórumokat olvasva a 13.4 eddig a legjobb, legstabilabb. Én most a 13.9-et tettem fel a 8670M mellé és jónak tűnik, bár még csak a WoW-ot os D3-at próbáltam csak.
(#24171) amd7870
Mint írták nem sokkal előbb, az Intel drivert nem szabad leszedni, mivel a kijelző az Intel IGP-hez van kötve közvetlenül. Viszont ha nem vált át automatikusan az AMD-re, akkor valószínűleg nincs a játékra profil a catalystban. Neked kell hozzáadni a játékot és hozzárendelni a high performance módot, mert csak akkor használja a dedikált vga-t.(#24173) amd7870
Én ne szoktam semmit elállítani, hagyom ahogy volt, egyedül a tripla pufferelést kapcsolom be.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
TheProb #24154 üzenetére
Leszedni az intel-t igen nagy hiba volt. Ezek a rendszerek úgy működnek, hogy közvetlenül, csak az IGP-nek van kapcsolata a monitorral, így ha azt kiiktatod akkor az egész el fog szállni. Az amd először az Intel bufferjába írja az adatokat majd az onnan megy a monitorra. Vissza kéne rakni az intelt.
FoLey-v: Tedd vissza a régit ha más miatt nem kellett frissíteni. Egyébként ha jól tudom win7-re van valami patch, de nekem anno nem működött. Amúgy ha ekkor fan vagy érdemes megvenni a HD editiont, meg a Forgotten Empires-t
[ Szerkesztve ]
-
válasz
TheProb #24148 üzenetére
Először a dell oldalán lévő intel drivert raktad fel, aztán a dell amd-t? Ugye az op rendszer nem szedett le semmilyen intel vagy amd drivert, még a wddm-et sem?
amd7870 Nem azt mondtam, hogy a cpu hw-esen hibás, csak azt, hogy nem hiszem, hogy a catalyst-al van a gond. De ha még nem raktál fel chipset drivert akkor érdemes.
[ Szerkesztve ]