Új hozzászólás Aktív témák

  • Atomcsirke

    aktív tag

    Becs'szó, nem vagyok lusta olvasni, át is rágtam magam magam cca. az utolsó ezer hozzászóláson, de nem lettem okosabb, úgyhogy inkább kérdeznék.

    Konkrétan egy "munkatelefonra", valami megbízható igáslóra lenne szükségem. Jelenleg egy Nokia XpressMusic 5800-at nyúzok, fő szempontok a kiválasztásánál azok voltak anno, hogy tisztességes kamerája volt, zenei része is normálisan szólt, bár a hangminősége nem érte utol az öreg W810i-met, valamint remekül lehetett a kontaktokat, naptárat szinkronizálni, szerkeszteni, akár Outlookkal, akár PC Suite-al.

    Az ok, amiért váltani akarok, hogy szegénykém kicsit leharcolódott az elmúlt négy évben, haldoklik a kameramodulja, és gyakorlatilag senki nem fejleszt már rá alkalmazást, például olyan jelszókezelő / titkosító alkalmazást, aminek van PC-s desktop párja is, és még sorolhatnám.

    Amire szükségem lenne:

    - 2 SIM, of coz, egyik a privát voice számnak, a másik a céges voice vagy adatkártyának.
    - normális kamera, hangsúly a makroképességen (címkék, gyári számok, miniatűr alkatrészek), valami LEDes villanó must have, videoképességek másodlagosak.
    - elfogadható hangminőség saját fülessel Nem álmozok normális gyári fülesről, Wolfson audiochipről végképp nem. Illetve de, csak sajnos realitása nincs ebben a kategóriában! :D
    - kijelzőben 4.3-4.5" a maximum, és ennél a méretnél talán a qHD felbontás optimális. Kezelhetőség terén még a 4"-on(!) is elgondolkodtam, de azon macerásabbnak tűnik a szövegbevitel, többet ütök mellé.
    - prociban nem ragaszkodom a quad corehoz, munkára az 1.2 GHz körüli dual core is elegendő szerintem, vagy tévedek?
    - akkkkuuuu, normális üzemidő, inkább a 1.5 - 2 naphoz közelebb, Lenovo P770-el szemezek, ez okból.
    - GorillaGlass, vagy valami csájníz ekvivalens, jól összerakott készülékház, bár ezek annyira nem elsődleges szempontok, mert valami hardcase + fólia már indításnál be fog játszani.
    - Ja, és a járulékos költségektől mentes nettó készülékár ne nagyon kússzon 200 USD-nál magasabbra!

    Elsősorban Lenovoval szemezek, de a "P" szériában, ami jobban passzolna a felhasználás jellegéhez, viszonylag kevés modell van, az "A" széria ellenben nem tűnik annyira összerakottnak, bár természetesen olcsóbb is. Huawei nekem kicsit húzósnak tűnik, ZTE-ben nem találtam olyan modellt, amire rá tudnám húzni a specifikációt a tesztek, vélemények alapján.

    Jiayu, THL, Amoi még színvonalasabb gyártóknak tűnnek a nagy kavalkádban.

    Ötletek, tippek, hogy milyen modelleket lehetne befogni igáslónak?

    [ Szerkesztve ]

    --- Lenovo P770 & Xiaomi Redmi 3s & Meizu M6 Note, Realme 6s ---

Új hozzászólás Aktív témák