Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Darth_Revan

veterán

válasz rottenbull #31 üzenetére

Perpillanat jobban aggódom az optimizáció miatt.

Eddig egyetlen AC játékot sem találtam ami tökéletesen futna.

Összeraktam egy vadi új gépet, 14700KF+4080S+1000W táp+32 Gb 4400 mhz ddr4 ram és perpillanat az AC Valhallát kezdtem, de akármilyen beállítást csinálok, akármit ki/bekapcsolok/beállítást csinálok Windowsban vagy NVidia Control Panelben, egyszerűen nem fut tökéletesen, volt olyan beállítás ami után inkább csak rosszabb lett...

FPS-el nincs baj a pontszámok tökéletesek (benchmark szerint átlag 158 FPS ultimate high 1440p-ben), de perpillanat Stavangerbe a városba belépve a 140 FPS úgy néz ki mint az 50 FPS... forgatom a kontrollerrel a kamerát (PC-n tudom, hogy bűn XBox kontroller :DDD ) és látszik, hogy lagol az egész :U

Rohangálok körbe és egy ideig jó, majd bizonyos pontokon megugrik a kép vagy megint lagol a kamera mozgás.

AC Valhalla Benchmarkja is érdekes, sok ponton többnyire tartja a 97-99% GPU használatot, viszont egyes pontokon leesik 80-90%-ra. Hagyjuk már, hogy NVme SSD kevés és asseteket kell betöltenie...

G-Sync ultimate monitorom van, de Ubisoft játékok mintha a G-Sync-et le se köpnék.

RTX 3080+12600K alatt AC Odyssey és AC Origins ugyanez volt, valahol jó volt, sok helyen meg lagolt.

Bíztam benne, hogy +2 mag+sokkal erősebb GPU és táp megoldja a gondot, hát francokat. Hiába hozza a gép a pontszámokat benchmarkok alatt, ubisoft játékokban sok helyen úgy néz ki a 140 FPS, mintha 50 lenne... játszható, de azért elég gáz.

Hasonló hulladékra számítok AC Shadow terén is, majd jó lesz 75% akcióban :U

Far Cry játékok is ugyanez, RTX 3080 és 4080S-el is...van pont ahol jól néz ki, van pont ahol viszont úgy lagol mintha csak 50FPS lenne :U

Ezért sem veszek többé soha megjelenés napján Ubi játékot, egyszerűen nincs egy AAA játékok sem ami csúcs gépen is tökéletesen futna mikroakadás nélkül és ezeket soha nem is javítják, egyszerűen a gyökeréig rossz az összes.

Közben meg lehet a Windows 11 is hulladék úgy ahogy van, a saját Xbox kontrolerüket ha hozzáadom Bluetoothon keresztül akkor memória hibákat dobál a GameinputService a windows leállításánál, még friss Windows telepítésnél is (fórumok alapján több mint fél éves hiba amit a MS b@szik javítani). Ha meg letíltom ezt a szolgáltatást akor meg a Game DVR bolondul meg és minden játék indulásánál ahol overlayt tenne be errort dob a játék indulása előtt vagy közben :W

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés