Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodizs
újonc
Sziasztok!
Adott egy Note 10+ Dual SIM, amivel "pici" problémám lenne. A szitu ugyan ez volt egy Huawei P30-ban is, szóval valami szoftveres dolog lehet, mivel a szolgáltatónál elvileg minden rendben van.
Tehát mindkét SIM Vodafone, egymásra irányítva, ha nem elérhető. Erre ugye azért van szükség, mert egyszerre egy SIM aktív, ha beszélek. Ezért a -nevezzük SIM2-nek át van irányítva, ha "nem elérhető" a SIM1-re és fordítva. Elvileg minden rendben az átirányítással. Volte kikapcsolva szolgáltató oldalról is, adatkapcsolat csak 3G, hívásvárakoztatás aktív. Na már most, ha SIM1-en telefonálok, akkor SIM1-re érkező hívások rendben vannak. SIM2-nél dettó. Viszont ha mondjuk SIM1-en beszélek és valaki SIM2-t hívja, akkor kb 5mp süket, majd foglalt jelzés. És fordítva is, tehát ha SIM2-n beszélek és SIM1-et hívják, ugyan ez. Ha inaktívba teszem a kettő közül bármelyik kártyát, akkor jól működik az átirányítás. Olyan, mint ha a hívásvárakoztatás nem működne, pedig ki-be kapcsolgatom, szolgáltatónál is ellenőrizve, frissítve minden. Valakinek valami 5let? Köszi előre is! -
attiati
veterán
Az atlagos dolog, hogy egy Xiaomi a2 lite-on elkezd akadni a google maps?
A hardware kezd ilyenkor keves lenni, vagy 1,5 ev hasznalat alatt mindig teleszemetelem a telefonjaimat szoftveresen?
-
nyisziati
veterán
válasz attiati #139202 üzenetére
Szerintem pedig sanszos a hardver.
Nyáron használtam egy Galaxy A40-et, Gmaps-szel, ami valamivel erősebb papíron ettől, és bizony akadt.
De mondhatnám öcsém Redmi 4X-ét is, ami kb. ezzel egyenértékű, és bizony már az is akad.Híznak a programok, az adatigényük, a programozók semmit nem optimalizálnak, hanem az erősebb hardver megvételére ösztönzik a júzert, hogy a telefongyártók "se haljanak éhen".
Sajnos manapság is indokolt a 2 évenkénti csere, és nem a játékok miatt.Ajánlásnál én is már csak 100 e antutu pont fölött nézek, sőt.
-
Ryoo
senior tag
-
nyisziati
veterán
Nekem?
meg még párszázmillió felhasználónak... Plusz az okostelefon iparágnak.És persze a 3D Mark is fölösleges akkor eszerint, sőt, az autók teljesítményét se mérjük.
Ja persze, most jövök rá, ebben az országban a legtöbben miniszterelnökök, szövetségi kapitányok, és - ezek szerint - a világ többi részével szembemenve - pontosan tudják, mi mennyit ér, mi a teljesítménye stb.
Mérőszámokon KÍVÜL, ugye, "mer' az minek".Viccesek vagytok. Ja nem.
Az meg külön érdekes, hogy ajánlhat úgy valaki telefont, ha a teljesítménye nem érdekli... -
Ájvé
veterán
válasz nyisziati #139209 üzenetére
Csak egy szám, nem sokat tükröz, tetejében a gyártók manipulálják, nem egy hír volt már erről. Megnézem a hardvert meg teszteket is róla, de nem azon pörgök milyen benchmark eredményeket tud. Az egész mobil ipar az ARM-re épít, ha ismered az egyes ARM architektúrákat és azok viszonylagos teljesítményét akkor tudni fogod az adott SoC mit tud körülbelül. Ettől csak némileg a az egyedi SoC-ok térnek el (Snapdragon, Exynos), mert ők is ARM-et használnak de módosítják valamelyest, de pl Kirin simán az ARM architektúrákat használja módosítás nélkül. ARM mindig kiad az újabb architektúrához diagrammot is ami mutatja kb mennyit növekedett a teljesítmény az előzőhöz képest.
Szóval ezek a benchmarkok efarok méregetés csak, előző mobilon lefuttattam egyszer kíváncsiságból, de az újonnan még fent se volt, tudom mit tud egy Snapdragon 845 nem kellenek hozzá számok. -
Somatom
veterán
-
nyisziati
veterán
Nem vitatkozom, mert erről ostobaság.
Akik azt állítják, nincs szükség olyan teljesítménymérő viszonyszámokra, amik egyértelműen behatárolják egy adott hardver képességeit, azok a szakmai alapokat tagadják meg.
Ez kb. olyan, mintha a Műszaki Egyetemen azt mondanád, te megsaccolod egy épület statikai teherbírását, a számok csak a farokméregetést szolgálják. -
svgyula
addikt
Szia! Azoknak akik nem akarnak belemenni az "ARM" programozás világába csak nagyjából tudni akarják azt, hogy egy adott telefon milyen teljesítményre képes, tökéletes az antutu. Nem kell viszont farok méregetésre használni! Mert ugye vannak akinek már három pont többlet is orgazmust okoz . De azért nem kell leírni ezeket a programokat. Ha valami nem fut rendesen és csapnivaló eredményt hoz akkor azért lehet gyanakodni. Én sem veszek már évek óta olyan telót aminek alsó szinten van az ilyen eredménye. Ez nem antutuhuszárkodás , hanem egyszerűen szeretem ha van teljesítmény és nem kell bekurblizni a telefont egy-egy akp futtatásakor.
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
tthom
senior tag
válasz nyisziati #139214 üzenetére
Senki nem mondta, hogy nem kell mérőprogram. Csak azt, hogy nem szabad kizárólagosan arra támaszkodni. Egy példa: nekem Le Pro 3 készülékem van, Antutuban 140e, a gyereknek Pixel, kb ugyanez a processzor (egyik snap 820, másik snap 821), memória, felbontás, pontszám (10-20e pont eltérés). Mégis, az enyém, a gyári szoftverrel érezhetően lassabb minden szempontból, mint az övé. Nulláról indítva is. Tehát valószínűleg a Google saját telefonja sokkal jobban optimalizált szoftverileg, mint a kínai variáns. Amikor kiadták, az egyiken 6os droid volt, a másikon 7es, szóval még abban se volt húdenagy különbség. Ahogy az idő haladt, az övé még mindig rendesen kapkod, fluid a rendszer, az enyémet meg ismét le kellett nullázni, hogy magához térjen. De Antutuban a pontszám változatlan..
Szerk: pedig ő gyerek, minden kacatot kipróbál rajta, nekem meg ugyanazok az alap programok vannak hónapokig.[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz nyisziati #139214 üzenetére
Szükség lenne valóban olyan viszonyszámokra, amik egyértelműen megmondják a teljesítményt, ahogy írod. De sajnos az Antutu, 3dmark és társai nem ilyenek. Néha érdekesen osztják a pontokat, mint bármelyik benchmark, de a valós használatnál nem ritka, ha nem hozza a készülék a hozzá nem értő által elvártakat.
Több alaplap BIOS-ban találkoztam olyan beállítással, hogy "Optimize 3DMark score", ez kb. el is mond mindent. És nehogy azt gondold, hogy ez a mobiloknál máshogy megy. Van ahol többet fordítanak arra, hogy jó pontok szülessenek, mint arra, hogy tényleg tartósan fluid, használható legyen a rendszer.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Ájvé
veterán
válasz tthom #139216 üzenetére
Annyit hozzá tennék hogy Le Pro 3 gyári szoftverrel felejtős, custom romok sokkal jobbak, még szerintem biztonsági szempontból is, főleg ha "shoprommal" kaptad, azt mindjárt cserélni kell. Gyártóin egyébként már Google szolgáltatások sincsenek, Play se. Én azért futtattam Le Max 2-n benchmark programokat hogy különböző ROM-ok közt van-e különbség, persze gyakorlati használatot nem tükrözi ahogy írtad, ez csak azt méri hogy a hardver mire képes elméletben (de mint előttem írták ezt is manipulálják, szóval inkább csak egy viszonyításnak jó).
-
attiati
veterán
Mit vennetek 100e +/- korul?
* 1,5+ napos uzemido
* Jo felhasznaloi elmeny (pl. az nem fer bele, ha nem jonnek ertesitok fontos uzenetekrol)
* elfogadhato kameraAmoled, nfc es extra fícsör nem erdekel, inkabb keves idegesito hibaja legyen.
Samsung A70
Samsung A50
Huawei P30 (ez dragabb)
Mi9T (itt felek a miuitól es az uzenet kezelestol)Vagy egy hasznalt samsung s7-s8-s9 duos?
-
attiati
veterán
válasz attiati #139220 üzenetére
Tudtok kiforrott modelleket az elmult max 2 evbol? Hasznaltan is jo, korabbi flagship is kb 100e-ig.
Mindig racsodalkozok, hogy 70-80ezres telefonokkal meg kell allni seta kozben, hogy halljon a masik fel. Vagy nincs ertesito ikon, vagy szoftveresen nem jon ertesites a memoriakezeles miatt.
Barcsak ne kellene telefont venni ilyen gyakran, de sajnos fogyoeszkoz :)
-
pècsimunkás
addikt
válasz attiati #139221 üzenetére
Vegyél OnePlust , ha 1-2 éves telefon is jó .
Vagy - én most Samsung A50- et használok , azt is tudom ajánlani . Üzemideje nagyon jó , az értesítések mindig rendben megérkeznek , és telefonáláskor sincs vele gond . Használom simán , kihangosítva , bluetooth fülessel , piston 2 fülessel , autóban bluetoothon keresztül kigangosítva is . Sosem volt panasz a másik oldalon .
Az OnePlushoz képest azért laggolások vannak , de nem vészes , együtt lehet vele élni .Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezem, de offba teszem mert hátha mégsem ...
Van egy (régi de szinte új állapotú, alig használt) Samsung Galaxy 2 Duos S7582 telefon. Ehhez kérnék segítséget. Ebbe bele lett téve az új SIM kártya és azon voltak a telefonszámok, mindegyik telefonszám névvel volt hozzárendelve a SIM kártyán. Ha engem hívtak, akkor nem írta ki a hívó nevét, csak a telefonszámot. Azt szeretném, ha a hívó neve is megjelenne. El kell menteni, átmásolni a SIM-ről a telefon memóriába a telefonszámokat ahhoz, hogy kijelezze a hívő nevét is? Bocs a láma kérdésért, de én hagyományos, nyomógombos telefonokat használok. (Samsung S5611 és C3322)
Előre is köszönöm a segítséget mindenkitől.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
andatti
senior tag
Ez mennyire fake news?
https://bit.ly/365OGt4
Facebookon fut a hirdetés...
140$, 6/128, 8magos, több, mint 6000-es akkuval igen jó ajánlatnak tűnik, de mivel noname, átverés is lehet.Az enyém novemberben múlt 1 éves, de az akku odavan egy játék miatt, (Redmi 5+) + a 2 éves 4x-en nem volt üvegfólia, és berepedt a kijelző... Így két telefon utódját is keresem...
-
LantosBerry8
senior tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata Realme X2 készülékkel?
-
Papooo
senior tag
válasz andatti #139230 üzenetére
Ha már strapafon, akkor szerintem ezt éri meg.
Az eredeti rommal egy katasztrófa az akkuideje, de van hozzá egy (majdnem) hivatalos rom, amivel már szépen muzsikál.
Egy év alatt már éjszakázott hóemberben, úszott kádban és sárban is.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
monti0222w
addikt
válasz LantosBerry8 #139233 üzenetére
Van topicja, ott már van pár ember akinek van X2, X2pro telefonja, szerintem ott kérdezd.
-
Sanyesz.
őstag
Urak! Barátomnak keresünk készüléket 60 ezer Ft körül.
Gyakorlatilag kettőre szűkítettük a listát:
Xiaomi Redmi Note 7 és Redmi Note 8T.
Az első már kifutó modell, értesítő LED-del, a másik újabb modell, de nincs rajta LED, van viszont NFC.
Egyéb tulajdonságaikban meglehetősen egyformák.Mit gondoltok, főleg a gyakorlati használatból adódó vélemények érdekelnének?
"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."
-
veterán
válasz Sanyesz. #139241 üzenetére
Semmi baj nincs azzal, pouitív értelemben írtam, hogy elég jól leszűkítettétek, itt pedig már csak azon múlil, hogy a két tulajdonságból melyik a fontosabb. Ha mondegy, én inkább a 8-ast venném a reménybeli hosszabb támogatás miatt.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
DJGABI
addikt
válasz Sanyesz. #139239 üzenetére
Egyértelműen 8T. Az értesítő LED sajna már a RN7-en kb a használhatatlan kategória, nagyon a keret szélén van, meg csak 1 színű (fehér). 4X-en sokkal kellemesebb volt.
Támogatottság, NFC, alap. Még decemberben vettük, érdekes mód mikor utoljára ránéztem nem volt rá OTA miui 11... De korrekt kis készülék. Árban se sok különbség van köztük.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
avena71
tag
Az értesítő LED helyett ajánlom a NoLED alkalmazást, igaz már nincs fent a Play-en, de még fellelhető [link]
-
zolda
tag
Sziasztok! Az alábbi listából Ti melyiket választanátok 1-2-3 helyén? Elsődleges szempont a fotós képesség. Túl sokat persze egyiktől sem várok ebben szegmensben. Ár most nem számít. Köszönöm a segítséget!
Samsung Galaxy A40
Huawei P Smart
Huawei Y6
Samsung Galaxi A10
Xiaomi Redmi Note 8T
Samsung Galaxi A20E
Honor 20 Lite
Honor 10 Lite -
Enzolord
addikt
Sziasztok. Nem biztos, hogy jó topikba írok, de nem találtam mást. Van arra tipp, hogy egy telefon , ami független, miért nem látja a mobil hálózatokat? Alaplap hiba? Vagy mi okozhatja? Minden más funkció működik
Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest