Új hozzászólás Aktív témák

  • peter76bp

    senior tag

    Feiteng H9500 vs ThL W8

    Sikerült ma kicsit összevetni a két készüléket. Fotók itt, elég erős fény volt, de azért látni őket. A W8 egy árnyalatnyival nagyobb és kicsit kerekítettebb formájú. Súlyra én nehezebbnek éreztem mint a W8 robertone2 meg könyebbnek, de minimális különbség lehet, szóval nem féltégla súlyban van az sem. Majd ha van valami digitális mérlege otthon akkor esetleg leméri és megírja mennyi az annyi. Kijelzővédő fólia gyárilag rá volt téve, bár picit belelóg a szenzorokba, viszont nem okoz használati gondot.

    Lefuttattunk pár tesztet is, amihez tudni kell, hogy a W8-on 4.1.2 ROM van és nekem már millió app van rajta, a Feiteng az 2 napos, nincs még leterhelve. Viszont minden teszt progiban beelőzte a W8-at, amit nagyon hova tenni nem tudok, mert ugyanaz a SoC meg felbontás, de nem is számít. Állítólag a W8 is jobban produkál tesztekben 4,2-vel de a NeNaMArk2 másfélszeres eredményét nem hiszem, hogy beéri. Viszont én meg ha most vennék, most is W8-at vennék ;)

    Előbb mindig a Feitenget írom: Quadrant 4086 3974, NenaMark2 46,3 30,9, AnTuTu 13142 12184, ezek részletei ugyancsak a fotókon látható.

    Anyagminőségre összeszerelésre nekem a W8 jobban tetszik (tudom, haza beszélek). Szegény Feitengnek a hátlap leemelő nyílást jobb föntre rakták a bekapcsoló gomb fölé, ami elég idétlen, mert benyomja az ember a bekapcsoló gombot miközben a hátlapot bányássza lefelé. A flipes hátlap tartó fülei viszont erősebben kapaszkodnak, mint az én W8-amé. Legalább is a kolléga svájci bicskával fejtegette le, amitől én rosszul voltam :P

    Kijelző fényerőre, betekintési szöge kb ugyanaz. GPS teszt nem akart holdat találni a Feitengen. 1-et látott, de csatlakozni nem sikerült neki, pedig A-GPS és letöltött EPO is volt, bár nem mászkáltunk vele. De az 1. hsz-es GPS varázslat valószínűleg majd ezt megoldja. WiFi vevője elvesztegette a jelet, miközben az enyém 2-es szinten volt, de kint ültünk az utcán a kávézó előtt, lakáson belül nincs vele gond

    Szenzorokból Feitengbe csak három került: fényérzékelő. gyorsulásmérő és közelségérzékelő. Értesítési LED nem funkcionál, csak töltésjelző LED van benne. Az érintőgombok világítása jóval halványabb mint a W8-é. Nappali fénynél éppen csak látni, hogy ott van. Sajnos a W8-é mindig kikapcsolt állapotban volt, amikor a fotókat lőttem, így ezt nem tudom megmutatni, de a Feitengen mikor látni őket, akkor épp világítanak.

    Videózni elfelejtettem vele, de azt utólag is be lehet pótolni. Fényképezőgépe alapból nem rontja el a színhőmérsékletet. Mondjuk a W8-on nem tudom, hogy ez csak a gyári szoftver vagy ROM hibája lehet-e. Kértem már 4.2 rommal készített fotókat, meg szerzek másik kamera appot és majd megnézem azzal mit produkál.

    Végső soron tesztekben jobban produkál, kivitelezésben szerintem picit alul marad, nem kelt olyan minőségi hatást, ha a kettő egymás mellé kerül kijelzőre nagyjából azonos. Kiegészítői közül a füles állítólag elég gagyi, de ez megint nem elsődleges szempont. Fényképezőgépe élethűbb színeket ad vissza. Akkura nagyobb teljesítmény van írva, de egy napon belül nullára szalad. Terhelés alatti viselkedésről majd ír robertone2 ha belakta rendesen, még nagyon friss szerzeményről van szó. De ami a lényeg Ő eddig nagyon meg van vele elégedve a többi meg nem számít.

    Amit kihagytam vagy magam javára ferdítettem, azt meg majd megírja Ő.

Új hozzászólás Aktív témák