Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
betyarr #33974 üzenetére
Én lapomból indultam most ki, nekem van 3 CHA_FAN is azt hiszem, és egyiket se lehet szabályozni. Viszont másik ASRock lapom képes volt rá. (van egy Zalman ventim, fixen 3000-ret forog, leszabályoztam azzal még 1800 körül)
(#33974) betyarr
Rendben,
Nekem is van PWR fan, de a VGA pont betakar, nem teszteltem még ki, de alaplap BIOS-ban így se találtam rá opciót. (csan FAN fail warning beállításokat)
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
betyarr #33970 üzenetére
A ventilátoron van 3 szál. Pozitív, negatív, és fordulat visszajelzés. Az alaplapok CPU_FAN része elvileg a 3 pin-t úgy szabályozza, hogy feszültséget csökkent-növel (nem mind, de elég sok ilyennel találkoztam). Ezért változik a sebessége. A CHA_FAN ventilátor csatlakozók általában fix feszültségen mennek, azt nem tudod változtatni. (csak venti szabályzóval, ha jól tudom)
-
törölt tag
válasz
betyarr #27887 üzenetére
Pl mikor a PCI-okat közvetlenül a PCI-E x-16-ok mellé rakják, nehogy már használni lehessen őket. Mondjuk erre a lapra meglepően sok PCI került.
De az átalakítóval meg lehet még csak tovább rontod a helyzetet, növeled a jitter-t. Mondjuk még szokás, hogy az egyik kimeneti csatlakozó konfigurálható SPDIF-re, de ilyet nem látok a kézikönyvében.
-
törölt tag
válasz
betyarr #27885 üzenetére
Mert Ők az ASRock. Emellett a lapjaik felépítése is rendszeresen az elmeroggyant kategória.
Egyébként meg ha meg van írva rendesen a BIOS-ban/UEFI-ben a ventilátorszabályzás, akkor teljesen mindegy, hogy három, vagy négytűs csatlakozókat raknak rá. Maximum kicsivel nagyobb a szabályzási tartomány PWM-mel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- Yettel topik
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HP notebook topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest