-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
melon
tag
A hitelkartya temahoz hozzateszem az en sztorim is. A sztorihoz plusz info, hogy az esetem nem a legatlagosabb, mert self-employed vagyok mar tobb mint egy eve.
Alig egy eve dolgoztam itt Londonban, amikor igenyeltem egy aqua kartyat, amit meg is kaptam, minimalis kerettel. APR rohejesen magas volt, valami 40%, de nem erdekelt, mert mindig visszafizettem a teljes osszeget. Egy even keresztul fokozatosan emelgettek a keretet kb a nyolcszorosara, majd megalltak vele. Igenyeltem tarskartyat is hozza, es a napi/heti rendes koltesekhez hasznaltam, sose csusztam meg, nem igazan kerestek rajtam egy pennyt se
Kozben kitalaltam, hogy nekem arra is jo lenne a kartya, hogy a vesztartalek vesztartalekakent is szolgaljon, es hallottam, hogy azert nagysagrendekkel nagyobb hitelkereket adnak a nagy bankok, ezert kitalaltam, hogy nekem kell egy 'rendes' kartya. A legutobbi koltozesukkor nyilt harom masik 'credit accountom' -> gaz, villany, internet szolgaltato, ezert vartam 6-7 honapot, mielott elmentem a Lloydshoz, ahol vannak a magan es ceges folyoszamlaim, savings accountok, otthonbiztositas, stb. egyszoval sokat tudnak mar rolam. Experian szerinti excellent pontszammal besetaltam, es elmondtam, hogy szeretnek hitelkartyat. Azt mondtak, hogy valamiert a rendszerukben az van, hogy nem kaphatok, de latja, hogy jol kezelem a szamlaimat, sok direct debit, van komoly overdraft keret is, es hogy mar tobb, mint 3 eve felelosen vezetem a szamlam stb, szerinte erdemes megprobalni megis (latta az aktualis kinyomtatott credit reportomat). Megprobaltuk, elutasitottak, indok nelkul persze. Az ugyintezo bevallasa szerint nem is erti, masok sokkal gyengebb korulmenyek kozott siman szoktak kapni. Annyit mondtott meg, hogy akkor tehetnek kivetelt, ha van £25k savingsem naluk (muhaha) Meg persze a szokasos szoveg, hogy idonkent raneznek az accountomra, es ha kaphatok szolnak. Hatalmas csalodas volt, ki is fordultam a bankbol.
Aztan gondoltam egy mereszet, es a NatWest weboldalan is leadtam az igenyem, ahol egeszen valoszinutlenul nagy hitelkeretet szamolt az automata rendszeruk nekem. Tul szepnek tunt, hogy igaz legyen, es persze nem is volt azonnali a valaszuk, magamban le is mondtam az egeszrol, de jott kb 10 napra ra level, hogy adatokat kernek a jovedelmemrol, hogy alatamasszam a bemondott szamokat. Elkuldtem nekik, es csodak csodajara megkaptam, gond nelkul, es vegre contactless kartya lett, amit valami erthetetlen okbol szinten nem kaptam a Lloydstol. Ja es az APR kb fele a aquasnak, remelem nem kell soha kamatot fizetnem, de ha megis, akkor kevesbe lesz fajdalmas.
Bocs, hogy hosszu lett, csak gondoltam megosztom en is a sztorit, mint ujabb peldajat annak, hogy a belso rendszerukben ha 'jelolve' vagy, akkor nem sokat tehetsz. Regota vagyok Lloyds ugyfel, nem is volt veluk sose gondom, nem csak szimpla current account ugyfel vagyok, megse sikerult naluk elernem, hogy kapjak kartyat. De az nem jelenti azt, hogy mashol sem kaphatsz, ha amugy minden rendben van a hitelkepesseged korul.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Ukrajnai háború
- Tudományos Pandémia Klub
- Projektor topic
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házi hangfal építés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget