Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
imotrepus
aktív tag
válasz
maxxenergie #70780 üzenetére
A G3900 proci a 0310 bios
a i7 6700 proci csak 0308 bios -
Starchm
őstag
válasz
Régi a bios a lapon.
Van egy bios ami 6700-t támogatta de a g3900-at nem, lehetséges, hogy az van a lapon. -
Chaser
legenda
válasz
igen, lehet akár bios szinten tiltva más cpu, bár az brand gépeknél jellemző
-
válasz
maxxenergie #70452 üzenetére
Az X62-es Kraken pumpájáról van szó ?
Ne mááár.... ez eszembe se jutott volna, hogy AIO pumpa így képes deformálni az alaplapot.
Ez inkább a dög nehéz toronyhűtőknél jellemző... -
maxxenergie
senior tag
válasz
maxxenergie #70449 üzenetére
6 órás szívás után megoldottam, pedig már korábban is voltam sz..ó ágon ilyennel túl erősen volt meghúzva a hűtés a procin, lazítottam rajta egyből indult .... tanulságos
-
imotrepus
aktív tag
válasz
maxxenergie #70443 üzenetére
Bus Interface
This item allows you to select the bus interface. Configuration options: [PCIEX16_1] [PCIEX16_2] -
válasz
maxxenergie #70445 üzenetére
Na, egyre érdekesebb.
Akkor gondolom a lapot is átnéztes tüzetesen... pláne az első X16-os slothoz menő vezetékezést, már ami látsuik belőle a lap hátoldalán.
A gyengébb kártyánál meg nézted win alatt, hogy milyen módban megy ? X4/X8/X16 ? -
válasz
maxxenergie #70443 üzenetére
Üdv !
Ezekből nekem az jön le, hogy nem kapja meg az első x16-os slotban a pci-e sávokat, ez a csati pedig a CPU-hoz van bedrótozva.
Ha még nem volt, vedd ki a CPU-t és nézd át, illetve a CPU socket is nagyítóval.
Gondolom, a CPU tartalmaz IGP-t, azzal van kép ? -
Starchm
őstag
válasz
maxxenergie #62754 üzenetére
Kevés paszta soha nincs, csak akkor ha már a másik prociról nehéz átkenni
Esetleg am az új ramot próbáltad a saját gépben, h ott hogy reagál?
De szerintem is az eddigiek alapján a proci lesz a problémás. -
batman.
senior tag
válasz
maxxenergie #62749 üzenetére
"visszarakva az én lapomba hibátlan tehát egyedül a Ramhibát zártam ki..."
Én együtt-érzek veled, és hidd el, tudom milyen bosszantó, főleg, hogy másik lapot is vásároltál.
Viszont hibakeresésben azzal nem zárunk ki egy ramhibát, hogy látszólag egy másik lapban hibátlan.
Ha a memtest lefutott 2* 3* akkor kizárható. Bocs, hogy kicsit pokróc vagyok, de néha muszáj.
Elképzelhető, hogy nem piszkos a 7500, hanem azzal van a baj. De ez csak a cserével fog kiderülni
A memtest lefut éjszaka is.
Szerk: bár az hogy mind2 ramnak abban a felállásban ahogy írtad, nehezen hihető a hibája, így módosítanám a javaslatom, proci irányba indulj.
P.S. Azért nem ártana a memtest a későbbiekben. -
batman.
senior tag
válasz
maxxenergie #62746 üzenetére
Korrekt leírás. Igazából más nem jut eszembe csak amit MrDerekas javasol. Ha egy lap lenne akkor mondanám a memóriaslot vizsgálatát is. Első körben a Memtest-el kezdj, ha kell a saját lapodban. A vendég-ramok érintkezőit töröld át papírtörlővel, vagy tiszta kendővel. A proci alját is (7500) töröld át.
-
MrDerekas
addikt
válasz
maxxenergie #62746 üzenetére
Én a memóriákat vizsgálnám meg alaposan és hogy a procin nincs-e sérülés, szennyeződés. A random hiba, fagyás, kékhalál memória hibára utal, ami lehet a memória vezérlő hibája is.
-
batman.
senior tag
válasz
maxxenergie #62744 üzenetére
Szia!
Ha beszereled a VGA kártyát, arra kötöd a monitort, majd "Clr Cmos", kell adnia képet.
Ezt így konkrétan nem írtad, azért javaslom. -
varmi2
nagyúr
válasz
maxxenergie #60881 üzenetére
A sima sata3 ssd-t sem éreznéd lassabbnak érzetre. Tehát átteheted, a tesztekben láthatsz nagyobb számokat, de a hétköznapokban érzetre sata3 ssd óta nincs különbség.
-
maxxenergie
senior tag
válasz
maxxenergie #60851 üzenetére
Sziasztok!
Szóval lemértem az előző /60851-es/ hozzászólásom alapján és ez jött ki :
Tehát ez jó eredmény vagy tudna többet ha áttenném az M.2 Slotba az SSD-t ami elvileg fizikailag gyorsabb.
Illetve ha átrakom kell valamit beállítani ha igen mit pontosan Bios-ban -
szzimo53
tag
válasz
maxxenergie #60851 üzenetére
Én így hirtelen megnézném az SSD-m milyen írási és olvasási sebességet tud. És csinálnék egy benchmarkot.
Én Aida64 Extremet használok, nekem stimmeltek a mért adatok. -
törölt tag
válasz
maxxenergie #55045 üzenetére
Egyetlen R0 steppinges procit sem támogat az a lap. Q9400-ból pedig csak olyan van. Ennyi az oka. Ezért van több procinál is megemlítve zárójelben a stepping.
-
MrDerekas
addikt
válasz
maxxenergie #55053 üzenetére
Mikro kód szintjén minden proci típus más, gondolom nem azonos az utasításkészletük sem. Ezért aztán a hasonlóság rohadtul kevés a helyes működéshez. Elég sok moddolt bios kereng a neten. Hátha
Azért egy vírustotál nem árt a letöltött mod használata előtt.
-
MrDerekas
addikt
válasz
maxxenergie #55045 üzenetére
A támogatási listából pont azért hiányzik, mert csak azok szerepelnek benne, amit támogat. Megoldás csak az lehet, ha van kiadott újabb bios ami támogatja a kérdéses procit. Vagy keresel moddolt biost, mindenféle tech fórumokon. (Ha átnézted a támogatási listát, akkor komolyan nem értem, min vagy kiakadva... Az őrölt kávét sem a mosógépben főzöd le
-
jacint78
addikt
válasz
maxxenergie #49846 üzenetére
A pasztázásnak akkor van értelme, ha a borda hideg és alatta meleg a cucc, tehát nem vezeti el a hőt a borda, de jelen esetben nem ez ál fenn.
-
jacint78
addikt
válasz
maxxenergie #49844 üzenetére
Épp ez a hektikus működés utal a beágyazott vezérlő hibájára. A régi BIOS-t akkor veszi elő, ha úgy érzi, hogy a master BIOS-al valami nincs rendben. Ez oké lenne, de nem álandó, hanem összevissza variál és folyamatosan újra is indul. A hardveres hiba 100%. A híd gyanús melegedése jelezheti a hibáját, de gyakran előfordul, hogy ami az átlag pógárnak nagyon forró, az valójában normális hőmérséklet. Az én rocskámban a híd 57°C ami így nem tűnik olyan vészesnek és nem is az, de ez már meg is égethet, 50°C-ra rányúlni már nagyon kellemetlen például!
-
jacint78
addikt
válasz
maxxenergie #49838 üzenetére
A régi BIOS-t nem frissííti! Épp ez a lényege, hogy félresikerült frissítés után ne dobja el magát. Amúgy ott más probléma van, ne a bios-t frissítgesd ha az eredeti sem tud elindulni rendesen. Valószínűleg haldoklik a lapon a beágyazott vezérlő, ezzel te otthon nem fogsz tudni mit kezdeni szerintem.
-
törölt tag
válasz
maxxenergie #49840 üzenetére
Basszus jól benéztem.
Most vettem észre, hogy alaplapos topicba tévedtem.
-
MasterMark
titán
válasz
maxxenergie #48196 üzenetére
Szerintem csak max. 2 giga slotonként.
-
petya1985
tag
válasz
maxxenergie #46225 üzenetére
nah,hello!
megpróbáltam a BIOS resetet,de semmi...
az int. vga-val is próbáltam ,de semmi,a monitorom nem kapcsol be...
tettem már be másik tápot,a sajátomat,azzal sem jó...ami érdekes,hogy se az egér,se billentyűzet nem kap áramot,még csak fel sem villan bekapcsoláskor...:S
az a gáz az egészben,hogy nem a saját gépem ez,hanem vettem és postán jött le,minden faszául be volt csomagolva(gépházban volt minden)... láttam a képeket amit feltett a rendszerről és az alkatrészekről,midnen megegyezik és nála ment... ideért és nem megy...
a gép bekapcsol ,csak képet nem ad,és nem villan fel ugye az egér/bill. ...lehet összefüggésbe?
valakinek valami tippje???
-
petya1985
tag
válasz
maxxenergie #46225 üzenetére
próbáltam int.-val is,de semmi,a monitor be sem kapcsol...
már vettem ki az elemet is az sem segített,de a bios resetet még nem próbáltam...köszi a segítséget!
-
maxxenergie
senior tag
válasz
maxxenergie #46222 üzenetére
Sziasztok!
Megoldottam csak azért írom le, hogy akinek hasonló lesz vegye ki az elemet a lapból 10-20Mp-re majd vissza, nekem ez oldotta meg azóta leáll a gép rendesen mi volt passzolom
-
maxxenergie
senior tag
válasz
maxxenergie #46221 üzenetére
-
jacint78
addikt
válasz
maxxenergie #46195 üzenetére
Vagy a windows őrült meg, vagy nem igaz, hogy ez az álítás"mely hibátlan, minden ok". Ugyanis van ilyen hiba, később lehet komolyabb probléma is. Ha nem a legújabb BIOS van rajta, akkor próbálkozhatsz frissítéssel.
Jofi81
Tedd vissza a régebbi bios-t.
-
Hgovi
aktív tag
válasz
maxxenergie #35531 üzenetére
Sajna nem,pedig lehetnének már olcsóbbak.
-
Hgovi
aktív tag
válasz
maxxenergie #35529 üzenetére
-
maxxenergie
senior tag
válasz
maxxenergie #35528 üzenetére
Előzőhöz még annyi kiegészítés, hogy 2*4 GB vengance 1866 MHZ-es ramom van, meg 7970-es Sapphire karim ezekkel is jó lenne összhangban lenne a lap.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
maxxenergie #35199 üzenetére
nem ez fogja meghatározni mennyiért adod majd el
, már a kicsik se nézik az élményindexet, feltolsz valami komolyabb game-t és nézze meg mit tud az lesz a mérvadó úgyis
-
jim bcs
nagyúr
válasz
maxxenergie #35192 üzenetére
(#35192) maxxenergie
Én nem csodálkoznék a helyedben!
1. nekem a kingmax akkor se kéne ha hozzámvágnák
2. a 4x1GB kiosztás a legrosszabb, egy H77-es lapba nem való ebben a formában
3. add el vegyél 2x4GB-ot KIT-ben(#35193) zoli58
1. rossz topikban vagy, ez kellene neked
2. Milyen proci mellé kell?
3. 99%-ra mondom hogy elég lesz egy 120-as is. -
04ahgy
nagyúr
válasz
maxxenergie #33636 üzenetére
Külön-külön sem jók semelyik slotban? MemOK nem segít? Hanyas BIOS van a lapon?
HGyu
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
maxxenergie #27712 üzenetére
Én is pont őt akartam ajánlani.
-
Hgovi
aktív tag
válasz
maxxenergie #27669 üzenetére
Szivesen.
Azt hiszem az advanced menüben van,de megfogod találni.
Ó már látom rendben van.
Van ilyen sajnos,de örülök,hogy megoldódott. -
hugi0
őstag
válasz
maxxenergie #27650 üzenetére
Alaplapon a juper be van rakva ? - en is igy jartam.
http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_ga-p55-ud3l(us3l)-(tpm)_v2.3_e.pdf
21. oldal 1-7-es tetel 12-es csatlakozo.
-
Hgovi
aktív tag
válasz
maxxenergie #27650 üzenetére
Szia!
Nézd meg a
bios-ban hátha le van tiltva. -
BJanee
tag
válasz
maxxenergie #24534 üzenetére
Ez olyan dolog, hogy valamelyik lapnál van kép, valamelyiknél nincs. Az újabbaknál (Sandy, Ivy Bridge) van kép úgy, hogy régebbi a bios, de a procihoz újabb kellene, csak kiírja, hogy cpu code bad, de enged a biosba és lehet frissíteni.
Am. a bios resettel a bios verziója nem változik, hanem a beállítások állnak vissza a gyárira. Tehát esetedben ugyanaz a 0311-es marad rajta....
Sok sikert, remélem, sikerül megoldani -
BJanee
tag
válasz
maxxenergie #24530 üzenetére
A cmos elem mellett közvetlenül van egy 3 lábú csatlakozó, aminek 2 lábán van egy kis kék jumper. A tápból kihúzod a tápkábelt, kiveszed az elemet, a kis kék jumpert átrakod a 2-3 állásba egy olyan 15-20 másodpercre, aztán visszarakod az 1-2 állásba (ahogy eredetileg volt), elem vissza, tápkábel vissza a tápba, majd próba.
Egyébként valóban 2 féle van abból az i3 540-ből, egy c2 és egy k0 revízió. A c2 revízióhoz jó a 0311-es bios, viszont a másikhoz a 0902-est írja. Lehet, hogy neked az utóbbi van?
Mindenesetre ha van rá lehetőséged, kölcsönbe kérd el azt a 650-est, amivel ment, azzal frissítsd a biost a legutolsóra (1101), majd utána működnie kell. -
BJanee
tag
válasz
maxxenergie #24526 üzenetére
Láttad a lapot működés közben? Mármint nem úgy, hogy csak a ventillátorok forognak, hanem post képernyőt láttál? Ha igen, akkor bios reset megvolt már, mielőtt másik cpu-val próbálkoztál?
Nézz át minden csatlakozást, csatlakoztatva van-e rendesen
A hardvereid ha tudod, próbáld ki másik gépben (proci, videókártya, táp, ram...)
Nézd át a lapot, nincs-e rajta sérülés (pl. procilábak épek, púpos kondi van-e)
Egyenlőre ezeket nézd meg -
madmaxxx
senior tag
válasz
maxxenergie #24521 üzenetére
POST kártyával megnézted őket, hogy milyen hibakódot írnak ki esetleg?
-
madmaxxx
senior tag
válasz
maxxenergie #24518 üzenetére
Lehetséges, hogy csak elírás, de itt 0312 szerepel.
-
madmaxxx
senior tag
válasz
maxxenergie #24515 üzenetére
Ilyenről még nem hallottam, hogy ugyanazzal a verzióval (0311) az egyik támogatott processzor megy, a másik pedig nem. Bár a BIOS listában nem található meg, csak a 0312.
-
madmaxxx
senior tag
válasz
maxxenergie #24510 üzenetére
Biztos, hogy működik az alaplap?
-
Apollo_21
addikt
válasz
maxxenergie #24512 üzenetére
ajajajja..fogom)
Tehát..nincs hozzá proci..másik..? anélkül szerintem nemigazán lehet rajta segíteni. -
Apollo_21
addikt
válasz
maxxenergie #24510 üzenetére
2 félét sorol fel...még nem böngésztem át a lapot amire elküld..de lehet h a c2 verziód van....a Rev K.0-ásra írja h jó a bios...
Semmi érdemleges..csak egy GY.I.K lapra küld..de ott nincs felsorolva ez a hibajelenség...
Esetleg a 0311re érdemes egy próbát tenni mint BIOS frissítés...
-
cinkoxid
senior tag
válasz
maxxenergie #24007 üzenetére
A lényeg, hogy legyen rajta egy bios fájlt, és több nem kell.
Bár mintha régen olvastam volna ,hogy nyomva kell tartani indításnál valamilyen gombot, de nem biztos ,hogy pont ennél.
-
Ruszki
senior tag
válasz
maxxenergie #24005 üzenetére
Sok sikert!De lehet cinkoxid kollégának igaza van és elég neki a BIOS fájl ha rajta van!
-
cinkoxid
senior tag
válasz
maxxenergie #24002 üzenetére
Elvileg elég egy sima cd-t is beraknod, amin rajta van a bios fájlt, és megtalálja.
Legextrémebb esetben ha kitudod szedni a bios chippet a gépből, akkor egy másik alaplappal rá tudod égetni a biost. Nem muszáj ugyanolyan alaplapnak lennie, csak a bios tokozása legyen azonos. De ezt tapasztalatlanul nem ajánlom. -
Ruszki
senior tag
válasz
maxxenergie #24002 üzenetére
Hát az pech sajnos!Szerintem ha csinálsz egy boot-olható USB-t és rajta van a BIOS frissítés akkor talán jó lesz de nem olyan biztos.De legrosszabb esetben tényleg marad a BIOS írása!
Vagy próbálj beszerezni egy gyári support CD-t!
Hát sajnos neten nem nagyon találni komplett CD-t!Üdv,Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
válasz
maxxenergie #24000 üzenetére
Elméletileg az alaplap gyári Driver CD-je kellene a művelethez!Reméljük az meg van!
-
Ruszki
senior tag
válasz
maxxenergie #23998 üzenetére
Kattints rá!De innen le is tudod tölteni a User Manual-t és akkor abba benne van a 49. oldalon.
Üdv,Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
válasz
maxxenergie #23982 üzenetére
Üdv!
Esetleg próbáld meg ezt!
Üdv,Ruszki!
-
BJanee
tag
válasz
Vagy esetleg keresel egy ugyanolyan hibás lapot, aminek a bios chipje jó. Nem tudom, melyik megoldás lenne pénztárcakímélőbb.
-
BJanee
tag
válasz
Visszamész a hardverapro-ra, beírod a gyorskeresőbe összes apróhírdetésnél, hogy pl. "Bios írás" és a találatokban kiválasztassz egy számodra szimpatikus és hozzád legközelebb levő embert, aki ezzel foglalkozik, sztem 1-2 ezresért újraírják a chipet. Persze, megbeszélés kérdése, gondolom..
-
didyman
őstag
válasz
maxxenergie #22725 üzenetére
Honnan tudod, hogy nincs? Nem feltétlenül látni a monitoron, ha az üzemmódváltása csak kicsit is hosszabb. Nézd csak meg a programmal, amit linkeltem. Ha nem talál bejegyzést, akkor is lehet kék halál, egyes hibák a jellegük miatt nem tudnak bejegyződni (unmountable boot volume például). A rendszerindító menüből ki lehet kapcsolni az újraindulást hiba esetén, az is segít.
-
válasz
maxxenergie #22747 üzenetére
Már írtam hogy nem kell többet biost frissíteni, ez minden procit támogat...
-
válasz
maxxenergie #22744 üzenetére
Esetleg próbáld másik procival!
Jobb ötletem nincs.. -
válasz
maxxenergie #22725 üzenetére
A legfrissebb biost most már hagyd rajta!
Órajelek rendben vannak? Nincs elállítva a biosban? -
didyman
őstag
válasz
maxxenergie #22721 üzenetére
Akkor kell legyen kék halál is. Ha nincs meg, akkor csökkentett módban elindítod és egy BlueScreenviewval meg tudod nézni, mitől esett össze.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
maxxenergie #21935 üzenetére
Attól még ő tönkretehette.
Ha gondolod linkeld neki a Nem indul és mi a baja a gépemnek topic-ot. -
bluyoo
nagyúr
válasz
maxxenergie #21931 üzenetére
Sajnos a Sabertooth P67 REV 3 még nem rendelkezik Hardver alapú BIOS Flashback funkcióval.
Szóval a régebbi CPU-val tudod megoldani.
A BIOST alapra állítottad? Szóval volt Clear Cmos (BIOS reset)?
A MemOK! gombot is kezelném biztos ami biztos. És ellenőrizném a lap LGA foglalat lábait is. -
Kityeszto
tag
válasz
maxxenergie #21931 üzenetére
igen az lesz a probléma frissisd fel 2302 biosra sajnos szerezned kell bele régi procit amivel még elindul nincs más út
processzor nélkül semmi nem megy még a bios se nemhogy kép legyen :p
-
cashback
őstag
válasz
maxxenergie #13195 üzenetére
Esetleg szerezz kölcsönbe pár másfajta ramot és azzal próbáld meg...
Ha megvan akkor érdemes bios-t firrsíteni.
Gyártó szerint:
P5E WS PRO formal released BIOS 1101
1. Fix to spend much time to stay at 0x55 when ECC dimms are populatedSzerintem ez lehet nálad jelenleg a gubanc.
-
kjani18
őstag
válasz
maxxenergie #13195 üzenetére
Szerintem vegyél másik ramot EZ szerint
Új hozzászólás Aktív témák
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- E-roller topik
- PlayStation 5
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Yettel topik
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS P5B + Intel Core 2 DUO 6300 1.86GHz + (2x2) 4GB DDR2 Félkonfig / Félgép
- legolcsóbb !!! aki kapja marja ! corsair 8gb 3200mhz ddr4 ram csere érdekel ssd-re
- Asus P5W64 WS Professional LGA 775 alapalp, + Quad Core Q8300 CPU
- Asrock LGA 775
- Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) DDR4 3466Mhz CL16 RAM kit (RGB)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest