- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElektrikusDE
senior tag
Sziasztok!
Felraktam az egyik privát torrentoldalra egy több mint 750 GB-s sorozatpakkot.
Erre összesen ketten kapcsolódtak:
Az egyik user már letöltött belőle 1 epizódot, utána meg is állt de a bolyban maradt, ez rendben is van.
De a másik kemény 20-40 kiB/s sebességgel töltöget belőle, vajon mi jó van neki abban hogy akár 1 epizód letöltése is több napig tart igy neki?
Pedig az IP-je alapján menne neki többel is.
Ui:
Az hogy mindketten passzivak az már nem is zavar.
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Pro Koryak #46493 üzenetére
Igen ez hiba, de van rá megoldás, pl. visszanevezed a mappákat.
A Qbittorent esetén pedig a torrent hozzáadásakor de még az indítás elött van lehetőség a torrentben levő mappát átnevezni a meglevőre.
Így csak ellenőriz és már megy is a feltöltés.
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Thunderzolee #46240 üzenetére
Erre a kérdésre sajnos nem válaszolhatunk!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
"Vodafone szűrne?"Nem tartom valószínűnek.
Ui:
Nálam biztos hogy nem szűr, (500/24 Mbits) és a fórumok már tele lennének vele ha ez valahol megtörténne!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Doky586 #45740 üzenetére
Nem volt belakva!
Aktiválva sem volt!
Csak egy drivert kellet igazitanom rajta.
"telepített belakott gép" természetesen azonnali gyalu!
Ez szerencsére nem az volt, csak "rátették" a Windowst.
Ui:
Bizonyos szempontból viszont igazad van, biztonságosabb lenne ha újratelepíteném...
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz enginev3.0 #45739 üzenetére
Köszönöm, át is írtam! (természetesen működik)
Mentségemre szóljon hogy még sohasem kellett átírnom (mivel nem változtattam meg a felhasználó nevemet eddig)
És nem tűnik fel a lehetőség sem a beállításokban mert lefelé kell görgetni hozzá!
Ezért szerettem ezt a fórumot mert gyorsan kapható itt releváns segítség!
-
ElektrikusDE
senior tag
Sziasztok!
Ritkán szoktam kérdezni, inkább válaszolni szoktam, de most én kérdeznék:
A történet a következő:
Gépcsere 775-1155, Windows11-Windows10 (64bit pro).
SSD szintén csere.
Felhasználói név (Windows) szintén megváltozott, mert telepitett Windowst kaptam a félgéppel együtt.
Ez viszont nem változott: qBittorrent 4.3.9! (mivel újratelepítettem az "új" SSD-re)
A qBittorrent telepítése után a AppData/roaming/qBittorrent, valamint a AppData/Local/qBittorrent mappát vissza másoltam, meghajtó betűjeleket szintén visszaállítottam.
És már minden működik tovább! (ahogy sokszor megtettem máskor is)
DE!
A naplófájl igy kezdődik:
"Hiba történt a naplófájl megnyitásakor. Fájlba naplózás kikapcsolásra került."
Gondolom hogy a felhasználói név változás az oka.
Szerintetek foglalkozzak vele? (sohasem szoktam a naplófájl "visszaolvasni", csak nézegetni szoktam amig fut a torrent)
Ha nem okoz ez semmiféle egyéb problémát, akkor akár igy is hagyhatnám.
Szerintetek lenne valami egyszerű módszer a naplózás helyreállitására, ami nem jár bonyodalmakkal?
Köszönöm!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Intruder2k5 #45724 üzenetére
Mindez OK!
Ki is próbálnám, de a kis ördög megszólal és azt súgja a fülembe hogy BAN veszély!
Alpha, béta kliensért könnyen jöhet...
Amúgy meg sok helyen csak a fehér listán szereplő kliensek működnek, és ez biztos hogy semmilyen fehér listán nem található meg.
Tehát maradok a régi beválton.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz sztanozs #45572 üzenetére
Mert inaktivitás miatt már nem megszűnik, hanem "felfüggesztésre kerül" az accountod!
Pont azért hogy csak a prémium lehetősége maradjon."csak meg kell várnom míg törlik."
Nem fogják törölni.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz sztanozs #45570 üzenetére
Azt persze tudod hogy ez szabálytalan (dupla reg).
Fix IP-vel vagy kvázi fix IP-vel, pl. Vodafone Internet esetén jön a bünti a meghívódnak, neked meg az INSTANT BAN.
Persze ha még azonos email címet is használsz, akkor már nem is kell fix IP a lebukáshoz.
Ui:
5 éve még nem volt gond belőle, de azóta módosult az oldal szabályzata!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Dragon3000 #45055 üzenetére
Nálam nem ilyen már ez a menü, mivel Windows 11 Pro a rendszer!
Windows 10 esetén valószínűleg működne. (az emlékeim szerint is)
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz totron #45049 üzenetére
Csak egy "gyors segítség" volt amit írtam, mivel csak egy napig kellett volna amig elkészül a szemüveg. (nem állandó, vagy hosszútávú megoldás)
És ez "röptében" is működik, nem úgy mint a többi megoldás amihez legalább az alkalmazás újraindítása is szükséges. (nálam még kijelentkezést és újraindítást is kért)
Illetve:
Ui:
Nekem még ki is fagyott az átállítás során a gépem, kellett egy áramtalanítás is hogy újra képet adjon!
Pont ilyen anomáliák miatt adtam az életlenséggel is járó tanácsot. (még mindig sokkal jobban olvasható szemüveg hiányában is)
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Csak megkerülő megoldásról tudok.
Én ilyen esetben a kijelző felbontását állítanám kisebb értekre, és igy megnőnek a betűk!
Windows 11 alatt most teszteltem! (de más rendszeren is igy működik)
Pl. itt:
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Doky586 #45013 üzenetére
DE ilyen esetben a kliensnek felkéne ismernie az eltérést, (már letöltés közben) és elkéne dobnia a szeletet.
És az "Elpazarolva" rubrikában nem "0"-nak kéne lennie.
Sőt ismétlődő hiba esetében pedig menne az illetőnek IP-tiltás is. (van néhány ilyen tiltás a listában egy idő után mindig)Legalábbis régebben igy működött (vagy igy illene működnie) a torrentnek.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Dragon3000 #45011 üzenetére
Úgy érthető is lenne, de (jelenleg) nincs hiba az adattárolásban.
Egy RAM teszt lefuttatása szerintem nem fog ártani, mert akár egy bithiba is tud ilyesmit okozni.
Be is ütemeztem![ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Dragon3000 #45009 üzenetére
Igen!
-
ElektrikusDE
senior tag
Sziasztok!
Kicsit mérges vagyok.
Az egyre sűrűbben jelentkező hibás letöltések (persze ezt a qbittorrent nem jelzi) miatt be kellett kapcsolnom ezt a funkciót:Régebben erre nem, vagy csak nagyon ritkán lett volna szükség, de az utóbbi időben minden nagyobb torrent hibás amit az egyik torrent oldalról töltök le! (kényszeritett újraellenőrzés után persze egy szelet letöltésével javítja)
Költői kérdés: vajon hány hibás torrentem lehet eddig amit nem ismertem fel?
Qbittorrent 4.3.9
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz trialboj #44046 üzenetére
"egy olyan rész hogy port adminisztráció, ahol kipipálható egy IPV4 opció, és meg kell indokoljam hogy miért szeretném ha megnyitnák a portot"
Én is először ott próbáltam! (de nem ott kell)
Az ONT-tot is indítsd újra!
Utána az ONT-ban kell porttot nyitni! (amennyiben már nem 100-al kezdődő IP címet kap a WAN résznél!
Mi az ONT-tod típusa?
Használsz mögötte saját vagy DIGI-tol bérelt routert?
Mert akkor az ONT-tot "bridge" módba tettetve már nem ott, hanem a routerben kell porttot nyitni! (amennyiben a DIGI-től béreled a routert, akkor az ONT-nak már "bridge" módban kell lennie, mert ilyenkor a DIGI nem is engedi másként használni)
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #44043 üzenetére
Jó zagyva lett...
Szóval az a lényeg hogy regisztrálsz a digi.ro oldalon, utána ha belépsz megkeresed a szolgáltatásaid között az internetet majd ott beállítasz egy tetszőleges "DNS dinamic" nevet, ezután fogsz kapni csak publikus IP-t! (addig csak 100-al kezdődő Nat-tolt IP-d lesz)
Mert Nat-tolt IP-vel, (ez az alapeset) nem tudsz porttot nyitni!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz trialboj #44042 üzenetére
Szia!
Elmész ide:
[https://www.digi.ro/my-account/my-services# ]
(Ha még nem vagy regisztrálva akkor előtte regisztrálsz itt:)
Kattints az internetre, és utána a DNS dinamic-ra!
Adsz egy tetszőleges nevet, és elmented, (foglat név esetén pedig választól másikat)
Romániában csak így kaphatsz publikus IP-t a DIGI-nél!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz enginev3.0 #44028 üzenetére
Bezzeg 22.-én még működött!
Még kint sem volt az oldalon a torrentem, de már sokan ráugrottak!
Néztem is mint Rozi a moziban, aztán beugrott AutoDL!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz modflow #43977 üzenetére
Szia!
AVG support válasza:
Kérjük, kövesse az alábbi lépéseket, módosítsa a tűzfal beállításait számítógépén, és ellenőrizze, hogy ez megoldja-e a problémát.
"Please follow the below steps and change the firewall settings on your computer and check if that fix the issue.
Open AVG Internet Security installed on your computer, click on Menu->Settings->Components->Firewall->Customize->click on "Network Profile(Left side of the interface) and change the profile to "Private" if selected in "Public". Once this is done, select "Policies->System Rules", enable all the settings that are not configured."Google fordítóval:
"Nyissa meg a számítógépére telepített AVG Internet Security alkalmazást, kattintson a Menü-> Beállítások-> Összetevők-> Tűzfal-> Testreszabás-> kattintson a "Hálózati profil (a felület bal oldalán) elemre, és módosítsa a profilt "Privát"-ra, ha a " Nyilvános". Ha ez megtörtént, válassza a "Szabályok->Rendszerszabályok" menüpontot, és engedélyezze az összes nem konfigurált beállítást.""qbittorrent mégis zöld színű lent"
Az csak annyit ír hogy "online", és ez nem jelenti azt hogy van bejövő kapcsolat!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz TeeJay #43937 üzenetére
Most raktam vissza én is a 4.3.9-et!
Mivel ma reggelre már nem töltött fel semmit, ezért újraindítottam, de ezután meg az USB2 meghajtóra történő letöltés közben kiakasztotta a processzor használatot! (4x3 GHz 100%)
A 4.4.0 libtorrent 1.2.15 verzió-val jelentkezett ez a anomália.“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz TeeJay #43912 üzenetére
Köszi!
Ezt a "torrent beállítás" idáig nem találtam meg.
Most már meg van.
De nem pótolja teljes értékűen azt a funkciót amit hiányolok, mivel globális és néha csak egy-egy fájlt szoktam áthelyezni.
Ez pl. akkor lehetett hasznos mikor évad pakkok kerülnek fel az oldalakra és közben máshova is seedelek ahová meg nem.
Ilyenkor helyett lehetett spórolni azzal, ha a torrentet belüli fájlok különböző könyvtárakban vannak.
Ezután fordítva fogom megoldani.
Ui:
Ez a qbittorrent 4.4.0 tulajdonképpen qbittorrent V2.0 és tudjuk hogy a "0" verziók gyakran javításra szorulnak. (pár hónap múlva biztos stabilabb lesz, és az sincs kizárva hogy néhány funkció is megváltozik benne)
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #43906 üzenetére
A nagyobb baj az hogy ebben a V2 verzióban kivették a torrent áthelyezési funkciót, amit pedig szoktam használni.
[https://github.com/qbittorrent/qBittorrent/issues/15965]
Persze meglehet oldani több lépcsőben is, de egy darabig hiányozni fog...
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz TeeJay #43905 üzenetére
Egyéb (esztétikai) hiba:
A 4.4.0. verzióban megjelentek a naplóban hiba üzenetek.
""Nem sikerült a(z) ... áthelyezésének sorba állítása, innen: „D:\Downloads\Torrents”, ide: „D:\Downloads\Torrents”. Mindkét út ugyanarra a helyre mutat."
Mindkét libtorrentes verzióban is ugyanúgy megjelennek, tehát qbittorrent oldalon van a bug.
A 4.3.9.-ben még nem voltak ilyenek, ennek kéne még utána járni.
Engem nem zavar, (én nem is láttam, mert a napló normál üzenetei nálam kivannak kapcsolva, csak elveszne a hasznos információ)
meg is találtam:
[https://github.com/qbittorrent/qBittorrent/issues/15945]
Szerintem működési hibát a programban nem okoz, de van akit zavarhat.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz TeeJay #43903 üzenetére
Nagyon Köszönöm!
Qbittorrent 4.4.0. leállítva, felül írva, elindítva, Működik!
Amit ma megtehetsz ne halaszd holnapra!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz zsolt_64 #43898 üzenetére
A lényeg az hogy használhatatlan ez a 4.4.0 verzió!
Nálam még a Windows is bezáratott mindent, így szép fekete hátterem van, mert még a háttérképeket is leszedte a kevés memória miatt.A libtorrent 1.2.15 verziót holnap kipróbálom, ha az sem lenne akkor megy vissza a 4.3.9
És nem frissítek egy darabig.
-
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #43861 üzenetére
Szerintem játék vagy más memória igényes folyamat alatt sem kell az minden torrentet leállítani, elég csak a letöltést, mivel feltöltés alatt nem zabálja meg a memóriát.Tévedtem, felzabálja feltöltés közben is.
De legalább a játékaim futnak! (mellette is)
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Dragon3000 #43857 üzenetére
Azért is telik meg könnyen a RAM, mert nem is ír a HDD-re addig semmit, amig teljesen lenem tölti a torrent tartalmát, vagy nem fogy el a RAM. (amelyik előbb történik meg)
Nekem ez csak jó mivel ritkán töltök le, (és most csak egy nagyon lassú usb2-s, abból is a régebbi vezérlős 2.5 HDD-re) és közben megy a feltöltés is.
Ameddig a nagyobb méretű torrentek közül akár egy is letöltődött, a feltöltésem nagyon lelassult.
Ez a jelenség ezzel a klienssel nagy mértékben csökkent.De másnak meg nagyon rossz lehet, mivel gyors HDD esetén ez jelentős időveszteséget okoz mivel gyakorlatilag egyszer letolti a RAM-ba, utána meg áthelyezi HDD-re.
Ui:
Szerintem játék vagy más memória igényes folyamat alatt sem kell az minden torrentet leállítani, elég csak a letöltést, mivel feltöltés alatt nem zabálja meg a memóriát.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #43847 üzenetére
Most vettem észre:
' A hdd sata3 2gb zöld wd. Hol és miként keressem a hiba okát?"
