Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Van egy kiöregedett konyhaszekrény, meg egy heverő (ágynemű tartós). Az egyik ötletem, hogy ha lesz lomtalanítás, akkor kirakjuk őket. Viszont idén valószínűleg nem lesz. Amit blogokban találok, olyan "lomtalanításról" írnak, hogy be kell regisztrálni, és oda kell szállítani a cuccot. A lomtalanításnak éppen az lenne az előnye, hogy másvalaki viszi el Felraknám mondjuk jófogásra "ingyen elvihető" címkével, csak azt sem akarom, hogy olyanok jöjjenek be a házba, akik igazából körülnézni jönnek. Sittszállítás gyanánt konténert rendelni meg ugye nem a legolcsóbb. Ha valaki gondolkodott már ilyesmin, és talált ki valami okosat, igényt tartanék az ötletre. Köszönöm.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
válasz Borisz76 #33843 üzenetére
Azt értem, azért is írtam, hogy kicsi kivitelben. Van 600w-os X méretben, elvileg létezhet 300w-os X/2 méretben ugyanolyan arányokkal. Viszont 300w-osban csak törölköző szárítókat találtam eddig és nem 10k huf-ért, hanem 60k-ért.
Mozgó alkatrész nélküli fűtéshez ki van találva bármi mondjuk 200w környékén ami nem bivaj drága?
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Kicsi teljesítményű olajradiátort keresek. Amolyan pici kivitel lenne jó. Teljesítmény mondjuk max 400w vagy csak 300. Amiket találok, a legkisebb is 600w-os. Ami "szabályozók" vannak rajtuk, azok meg hőkapcsolók, nem elektromos teljesítmény szabályozók. Az elektromos hálózatra nem jó ötlet ott akkora fogyasztót ráraknom.
-
coco2
őstag
Webshopból rendeltem terméket, és nem igazán tiszta vele pár dolog. Küldeném vissza kereskedőnek. Mi ilyenkor a bevett gyakorlat a számlával? Bele _kell_ raknom a csomagba? Vagy megtarthatom? Vagy csak fényképet tarthatok róla meg?
-
coco2
őstag
Kaputelefon.
Van valaki képben arról, hogy egy ilyesmi cuccot hogyan szokás felszerelni? Kotorásztam user guide, vagy akár youtube videók után, bármi, de semmit sem találtam. Fermax cl1 a gyártó weboldalán már nem is létezik. Bárkinek bármi ötlet, merre lehetne keresgélni?
@csicso82 bt-s fejhallgatóhoz kell előbb egy audio ado, és azt kell a jack-be bedugni
-
coco2
őstag
válasz Cs1csó #33670 üzenetére
Köszönöm a termék linkeket, ez marad, ha mást nem találok.
Még azon gondolkodok, hogy mezei BT fejhallgatók már 4-5k-tól is vannak (pld ez itt micsoda? [link] ), csak azoknak kell egy jól kezelhető bt adó is. Létezik olyanból olcsó? Amiket találtam, azok mind ilyen 70 font amazonon és hasonlók. A mai filléres gadget világban mi a fenének kell valaminek annyira drágának lennie?
-
coco2
őstag
Tönkrement egy régi wifis fejhallgató, és nem találok másikat ilyen adóval együtt: [kép]
A tv-nek - amihez kötve lenne - nincs önálló bt adó funkciója. Ha valaki ismer ügyes helyettesítő cuccot, egy linknek örülnék.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Időjárás statisztikákban mozog otthonosan valaki?
Tavaly Finnország északi tengerpartjánál 30 c fok körüli csúcshőmérsékletet is mértek. Az volt 2019-ben. 2020-ban már véget ért a nyár, és elfelejtettem figyelni az északi hőmérsékleteket. Létezik valahol archívum, ahol utána kotorhatok, hogy idén nyáron mikor és mekkora volt ott a csúcshőmérséklet?
-
coco2
őstag
válasz Inhouse #33489 üzenetére
Köszönöm, azt a tápegységet én is megtaláltam, sőt, vannak egyéb hasonló típusok is "D02" és "N01", "N02"-re végződéssel. Egyikről sem tudom, miben másak. Arra lenne jó valami olvasni való. Normál esetben az ilyesmire van egy táblázat, melyik karakter pozícióban melyik karakter hogyan értelmezhető. Sony tápegységekről lenne jó olyan táblázatot beszerezni.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Ért itt valaki Sony tápegységek típusjeleihez?
"ACDP-120E02" (ez egy 120 W-os tápegység) - hol / hogyan tudnék utánakotorni, mit jelent a végén az "E02"?
Elektronikai alkatrészeknél általában van magyarázó táblázat minden betűre és számra. Sony tápegységre ugyan azt sajnos nem találtam meg
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Ma reggel napfelkeltekor a keleti égbolton szokatlanul fényes csillagot (vagy bolygót) láttam. Csak kíváncsiságképpen, mars, vénusz, vagy mi volt most látható?
(Szerk.: a feltöltött képet a tablet kamerája csinálta kifelé ablakon, hajnalban cudar gyenge fényviszonyok mellett. [kép] )
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Mycraft szerverből létezik valami interneten host-olt ingyenes szerver közösségi kezdeményezésre?
(Ui.: Két nap csend _ezen_ a csatornán? Világvége van? )
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Közösségi kérdés.
Van valakinek fotós ismerőse? Konkrétan aki abból él, és nem veszi túlzott tolakodásnak, ha felkeresem pár statisztikai jellegű kérdéssel.
-
coco2
őstag
válasz Cs1csó #31628 üzenetére
Próbáltam a zabos dolgokat, és én nem érzem "telítő" ételnek. A magok némelyike olajos, száraz, utólag itat, nagyon tudnak hizlalni a térfogatukhoz képest. Azzal együtt, hogy nem érzem mennyiségi ételnek. Aszalt gyümölcsök dettó. Magokból még a búza a legszimpibb, és pontosan az van benne a kekszekben
@Nikaré:
Gondolkodtam ilyen paradicsom, alma, banán, és társain. A friss gyümölcsökkel a szállíthatóságuk és tárolásuk a baj. Táskában még a banán is nyomódik. Romlik, rothad, gyűlni kezdenek rá a muslicák és olyasmik. Folyamatos törődést igényelnek, és akkora mennyiség kell belőlük, hogy annyi erővel már inkább reggelizek.កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
Nasi témában köszönöm a tippeket, még továbbra is nézelődök.
A különféle magvak, zabos cuccok meg ilyesmikkel az egyik bajom, hogy kicsit sem érzem kajának. Arra kellene, hogy reggelit kihagyhassam, és akkor se 110 decibellel korogjon a gyomrom ebéd előtt. A takarmány-kaja abban sajnos nem segít. Gumicukor, pillecukor szintén nem sok segítség. Mondjuk a pille az legalább finom, de ha egyszer elkezdem enni, hogyan fogom abbahagyni?
A kicsit édes kekszeket érzem eddig a legjobbnak. A sima háztartási keksz savat csinál, annyival jobb a kicsit édes. Viszont amik erősen fűszerezettek is mellé, már megint nem segítenek "megfeledkezni" a reggeliről. Néztem olyasmiket, mint vaníliás karika, az még nem túlzóan fűszeres, de a csoki rajta már szobahőmérsékleten is kenődik. Néztem a pilóta kekszet, kevesebbet morzsáz, mint a győri édes, de töltelék nélkül kellene. Néztem mézes kekszeket / pici puszedliket, azok szinte semmit sem morzsáznak, de nagyon fűszeresek. Találtam ilyen nagyobb alapú szögletes kekszeket. Albert keksz vagy micsoda. Morzsa mentes felszínük van, de akkorák, hogy nem férnek be egészben a számba, és ha harapni kell, az már megint morzsa. A fene ebbe a világba, hogy semmivel sem ismeri a mértéket.
Kaja helyett a víz nem az igazi. Csak még éhesebb leszek tőle, sőt, wc-re is járkálok.
Az extrudált töpörtyű külön díjat érdemel. A leírása nem diétás kajának mondja, hanem "étrend kiegészítőnek". Szerencsétlenek koplalnak, aztán meg a szájukba tömnék a töpörtyűt.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Nasira kérnék tippeket!
Napközben / ülő munka - lehetőleg pici darab valamik legyenek, mert időnként fél falatnyi kaja jól jön, de vágósúlyig felhízni nem akarok. Olyasmi lenne ideális, ami pici darabok, nem kenődik, nem morzsálódik, hűtés nélkül eláll, egyszóval praktikusan fogyaszthatóak.
Eddig kipróbáltam a fornetti aprólékokat, mert azt félbe is lehet szedni (bár mennyiségre még kisebb valaminek örülnék), nem kenődik (burgonyásat és sajtosat próbáltam eddig), nem morzsázódik (ami hullik, észrevehetetlenül kevés), hűtés nélkül eláll. A fő bajom vele, hogy irgalmatlanul sós + vajas, hizlal, mint állat.
A fornetti után most épp a győri édes kekszet tesztelem. Mennyiségre éppen jó egy pici falatnak per darab. Sajnos morzsázódik. De az az egyetlen baja, minden más végett okés lenne.
Létezik valami jobb esetleg?
Köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #31551 üzenetére
Sziasztok!
Budapest belvárosában aki autóval közlekedik biztosan felfigyelt forgalmi dugó időszakra reggel is és délután (/ este) is. Van arról egy körülbelül értelmezhető megfigyelés, mettől meddig tart a reggeli és délutáni dugó?
Köszönöm.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Ruha bolt, férfi felnőtt farmer. Budapesten van valahol kimondottan farmeroknak specifikus bolt, ahol irgalmatlan mennyiségben lehet belőlük találni?
A fazonnal volt kicsi problémám, nem találtam kedvemre valót. Az átlagosnál öblösebb derék résszel lenne kényelmes (magasabb derék rész), de mind csak csípő-fazont találtam. Méret kb átlagos (190-es magassághoz való 38-40-es derékbőség).
Bárki ütközött már bele hasonló problémába, és tud rá megoldást, tanácsoknak örülnék. Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz MaxxDamage #31377 üzenetére
Mi a legjobb esély jogászt fogni ingyen tanácsadásra? Körbe kellene járni egy témát.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Budapest, tömegközlekedési kérdés.
Van itt olyan, aki reggelente használni szokta a 32-es buszt Örs Vezér tér -> Göncz Árpád városközpont szakaszon? Reális ott a 30 perc, vagy reggelente dugók vannak, és pakolnak az időre?
(Jön a metró újabb felújítási szakasza, és alkalmasint filozok reggeli közlekedési lehetőségeken.)
Köszönöm
-
coco2
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Egészségügyi témában linkeken keresztül el is tévedtem egy olyan oldalra, amin valami furcsát látok. Hogy van az, hogy éppen az alföldön eszetlen magas a por koncentráció, ahol szinte nincs is ipar?
-
coco2
őstag
Egy beteg szállítótól hallottam anno, hogy idősek közül a legtöbben kora tavasszal lesznek rosszul (és halnak meg), amikor érkezik a tavaszi felmelegedés. Tud valaki magyarázatot is adni rá, hogy miért? Idős korban miért akkora probléma a melegedő időjárás?
-
coco2
őstag
Fáradt kérdés: Magyarországon mekkora lehet a swinger klubok és vonzáskörzetük összes látogatottsága? Weben találtam egy darab szórakozóhelyet Budapesten, közösségi fórumokat már nem. Már csak névben él és halott minden?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Kicsit régi az akku a kocsiban, és ilyenkor télen előjön a probléma. Hideg napokra van olyan közismert praktika, hogy naponta hány percre indítsam be üresben a kocsit, hogy az akku eléggé töltésben maradjon?
-
coco2
őstag
válasz Golden9 #30898 üzenetére
A linkelt tanácsadó topicon útba igazítottak, a segítséget köszönöm mindenkinek.
-
coco2
őstag
Hardver apró kérdés. Ősidőkkel ezelőtt - egyetlen alkalommal, amikor eladtam valamit - még mintha lett volna beárazó topic. De most nem találok olyat Létezik még?
Android tablet, samsung t510 32gb, ha topic végett számítana.
-
coco2
őstag
Szia mindenki!
Érintésmentes hőmérőket (mindenféle infra vagy lézeres vagy mittudomén milyen cuccok) használ valaki aktív gyakorlatban? Egy gyorstalpaló kellene nekem a rigolyáikról, milyen távolság, anyag, hol használható, hol nem, mennyire megbízhatóak az olcsó cuccok belőle.
Eddig ami leírást találtam róla neten, az azt mondja, hogy eltérő felületekhez előbb kalibrálni kell, ami nélkül téveszteni fog. Mérési távolságra találtam ilyen 3-5 centimétert megadva néhol - másutt egyáltalán semmit.
Megy a diskurzus körülöttem, hogy végig akarják mérni a ház belső hőmérsékletét (falakat, plafont, padlásteret), és képbe kerülnék róla, tényleg meg lehet-e csinálni, vagy van a reklámok hazugságaihoz képest pár kivilágítatlanul közlekedő pofon?
-
coco2
őstag
válasz w.miki #30627 üzenetére
Például úgy, hogy a bizonyítékok demagógok (demagógia: a rész igazság elfogadtatása teljes igazságként).
Vagy éppen valaki megerőszakolta azokat a bizonyítékokat, mint például a statisztika az 50-es évekből a kaukázusi tehenekről, amik naponta 50 liter tejet adtak.
A tudomány talán objektív, de a dokumentálását emberek végzik, és ők korruptak is lehetnek. Vagy simán csak ge*ik
-
coco2
őstag
válasz philoxenia #30609 üzenetére
Sajnos az az alkalmazás egy ergonómiai hulladék Kattintani kell, mikor kezdjen rögzíteni, aztán le kell állítani, és várni, míg felismer. Olyan kellene, ami röptében írja ki, amit az elhangzottakból felismert.
-
coco2
őstag
Nézegetek mostanában fordítógépeket.
Találtam neten olyat, ami 50 nyelven felismeri a beszédet, beépített sim kártyával internetre csatlakozik, kiírja a szöveget, lefordítja választott másikra, és fel is olvassa hangosan.
Mindazokból a funkciókból nekem elég lenne csak angol beszéd felismerése, és szöveg kiírása. Akkor is, ha nem túl pontos. Jó lenne mindazt internet kapcsolat nélkül. Létezik esetleg olyan program androidra?
-
coco2
őstag
Van itt közöttünk, aki ért a gázszereléshez / cirko kazánhoz?
Nyílt légterű cirko kazán. Őrláng ég, szivattyú megy, de a fűtő gázláng néha nagyon picike, néha meg be sem gyullad egyáltalán. Amikor úgy megy a szivattyú, hogy nem gyullad be, olyankor érezhetően gázszag van, mintha annyira gyengén szivárogna, ami már nem tud begyulladni, de azért csak szivárog.
Gázszerelők ilyen 3 hetes távolságban érhetőek el, szívesen tudnék addig is róla valamit, hogy mekkora a probléma vele, ha valaki látott már ilyet, és ismeri a cirko kazánok problémáit.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Télire le kellene szigetelni egy kerti csapot (el van zárva), és nem sok gyakorlatom van benne. Mivel szokás olyat tenni, hol / mit vegyek hozzá?
-
-
coco2
őstag
Egy régi kerti csap csere kb milyen pénzben van?
Régi kerti csap szelepjét nem sikerül elzárni. Az a szelep a főnyomócsövön van rajta (kb 2.5 méter mélységben), nem maradhat úgy télire. Vélhetőleg csap csöve is enyhén össze van rohadva vele, nem tudom. Gyaníthatóan egyben kell majd kicserélni. Munkadíj + új csap nagyjából mire számíthatok?
-
coco2
őstag
Van valamilyen sokmagos website kimondottan koreai filmekre?
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #29390 üzenetére
A TV sony bravia kdl-32w705b ( [user docs] ). Én a kezelési útmutatóban csak menü nyelv beállítást találtam, audio nyelv választást nem.
A Digi TV csatorna kiosztásnál az van, hogy a csatorna több nyelven elérhető ( [link] 4/8 oldalon "VIASAT NATURE-VIASAT HISTORY HD"). Vélhetően nem néztem el, hogy csak angol vagy csak magyar-e a nyelv, tudni kellene valahogyan váltani. Lehet, hogy ez a TV nem tud még olyat? Ha úgy is van, hogy lehet, hogy az egyiknél magyar a másiknál angol nyelven adja?
A Sony forumon nem találtam meg kérdés / válaszoknál ( [sony faq] ). Felírtam nekik a kérdést anonim, de hogy kapok-e rá választ, azt nem tudom
Bármilyen további tippnek örülnék.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Van két android tv-m, és a viasat history csatorna az egyik tv-n magyarul jön, a másikon angolul.
A tv-k menüjében nem találtam beállítási lehetőséget ilyesmire.
Látot már valaki ilyet?
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #29381 üzenetére
akkor megállna a technológiai fejlődés is, a tudósokat meg kivégeznék vagy bebörtönöznék.
A technológia fejlődése már megállt (lásd egész világon csak bullshittel kérkednek az unikornisok, miközben fejlődés helyett csak folyamatos kárt okoznak meg pénzmosnak), a tudósokat pedig bebörtönzik vagy kivégzik (lásd kína, észak korea, és már exportálják a kultúrát).
-
coco2
őstag
Kérdés hazai informatikai céges világot általánosságban jól ismerő embereknek.
Lenne egy kispolcos ötlet, amihez logisztikai környezet miatt házigazda céget keresnék (fejleszteni fejlesztem én, de kellene egy jogi személy az egész mögé). Nemzetközi területen is mozgó hazai szoftver fejlesztő cég kellene (cégalapítás meg minden hivatalos papírok legyenek meg angol fordításban is), amelyik szeret azzal dicsekedni, hogy ő az innovátor, és amúgy nem is teljesen invalid az egész cég (tényleg használni akarom, nem csak fényképen nézegetni).
Jó, tudom, fárasztó egy kérdés, de azért is írtam ide Ismer bárki olyan céget?
-
coco2
őstag
Jelenkori ingyenes webtárhely szolgáltatókkal van valakinek tapasztalata?
Kellene egy fejlesztési ötlethez tesztelni:
-tárterületre talán 10-15 mbyte lesz a cucc egésze (adatbázissal együtt),
-php 5.x / újabb,
-cron időzített scriptet futtatni (óránként egyszer, php-cli)
-1 mysql db,
-ftp a feltöltéshez,
-1 domain név,
-ssl (fb alkalmazás lenne, cert nélkül nem tudok tesztelni).Google persze talál párat, de az "ingyenesről" elég hamar kiderül, hogy pár usd-t mégiscsak elkérnek érte, és az ssl nagyon hiánycucc, időzített script szintén.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Van egy .png képem, amin fehér háttérrel van egy kép. Kellene belőle csinálni olyat, hogy ami teljesen fehér, azt átlátszóvá tenni. Win10 paintbrush vagy valami ingyenes tool tud olyasmit?
-
coco2
őstag
válasz customer114 #28672 üzenetére
Igen, tudom, van az is, de ha ufószemüveget veszel fel, az üvegen megtörő fény még zavaróbb. Kellene matrica is.
-
coco2
őstag
Autó szélvédő belsőre kellene valami átlátszó matrica (ami télen eltávolítható) a nagyon erős napfényt picit tompítani. Van valakinek tapasztalata róla, mit érdemes megpróbálni?
-
coco2
őstag
válasz urbi73 #28650 üzenetére
Jaja, némelyik alak annyira ostoba - pláne, ha ivott előtte - hogy talál egy üvegnyi metilből főzött alkoholfélét az út szélén gazdátlanul hagyva, azt is megissza utolsó cseppig. Tisztára önveszélyes népek élnek, de hát mit lehetne tenni értük? Mégsem lehetünk örökké mellettük, nehogy valami butaságot műveljenek.
-
coco2
őstag
válasz Yszapos #28616 üzenetére
My mothafaqers!
From July on, I stop talking to you. The truth? I have just enough of you. All of you. Now, I am going to lie, that I keep reading you on Instagram. Believe it, if you are that naiv. In Instagram Story, I might give some sign of life. I feel a bit better now, that I promised it. Do not panic. Of course, I won't do it. So thanks to you for all the nothing.
Stick up into yours,
Copy / pasteld be, és figyeld a hatást
-
coco2
őstag
Van valakinek odahaza sugárzásmérője? Konkrétan rádioaktivitás.
-
coco2
őstag
Hálás köszönetem mindenkinek a segítségért. Akkor simán csak ilyen furcsaságokkal működik a facebook adatkezelése.
-
coco2
őstag
Kicsi segítséget kérnék. Facebook grap api furcsaságokat nézegetek, és elvileg egy linken nekem letölt olyan képet, ami már rég törölve van, már az egykori mappa sem létezik, sőt már a token sem, amivel a linket lekérdezték, de a direct link akkor is működni látszik. Részemről nem tudom eldönteni, hogy csak az én gépemen szivat valami furcsa cookie miatt, vagy miért. Had kérjek megy egy teljesen független idegent, hogy nézzen rá a linkre, és jelezze, ha a link betölti a jpeg-et (a link az egyik facebook media cache szerverre mutat, nem kell se FB login se semmi) [link]
-
coco2
őstag
Fáradt kérdés közszemlére - piackutatás.
Újgazdagék kényelmes csemetéi vajon mennyi pénzt költhetnek havonta luxus termékekre? (Prostik, tudatmódosító szerek és társaik.)
-
coco2
őstag
Villanyszerelési praktika.
Kalap síneket temérdek sok helyen találok, de kellene hozzá ellen darab is, amit ráhúzok a kalap sínre, és amire szerelhetek. Kültéri mozgás érzékelős ledes lámpát kellene felügyeskednem a falra. Az egész nincs fél kiló, nem nagy tömeg, viszont 2.5 méter magasságban szerelni handy dolgok kellenének. Aki képben van célirányos termékekről, dobjon pár linket legyen szíves.
Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
[e-Aláírás]
Sziasztok!
Kicsi segítséget szeretnék kérni bárkitől, akinek van e-Személyi igazolványa, és használta már az e-Aláírást, illetve ismer bárki olyat a közvetlen környezetében - mert akkor meg tudja kérdezni tőle.
Ha valaki aláír elektronikusan egy dokumentumot, az aláírás tanúsítványból kiderül az illető életkora? Konkrétan az érdekel, hogy az illető volt-e már 18 az aláírás pillanatában, vagy nem.
A neten fellelhető tanúsítvány példákban nem találtam olyan visszaigazolt adatot. Jó lenne egy életszerű példa is, hogy biztosat tudjak róla.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Regisztrált már domain-t a jelen levők közül valaki / közvetlen ismerőse a GoDaddy-nél?
Első évre jelentős árengedményt adnak, és rá is csapnék, csak jó lenne képben lennem róla, hogy ha gyengélkedik a manager felületük (egy domain-t utána kezelni is kell) vagy bármi egyéb gáz van velük.
Bármi tapasztalat?
-
coco2
őstag
Boldog csokit mindenkinek!
És egy kérdésem lenne éppen arról. Ídősebb embereknek alkalmasint már nem túl erős a foguk mindenféle olyan előkelőséghez, mint a Ferrero Rocher-ben a mogyoró. De szeretnék akkor is valami jó nevű csokit becsomagolni karácsonyra, amin kedvükre csámcsoghatnak. Nagyobb bevásárlóközpontok kínálata a lehetőség, és ami azokban fellelhető. Milyen névnek lenne érdemes utána néznem?
@carl18: írj rap szövegeket [link]
-
coco2
őstag
-
coco2
őstag
válasz freelanced #26739 üzenetére
Az egyik webáruház engem arra figyelmeztetett, hogy már a GLS is túlterhelt (!). Amit ma vagy ez után rendelek, lehetségesen karácsonyig már nem érkezik meg. Állítólag munkanélküliség, meg minden, és akkor kajak meg vannak őrülve a népek..
-
coco2
őstag
válasz freelanced #26734 üzenetére
A csomagnak a túloldalon meg kell érkeznie, a vásárlónak át kell vennie, utána a céges logisztika küldi a pénzt, ami még késni fog a banki jóváírás idejével is. Abból a sorból a kézbesítés a legnagyobb késleltetés. Ha azon a helyen, ahova küldted, éppen tele vannak a rekeszek, meg már várólista is van, akár két hétig eltart, mire a csomag ténylegesen átvehetővé válik. Nem, nem vicc, tényleg tud annyira megterhelt lenni a foxpost. Pláne így karácsonyi hajrá idején. Van rá nyomkövetés, hogy tudni lehessen, mikor vette át a címzett a csomagot. Ha átvette, utána már elvárhatsz valami épelméjű sebességet. Ha 3 nappal rá még mindig nincs a számládon a pénz, egy levelet biztosan megér a foxpostnak írni, és megkérdezni tőlük, hogy mi a fene történik.
-
coco2
őstag
Nem vagyok képben a napi közéletről, szóval bocsi a buta kérdésért. Van médiaügynökség / cég / érdekcsoport / bármi neten fellelhető entitás, ami jellemzően szépségversenyek rendezésével foglalkozik? Zaklatni akarom őket még ennél is butább kérdésekkel
-
coco2
őstag
-
coco2
őstag
válasz Hosssszu #26575 üzenetére
Kínából már nem ér ide karácsonyig super saverrel, ha meg kifizetem a gyorsabb szállítást, részint akkor sem garantáltan ér ide, részint csak a szállítás drágább mint az usb töltők az ajándékkal együtt Akkor inkább más ajándékot veszek.
Az usb 2.0 / 3.0 host-ok 0.5 A-ig kell hogy támogassanak meghajtást, de támogathatnak egészen 2.5 A-ig meghajtást, mint például az én HP laptopom teszi. Fentebb ott egy sztori, mi történt.
-
coco2
őstag
válasz rgeorge #26576 üzenetére
Láttam már ilyet mobiltelefonban is. Az akku töltő áramköre nincs áram korlátozva, de attól még tönkre megy, ha X áramnál nagyobbal töltik. A Sony Xperia Z2-esemnek például szétfüstölt a gyors töltő kábele, és a mobil gyors töltője is tönkre ment csak azért, mert rádugtam a laptopom USB portjára. Annyi történt, hogy bedugtam, és cirka 5 másodperccel később valami furcsa szagot kezdtem el érezni. Mintha amperszag lett volna. A mobil telefon folyamatos töltést jelző kábel ledje folyamatos világítás helyett szaggatottra váltott, a töltés megszűnt, a kábel USB oldalán pedig elkezdett füstölni a csatlakozó. Azóta a gyors töltő porton nem tölt. Na kb olyan, amikor túl nagy árammal töltesz valamit.
A gyengébb töltőnek leesik a kapocsfeszültsége túl nagy áramnál, azért nem ad le többet. Amelyikben áramkorlátos stabkocka van a kimeneten, ott a feszültség is lehúz, de az olcsó gagyik mind analóg jellegűek. És jelenleg az teljesen jó nekem. Egyébként korlátáramnál azok nem kezdenek el melegedni csak azért, mert nem tudnak többet leadni. Egyszerűen csak leadnak, amit tudnak, és nem adnak többet.
-
coco2
őstag
Kicsit szégyellem, de újra bajban vagyok. Van egy USB-tölthető cucc, amit 500 mA-nél nagyobb árammal nem szabad tölteni. Különben tönkremehet.
Kell nekem egy direkt gyenge USB töltő. Eddig már pár százat végignéztem, de mindegyik legalább 0.8 A-es. Lehet valahol kimondottan gagyi gyenge USB töltőt kapni?
-
coco2
őstag
válasz philoxenia #26564 üzenetére
Köszönöm! Találtam a listában olyan webáruházat, ami megfelel.
-
coco2
őstag
Bluetooth karaoke mikrofont keresgélek (unokahúginak karácsonyra). Nem kell, hogy hangszórós legyen, mikrofon elég, de az normális hangminőséggel kellene.
Amiket eddig találtam, olyan webáruházak kínálata, amiknek nincsen boltjuk. Jártam már úgy termékkel, hogy még visszavinni sem lehetett sehova, csak egy webes űrlappal vitatkozhattam, és abból nem kérek újra.
Ha bárki bárhol látott bolti termékként bluetooth mikrofont, egy jelzésnek örülnék róla.
-
coco2
őstag
Utólagos statisztika.
Budapesten az FKF elvégezte a lomtalanítást az előre megadott időben minden kerületben? Vagy mindenütt "csúszott" ?
-
coco2
őstag
Jön a karácsony és van egy megáltalkodott csokipusztító az ismerőseim között. Olyan mennyiségű csokoládék képes lenyelni, hogy mindenki csak pislog. Azon gondolkodunk, kellene neki egy akkora csokimennyiséget venni, hogy azt képtelenség legyen mind megenni. De ahhoz kilóra mennyiség kell. Van valakinek ismerőse csokigyárban vagy bárhol, ahol bármi félig-csomagolt / gyengébb minőségű csokit tömegre lehet vásárolni jutányos áron?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Mobil telefonhoz (Sony d6503 Xperia) kerestem gyorstöltő kábelt, és eddig egyedül az Amazonon találtam ( [link] ) egy eladótól, amelyik nem szállít Magyarországra. Kotorásztam neten, de nem sikerült máshol fellelnem kompatibilis darabot sem. Ilyesmi kellene:
Ha bárki küzdött már hasonlóval, vagy van valami mentő ötlete, imádnék bármilyen tippet.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Facebookon szeretnék küldeni esküvői üvözlő lapot / képet / valami videó linket. Látott valaki valahol valami aranyosat?
-
coco2
őstag
Srácok!
Van valakinek tapasztalata az E-ON gázszolgáltatóval?
Szüleimet befűzte egy üzletkötő reakció időn belül, már alá van írva a szerződés, és utólag nézem a weblapjukon, hogy az "apróbetűs" rész szerint a szerződési feltételeket gyakorlatilag bármikor módosíthatják akárhogyan.
Bárkinek bármilyen tapasztalata van velük, érdekelne.
-
coco2
őstag
Vannak valakinek ismerősei Oroszországban? Olyan közösséget lenne jó találni, akikkel fecseghetek kicsit az ottani életről akkor is, ha oroszból kuka vagyok. Angolt tudok használni. Ti merre kotorásznátok a helyemben?
-
coco2
őstag
@EmberXY:
Nyerő dolgokkal foglalkozom, csak most a számoknál húzósabb dolgokat szednék elő.@customer114:
A kockázati üzletfejlesztés világához csapatot kellene építeni, és azt nehéz úgy, ha nem ismerem fel, kivel társalgok. Kommunikációs készség fejlesztésben tudnának nekem segíteni. Maga a szerencsejáték az én számomra nem lényeges. De amúgy igen, aki _már_ eljátszotta a házát és az autóját, az bizonyosan mutat némi tehetséget, szóval valószínűleg tőle kérdezném meg, mi volt a valódi indok - bármennyire is húzós - mert egészen konkrétan az érdekel.@philoxenia:
Köszönöm a tippet, fecsegek kicsit velük is.[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Vannak itt akik gyakorlottabb szerencsejátékosok vagy ismernek olyanokat?
-
coco2
őstag
válasz DrojDtroll #26044 üzenetére
Dropbox? Google ingyen ad 15 gigát. Ha androidod van, van google acc-od is.
-
coco2
őstag
Okos órákkal van valakinek személyes tapasztalata? Melyik árkategória az, amit érdemes lehet ajándék gyanánt venni (ami nem gagyi)? Látok mindenféléket 10k huf-tól 110k huf-ig.
-
coco2
őstag
Ugyan csak privát vélemény, de szerintem azt a hideg levegőt nem akarnád védőfelszerelés nélkül szívni.
Más.
Ma reggel egy ostobaságra ébredtem - biztos veletek is van olyan. Szeretnék egy listát a világ valutaárfolyamairól mondjuk usa dollárhoz viszonyítva. Létezhet olyan listát fellelni neten? Nem csak top10 meg top30 kellene - olyat google bőven talált - hanem a _teljes_ lista.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Keresgélek youtube-on (bárhol máshol is jó) olyan jelenet után, amiben valakit előre megfontolt szándékkal telibe képen küldenek egy tortával. Egyenlőre nem találtam videót stílusos minőségű tortával (pici, lapos vacakokat vannak mindenütt, mint például itt ), meg valami életszerű előjátékkal, mint például várni a sarkon meglepetésnek, vagy hasonló. Aki ismer stílusos videót, segítsen ki egy linkkel, legyen szíves. Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Éjszakai fény kellene nekem olyan helyre, ahova nem tudok normál vagy lengő konnektort normálisan felszerelni, csak egy lengő izzó foglalatot. Létezik olyan kiképzésben éjszakai fény, amit közvetlenül egy villanykörte helyébe be tudok tekerni?
-
coco2
őstag
válasz philoxenia #25300 üzenetére
Már rosszul emlékeztem pár dologra a videóról, de igen, az volt az, ÁSZ vagy!
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Valamikor (évekkel ezelőtt) láttam egy videót, amin disney-figura rajzolások voltak. Amennyire emlékszem, egy 20/30-as lány rajzolt papírra grafit ceruzával. Tipikusan szexuális-utalású, néha obszcén rajzelemeket egészített ki a rajzoló, és az amúgy pornó skiccekből pillanatok alatt mesefigurák lettek. Én meg szakadtam a röhögéstől.
Keresgélem most azt a videót, de sajnos nem találom. Ha valaki ügyesebb a felkutatásában, örömömre szolgálna bármilyen segítség.
-
coco2
őstag
A bankkártya tippet köszönöm. Sajnos nem jött be.
A kártya alapból is vastag annyira, hogy teljes mélységig ne tudjon behatolni a pöcök helyére, és még így is puhább, mint amennyire erősen van a helyén az a fedél. Deformálódik a bankkártya sarka. Nyíródik. De a fedél meg se moccan
Próbáltam vonalzót is használni, de csak letört a sarka
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Új android telefon hátlapját kellene leszedni anélkül, hogy csúnyára karistolnám valamivel. Nem tudom, mennyire sérülékenyek. A csavarhúzót már durvának érzem, a fogpiszkáló deformálódik benne, a körmöm nem viszi
Telefon típus: doogee x9 mini ( [link] ). Találtam róla egy szétszedő videót is: ( [link] ), de amikor kopróbáltam, nekem nagyon úgy tűnik, hogy az a telefon a videóban már valami ezerszer szétszedett darab lehetett.
A picike nyílásról itt egy közelebbi fotó:
Aki tud valami ügyeset, jelezze kérem.
-
coco2
őstag
válasz philoxenia #24956 üzenetére
Zaklatni éppen zaklatni próbálja, de annyira bénán csinálja, hogy az szégyen a mundér becsületére. A legpozitívabb hozzáállásom az volt, hogy lekapcsoltam.
-
coco2
őstag
válasz pvt.peter #24911 üzenetére
A videó második feléig el is kell jutnia a nézőnek. Én 3x kezdtem el nézni azt a minősíthetetlen izét, de nem jutottam túl az első negyeden sem. Pedig én a 10 éves unokahúgom szekatúrájához vagyok edződve már fél évtizede. És hidd el, azt az unokahúgit nem mindenki bírja ki. Szóval bocsi. Nem tudom, mi van a videó második felében. De biztosan semmi komolyan vehető.
-
coco2
őstag
Vélhetően melyik ma Magyarországon a legkomolyabban vehető vállalkozásfejlesztési platform? Webcím lenne jó.
-
coco2
őstag
Ha olvassa ezt valaki, aki minimum nagyon tapasztaltnak mondaná magát ezotéria szolgáltatások területén, egy jelzést kérnék tőle.
-
coco2
őstag
Van itt a csatornán jó gyakorlati érzékkel megáldott szociológus?
Azt a kérdést vizsgálom, hogy milyen környezeti tényezők tudják segíteni új társadalmi osztály korlát összetevő beépülését a köztudatba.
Eddig marketing / retorika területen találtam érdekességeket. Ha van valami jól sikerült könyv szociológiai területen is, könyv címnek örülnék.
Ha a kérdés nagyon lilára sikerült, bocsi érte
-
coco2
őstag
Boldog Karácsonyt!
Egy film címet vagy bármi nyomravezető infót (talán felismert színész neveket?) keresek, amiből ez a jelenet van (coub video).
-
coco2
őstag
@krizmo_, @Jorus:
Köszönöm a tippeket, nézelődöm tovább abban az irányban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest