Új hozzászólás Aktív témák

  • 426os

    őstag

    Sziasztok!
    Eddig butatelefont használtam, kb mostanra kezdem néha azt érezni, hogy szükségem lenne néha egy okostelefon szolgáltatásaira.
    Elég szimpatikusak nekem ezek a kínai telefonok (főleg az áruk). Igazából dual-sim-re nincs szükségem, de úgy látom a legtöbb esetben ez velejárója a kínai terméknek.
    Mivel kb 30k-m van erre az egész mókára, elég nehéz helyzetben vagyok, mindenféleképpen kell némi kompromisszumot kötnöm.
    Fontos, hogy ne legyen nagy a telefon, 4"-t még kényelmesnek találok, efölé nem szeretnék menni. Illetve jó lenne a minél hosszabb akkuidő is (a mostani telefonomnál ez kb 3 nap, igaz szar már az akksija), valamint a minimum két mag, ez valahogy mozgatja a fantáziám, habár lehet elég lenne egy single-core telefon is. Alapvető kritérium még, hogy az usb csati a telefon alján legyen.
    Néha kis netezés, kis navigáció és zenehallgatás lenne a használat tárgya a telefonáláson kívül, extra igényeim (pl hardcore játék) nincsenek. Ahogy látom ebben az árkategóriában jellemző az 512mb RAM, ez alapvető használat közben mennyire jelent gondot (mint említettem nem volt még okostelefonom)? Fontosnak tartanám még a minimum 4.0-s android-ot is, mert több, mint biztos, hogy eleinte sokat fogom buherálni, közben beletanulok az android világba is és ezt nem szeretném egy, már elavult verzióval.
    Eddig a ZTE v889m-el szemeztem, de közben elkezdtem nézegetni a Jiayu G2S-t (130 dollárért szerintem igen jó lenne, ráadásul ez még tetszik is, nem úgy, mint a többi Jiayu). Jelenleg mondjuk ahol néztem őket jó árban éppen elfogytak.
    Ezek alapján mit ajánlanátok?
    A különböző gyártók hogyan viszonyulnak egymáshoz minőség tekintetében? Jelnleg a ZTE/Huawei/Lenovo telefonok élveznek nálam előnyt a nevük miatt, de nézegettem még Star, THL, illetve Jiayu-kat is. A többiről nem nagyon olvastam szinte semmit.
    Az, hogy melyik telefon tudja az OTG-t, miből derül ki (sokszor nem találok róla infót, pedig örülnék, ha lenne)?

    .

Új hozzászólás Aktív témák