Új hozzászólás Aktív témák

  • Yutani

    nagyúr

    válasz Devid_81 #45311 üzenetére

    Kiszivárgott az Intel Arc Alchemist desktop roadmapje, a cég máris lekéste a bevezetési célt

    Az elmúlt hetekben az Intel az Arc sajtókörútjával volt elfoglalva. Az Intel Tom Petersen és Ryan Shrout két asztali GPU modellt mutatott be és erősített meg: A750 és A770 modelleket, beleértve a Limited Edition kiviteleket is, amelyek valamikor a jövőben válnak elérhetővé a vásárlók számára. Az egyetlen probléma ezzel a túrával a részletek hiánya: specifikációk, megjelenési dátum és az ár, ezek a dolgok egyértelműen hiányoznak.

    Múlt héten az Intel megerősítette, hogy megkapta az első adag Arc A750 LE kártyát a tesztelők számára, ezek a kártyák jelenleg belső tesztelés alatt állnak, és hamarosan a technikai médiának is meg kell küldeniük. De még itt sem pontosította az Intel, hogy mikor.

    Úgy tűnik, hogy a Moore's Law is Dead videója magyarázatot adhat arra, hogy miért van ilyen kevés részlet az Arc GPU-król. A kiszivárgott belső útitervek szerint az Intel az ARC-ről belsőleg és külsőleg egymásnak ellentmondó információkat közölhet, ami csak tovább szítja a zűrzavart az Alchemist sorozat bevezetése körül.

    Ezeket a diákat állítólag az Intel grafikai részlege mutatta meg egy hónappal ezelőtt más Intel-részlegeknek. Az útiterv egyértelműen felsorolja az összes ismert SKU nevét, és azt mutatja, hogy az AIC (egyedi lapka) bevezetését augusztus elejére tervezték. Ebben a hónapban és különösen ezen a héten kellene az Intel és az AIC-ek szállítják a kártyákat a rendszerintegrátoroknak.

    Az AIC útiterv szerint, amely konkrétan egy SKU-t (A380) fed le, az Intel még mindig nem tudta a megjelenési dátumot az egyéni tervek egyikéhez sem, csak egy hónappal ezelőtt. Amit ez az útiterv megerősít, az az, hogy legalább öt modellt terveztek, de kettőről (Gunnir és ASRock) már tudunk. A többiek az ASUS, az MSI és esetleg a Gigabyte modellek lehetnek.

    A kiszivárgott útiterv egy másik diája azt mutatja, hogy az Intel tervei szerint július végéig az Arc A770, A750, A580 és A380 rendszerintegrátorok számára. Sem az OEM-ek, akiknek ezeket a kártyákat kellett volna gyártaniuk, sem a rendszerintegrátorok nem jelentettek be ilyen GPU-kkal felszerelt rendszereket. Eddig az egyetlen modell, amelyet előregyártott PC-kben láttak, az A380-as.

    Ez a dia említi az "Asztali indítás: The Arc Experience", amelyet állítólag az asztali Alchemist sorozat globális bevezető eseményének terveztek. Eddig az Intel nem erősítette meg, hogy bármilyen ilyen eseményre sor kerülne.

    Végül, az Intel legutóbbi útitervei zavaros üzeneteket mutatnak az Intel Arc asztali "történet" szeptemberi leleplezéséről. A dián kifejezetten az áll, hogy "nem Launch", ami lehet, hogy egyszerűen egy rosszul megfogalmazott útiterv-info, vagy a szeptemberi késés tényleges megerősítése.

    Az MLID azt is elárulta, hogy pletykák keringenek egy lehetséges Alchemist frissítésről a laptopokhoz. Azt is megjegyezte, hogy állítólag már most is vannak problémák a Battlemage GPU-kkal. Mindezt figyelembe véve, hogy egyértelműen komoly problémák vannak az Intel grafikus részlegénél, amelyeket a rossz nyilvános üzenetek és a fedélzeti partnerekkel való kommunikáció hiánya táplál.

    Az Intel hivatalosan az Arc-ról
    Az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger egy 2022-es második negyedévi jövedelmezés során elmondta, hogy a vállalat a harmadik negyedévben valóban piacra dobja az Arc A5 és A7 asztali kártyákat, azonban konkrét időzítést nem említett. Az Arc GPU-k valóban elérhetőek már az OEM-eken keresztül, de ebben az esetben csak a mobil szériára gondolt.

    Az AXG esetében, bár nem fogjuk elérni a GPU egységre vonatkozó célunkat, továbbra is jó úton haladunk az 1 milliárd dollár feletti bevétel elérése felé idén. A második negyedévben megkezdtük az Intel Arc grafikusok felfuttatását laptopok és OEM-ek számára, beleértve a Samsungot, a Lenovót, az Acert, a HP-t és az Asust. A COVID-dal kapcsolatos ellátási láncbeli problémák és a saját szoftverkészséggel kapcsolatos kihívások késedelmeket okoztak a rendelkezésre állásban, amelyek leküzdésén továbbra is dolgozunk.

    Az Intel Arc A5 és A7 asztali kártyák szállítása a harmadik negyedévben kezdődik. Az energiahatékony blokklánc gyorsítónk, a Blockscale a második negyedévben jelentős mérföldkövet ért el a vezető ügyfeleinknek történő áruszállítással, kevesebb mint egy év alatt jutott el a szalagról a szállításig. Idén várhatóan több millió darabot fogunk szállítani, ami eredetileg nem szerepelt az előrejelzésünkben.

    Az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger, 2022 második negyedévi eredménybeszámolója

    Azt is meg kell jegyezni, hogy a Gyorsított Számítástechnikai Rendszerek és Grafikai Csoport (AXG) rossz negyedévet zárt, több mint 507M működési veszteséggel. A rossz üzenetközvetítés, a késedelmes termékek és a megkérdőjelezhető üzleti nyereségesség olyan pletykákkal találkozik, amelyek szerint az Intel akár a diszkrét GPU-üzletág teljes megszüntetését is értékelheti, ahogyan azt a Coreteks elárulta.

    Forrás: Moore’s Law is Dead, Wccftech, Coreteks

    Gyors fordítás a deepl.com segítségével. :)

    [ Szerkesztve ]

    #tarcsad

Új hozzászólás Aktív témák