Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz #63718632 #138800 üzenetére
Szia! Én első kőrben egy gyári visszaállítást csinálnék. Közben megnézném a kártyák csatlakozóit letakarítanám alkoholos törlővel. Ha ez a kettő nem segít akkor ügyesen csinálnék neki egy helyet az
asztalon levélnehezék státuszban. Ez ennél több munkát nem ér meg.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Ájvé
veterán
válasz maczera #138803 üzenetére
Dual SIM-es biztos két tálcás (lásd Ph teszt), szerintem a simpla SIM-es is két tárcás csak ahogy a képen volt a második SIM helyén foglalat van. Nem fogják két (dual vagy simpla SIM-től függetlenül ugyan az a készülék) azonos készülékben a micro SD helyét áttenni, más lenne a gyártás és összeszerelés, felesleges plusz költség, második SIM helyére egyszerűen nem szerelnek be SIM érzékelőt.
Nozy82:
Verzió számot kellene megnézni, abból ki kell derülnie hogy dupla vagy simpla SIM-es.[ Szerkesztve ]
-
Nozy82
tag
Na megoldottam a Nokia 5 SIM tálca problémát. Bejártam nagyon sok boltot, de sehol sem volt SIM tálca, sőt még egy ugyanilyen duál simes Nokia sem, hogy ki próbáljam, hogy működik a második SIM is.
Úgyhogy hazajöttem és neki kezdtem, fúrtak, faragtam, vágtam amíg ki nem vágtam azt a lemezt és bele nem ment a SIM kártya :D És szerencsére tökéletesen működik, most már két kártyával tudom használni a telót :)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki próbált valami úton módon segíteni ;) -
bally4
tag
Üdv!
Jó ideje Redmi 4A telefonom van, sajnos a két SIM néha összeakad (az egyik nem elérhető, nincs mobilnet, megszakad a hívás, stb) ami igencsak csereérett, ehhez kérnék segítséget.
Nézegetem a Redmi 7-et, teljesen jó lenne, igazából alapszintű felhasználó vagyok. Ami a lényeg: Dual sim és erős legyen vétel, stabil adatkapcsolat. Ahol lakunk kicsi a térerő, olyan telefont keresek, aminek jó az antennája, stabil a két sim mind beszélni, mind adat kapcsolatra.
Kb, Redmi 7 árban, azaz 50E Ft alatt.
Jöhet külföldről is, újat szeretnék.
Előre is köszönöm a tippeket. -
Ájvé
veterán
válasz maczera #138810 üzenetére
Lehet már ők se tudják mit árulnak.
Nem tudom bele is olvastál-e:
A mellékelt tálcanyitót az egyes tálcák mellett található nyílásba helyezve nyissa ki a SIM-
kártya tálcáját és a memóriakártya tálcáját.
Ez feltételes módban van, szóval benne van a lehetőség több tárca nyilásra is.[ Szerkesztve ]
-
maczera
aktív tag
"Lehet már ők se tudják mit árulnak."
Ja, ez valami csodaketyere. Hasrafordítva még két tálcája van (lásd 6. oldal), hátára fordítva már csak egy (lásd 7. oldal). David Copperfield sírva kérné a receptet..Somatom: Az angol nyelvű leírás pont ugyanilyen félrevezető. [link]
-
Üdvözletem!
Remélem, ezúttal választ is kapok egy kérdésemre....
Adott egy Galaxy Note 5-ös eszköz, melyet ODIN segítségével szerettem volna feljebb frissíteni.
A frissítés elindult, de pár másodpercet követően sikertelenül le is állt, nem derült ki az oka.
A készülék újra indult, de nem a rendszer, nem is a Download Mode és nem is a Recovery.
Egy Download Mode háttérrel rendelkező, figyelmeztető emblémával megáldott szöveget mutat:"Hiba történt az eszköz rendszerfrissítése során. Használja a vészhelyzeti helyreállítót a Smart Switch PC alkalmazásban" (Szabad-magyar fordítás)
Letöltöttem az appot, de amikor csatlakoztatom a telefont, kiírja: "Nem támogatott eszköz"
A telefont sem újraindítani, sem kikapcsolni, igazából semmit nem lehet vele csináni. Mit lehet ilyenkor tenni?
Válaszokat előre is köszönöm!
But who is watching the guardians?
-
Ájvé
veterán
válasz Mr. Y #138815 üzenetére
Rendszert újra kell tenni, azért írja ki mert nem tud bootolni róla.
PC korábban felismerte az telefont? Kiírta típus stb. (Nem csak hogy külső tároló vagy ilyesmi), ez fontos mivel ha nem ismeri fel akkor drivereket fel kell tenni. PC érzékeli mikor csatlakoztatod?
Lehet tégla lett amúgy, de néhány próbát érdemes tenni azért.
Fontos hogy a telefonhoz megfelelő szoftvert használj, lehet hogy újabb nem jó hozzá. -
A PC felismerte korábban is, és most is érzékeli.
Az említett szoftvernek a korábbi verziója tartalmaz egy inicializáló részt (hogy miért vették ki a frissítésből, azt nem tudom), ahol be kell írni a készülék típusát és a széria számát. Ekkor elvileg azonosítja, csatlakozik és újrarakja, legalábbis jópár videó szerint a YouTube-on.
A gond azzal van, hogy nincs meg az S/N szám. Se a dobozon, se a dobozban, se a készüléken (fizikálisan, szoftveresen biztos tudta egyeszer).Azt viszont nem értem, miért nem hajlandó belépni a Recovery-be, mert ha hajlandó lenne, akkor már rég újra tettem volna eMMc-ből. Viszont az is elég idegesítő, hogy még csak ki sem lehet kapcsolni...
-
Ájvé
veterán
válasz Mr. Y #138818 üzenetére
Szerintem totál törölted, vagyis mikor ezeket írta felül hiba lépett fel és most nem tud betölteni. Gondolom újraindítás után is ezt dobja be, esetleg próbáld meg újraindítani és mielőtt beadja ezt az ablakot recoveryt előhívni.
Vagy újraindítás sem megy? Ha tényleg semmi nem megy akkor hagyd lemerülni, kikapcsolt akkor töltsd kicsit és kapcsold be hogy mit reagák (recoveryt nyomjad mindjárt hátha). És hagyd kicsit tölteni, mert recoverybe nem tölt, szóval legjobb lenne ha feltöltöd. -
Nem hiszem, hogy képes lenne kb 3 mp alatt törölni a rendszert, mert összesen eddig ment a FAIL kiírása előtt. De ez mindegy is.
Csak úgy lehet kikapcsolni, ha power+home+volume down megy egyszerre, de ekkor újra is indul azonnal ugyan ide. Semmi más kombinációra, vagy önkéntes gombnyomásra nem reagál.
Kipróbáltam a kikapcsolás és bekapcsolás közötti recovery kombót, de nem használt.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz Mr. Y #138820 üzenetére
Először törli és utána írja a rendszert, szóval teljesen törölte de az újat nem tudta feltenni. Újabb telefonokba ezért szokott plusz védelem lenni, mondjuk dual boot vagy hasonlók.
Most jut eszembe fast boot kell, csak úgy tudod újra tenni, gyári programmal fastboot menüből, ha ez se megy akkor van egy téglád. -
Fastboot MTK modellek esetében van tudtommal. Ezen Download Mode van.
Viszont tegnap este még lemerülés előtt sikerült beléptetnem Download Mode-ba. Ez szerintem már haladás a remény felé, próbálok leszedni egyéb ROM-okat, hátha.
Csak tényleg nem fér a fejembe, hogy a Samsung saját oldaláról letöltött, modell szám alapján kiválasztott ROM miért nem ment fel rá...But who is watching the guardians?
-
svgyula
addikt
válasz Mr. Y #138822 üzenetére
A samsungnál nem elég a típust kiválasztani! Ott régiónként ugyanazt a !típust! más SOC-al szerelték! Neked azt is kell nézni! Az USA-ba készült típusok nem saját chipsettel hanem snapdragon-al szerelik, meg még ki tudja hány országba. Valószínű, sőt szinte biztos, hogy amit felraktál az nem ilyen SOC-hoz való. Ha nem a telefon ajánlotta fel akkor bátorság kell az ilyen műveletez, ha fontos a eszköz. Gyakorolni tapasztalatot szerezni meg teljesen jó
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
nyisziati
veterán
válasz Mr. Y #138822 üzenetére
Itt próbáld meg, itt szakik vannak.
-
-
válasz svgyula #138823 üzenetére
Rengeteg telefonnal végeztem ilyen jellegű műveleteket, sőt még különbet is. (MTK, Qualcomm, Exynos, Kirin, stb)
Ebben Exynos SoC van, és mint írtam, a Samsung saját oldaláról szedtem le. Kérdezte a régiót, de Mo. régiót adtam meg, nem gondoltam, hogy ez is baj lehet.
Egy S8 downgrade alkalmával is innen szedtem le a ROM-ot, ugyancsak Mo. régióval és az hibátlan volt.[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
-
-
válasz Mr. Y #138828 üzenetére
Aktívan próbálkozok továbbra is. A Sammobile oldaláról szedem le folyamatossan a ROMokat, de mindegyik csak egyetlen MD5 fájlt tartalmaz. Ezt önmagában próbáltam ODIN-nal feltenni (először), amikor ez történt.
Van olyan gondolatom, hogy pont emiatt van. Mert ez csak a rendszer. Máskülönben be kellene engednie recovery-be is, nem?Vagy esetleg számít az, hogy mivel önmagában a rendszerről van szó, azért szakadt meg, mert egy 6.0.1 recovery akart megemészteni egy 7.1-es rendszert? Mert ha igen, akkor ha rátennék egy 6.0.1-et, annak fel kallene mennie, nem?
Kísérletezni persze nem akarok, ha menthető, nem pazarlom el az "életeket"[ Szerkesztve ]
-
salaud
aktív tag
válasz Mr. Y #138829 üzenetére
Ezt láttad? [link]
Illetve ezen oldal szerint, neked a N920G firmware is jó, ha jól értettem: https://www.theandroidsoul.com/samsung-galaxy-note-5-firmware/
Merthogy a probléma az, hogy az EU-s note5-ök az SM-N920F verziók, a samobilon ahhoz nem találsz rom-ot.
XDA-n azt írta egy user, hogy ráflashelte az N920P rom-ot és megy, csak nincs LTE.[ Szerkesztve ]
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
-
válasz salaud #138832 üzenetére
Azt tudom.
Viszont félsiker már van. Sokadik próbálkozásra egy SM-N920P ROM ment fel rá, ami a kívánt rendszerfrissítést magával hozta ugyan, de...
Szóval, a rendszer beindult
Android 7.1 az OS, ami nem baj, fő, hogy fut. Azonban kicsit elcs*szett lett a rendszer. Félig magyar csak, arra is útómunkával sikerült rábeszélnem, az alap nyelvkészlete kimerült az angol, német, portugál, olasz és az összes elérhető, kanji-t és társait használni tudó nyelvcsoportra.
Ami nem jó: A ROM, amit végül elfogadott, az valamilyen USA-beli szolgáltatófüggő. Gondolom, ezért van egy áthúzott kör a hálózati jelerősség kimutatás helyén és ezért nincsen térerő.
Csak attól félek, hogy ha most ráteszek egy régió-független MD5 fájlt, talán az ismét elrontja. Vagy nem?But who is watching the guardians?
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok! Melyiket választanátok?: ALCATEL 1S DS 2019 DualSIM avagy Nokia 6 Dual SIM?
D°°ci
-
salaud
aktív tag
válasz Mr. Y #138833 üzenetére
Az ok, hogy TE tudod, de mivel ezt nem osztod meg velünk, nem tudom azt mondani, ezt tedd fel, jó lesz, mert ÉN nem tudom, mid van. Tehát találgatok mindössze.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
Dagaddt
aktív tag
Esetleg: Xiaomi Redmi 7A
D°°ci
-
-
salaud
aktív tag
válasz Mr. Y #138839 üzenetére
Tehát egy Sprint Galaxy Note 5: SM-N920P-d van. Ez a saját ROM-jával cdma-t tud, B20-at nem. Ha sikerül ráimátkozni a global (G,F) ROM-ot, tudhat B20-at, meg valószínű/talán a nyelvtudása is megjavul.
-
-
bigrock
addikt
Egy kérdés:
CoolPad X8 vagy Blackview A30 ?
Egyedül mobil hotspot-ként használnám, UPC-s mobil SIM kártyával (eseleg néha egy kis Waze)
Köszi a válaszokat. -
válasz Mr. Y #138841 üzenetére
No idő közben úgy hiszem, hogy megtaláltam annak az okát, miért nincsen hálózatom.
Az új ROM valamiért XAS-t tartalmaz, ami ugye ismeretlen.
Úgyhogy az maradt, hogy valamilyen úton vissza kellene lőni egy globális független, de legalább egy XEH CSC-t. Amit persze nem találok ehhez, pedig az volt rajta (már a globális)Ugyanis ez a technika nem működik...
Mert a rajta lévő kódok listája: XAS, VMU, SPR és BST
[ Szerkesztve ]
-
-
Tekintettel arra, hogy sajnos nincs végtelen időm ezzel szórakozni, szeretném megkérni minden kedves fórum társat, aki bármilyen verziójú Galaxy Note 5-el rendelkezik, hogy keressen fel privát üzenetben!
A moderáció elkerülése érdekében szeretném leszögezni, hogy szó sincs kereskedelemről, nem akarom megvásárolni!
Köszönöm
-
-
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
A Redmi Note 5-m akksija kb. csak fele annyit bír már, mint eleinte. Mennyire nehéz kicserélni az akksit magamnak? Utána észrevehető rajta, hogy szét volt szedve?
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...