A Seagate Firecuda mióta WD green?
Ui:
Egy vásárlói véleményt idézek, mivel egyetértek vele:
"
Az egyik legnépszerűbb Hybrid HDD a piacon. Konzolba belső tárhelyként, vagy kifejezetten játék drive-ként PC-n használható ki a legjobban. Más felhasználásra nem érdemes.Előnyök
8GB SSD cache, ami a betárazott adatot közel olyan gyorsasággal olvassa be, mint egy versenyképes SSD."[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz szasza7103 #43841 üzenetére
Szia!
"Seagate Firecuda 2tb 2.5" SATA Hybrid SSHD St2000lx001 1rg174-500"
2.5 méretű, 5,400RPM fordulatszámú "SSD" támogatású HDD.
Amig a "SSD" részbe belefér a torrent addig gyors utána viszont nagyon belassul, ahogy tapasztaltad is.
Tehát nem igazán torrentre való HDD!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz szasza7103 #43832 üzenetére
Szia!
" A hdd sata3 2gb zöld wd. Hol és miként keressem a hiba okát?"
Az a HDD lassú, (bár pontos típust kár hogy nem írtál) én torrentezéshez megfelelő HDD-ket választottam, így még a 775-ös SATA2-es gépemen is maxxal megy.(pedig 1000/1000 Mbps a nettem)
"Olyan mintha megtelne valami puffer és utána nem győzi írni az adatokat."
Igen, így jelentkezik a lassú HDD hiba, ha ezt a puffert megtudod növelni az tüneti kezelést adhat.(De 100 GB-s torrenteknél már ez sem segít)
Ui:
A SATA3 HDD-nél amúgy is paraszvakitás, mivel egy HDD még a SATA2 maximális sebességet sem használja ki! (általában)
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #43811 üzenetére
A helyes dátum January 8th 2022
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz sztanozs #43808 üzenetére
Szia!
Jelenleg 1992 spanyol nyelvű torrentet tartalmazó oldalnak is tagja vagyok, ha ennyi is elég, akkor segíthetek bekerülni. (nem spanyol oldal, angol nyelvű)
Könyves oldal, könyvek és hangoskönyvek vannak csak rajta.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
B.U.É.K. Mindenkinek!
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Én VPN-re nem alapoznák, két okot külön kiemelnék:
1.
Egyszer elfelejti, vagy bármilyen más okból VPN nélkül jelentkezik be, és búcsúzhat az accountól.
2.
Számos torrent trackeren a VPN-t be is kell jelenteni, (regisztrálni) különben szintén búcsú.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Dragon3000 #43535 üzenetére
Nem sürgős, azért írtam hogy "egyelőre szekrénybe került"
Még a kamera rendszert kell visszaillesztenem, amig az nem jön újra össze, nem adok el semmit! (közeli villámcsapás még a nyáron tönkretett egy kamerát meg a DVR-t, a DVR-t lecseréltem és akkor szembesültem azzal is, hogy már nem jön össze a két TP-Link router WDS Bridgében)
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Dragon3000 #43533 üzenetére
Mindkettőt végül használtan vettem. (ez a spórolás átka)
#43532Cs1csó:
Az apróra meg nem teszek fel semmit, mivel már nem Magyarországon élek.Az OLX-szen vettem őket, lehet hogy oda kerülnek, de még átgondolom, beszélek egy Számtech boltossal az AC65P-vel kapcsolatban mivel még van rá 20 hónap garancia.
A kisebbeket talán megtartom, mert kb. 3800 Forintnak megfelelő összegért vettem.[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #43330 üzenetére
Úgy néz ki hogy megtoldódott a DIGI-s torrentezéssel kapcsolatos problémám.
Röviden:
Kiharcoltam egy ONT cserét.
Bővebben:
Ui:
Az emiatt megvett két darab ASUS router "kihasználatlanság" miatt egyelőre szekrénybe került!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Intruder2k5 #43518 üzenetére
Szia!
Nálam ilyen rendszeresen előfordul.
Ilyenkor várok akár félórát is azután felgyorsul, mivel csatlakoznak a passzív userek is.
7 perc 54 másodperc az nagyon kevés idő arra hogy megítélhesd.
Persze olyan is előfordul hogy egy feltöltő van csak és több száz letöltő, az akkor tényleg lassan fog lejönni, de akkor sem annyi idő mint amit ki ír a kliens, ami amúgy is csak becslés.
Ui:
Ennél csak az a szebb, mikor a tracker valami 6x év x hónapot ír frissítésre.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
Pedig nem kéne ezt tennie.
Virustotal.com:
"
F-Secure
Undetected"Ui:
Valószínűleg már frissült az adatbázisa, negyedikén még lehetett hamis pozitív...
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ggg666 #43382 üzenetére
Szia!
Átnevezni nem lehet? (pl. a régebbi verziójú qbittorrent sem szerette pl. a magyar HOSSZÚ magánhangzókat, se könyvtárban sem filenévben), átneveztem őket úgy már töltötte.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz zsolt_64 #43335 üzenetére
Szia!
Szemezek vele, csak sajnos Romániában drágább: [link]
IPON-nál olcsóbb:
Meg van egy az OLX oldalán, lehet hogy onnét veszek mert van egy hibás monitorja is az eladónak olcsón, hátha megtudom azt is javítani!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Dragon3000 #43333 üzenetére
Nagyon Köszönöm!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Dragon3000 #43331 üzenetére
A jelöltek között van, köszi az információt! (kb. egy hetem van dönteni)
Ui:
PPPoE kapcsolattal, mint pl. a DIGI? (csak azért kérdezem, mert PPPoE nélkül könnyebb a dolog)
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
Sziasztok!
A mai naptól passzív üzemmódra kellett váltanom, nincs többé port-továbbítás beállítva a torrentkliensemben!
Hogy miért?
Két oka lehet, routerprobléma vagy ISP általi korlátozás. (a routert is az ISP-töl bérlem, így az is az Ő sara)
Ha meg lesz az új router, akkor remélem kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
De azt nem akarja, mert kicsi a hely a SeedBoxon és kell a hely az új (nagyobb feltöltést produkáló) torrenteknek!
Vagyis csak a feltöltésre hajt.
Nekem is volt régebben10Gbits SeedBoxom 100GB hellyel, én úgy oldottam meg anno hogy a régi anyagot FTP-vel mindig lehúztam róla otthonra, és azokat már csak onnét seedeltem.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Ezt találtam ezzel a hibával kapcsolatban:
[Nasty issue with weird file error: "parameter incorrect"]
Régebbi verziójú qbittorrentnél fordul elő szelektív letöltésnél.
Megoldás:
Az qbittorrent frissítése.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Dragon3000 #43179 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem én is, eredmény: a torrentek 85%-nál jobb az arányom egynél!
Pedig mindig "kézzel" rakom a torrenteket a kliensembe!Persze más oldalon lehet más eredmény is...
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Tarokk79 #43155 üzenetére
Szia!
Egyszerű a beállítás, én nem használok Dockert, simán futtatom a qbittorrent-tet Windows 11 alatt. (azért nem írtam)
VPN Unlimited:
És hogy aktív legyél:
Természetesen mivel a portforward a "valódi" IP-címedre történik, a VPN "védelmi" szerepe (torrent esetén) megszűnik.
Viszont minden más forgalom a VPN-nen keresztül fog menni aminek nem őrülök.
Erre lenne jó a Tunnel Splitting, de ezt sajnos nem támogatja a VPN Unlimited csak Androidon.
A Private VPN és több más VPN támogatja, de azokra nincs előfizetésem.
Ui:
A routeremben is be van kapcsolva a UPNP + a kézi portnyitás is megvan hagyva természetesen ua. címre. (valószínűleg feleslegesen de nekem így egyszerűbb mivel néha VPN nélkül is használni akarom)
És a lényeg, nincs proxy beállítva! (ha belene állítva VPN-re proxy akkor lassabb lenne a torrent, és valószínűleg passzív is maradnék)
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #43142 üzenetére
Már ki is kell javítani magam!
Elkaptam egy friss feltöltést és kiderült hogy a bekapcsolt UPNP / NAT-PMP miatt VPN mellett is meg van kb. 800 Mbit/s letöltési sebesség!
A feltöltést viszont tényleg lassítja a VPN, egyedüli Seederként 100-160 Mbit/s tudok csak feltölteni.
Ui:
Kell még fejlesztenem valamit.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Tarokk79 #43122 üzenetére
Szia!
"Milyen tapasztalataid vanna a VPN Unlimited-ről?"
Jók!
Wireguard protokollt használok. (általában)
Sebesség sem rossz: 115/240 Mbit/s ez a torrentre elég is lenne. (Bukaresti torrent szervere kapcsolódva, a másik négyet nem próbáltam)
Qbittorent beállításoknál UPNP / NAT-PMP pipa be!
Ha aktív akarsz lenni, mert a kézi portforward VPN-nél kevés!Viszont még megkellene oldanom a Split Tunnelinget mert azt csak Androidon támogatja jelenleg!
Lenne még tartalék a DIGI-s kapcsolatban, kikéne használni! (általában 900/900 Mbits, VPN nélkül)
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz sztanozs #43115 üzenetére
Szia!
"Külső VPN szolgáltatón szvsz csak passzív mód fog menni."
Én is így tudtam, de kellemesen meglepődtem!
VPN Unlimited előfizetésem van, és működik a portforward!
Persze igy nem nagyon rejti az IP címemet, de nem is azért használom.
Hanem azért, mert különben szakadozik az internetkapcsolatom."Nincs az a VPN szolgáltató szerintem aki értelmes áron dedikált publikus IP-t (IPv4) adna."
Így van, sőt nálam ebben az esetben korlátoznák az adatmennyiséget!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #43108 üzenetére
A linkelt oldalon a Torrent Address detection résznél meglehet nézni! (egy Magnet Linket kell letölteni hozzá)
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Kekmen #43107 üzenetére
"Egyébként ha nem mókoltál a VPN-el, biztos vagyok benne, hogy azon keresztül forgalmazol."
Ez sajnos nem 100%, én pl. mindkét IP-címmel látszom egyes torrent oldalakon, mert a portforward és a VPN nem zárja ki egymást!
Más kérdés az hogy egy mezei letöltő mit lát ebből...
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Normális (sajnos).
Nálam általában ez a helyzet:
"Ami nem aktív azt elakadtnak jelzi"
Pontosabban amit nem töltenek le vagy fel, azt jelzi elakadtnak a kliens.
De a tracker nem, ott azok is aktivak!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Tarokk79 #43064 üzenetére
Én is szívok ezzel, egyelőre VPN-nel kerülöm meg a problémát.
Sajnos a VPN lassítja a nettet.
De legalább a helyezésem nem romlik![ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #42877 üzenetére
Sajnos kikapcsolt tűzfallal is ugyanaz a helyzet! (vissza is kapcsoltam)
Esetleg valaki IPV6-tal megnézné az említett tesztoldalon hogy nála mi a helyzet?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Kekmen #42876 üzenetére
OK
Én is igy tudtam, de akkor az említett tesztoldal mit tesztel?
"IPv6Scanner is a port scanner that allows you to probe a server for open, closed or filtered ports."
Nálam mindegyik port "FILTERED" státuszú, ami biztos nem jó.
A tippem az hogy a Windows tűzfal blokkolhatja, utána nézek!
-
ElektrikusDE
senior tag
Sziasztok!
Lehet hogy ez buta kérdés, de meg kell kérdeznem:
IPV6 esetén hogyan lehetséges Port Forwarding?
Az összefoglalóban levő tesztoldal szerint nálam az összes tesztelt port "FILTERED" jelzésű.
Köszönöm!
Ui:
IPV4-nél nincs semmi gond!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Imi1981 #42675 üzenetére
Szia!
Azokkal a "hibákkal" nem kell foglalkozni! (a kettős vagy többszörös trackerek miatt vannak általában)
A BH-n és a magon is több tracker van, amiből csak egy működik a másik tartalék, a BH-n egyébként már csak "örökség" a másik tracker.(régebben el is távolítottam, de már nem foglalkozom vele)
Én hetente legalább egyszer azért átszoktam nézni ezeket a torrenteket, mert az "unregistered" torrentek is itt szerepelnek.
Ui:
Nálam most 141 ilyen "hibás" torrent van, de mind működik!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Most látom hogy elég sok SSD-d van.
Erről nekem rögtön ez jutott eszembe:
"Illetve ha van SSD-d memória cache-es gyorsítással, Samsung-nál Rapid mód, Crucial-nál momentum cache, vagy egyéb RAM disk megoldás az is le vesz a használható mennyiségből."
Valószínűleg emiatt van eltérés, mivel nekem csak 1 db. SSD-m van, az is memória cache nélküli!
Lehet hogy a régebbi verziók máskép használják az SSD-ket mint a v4.3.7. kiadás.
-
ElektrikusDE
senior tag
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Imi1981 #42597 üzenetére
Szia!
Nálam viszont jól kezeli a memóriát! ( v4.3.7.)
Pont ugyanúgy mint az előző verziók!.
Igaz nekem kevesebb memóriám van (8GB), ebből adok 2GB-ot neki, nem is fogyaszt többet!
Ui:
OS cache jelenleg Off. (de már volt ON is, akkor sem tapasztaltam ilyen jelenséget)
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz woodworm #42565 üzenetére
Nálam is a uTorrent 2.2.1. a dzsóker kliens!
Most is pár napja fel kellett raknom, mert a qbittorrent legújabb kiadása az egyik legnagyobb torrent oldalon még mindig tiltott és így nem kapcsolódik!
Ui:
Természetesen a qbittorentet sem töröltem!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Dragon3000 #42499 üzenetére
"Hiába háborogsz, sok oldalon van ez"
Igen így van, az már más kérdés hogy visszalehet jutni kb. a 90%-ra pl. IRC-n keresztül fizetés nélkül!
Valamikor itt is vissza lehetet jutni, én pl. több mint egy év után kaptam vissza a fiókomat.
A szabályok nincsenek "köbe vésve", időnként változnak!
Időben szóltak, nem figyelt, nem vette észre, vagy nem törődött vele.
Akkor igy járt!
Ui:
Igen küldhetnének e-mail figyelmeztetést, de akkor kevesebb lenne a támogatás!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
Köszi!
Most már nekem is engedte megnyitni a telepítőt! (letölteni már tegnap is sikerült, csak nem engedte megnyitni a telepítőt)
Fel is raktam.
-
ElektrikusDE
senior tag
Sziasztok!
Újabb stable verzió: qBittorrent v4.3.7
Sok újdonság nincs.
"
v4.3.7 changelog:
BUGFIX: Don't forget to start Watched folders timer (glassez)
BUGFIX: Don't close tags menu when toggling items (tgregerson)
BUGFIX: Don't overwrite tracker message (glassez)
BUGFIX: Bump file pool size (#14966) (An0n)
BUGFIX: Properly create "clean path" for watched folder (glassez)
WEBUI: Disconnect comment links (Daniel Aleksandersen)
WINDOWS: NSIS: Update Danish translation (scootergrisen)"Természetesen a telepítése a Microsoft szerint veszélyes! (túl új a program + még vírusos is)
Így én sem telepitettem még, megvárom míg megengedi a Microsoft!
Ui:
Nem mintha félnék!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz tatabike #42445 üzenetére
Szia!
Talán kikéne venni a pipát a "Torrent ütemezés" menü pontnál.
Akkor csak addig marad "elakadva" amig nem talál klienset. (a státusznál)
A baloldali "elakadt" meg csak annyit jelent hogy épen nem viszik tőled. (egyszerűsítve)
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Kekmen #42265 üzenetére
"hogy az egy holland zászló!"
Igazad van, rossz a szemem!
"Mindösszesen annyi történt, hogy a DNS szerver arra a névre fordítja a kliens IP címét, ami jelen esetben egy pont. "
Megoldva, nagyon Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
Sziasztok!
Lehet hogy változott valami az IP-cím elrejtésével kapcsolatban?
A qBittorrent v4.3.6 kliensemben az egyik letöltőmnél csak egy pont jelent meg az IP-címe helyett, a kliense alapján nagy eséllyel szerverről volt!
Ha ez elterjedne akkor egy gonddal kevesebb lenne, de a torrent működési módja szerintem nem teszi lehetővé az IP-cím teljes elrejtését, legfeljebb nehezebb lesz kinyerni a kliensből!
Ui:
A magyar zászló is mutatja, hogy az IP-cím nem lehet elrejtve!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Sarcophagus #42248 üzenetére
Szia!
Én is sokat szenvedtem ezzel.
De megoldottam!
TP-Link Archer AX10 (AX1500) a routerrem, de más routerekkel is ugyanúgy jelentkezhet ez a probléma, legalábbis a DIGI-nél.
-
ElektrikusDE
senior tag
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Sajnos az Online Port Check oldalak egyre megbízhatatlanabbak!
Nekem is vadásznom kell működőre!
Az Open Port Check Tool szerint nálam is zárva van az egyébként nyitott port! (passzív userrel is tudok kapcsolódni)
Valamint néhány torrent oldalon is van beépített port check, aszerint is nyitva van a torrentezéshez használt portom!
Ez az oldal jelenleg jól működik: [link]
Ui:
És a [CanYouSeeMe.org] is, ami már volt többször is ajánlva!
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Cs1csó #42209 üzenetére
Szia!
"Természetesen leülhető, de azt kevesen vállalják, hiszen akkor büntetett előéletű leszel"
Ez téves, de nem baj, legalább többen befizetik!
"Nem szerepel a bűntettesek nyilvántartásában az a jogerősen elítélt személy aki az ítélet jogerőre emelkedésének napján mentesült az elítéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. Pl. pénzbüntetés kiszabása esetén."
"Ezen az sem változtat hogy azt meg nem fizetése (illetőleg fiatalkorú terhelt esetében behajthatatlansága miatt) utóbb fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni.
Ilyenkor ugyanis nem maga a kiszabott büntetés (büntetési nem), hanem annak végrehajtási módja változik meg.""A pénzbüntetés helyébe lépő szabadságvesztés tehát nem azonosítható a szabadságvesztésre ítéléssel. A jogerősen kiszabott pénzbüntetés annak átváltoztatása esetén is megőrzi ezt a természetét, jogi sorsát, eltekintve a végrehajtás eltérő módjától. Erre utal egyebek közt az is, hogy az átváltoztatás eredményeként a pénzbüntetés „helyébe lépő” szabadságvesztés végrehajtása nem függeszthető fel, abból az elítélt feltételes szabadságra nem bocsátható, az nem alapozhat meg visszaesői minőséget, más szabadságvesztéssel összbüntetésbe sem foglalható, de a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól a mentesítés is a pénzbüntetés jogerős kiszabásával bekövetkezik, s azt az utóbb történő átváltoztatás sem oldja fel."
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz mgTerminator #42093 üzenetére
PM.-ben megírtam!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz zsolt_64 #42091 üzenetére
Szia!
Azért van egy-két torrent oldal, ahol a béta kliens tiltott!
Sőt az egyik torrent oldalra, (még) a qBittorrent v4.3.6 sem tud kapcsolódni!
Persze majd hozzá fogják adni ott is az engedélyezett kliensekhez...
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Aurig@ #42064 üzenetére
Szia!
Annyi szokott csak kelleni hozzá, hogy a telepités után rögtön beállítod a letöltési könyvtárat! (alapértelmezett mentési útvonal)
Ilyenkor ha hozzá adod a torrenteket akkor ellenőrzi őket és már seedbe is áll velük.Ha az útvonal nem egyezik akkor letölti őket (újra)
Ha nem használtál több meghajtót akkor szerencséd van!
Nálam sok van, igy én megjárnám ha nem menteném a "Appdata - local - qbittorrent és az appdata - roaming - qbittorrent mappákat "
Ilyenkor lehetne játszani a mappák, meghajtok átnevezésével, de sokszor a legegyszerűbb újra letölteni mindent.
Ui:
"bekapcsolod az újraellenőrzés kihagyását"
Én ezt élesben nem javaslom, legalább egy-két torrentnél ellenőrizd le hogy hogy tényleg rendben van, ha igen és tényleg egy mappában vannak a letöltések akkor tényleg mehet az újraellenőrzés kihagyása.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ArthurShelby #42055 üzenetére
"Így egy mezei filmforgalmazó egyáltalán el tudja kapni a felhasználót?"
Persze!
Valaki csak meghívja az oldalra! (igaz nemrég jól megdrágultak a meghívok)
Én is látom mindenkinek az IP címét a kliensemben, aki a konkrét torrentet tölti!
Persze ezek nem mindig kapcsolódnak a felhasználom ISP-jéhez, mert lehet pl. VPN-t vagy Seed szervert is használni.
De jó sok azonosítható IP címet meg lehet igy szerezni (többek között)
Hogy aztán végig futja az utat amig pénzhez jut, az már más kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz enginev3.0 #42025 üzenetére
Szia!
Azért nem mindegy, hogy milyen port!
Mert a 6881-6889 pl. fekete listás!
Legalább 5 számjegyű legyen, de pl. Windowson az 50000 felettiek az ajánlottak!
bolic:
Szomorú hír, és igy Nick nélkül, meg furcsa nekrológ.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz tothjozsi96 #41552 üzenetére
Nálam is bejelzett, mivel túl "új" a program.
"A Microsoft Defender SmartScreen megakadályozta egy nem felismert alkalmazás elindulását. Az alkalmazás futtatása veszélyeztetheti a számítógépet."
Természetesen ettől még én is feltelepitettem!
Mivel "egy nem felismert alkalmazás" nem jelent vírust...
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
Nekem is halkak a HDD-im, kivéve ha pl. 800 Mbits sebeséggel töltök, mert akkor már kicsit morgolódnak.
Ui:
Így legalább hallom is, nem is kell ránéznem hogy rendben vannak a torrentjeim![ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz EmberXY #41093 üzenetére
Ez a te döntésed.
Én felvetem a kivételek közé és újratelepítettem a 4.3.4.1-es verziót.
Mindent folytatott rendben tovább.
-
ElektrikusDE
senior tag
Már kijött hozzá egy bug fix is!
"News
Wednesday March 24th 2021 - qBittorrent v4.3.4.1 release
qBittorrent v4.3.4.1 was released.
WINDOWS: Windows Defender is being incredibly annoying lately marking us as unwanted software/malicious/trojan/virus. If you experience problems with the installer not starting or not finishing, check that Defender hasn't silenty deleted it or the files it extracts. See this, this and this.Read the v4.3.4 changelog too because this is a hotfix release.
v4.3.4.1 changelog:
BUGFIX: Correctly draw progress bar (glassez)WEBUI: Fix javascript code which broke the UI (Chocobo1)Wednesday March 24th 2021 - qBittorrent v4.3.4 release
qBittorrent v4.3.4 was released.
WEBUI: It is accidentally broken in this release. Use v4.3.4.1 instead.
The sorting logic has been reworked. To get the old sorting order for the "queue number" column, first sort on the "Completed On" column and then sort on the "#"(queue number) column.
Support for Ubuntu 18.04 (Bionic Beaver) has been dropped."[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz zsolt_64 #40715 üzenetére
Megnéztem, nekem is megáll 99.8%-nál.
De miután elolvastam a megjegyzéseket a torrent kliensben megértettem miért:
"Files may have changed, which prevents torrents from downloading correctly or completely; please check for an updated torrent at https://archive.org/download/a-tizenot-eves-kapitany/a-tizenot-eves-kapitany_archive.torrent
Note: retrieval usually requires a client that supports webseeding (GetRight style).
Note: many Internet Archive torrents contain a 'pad file' directory. This directory and the files within it may be erased once retrieval completes.
Note: the file a-tizenot-eves-kapitany_meta.xml contains metadata about this torrent's contents."[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
Ez a stb.-be tartozik.
Egyéb trükkök...
Te csak annyit telhetsz, (ha aktív vagy) hogy keresel még forrást máshol.
Ezért vagyok én regisztrálva néhány félig-nyitott oldalon is.
Ott nagyobb eséllyel jön le az anyag.
-
ElektrikusDE
senior tag
A seederekkel van a baj. (ha vannak egyáltalán)
Pl. 1 kb/s feltöltés 1 szál passzív üzem stb.
Persze hogy nem tudsz kapcsolódni hozzájuk, a leecherekhez persze igen de ez nem segít mert ők is a seederre várnak.
"Az számít hogy (nagyon) sok torrentet nem törlök ki a kliensből hanem benne hagyom?"
Szerintem nem.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- BestBuy ruhás topik
- Kézilabda topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest