Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • maxxenergie

    senior tag

    Sziasztok!

    Vettem egy Asus Prime B250-Pro lapot egy 256GB Samsung PM961 (Seq. Read/Write 2800/1600MB/s) SSD-vel.

    Összerakás telepítés után persze :C rájöttem utánaolvastam, hogy persze mivel két M.2 van a lapon nem a legjobba tettem bele M.2_1-ES slotba raktam "értelemszerűen" de időközben kiderült, hogy mégsem ebbe kéne hanem az M.2_2-ES Slotba mert az gyorsabb is meg talán (na ezt sem tudom) így használhatnám ki az SSD elméleti legnagyobb sebességét :F

    Kérdés még ha átrakom, kell-e valamit a BIOS-ba is állítani ahhoz, hogy el is tudjam érni a maximálisan kihozható sebességét az SSD-nek. Rendszert már feltoltam WIN 10 64 bit mi más...

    Ja még fontos hogy 7. generációs i7 7700-as Proci van a lapban és a legfrisebb BIOS-ra frisítettem 1010-re azt hiszem tehát ez OK.

    Még ennyit találtam :

    2.(a) Ha egy M.2 eszköz PCIE módban van telepítve, akkor a PCIE x16_2 csatlakozó csak egyszeres módban működik, és a SATA6G_1 csatlakozó használható. - Hogy/hol kell PCIE módban telepíteni ??

    (b) Ha egy M.2 eszköz SATA módban van telepítve, az M.2 eszköz használja a SATA6G_1 sávszélességét. A SATA6G_1 csatlakozó nem használható. - Mivel most használható hogy az elsó M.2 slotba van így akkor nem SATA módban van gondolom telepítve ?

    Előre is köszönöm :R :R

    [ Szerkesztve ]

    ◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄

Új hozzászólás Aktív témák