Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
Igen
a +2 pin csak test szál ,áramot nem továbbít.
Az a lényeg jó vastag legyen. Rakd össze , játsz egy fél órát, aztán tapogasd meg az átalakítót ahol rádugod a 6 pin-re... ha kellemesen langyos akkor oké ,ha tűzforró akkor ellenőrízd mégegyszer ,hogy jól dugtad e össze. -
ricsi99
addikt
válasz
Turtlelboy #85147 üzenetére
"kapcsold ki a hw- videogyorsítást a böngésződben"
nem be... ki!
Ha nem megy természetes ,hogy a cpu-d dolgozik mint a régi vidokártyádnál.
Drivert nézegess régebbieket -
ricsi99
addikt
válasz
Turtlelboy #85140 üzenetére
Próbáld meg másik böngészővel vagy kapcsold ki a hw- videogyorsítást a böngésződben
-
ricsi99
addikt
Nagyon egyszerű... megnézed az eladó értékeléseit... ha egymás után eladott sok db ugyan olyan tipust ,akkor rig-et bontott...
de leharcolt gémer is lehet... ott vedd meg aki vállalt teszteket lefuttatni eladás előtt... vétel elött meg halgasd meg a hűtés hangját
Mind1 ki mire használja a karit ,ami a lényeges ,hogy mennyire tartja karban -
ricsi99
addikt
válasz
Istvan2020 #85006 üzenetére
Felteszel valami monitorozó programot... asus saját /msi afterburner/ gpu-z stb
Lefuttatsz rajta valami tesztprogramot... pl 3d mark ilyesmi... utánna megnézed hogy mekkora hőmérségletek voltak
80 alatt rendben van minden.
Ha egy videokarin gyengébb a hűtés akkor magasabb ventillátorfordulattal kompenzálják... gyárilag minden hűtő elégséges az adott kártyához. -
ricsi99
addikt
válasz
Pikari #84980 üzenetére
Oké.
NViDiA. a kiràly.
Amúgy az ūgyfeleid gyõzkōdd ne engem.
Én már őreg vagyok ,hogy higyjek az elvakultságnak.. már csak a gyakorlati tapasztalatainak hiszek. Lehet egy hónap alatt több cucc fordult meg a kezem alatt mint neked az egész életedben.. ki tudja
Ha win11 e se tudsz telepîteni / ismerni az előnyeit hátrányait egy régi gépnél , hát sajnàlom. Javasolj neki akkor te valami jó oprendszer ami elfut jobban a gépén.
Szerintem a. kérdezōdd gyōzkōdd a javaslataiddal.. -
ricsi99
addikt
válasz
Pikari #84978 üzenetére
Oké:
Te NVIDIA fan vagy ,ergó AMD az sz@r.Ami másnak előny lehet:
Kis fogasztás... 300-350 es táppal is lemegy.
Halk/hűvös kártya... nem kell extra hűtés
Van hozzá win11 kompatibilis diver... így megy a gpu gyorsítás böngészés /videonézés közben.
kb 10k ért lehet lőni....UI:
"ez volt 3xxx-el, 4850el, 5670-el, 6xxxakárhánnyal, 2 féle fireproval. "
ki beszélt it régebbi kártya sorozatról?
"kivéve a régebbi aaa gameket"
kb szerintem pont erre kell.. -
ricsi99
addikt
válasz
theuprising #84886 üzenetére
Megvehetsz bármekkora karit... onnét tudod hogy kicsi a cpu-d ,hogy a szomszéd pistikénél több lessz az fps
Amúgy a procid már kevéske lessz egy 2080 szintű karihoz is ... -
ricsi99
addikt
válasz
aldebaran #84857 üzenetére
Lehet hűtő ventillátort cserélni.
Ha magadnak megoldod akkor
Ha nem tudod vagy akarod akkor vállalok ilyet, ez esetben keres meg priviben -
ricsi99
addikt
válasz
Micsurin #84855 üzenetére
"Sima " 1000ft-s átalakítók csak 2 csati és a vezető szálak bekötésérül szól....
szóval a "gyári" kimenet használod csak más alakú csatlakozóval...
Ezek a csatik egyirányúak... ha fordítva rakod össze vagy olyan monitorba dugod amin nincsennek bekötve a + szálak a bemeneten (ócószítva) ott maximum nincs kép ,de fizikailag nem károsodik a kártya -
ricsi99
addikt
Nekem 1070ti van... 4.2 e húzott 3600-os proci melett... de még van kraft a prociban ,ez volt nálam a lélekteni árhatár amit vga-ra rááldozok... de mivel amivel én játszom a 2k-s monitoron ott minden elmegy még elvagyok ezzel
... ha karcsú lessz majd beruházok max egy 5700xt-re, vagy 2080Ti
-
ricsi99
addikt
válasz
Enigma1945 #84831 üzenetére
Ismétlek:
"Minden videokari "család" sorozat egy gpu ra épül"
Tiéd "AMD Oland" magra épül
ebből mint az oldalon láthatod sok kártya készült.
Mind1 mi a neve.. a gpu mag számít, ott látható gyárlag is van magas orajelü
Ha nem érted olvasd el GAI Cikkét -
ricsi99
addikt
válasz
Enigma1945 #84827 üzenetére
Gondolom MSI afterburner-el húzod...
Ha igen akkor abban be lehet állítani ,hogy kijelezze az fps értékeket 3d -alatt.
Akkor heaven alatt látod ,hogy nő/csökken az fps ha az óajelet állítgatod.Minden kártyán a Vbios (videokari biosa) -ban van beállítva mekkor teret enged a orajel/fesz/memória állítgatásban... ezt nem javaslom ,hogy piszkáld első körben.
Minden videokari "család" sorozat egy gpu ra épül ...ez egy kissebb órajelú darab... létezik ugyanilyen gpu-val más tipusszámú is ami tudja az 1ghz-t... mivel softwares-en van lekorlátozva ilyen/olyan indokkal igy leheséges a tuning
-
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #84813 üzenetére
1070
1070Ti
Rx5700XtEzek már érezhető előrelépések
-
ricsi99
addikt
válasz
imotrepus #84811 üzenetére
Nem neked hanem "aprósólyómnak" válaszoltam, a vásárlási dolgok miatt.
Elnézésed ha félreérthető voltam.
Tényleg nem bántásból írtam a nagymamás sztorit, én is az öregemtől hallottam a "szagtalanítási trükköt"nálam bevállt ezért javasoltam neked is. Próbáld ki ,veszíteni nem veszthetsz semmi
-
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #84809 üzenetére
Arra gondoltam:
Kicsit túl van tolva a használt videokártya igények..
Van nepper ismerősőm ,akitől sok ilyen kérdést hallok.....
Ha valakinek a cigi a háklia ,akkor kérdezzen rá.
Pc/egyébb dolog meg átveszi a ház "szagát", ell kell fogadni... ha nem akkor irány bolt és venni vatta újat
Ja és elvárható ha valaki venni akar valamit használtan akkor járjon utána mit is akar venni... Ezen felül én ha olyan dolog van akkor felelemelem a hátsómat és elmegyek érte.
UI:
"Az hogy kátrányos hányadék a termék az nem a normális, nem üzemszerű működtetés esete egy elektrotechnikai eszköz esetében. "
Szerinted az userek hány %-a tartja a gépet egy légkondis server szobában elülönítve ,nehogy eltérjen az ideális múködési feltételektöl? -
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #84803 üzenetére
Egyéni feltételezésekből kialakult demagógia....
Amúgy aki rettentő alergiás az meg esetleg rákérdezhet....
Simán elfér a kérdésekhez... bányásztak e vala... mennyit ment a kártya... miért nincs törzskönyve.... használták e városban etc etc...Amúgy miért hiszi mindenki egy a vga az csak patika állapotú lehet? Ugyan olyan használt cucc mint bármi más ..
imotrepus: megeszel 3 narancsot a héját a cuccal eggyütt berakod egy nejlonzacsiba és lezárod 3 nap mulva narancs illató a cucc... de ne itt érdeklődj hanem a nagymaminál... ad 5-10 tippett mit mivel lehet friss/jó illatú cuccá varázsolni
-
ricsi99
addikt
válasz
Vadernagyúr #84786 üzenetére
S.W.I.N.E királyul futna rajta
-
ricsi99
addikt
válasz
Vadernagyúr #84782 üzenetére
Nem irtad milyen tipusú karid van... de a régebbi karik a 399.xxx drivereket szerették nagyon
-
ricsi99
addikt
válasz
Vadernagyúr #84776 üzenetére
tölsd le a régebbi drivert
Tölsd le a display driver uninstallert
Húzd ki a netet
indisd ujra a gépet csökkentett módban
A DDU val töröld le a vga drivereket
Indisd ujra a gépet
Tedd fel a drivert
Dugd vissza a netkábelt
indisd ujra a gépet
Violá műxik a régebbi driverrel hibátlan -
ricsi99
addikt
válasz
7Sony7 #84759 üzenetére
Ha megy a vga akkor a "vram"-ot a központi memóriából eszi
Alapértelmezés :"load setup deafult"
Az elsődleges kártya ha van benne vga akkor az ha nem akkor az igp... ha van benne vga az igp-t le is kapcsolja.
Szóval ha beteszel egy vga-t és nincs kép akkor a biost-tedd vissza alapra és megold mindent... akkor szokál +ban bekapcsolni az igp-t ha több monitort hasznél és arra van bedugva vagy ilyesmi...fps csökkenést/növekedés nem okoz. -
ricsi99
addikt
válasz
7Sony7 #84738 üzenetére
Rx 550 harmatgyenge... mondjuk a 1050ti se erőmű.
2GB-a kártyákat nézz... nagyobb ram ekkor teljesítményű kártyákon olyan mint kispolszkin a vonóhorog
750-750ti ami neked kell ...kicsi nem fogyaszt sokat, befér a gépedbe.
használtba meg csak "tesztelt"-et vegyél ...vagy vidd a géped és ott tedd is bele... -
ricsi99
addikt
Capture kártya azért drága mert a feltételnél a képet és a hangot külön kell kezelni... igy kell egy hardwares- cucc ami elég gyors a hdmi-adatfolyam átalakításhoz.... alapszint hogy előszőr tömörítettlen kép és hang jön le de akkor felbontástól függöen ez percenkénti 5-10gb adatról beszélünk.... csak számold ki egy röpke félórás felvételt... Ha a kártya hardveresen kódol már mp4- vagy ilyesmibe oda is célprocesszor/software kell.... legelőször az alapokkal kellene tisztában lenned mielőtt belevágsz...
-
ricsi99
addikt
válasz
7Sony7 #84717 üzenetére
Veszel egy 750ti/750 vagy egyébb rövid mérető karit. Ami neked lényeg... 1 ventis legyen hogy elférjen.
Mivel mind széles a felfogatás a hátlapra ott valószinű/vagy elvágod fürésszel vagy felex.. vagy leveszed a francba és valamivel odarögzíted.
Leveszed a gagyi ventit ha útban van ,vagy ha már csapágyas mert nem mai darab.
Veszel egy alacsony rpm-es (max 1500rpm) ventit amin van molex vagy 3 pines csati és bekötöd az alaplapra. Ventit fel is csavarozhatod vagy beföttesgumival fixálod ,hogy ne essen le... úgy tuti elfér minden alatta...ezt rádbizom
Egy nyolcentis venti ha nincs is leszabályozva az halkan csendben bőven lehűti a karit
Kb igy
-
ricsi99
addikt
válasz
7Sony7 #84707 üzenetére
Jól egy elcseszett egybegép
Ott ha vga-t cserélsz nem lessz egyszerű.
Eleve vagy egy-slotos hűtésű kell vagy 2 slotos de akkor felxel felét le kell vágni hogy az eleje is beférjen
egy rx560 pl 21cm hosszú egy gt630 15,5cm... álltalában minden gpu hűtő a pci-express aljától 1,5cm re kezdődik hogy elférjenek alatta az alkatrészekAmi most neked benne van az passzív hűtésű az most ugy van ott kitalálva hogy a proci hütés mozgatja ott a levegőt... ha átrakod másik gépbe akkor ott is meg kell oldanod amúgy megsütöd szépen lassan
-
ricsi99
addikt
válasz
7Sony7 #84699 üzenetére
Lehet megfontolandó lenne... ha lehet azt a hűtést ha lehet elforgatni vagy másik cpu hűtő beszerzése és akkor "normál méretű" vga-t is tehetnél bele
Vagy mérd le centivel mekkora helyed van...
Ekkora teljesítményű procihoz én max 2GB-s karit vennék... amd fronton max 560-ig ,nv oldalon meg a 760-770... mind2 gyorsabb mint a 1030... 1050 ti meg drága is +azért a pénzért 1060-akat is lehet lőni -
ricsi99
addikt
válasz
Csupingo #84692 üzenetére
Én sokat tesztelek igy vettem egy "Risert"-t ami ugye pcie 2.0 X1
Trémárkok nem nagyon érzékenyek a sávszélességre mert ugyi betöltik s vram-ba a cuccot és fut... persze játékok és ahol nagyobb adatmozgatások vannak a gpu-cpu közt ott belassul... de tesztelgetésre kiválló a leglassabb cucc is -
ricsi99
addikt
válasz
Sanyagol #84673 üzenetére
Előbb utóbb csak megsütöd a karit.......
Ha nem jó a gap pad vastagság akkor elemeled a hűtőt és megsütöd a gpu-t
Ha meg megtéped a csavarokat akkor elhajlítod a nyákot
EnnyiNem kell szétpréselni a termál padot... több méret van és az oda való kell
valószinű fél mm-es kell neked.... másfél mm talán a vrm-ek alá elmegy de nem tudom ki javasolta neked ,hogy ilyet vegyél mert vga-t nem gapp -padoot még sohaIdeigleinesen szedd le a padokat a ramokról ,rakd össze 2 gpu csavarral... akkor szemre is látod ,hogy oda milyen vastag kell
Ha fél mm akkor pasztából tehetsz egy picit a ramokra hogy amikor ráteszed a hűtőt akkor ne maradjon ott üres tér... nem kell hogy tocsogjon csak legyen közte valami.
A ramok nem melegszenek annyira ,ott csak az a lényeg hogy a hűtéstől nem kap légáramlatot igy kicsit hűljön... a hátlapon sincs semmi ,mert ott is elég a kicsi légáramlat.
Ha ez igy megy akkor rendelj/vegyél 1/2 mm es gap padot és azzal rakd össze.Ha közel lax hozzám
Elhozod megvesztegetsz sütivel kólával/csokival akkor megcsinálom megmutatom ,hogyan kell...
Ha távol lax és fizetetd a gls-t szinúgy ,csak akkor valami kamerás chetes programmal úgyan úgy
Ha megsütöd a gpu-t akkor adok linket szervízhez ahol cirka 20-asért tesznek rá új gpu-t -
ricsi99
addikt
válasz
thedivision2 #84640 üzenetére
Nézd meg egy pen dirve ről indítható linux-al
Telepiteni nem kell semmit... ha ott hibátlan akkor lehet egy friss win mgoldja a poroblémád -
ricsi99
addikt
A feliratok ,hogy világítanak az csak azt jelzi hogy a kártya pci-e ről kap áramot
Abszolute nem jelzi azt hogy a vga maga működik.
Ha nincs cseretápod próbáld meg úgy bekapcsolni hogy nem dugod be a tápcsatikat a vga-ba. Azt a tipust nem ismerem ,de álltalában a karik kiirják a képernyőre ha nincs meg a tápfesz.
ha több pci-e slotod van akkor tedd be másodiknak a 750-mögé.
Ha elindul a lap akkor megnézheted hogy az eszközkezelőben megy e a kari
Ha el se indul akkor ne kisérletezz
Ha garis akkor vissza a boltba
Ha nem, akkor jó hosszú és drága varázslással tudja szakember visszavarázsolni az élők honába -
ricsi99
addikt
válasz
sz.istván #84625 üzenetére
Probáld meg ezzel
Ha lefut 99% jó a karid -
ricsi99
addikt
válasz
szbalogh #84581 üzenetére
Tudsz egy linket adni a kariról ?
Amúgy a cpu és a vga tápcsati máshogy van bekötve mielött ráeröltetnéd....
vagy úgy értetted ,hogy + tápról hajtanád a karit?
Cpu-pcie átalakító nincs mivel alapértelmezésben a cpu csati az foglalt
sata táp vagy molex-röl 8 pin pci-e az van -
-
ricsi99
addikt
válasz
SalvadorLynx #84545 üzenetére
Kipróbáltad "Pikari" ötletét?
Lehet túltolod kicsit hibakeresést ,ha már az alaplapi kondiknál jársz...
-
ricsi99
addikt
válasz
donchicco #84457 üzenetére
a "bányász" bios az kissé alacsonyabb orajelek ,szűkebb memória időzítések.
Ha a driverfelmegy hibátlan a gpu-z vel nézd meg hogy az órajelek stimmelnek e
3dmark demoban a stem-ról letölthető... ha a gpu stressz lemegy rajta hibátlan akkor nagy gond nem lehetBios cserét nem lehet ellenörizni... te sem tudod megmondani hogy az alaplapi bios-t hányszor frissitetted
Használt kártyánál mindig a hőfokokat és a vetillátorok állapottát ,illetve a a vrm-ek cicergését ellenörizd.
Ebből a szembotból min1 ,hogy az előzö tulaj mire használta... az a lényeg mennyire vigyázott rá.
Ha elhanyagolta akkor "gamer" szinten is lehet lestrapálva, ha meg vigyázott rá akkor a gyári állapot/szinten is megkaphattad. -
ricsi99
addikt
válasz
Iludka #84425 üzenetére
Ha a vbios nem engedi akkor nem lehet 30% alá menni... max vbios cserével.
gpu-z vel kell megnézni a hőfokot... ha magas 2d-ben is akkor valószínű a hűtőpaszta van kiszáradva , ha alacsony és hangos akkor a ventilllátor van kikopva.
Ennek a hűtésmódnak az az előnye ,hogy a videokártya melegét kiviszi a házból...cserébe hangosabb
Vagy veszel valami extra vga hűtőt és azt rákötöd az alaplapi tápcsatira és kedvedre szabályozhatod
kb +10k -s beruházás -
ricsi99
addikt
válasz
horvathpeter #84408 üzenetére
Valószinű a discort gpu-gyorsítást használ...nézd meg a beállításai vagy régebbi verzió.
-
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #84384 üzenetére
"Sapphire kártyáknál ma is lehet VBIOS-t módosítani és visszatölteni. Semmit nem szól érte az AMD Software. Ezt két különböző Sapphire RX 580-nál tapasztaltam, eredeti VBIOS-szal."
Ez jó tipp... Dual-biosos kariknál is így műxik gyárilag . Viszont lementettem 1-2 ilyen problémás biost de nem az volt hogy állítgatták volna a gyári órajelet hanem konkrétan az azonosító sem stimmelt... ezér kellett "forced"-el visszarakni az eredetit( vagy ami stimmelt a karihoz).
Most pár angol oldalon láttam olyasmit ,hogy az uefi miatt próbálkoznak ... mert ami frissebb (újabb dátumú) az jobb.... -
ricsi99
addikt
válasz
Grave_444 #84373 üzenetére
Volt olyan is aki tőlem vitt karit és másik biossal hozta vissza.
Az sem emlékezett a "frissitésre" ,vagy nem akart.
Látom s vbios-ról csak elméleti tudásod van...
Valaki gyakorlati tapasztalattal erről a problémáról?
Lehetséges a win telepítő uefi módban nem csak a biost hajlandó felülírni? -
ricsi99
addikt
válasz
RudiSZT3 #84371 üzenetére
Próbaképp levenném ideigleinesen a gépház oldalát ,hogy akkor is felmelegszik e a kari. Ha nem akkor a ház szellőztetést kell megoldani... ha úgy is felmelegszik akkor a "gpu-gyorsítás"-t kapcsold ki a böngésződben ,vagy nézd meg mi terheli a gpu-t ... de lehet a 40w-ot nem viszi el passzívan a hűtés
UI:1070ti nálam alapjáraton 10-13w közt fogyaszt ,s passzivban elviszi
2k 75hz -
ricsi99
addikt
Sziasztok
Elméleti kérdésem lenne.
Foglalkozom javítással és többször belefutok abba hogy az elhozott (jellemzően rx400-rx500) szériás videokarin az user lecseréli a vbiost.
Persze ha rákérdezek akkor tagad mindent /nem tud róla stb.
Kiváncsi lennék ,hogy vajon hol olvas olyan baromságot ,hogy a vbiost le kell cserélni legfrissebbre illetve melyik programmal teszi win alól...
Az oké ,hogy dos-ból forced-el visszarakok megfelelőt , de volt olyan user aki a cmd-ig se tudna eljutni.
Nem hinném ,hogy "miner" lenne a probléma.
Sok esetben az van ,hogy megvette valahol hazavitte 2-3 hónapot játszot/használta a gépet ,aztán isteni sugallatra + szomszéd pistike segítségével megpróbálta ujrarakni a win-t .
Szóval mit ronthatnak el /programot tesznek fel /vagy olvasnak el hogy jóvanazúgy? -
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83492 üzenetére
Van e olyan menüpont a bios-ban? hogy igp mulit monitor? Advanced menüpont alatt keresd
A te lapodról nem találtam videót de itt egy asrock é...
Támpontot adhat hogy hol keresgélj 2.27 másodperc után van a mi érdekelhet -
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83485 üzenetére
Az az indulási sorrend amit állítgatsz...
Ha leírod az alaplapod tipusát ,talán leírják melyik menüben mit is kapcsolj ki -
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83483 üzenetére
-
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83479 üzenetére
Nem lehet ,hogy az alaplapi igp is be van kacsolva?
-
ricsi99
addikt
válasz
athomi #83474 üzenetére
Vedd ki a videokarit ,alaplapiba dugd be a monitort.
Ha úgy van képed akkor állísd be a biosban ,hogy az integrált mindig menjen és az legyen az elsődleges
Ha nincs úgyse képed akkor cmos-reset és akkor az integráltnak menni kell.
(alapból én is kikapcsolom )
Lehet az uefi nem ismeri a vidokarid (vagy fordítva) csm módban/legcy is nézd meg a gépet -
ricsi99
addikt
válasz
Vigneau #83470 üzenetére
Passz
"Import not supported " ez akkor szokott megjelenni ha a kijelzőn olyan frekit/felbontást állítasz be amit nem támogat.
Ha leszedi a drivert akkor ilyesmi nincs...
Ott valami kavarás van... kevés az infó
Ha uefi-be van téve a gép akkor is van ami átugorja a bios-logo-t.Sok variáció van
Eleve hogyan telepített akkor ? -
ricsi99
addikt
válasz
DravenMoral #83454 üzenetére
Hát igen... van aki már így születik
-
ricsi99
addikt
válasz
csikosdapro #83452 üzenetére
Ha még sose csináltad szerintem ne ezzel kezd, pikk pakk hazavághatod az 1 hónapos karid..
Youtube video 1000 van ,de sosem árt ha egyszer gyakorlatban is látnád.. a hűtő alatt sérülékeny cuccok vannak + a csatlakozók is elsőre (fej)törést is okozhatnak.
Ez olyan mont a gumiszerelés.. pikk pakk megvan de először sokat szív vele a ember -
-
ricsi99
addikt
válasz
DravenMoral #83392 üzenetére
Először is ... ha nem ujrapasztázva kapod meg akkor szét kell szedni és ujrakenni...
Mivel duplahűtőcsöves mind2 , és eléggé el van nagyolva az a rész ,így jó sűrű paszta kell.Sapphire-re szavazok ...
ha elkopik a venti emlékeim szerint modulárisan cserélhető.. így csájnából ha rendelsz akkor olcsón ki tudod cserélni.
Ha Asus-t veszel... akkor a hátsó venti szokta megadni magát... annak kicsit nagyobb szakértelem kell cserélni ,viszont egyszerűbb beszerezni -
ricsi99
addikt
válasz
bobalazs #83375 üzenetére
Ezt itt kitöltöttem és emailben jött az rma szám + hova küldjem .1 hónap jött a mail-hogy küldik a cserét. Nekem legalábbis így volt...
-
ricsi99
addikt
válasz
Permet Elek #83366 üzenetére
Felejsd el a "magyar asus"-t.... az csak egy szerződött partner.
RMA-t a gyártónak írunk...
Ha tényleg a Ramiris-t ajánlotta akkor küld el nekik a serial -számot
Ha onnét is elzavarnak (esélyes) akkor a support-nak írj...csatold mellé a ramiris-válaszát.. a lényeg ,hogy emeld át a garanciáztatás lehetőségét kies hazánkból a gyártó felé... odakint komolyabban veszik ezt... ott a termékre szól a garancia nem arra hogy ki veszi meg..
-
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #83359 üzenetére
Felejsd el a módszert... folyasztószer nélkül vagy nem teljes a reflow ,vagy nem hosszútávú a megoldás...
Ha használsz folyasztószert akkor egy mezei szabályozható hőlégfúvóval is lehet kisérletezni... sokan így vesznek hibás karit aztán másik accounton passzolják tovább -
ricsi99
addikt
válasz
Permet Elek #83358 üzenetére
Olyat keress hogy RMA... ott leírják milyen feltételekkel tudod visszaküldeni....
Gyakorlatilag úgy néz ki hogy elküldöd a gyári sorozatszámot
Ha garis akkor kapsz egy RMA kódot meg hogy hova küld.
Aztán jönn vissza egy e-mail ,hogy okés és megy a cserekártya ,vagy nem nyert mert user error volt -
ricsi99
addikt
válasz
AxBattler #83345 üzenetére
Első körben felteszed az AB-t és a ventillátor szabályzásnál látod ,hogy mennyit enged a bios -variálni.
Ugyen itt szórakozhatsz azzal is vagy a vga driverében ,hogy mennyire csökkentheted a feszt a stabil működéshez
Ha ez megy akkor keresel bios editort a kártádhoz és a mostani biost /lementve megpróbálkozhatsz a gyári beállítások megváltoztatásához
Jó móka/ hosszú idő /s jó pár buktató
De más karik biosát csak akkor próbálgasd ha referencia nyákos karid van
De sok esetben akkor is tilt az író program... természetesen ezt is ki lehet játszani de ez már ennek egy kissé magasabb műfaja
Szóval kez az AB-val vagy a driver saját programjával -
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83323 üzenetére
Tegyél a gépbe egy displayport-os karit és azzal kösd össze
Hdmi nekem is nyűgös volt ,dp porton meg semmi gond -
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83317 üzenetére
Jó a win8-7 es is ...csak x64 legyen
-
ricsi99
addikt
válasz
mefistofeles #83313 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Fire TV stick/box
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Kés topik
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- LEGO klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- További aktív témák...
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- MSI GeForce GT 1030 2GB LP OC
- ASUS ROG Strix LC NVIDIA GeForce RTX 4090 OC Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest