Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Egy pár hónapja hallgattam egy fickóval készült rádióinterjút, amiben arról volt szó, hogy melyik étel/ital milyen (kémiai) anyagok(at) tartalmaz, és ennek megfelelően mikor érdemes enni/inni őket, milyen hatásuk van a szervezetre (pl reggeli kakós müzli a gyerekeknek rossz, mert kb 2-3 óráig tart a hatása, és az iskolában nem fognak tudni figyelni 3.-4. órán már).
A kérdésem az lenne, hogy mi lehet ennek a szakmának, a tudomány eme területének a neve? Érdekelne a téma, és kicsit utánaolvasgatnék (az egészésges(ebb) életmód/táplálkozás jegyében).
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy én is megcsinálom ezt a DIY Smartphone projectort. Akinek esetleg van tapasztalata ezzel kapcsolatban, vagy ott volt fizika órán az optika résznél, az tudna segíteni a nagyító lencse kiválasztásában? Mekkora átmérőjű és hányszoros nagyítású lencse a legideálisabb egy Huawei p8lite/Sony Z1C/iPhone 5C telefonhoz? A pontos típusokat csak a kijelző méretek miatt írtam (úgy tudom, ez is fontos!).
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van ismerőse, aki mechatronika MSC-re jár a Bánkin? Egy kis utmutatásra lenne szükség. -
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Ha valaki schengenen kívülről szeretne Magyarországra jönni, HIVATALOSAN, dolgozni, nem a zöldhatáron keresztül, akkor mik a teendők, hogy ez lehetséges legyen? Milyen papírokra van szükség, azt kitől kell igényelni? Vagy egyáltalán hogy kell elindítani ezt a folyamatot? Esetleg van valami topic ebben a témában itt a Prohardver lapcsalád kötelékében?
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Játszom a gondolattal, hogy veszek egy retúr repjegyet Rodoszra, és viszek magammal egy sátrat. Mennyire valószínű, hogy belebotlok egy kempingbe?
Viccet félretéve, átolvastam már pár fórumot, és ugyan konkrétumot nem volt, de azt írták, hogy a part tele van kempingekkel. Mennyire életszerű ez? Illetve hogy/hol lehetne találni? -
fraba
aktív tag
válasz Bjørgersson #15172 üzenetére
Van egy 500as Wd blue vinyom meg 4 GB ramom. Utóbbi eleg karcsú... :/ jo volna kiloni a pagefilet az SSD-rol, hogy csak a RAM-ot hasznalja a windows, ahhoz azonban kéne legalább 8 GB. Csak hat az meg dragasag...
Probaltam mar amugy kiloni a pagefilet. Fel is szabadult némi hely, de allandoan memória problémával küzdött a gép (keveeeeees).
Érdekes amúgy ez a Windows. Ahogy felszabadult némi hely a C-n, ugy kezdett el csokkenni a szabad hely. Egymás utan ketszer nyomtam meg az f5-ot a sajatgepben es par pillanat alatt hopp 100 mega huss! -
fraba
aktív tag
válasz Bjørgersson #15170 üzenetére
valamit segített a dolog. lett 7 GB szabad helyem, úgy, hogy még végignézegettem a program files mappákat is, és takarítottam...
-
fraba
aktív tag
válasz Bjørgersson #15161 üzenetére
(#15157) pjen
Valójában 60 GB-os (formázva 59,5 GB látszik belőle). Egy 830-as Samsung SSD-ről beszélünk, aminek csak a neve valóban 64 GB.
(#15161) kovy29 (#15155) Champ1on
Köszönöm a válaszokat!
Igen a CCleanert próbáltam már, nem vezetett sok sikerre. Valami mélyebb, és drasztikusabb megoldás kellene. Olyasmi, amit Kovy ajánlott. Ugyan még nem csináltam végig, de remélhetőleg ezzel több sikert érek el. Esetleg nincsen ilyen helyzetekre kitalált célprogram, ami kiírt minden szart, ami foglalja a helyet?
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 64 GB-os SSD-m, és a Windows 7-en kívül nagyon nincs is rajta semmi más, ennek ellenére mégis tele van. Van valami módszer/program, amivel ki lehetne takarítani, hogy kicsit több helyem legyen?
[ Szerkesztve ]
-
fraba
aktív tag
válasz Bjørgersson #14947 üzenetére
ha ugyanazok OLX-en is fent voltak, akkor azért, mert azt 1:1-ben átrakták az OLX-ről az összeolvadás során.
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Van még a http://www.mindenkiutazhat.hu/ oldalhoz hasonló oldal a neten, ahol ilyen budget ajánlatokat tesznek közzé?
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Oroszországi vízummal kapcsolatban lenne kérdésem. Van valami külföldi utazgatós topik vagy vízumos vagy bármi hasonszőrű? Esetleg van itt valaki, aki valamennyire képben van ezzel a dologgal kapcsolatban?
-
fraba
aktív tag
Akár ebayen akár itthon, vett már valaki USB-s oszcilloszkópot, amit ajánlana is? Olyanra gondoltam, hogy a megjelenítés a számítógép képernyőjén lenne, de a jelfeldolgozás az meg hardveres.
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Az igényléstől számított maximum 30 napra vállalt új útlevél kézbesítése a GYAKORLATBAN mennyi időt vesz igénybe? Mennyi idő alatt jön meg? Tudom, hogy meg lehet gyorsítani plusz illeték befizetésével, de az üzletembereket leszámítva nem túl sokan engedhetik meg maguknak - sajnos - az n*10k-s luxust egy kis gyorsaságért.
Illetve másik kérdésem: orosz vízumot igényelt valaki mostanság? Azt, vagy általában a vízumokat hány napon belül kapom meg az igényléstől számítva (a gyakorlatban)? -
fraba
aktív tag
Sziasztok!
MPLAB X IDE v2.30-ben fejlesztek egy programot pic16f688-ra. DS1820-al szeretnék hőmérsékletet mérni. A program C-ben íródik. Találtam egy ilyen, már más által megvalósított kapcsolást és programot [link], de olyan parancsot használ (Ow_Reset, Ow_Read, Ow_Write), amit a fejlesztőkörnyezet nem ismer. Gondolom includeolni kéne egy header file-t, de itt elakadtam... Tudna valaki segíteni? Maga az includeolás az menne, azzal semmi probléma nincs, csak hogy mit honnan kell letölteni, hova kellene bemásolni, meg ilyenek.
Előre is köszönöm!
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült egy ebookot megszerezni, igaz, csak PDF-ben, de sikerült. Viszont van vele egy kis bibi. Úgy lett bescannelve, hogy egy képernyőoldalon két könyvoldalnyi szöveg van. [link] Ezzel lehetséges valamit kezdeni, hogy Kindle által ehető formába kerüljön? Nyilván valami (félig-meddig) automatizált megoldás kellene... Remélem, ez nem tiltott itt ilyet kérdezni[ Szerkesztve ]
-
fraba
aktív tag
4-5 napos külföldi utazáshoz diákként hol érdemes biztosítást kötni? hogy ne kerüljön egy sebtapasz 500 euróba...
-
fraba
aktív tag
én tavaly demcber 22.-n fejeztem be a szobám teljes felújítását. csak tekerd fel jól a fűtést és hajrá!
azzal a festékkel festettem, amit a reklám szerint csak egyszer kell felvinni, és tökéletesen fed. na a f...t! 2-3 alkalommal ugyanúgy át kellett kenni a falat, mintha diszperzittel csináltam volna. de cserébe tényleg illatos -
fraba
aktív tag
válasz Bjørgersson #13206 üzenetére
facebook jobb lenne
-
fraba
aktív tag
válasz Bjørgersson #13204 üzenetére
köszönöm a segítségedet!
hol/hogy érem el őt?
-
fraba
aktív tag
válasz Bjørgersson #13202 üzenetére
ez ám a reakció idő
a barátodat, ha elektronikusan felkeresném, segítene pár kérdésben? persze, ahhoz kéne valami kontakt is.. árak, lakhatás, mit érdemes megnézni, ilyenek.. turistáknak szükséges, up to date infó. mit érdemes, mit nem. ennyi! szóval: segítene?
-
fraba
aktív tag
Szerk: lehet még jobb lenne, ahol nem csak Dániáról, hanem más külföldi országról is lehet tájékozódni.
[ Szerkesztve ]
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Dániába szeretnék kiruccanni pár napra fapadossal februárban. Esetleg kocsival átutazni Svédországba. Van valami fórum, ahol esetleg (már régebb óta) kint élők élménybeszámolói olvashatók? Couch surfing, autóbérlés, hostelek, élelmiszer árak? Valami általános, fapados, pár napos kiruccanós, utazással kapcsolatos információ gyűjtőhely esetleg? Fontos lenne a szubjektív vélemény, a marketing hányástól a neten már elegem van.
Köszi előre is! -
fraba
aktív tag
válasz Bjørgersson #13036 üzenetére
a linkelés-nemlinkelés dologgal kapcsolatban igazatok van. cseszneki vár, de már nem tudok rajta változtatni. szorri!
"ha külföldre akarok utazni fapados repülővel, akkor melyik oldal(ak)on érdemes szállás után nézni? a cél az olcsóság! csak hogy legyen hol aludni. és fussa ottani sörre "
a hostelről, mint lehetőségről olvastam már, esetleg van még más olcsó szállás is? a GIYF jegyében íródott hozzászólásokat, ha lehet kerüljétek. személyes tapasztalatot szeretnék.. -
fraba
aktív tag
válasz Vakegérke #13033 üzenetére
jaja, én is. az a sok pólusú barna csati a jobb oldalán, amit csak felülről látsz (az érintkező sort nem), az mi lehet?
továbbá... teljesen más témában kérdés. ha külföldre akarok utazni fapados repülővel, akkor melyik oldal(ak)on érdemes szállás után nézni? a cél az olcsóság! csak hogy legyen hol aludni. és fussa ottani sörre
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Egy iskolai labor keretében elkészült készülék elvi kapcsolását kéne lerajzolnom. Van benne egy PLC, két relé, két kismegszakító, 2 izzó, 2 induktív jeladó, meg egy jó pár sorkapocs és egy rakás vezeték . Kérdésem az az, hogy van-e valami normális, könnyen megtanulható és kezelhető program, amivel ezt könnyedén elvégezhetem? Mivel én magam nem ismerek, első közelítésben "Óóóó jó lesz ez, majd Painttel megcsinálom...!" De nem. Az nem túl, hogy is mondjam, mérnöki. Meg a piktogrammokat, szimbólumokat sem akarom megrajzolgatni Paintben. Nem azért mert macerás, hanem mert csúnya lenne.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Egy kedves ismerősömtől hallottam a hírt, miszerint kicsengetek a vonattársaságnak (itthon gondolom a MÁV) kb 300 eurót, és 1 hónapon keresztül korlátlan számú és hosszúságú utazásokra jogosító jegyet kapok. Persze ez is korhatáros, csak 26 éven aluliak (diákok??)ra vonatkozik a dolog. Erről tud esetleg valaki valamit?
-
fraba
aktív tag
válasz Krystal_s #12513 üzenetére
A korrekt választ nem tudom, és ahogy olvastam (#12514) Rivaul válaszát, ő sem rendelkezik megdönthetetlen bizonyítékkal, hogy márpedig IGEN/NEM. Én magam úgy gondolom, hogy nem túl életképes az az elképzelés, hogy ha két eszközt össze akarok kötni (vagy épp leválasztani egymásról), akkor azt mindig ki kell kapcsolni/áramtalanítani kelljen....
Ettől függetlenül lehet, hogy ki kell kapcsolni őket..[ Szerkesztve ]
-
fraba
aktív tag
válasz philoxenia #12477 üzenetére
Köszönöm!
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Létezik még olyan, hogy sátorjavító? Mármint szakember, aki ilyennel foglalkozik. A legutóbbi sátrazás alkalmával két helyen kifeslett a sátor alja. Gyanítom, hogy két apró kavics került a sátor alá, és mikor belefeküdtem, az szépen lassan kilyukasztotta az alját.
Ha nincs sátorjavító szakember, akkor ti hogy foltoznátok be/javítanátok meg? Kölcsönben van a sátor, és szeretném úgy visszaadni, hogy legalább meg van javítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen házat vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Interactive Brokers társalgó
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest