Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
A legolcsobb es raktaron levo 1660S a nemet piacon 235eur (KFA2) a kovetkezok pedig 245eur (MSI, Asus). A legolcsobb custom 5700-as kartya 359eur, ez nagyon messze van a GF kartyaktol. A 250eur koruli savban csak a kiarusitott V56-ok vannak ami nem igazan eleg, a 200-230eur RX590 pedig szintem nem. Ahogy a normalisabb 180-190eur RX580-ak se neznek olyan jol ki mint 1-2 napja.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Mumee
őstag
Megismétlem sima nonXT 5700-ból custom-ra költeni fölösleges pénzkidobás csak a fan curve-t kell átállítani alacsonyabbra, 5700XT teljesen más dolog arra nem való a referencia, ennek tükrében pedig igaz amit írtam.
1660 Super 85-90e
5700 115e + eladható játék és Xbox PassAz hogy mi lesz azt egyelőre hagyjuk, mert ennyi erővel 5700-ból is volt nemrég 105e-ért.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
körtét hasonlítasz almával teljesen más kategória két kártya. Továbbra sem igaz, hogy felesleges költeni jobb hűtésű verzióra,ez egyéni preferencia kérdése. nekem az 5700 oltári hangos volt az eddigi kártyáimhoz képest és kicsit idegesített, mikor 87 és 90 fokon kevert a GPU. magyar piacon egy értelmes 5700 mondjuk iponban 131 ezertől indul egy 2060 Super 135 ezer. 5700 XT 155 ezer 2070 Super 170 ezer , ugye ez azért általánosan gyorsabb , mint az XT kb 10 % kal. Mindegyik RTX hez van játék, COD MW.
geforce out of the box, navi meg esőtánc és fan curve meg profilok stb..."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Szóval egy kártya áránál a hozzá adott játékok árát levonjuk? Őőőő... LoL. Ekkora marhaságot...
Ennél már csak az volt jobb, amikor pár éve egy vitánál olyan dolgok kerültek elő, hogy X gyártó Y termékhez csomagol DP kábelt, és annak mekkora értéke van...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Mumee
őstag
Én egyik 1660-hoz se látok ajándék játékot.
5700-ból ha jól emlékszem neked XT-d volt, kár idekeverni, illetve biztos hogy XT-d volt mert írod hogy 87-90fok.
Gyárilag 2100rpm-re tolja fel a ventit, amit lent linkeltem az 1300rpm és így ment az általad írt 87-90fokon, az szerinted hangos?
Megsúgom halkabb, mint gyárilag bármelyik custom.
Itt egy táblázat, hangban a normál custom hűtések hangja kb. a kék sorban találhatóak.
Általánosságban ugye a ~35dBA zaj az "elfogadott".
Sima 5700 max GPU ugye 1850mhz, ami valós 1800mhz itt a valós szerepel a táblázatban, tehát a legalsó kék sor az a max-ra OC-zott sima 5700.
Custom fan curve-el a hang jó, hőmérsékletek jó és ára 115e + extrák.(#44103) gbors : Mint írtam direkt nem néztem, hogy mennyire kezdőár, mivel nemrég még az 5700 is egy tizessel olcsóbb volt, amit kb. az ajándékok kompenzálnak.
(#44105) Cifu : Valóban relatív, de mindenképpen van hozzáadott értéke és nem is bonyolult eladni akár havernak nyomott áron, ha nem kell. Én pl. a BL3+Xbox Pass-t eladtam 15e-ért.
Kábelt azért problémásabb eladni, mint egy játékot.
Viszont még ígyis 115e, mert a customra csak XT-nél van szükség.[ Szerkesztve ]
-
félisten
nem, sima 5700 volt.
Azt első kommentedre utalva írtam az RTX árakat, a kiindulóhoz ami szerint 170 Któl érdemes csak nvidiát venni. ezért írtam hogy egy 300 dollár+kártyához NV is ad játékot,de volt aZ 1660 hoz is nemrég.nem akarok ezen vitatkozni, mert úgy is csak nvidia fanklubbot látnál ebbe. DE le kell írnom, hogy évek óta Nv kártyáim vannak. soha nem kellett hozzányúlnom egyetlen kártya ventilátorszabályzásához sem, a gyári értéken mentek mindig.
Most van a legrosszabb hűtésű kártyám, egy Manli Gallardo, nyáron elérte a 80 fokot is 40 fokban,( akkor ment az 5700 közel 90 fokon) most ilyen 73-74, de az mellett legalább abszolút halk.
Ezek pontosan olyan dolgok, amik itt a kockáknak természetes dolgok, egy átlag vásárlónak meg plusz 10%-t megér, hogy nem kell profilokhoz nyúlni és belőni, hogy egy kártya halk legyen és közben azért hűvös is.
A másik dolog, hogy egy ventilátor vezérlést kiegészít sok egyéb dolog is, hogy például kinek milyen házban és hány ventilátorral hűtve megy egy egy gép. Nekem mindig egy első és egy hátsó venti( egyik tol másik húz) ment maximum a gépemben és abból is lehetőleg a leghalkabb verziók.
Az eddigi kártyáimhoz képest a gyári bowler 5700 hangos volt és forró, ezért nem vennék ilyet és többek között ezért nem tartottam meg.
A legtöbb Nvidia tulaj pontosan ehhez van szokva mint én ,ezért nehéz ezt figyelmen kívül hagyni többek között, hogy ilyen pocsék gyári hűtéssel jött ki a Navi hosszú évek várakozása után. Ezt most nézheted úgy, hogy vajon ez rávesz e egy Nvidia tulajt, hogy Navira váltson ezzel megváltozzon a piac. Szerintem nem.
+ érdemes összevetni a Costum hűtésű példányokat egymással akár azonos gyártótól, mert sok márkahű emberke van a piacon, aki csak MSI-t vagy csak Asus vagy csak EVGA-t stb vesz.
És még hidd el így is megvan az általad említett árelőnye a Naviknak, csak ez nem elég szerintem egyenlőre.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Most akkor ne a legolcsóbb GTX 1660 Super-t nézzük. Ha mondjuk számolok 90e Ft-t a GTX 1660 Super-re, akkor a 115e Ft ennek csaknem 1,3x-sa, más szóval csaknem 30%-al drágább.
Ha a teszteket nézegetem, akkor az RX 5700-ak (a Custom-ok, jobb hűtéssel, magasabb frekivel) nagyjából 20-30%-al gyorsabbak, mint a GTX 1660 Super.
Szóval árban teljesen jól tagolódik a GTX 1660 Super az RX 5700-hoz, amennyivel az utóbbi drágább, annyival gyorsabb...
-
Mumee
őstag
Pont hogy a blower-t nem érdekli milyen házban van.
Azt aláírom, hogy a fan curve-t át kell állítani, de úgy gondolom hogy annak állítása még a félénkebb felhasználóknak se kellen gondot okozzon.
Én csak ár/érték arányt nézem, kutyát se érdekli hogy Nvidia vagy AMD.(#44108) Cifu : Ha az ajándékokat nem nézzük AMD oldalon, akkor egyetértek kb. annyival jobb az értéke az 5700-nak. Custom 5700 téren meg kár is róla beszélni, csak annak nem jön szóba aki a fan curve-höz se mer nyúlni.
-
Pécsi gyerek
addikt
Én komolyan mondom nem értem hogy mit duzzog a nép azon hogy most aztán van választék dögivel. 5-10 ezrenként kaphatsz erősebb kártyát.Ha belegondolok sokkal jobb ez mint ha a választék anyi lenne hogy belépő 50 ért meg egy közép 90-100 ért, plusz egy közép felső 130-150,és akkor a felső kategóriás cuccok meg 200+-400+ ezer.Még az 5500 is becsatlakozik valahova,gyözök majd választani.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Raymond
félisten
válasz Pécsi gyerek #44110 üzenetére
"gyözök majd választani"
Mire eljon az az ido hogy te veszel egy grafikus kartyat addigra arrol fogunk itt diskuralni hogy melyik van a Playstation 6-al kb. egy szinten
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
nagyúr
Tökmindegy, az már csak a ráadás volt. 2 db új architektúrás SKU van piacon az AMD-től, erre azt írod, hogy 170k-ig csak AMD-t érdemes venni. "Enyhe" elrugaszkodást érzek a valóság talajáról.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Raymond #44111 üzenetére
Már van grafikus kártyám rx 460,és elvagyok vele,csak egy kis plusz lóerőt szeretnék, ha már a kis g4560 helyett egy i5 8400 esett a gépembe De ismeretlenül osztani a poént nagy tudomány. Ha már itt négyszemközt vagyunk leírom neked hogy jobban aludjál.Épp válok az is viszi a pénzt,közben kicsengettem egy 400 ezres tartozást,plusz van egy lányom aki mindenben számíthat rám,az se ingyen van. (ha van gyereked tudod)Szóval ha épp nem a sok más dolgomra kell majd a pénzt, akkor hidd el meglesz véve az a kártya. Kb fél éve jött rám a csere gondolata,az neked úgy látszik beláthatatlan idő Neked is szia...
[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Yutani
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #44114 üzenetére
Na ezért vegyél 30k-ért egy RX 570 Pulse kártyát. Dupla gyors, mint a 460, ha eladod a régit 15k-ért, alig kell költeni a gyorsabbra. Viszont akkor meg nem olvashatjuk 3 naponta, hogy jaj mi lesz veled.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Mumee
őstag
Hát, mint írtam korábban 570-580-5700 .
Abban igaza van Cifu-nak, hogy normál körülmények között az 1660 Super ott van köztük és bizonyos vásárlóknál ez így is van jól, hisz az AMD kártya mellé járó extrákat nem mindenki használja/adja el és azon "discount" nélkül majdhogynem tökéletesen illeszkedik.
570-580-1660S-ref5700-custom5700xt-2070s -
Pécsi gyerek
addikt
válasz Yutani #44115 üzenetére
Köszönjük Emese Ha akartam volna akkor már rég vettem volna egy rx 570-t,de nem használtan hanem újonnan 43-ért. De erősebbet akarok mert sokáig nem akarok megint cserélni.Azért várok valamit amd-től is mert egy nem sürgős, kettő meg szeretném a pénzem minnél jobban elkölteni.(de sajnos anyira nyögvenyelős az amd hogy lehet mégsem várom meg)De köszönöm hogy te jobban tudod mit akarok Neked is szia...
U.i. : (leírom azért a történetem röviden,ha már enyire érdekel itt pár embert ok? Szóval kb fél éve gondoltam egyet és eladtam a g4560/alaplap kombóm mert volt egy kis pénzem,és megvettem az új lapom procim.Közben figyeltem hogy mi jön mi nem,és milyen áron.Pár hónapja vettem még 2×4 gb ramot is,hogy abból se legyen hiány.Szóval mivel nem vagyok milliomos meg mint írtam van rendessen más kiadásom,meg nem is sürgős annyira,ezért a kártyára még nem kerűlt sor.De mint látható folyamat költöttem a gépre,hja kártyát 100 évig biztosan nem fogok venni. Ti ezen rugóztok,oké jó...)[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
válasz Gerr'y #44118 üzenetére
Crytek már mászik át konzolra mert belátta ,hogy semmi értelme többszáz ezres VGA-t venni ami 2 év után kuka mint venni 180k-ért majd egy "csúcs" konzolt amihez 6-7 évig annyit kell hozzányulni hogy ki be kapcsolgatod ha játszani akarsz... A megmaradt többszáz ezer ft-ból meg ezért lehet pár db 300ft-os game passot venni.. So This is Crytek
Next PC Upgrade: 2022
-
Z10N
veterán
válasz Yutani #44089 üzenetére
Inkabb az fejtegetnem, hogy 8 honappal kesobb hogyan lett a "draga" GDDR6 ilyen olcso. Kozben meg megy az obegatas a gyartoktol, hogy draga a memoria. Mivel csak $10-ba kerul a GDDR5 8 Gbps - GDDR6 14 Gbps valtas, raadasul a GDDR6-bol meg a dragabb/gyorsabb verzio kerult a 1660S-re (12 Gbps vs 14 Gbps). Ezek utan az 5500/XT-nek szo szerint piszok olcsonak kell lennie, hiszen az Rx590 is most kapott arcsokkentest ($190). Maskulonben...
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Raggie
őstag
válasz Pécsi gyerek #44117 üzenetére
A VGA a PC egyik leggyorsabban elértéktelenedő alkatrésze. Nem érdemes a vásárlásával egy-két hónapnál többet várni.
Meg kell nézni az ár trendeket és, hogy éppen kijön-e tutira valami pár héten belül, majd az aktuális pénztárcához mérten a legjobbat megvenni.
Sok évre előre úgysem lehet már VGA-t venni, ezt nem is érdemes elvárni.Clint Eastwood FTW
-
nagyúr
Az 570 és az 580 több, mint 3 éves architektúrára épül, az kapásból nem mindenkinek pálya - már csak azért sem, mert jön házon belül az 5500 és NVIDIA oldalon az 1650S. Aztán ott van az 1660, aminek max az 590 az ellenfele, azt meg inkább hagyjuk. Az 1660S-nek még elméleti ellenfele sincs. Az 5700-akkal szemben ott van a 2060 és a 2060S, amik valamivel lassabbak - itt valóban lehet jobb value az AMD (elsősorban akkor, ha hajlandó vagy a bloweres megoldást megvenni), de nem drámai mértékben.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
félisten
Pont most rendeltem egy 8GB-os RX580-ast egy új gép építésénél. Egyszerűen nincs választási lehetőség, az RX5500 karácsonyig sem ér ide szerintem, a GTX 1650 Super csak november végén jön, a GTX 1650-esek pedig a 4GB RAM miatt nem játszanak. A sima GTX 1660 pedig már annyival drágább még mindig (mivel nincs konkurencia), hogy nem igazán fért a keretbe. Sakk-matt.
Egyszerűen azzal, hogy a kisebb Navi-k vagy csúsznak, vagy nem jelennek meg, az nVidia roppant kényelmes helyzetbe találta magát, és még így is kvázi árcsökkenést hozott a GTX 1660 Super...
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #44117 üzenetére
Nagyon vicces gyerek vagy te pécsi! Én értem, hogy a legjobban akarod elkölteni a pénzed, én is így vagyok vele. Viszont azt látjuk, hogy most már hónapok óta várod a csodát, és a vége az lesz, hogy a szemét AMD miért nem ad neked 50k-ért 1660S teljesítményű kártyát!? Holott NV-ből van minden szegmensben mindenféle árú és teljesítményű kártya, bármikor vehetnél egyet, nem kell az AMD-re várni. Az AMD csodára. Mert nem fog megtörténni. Ha az 5500XT az 1660S teljesítményével fog érkezni, akkor az ára is hasonló lesz. Ha a sima 5500 az 1650S teljesítményével fog érkezni, akkor az ára azzal lesz összemérhető. Azt kellene megértened, hogy nem fogsz dupla teljesítményt féláron kapni az AMD-től, és ez nem az AMD hibája, hanem a piacgazdaság törvénye.
De te tudod, csinálsz ami akarsz, folytasd csak, mi jól szórakozunk!
#tarcsad
-
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Raggie #44122 üzenetére
Nekem nem sürgős a csere,tudok várni.Az elmúlt időszakban meg szerintem 4-6 hónapot is érdemes volt várni ha valakinek teszem azt nem sürgős a csere,mert viszonylag normális az igényeit kb kiszolgáló kártyája volt,mert most azért jó pár kártya érkezett/érkezik,és egy picivel talán jobb áron kaphatunk kártyákat.Ha csak azt nézem hogy most jelent meg az 1660 super kb 1660ti teljesítménnyel,de nyitóáron 80 körűl , már sokat spórolhatot az aki hasonlóban gondolkozott mert a ti az inkább 90-95 ezer ft volt.Tudom van olyan aki azt mondja fillér baszás az a 10-15 ezer ft.Nekem számít,és megér pár hónap várást.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Yutani #44125 üzenetére
Soha nem vártam hogy 50 ért kapjak amd kártyát 1660s teljesítménnyel Ezt mikor haluztad össze.Hja értem jól szórakoztok,szóval skizofrén is vagy. Amúgy most hogy megjelent az 1660s valószínűleg lejebb megy a sima 1660 ára,és talán jogossan várja az ember ha amd hasonló teljesítményű kártyát hoz akkor kb azonos áron,vagy teszem azt egy picit olcsóbban kell hogy adja ha el is akarja majd adni.
Szép napot szia.Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Raggie
őstag
válasz Pécsi gyerek #44127 üzenetére
Nem fillér baszás. De az aki megvette már pár hónapja játszik vele... az már csomó jó játékélménnyel gazdagodott azóta. Igazából ezért veszi az ember a VGA-t nem azért, hogy legyen. Tehát ha játékra kell, akkor meg kell venni, ha csak azért, hogy a legjobbat kapd a pénzedért, akkor mindig várni fogod az éppen aktuális 4-6 hónap múlva megjelenő kártyát.
Meg egyébként ha tudsz várni 4-6 hónapot, akkor nem is akarsz VGA-t venni, szerintem.Clint Eastwood FTW
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Raggie #44129 üzenetére
De akarok venni,mert magasabb beállításokon szeretnék játszani.De van kártyám amivel a mai napig elvagyok,ezért nem sürgős.De megértem ha más máshogy gondolja.Nem vagyunk egyformák
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Igen, ezt értem, de ez egy elég niche igény, két dolog miatt:
- A 8GB a többségnél nem hogy nem igény, de felesleges pénzkidobásként szerepel (én ezzel nem értek teljesen egyet, de én nem vagyok a többség )
- Most azonnal kell, holott várható jobb alternatíva (effektíve megvehetően 2-3 hónap múlva)Ebben a helyzetben lehet, hogy én is 580-at vennék, vagy esetleg 570-et - de az is lehet, hogy próbálnám a takarót nyújtani az 1660-ig.
-
Raggie
őstag
válasz Pécsi gyerek #44130 üzenetére
Persze, nem vagyunk egyformák.
Én biztosan beleőrülnék, ha VGA-t szeretnék vásárolni és ezt nem mégsem tenném meg fél éven keresztül... addigra széthasogatnám a gépem egy baltával kb.Clint Eastwood FTW
-
D013
aktív tag
válasz Raggie #44122 üzenetére
Olyan 2013 óta kb 3 évente érdemes cserélni kb azt számolom. Amikor megvettem a 270x-et 2014-ben (kb 54 ezer forint), bár ultrára nem volt elég, az 1080p-s játék az elérhető volt vele, többnyire high-on. A witcher 3 volt az első nagyobb pofon. 2016 végén vett RX 470-el (62 ezer forint) pedig sok minden ment ezen a felbontáson ultrán, itt az első bukta az AC: origins volt, a Metro exodust pedig már meg sem próbáltam. Ebben az árkategóriában 3 év elteltével nem tudtam már érdemben kártyát venni. Mit kapunk 60 magasságában? 570/580/1060, ennyi, az kb semmi előrelépés lett volna a 270x->470-hez képest ahol volt vagy 70% teljesítményugrás. Szóval az RX 5700, ami elhozta a következő lépést, majdnem duplaáron volt. Szomorú hogy ide jutottunk. Közben meg ugye le van nézve a 1080p, mert fú, a 2k/144hz a menő. Csakhogy a játékok gépigénye is úgy nő, hogy hiába vettél 1070-et 2016-ban 2k-s monitorral, kifogy alóla, sőt, a 1080 is, szóval a 2k továbbra is luxuskategória, és ezért sem cserélem le a 43 colos 60hz-s fullHD tv-met. Én elhiszem hogy sokan kétségek közt maradnak hogy a nehezen megkeresett pénz mire költsék. Nekem kb januárban keződött a "waiting for Navi", tudtam hogy ősszel jön el a vásárlás ideje, nekem az esküvő volt idén a fókuszban, megvártam nyílván hogy az lemenjen. Zöld oldalon a 2060 volt belőve mint tartalékterv, végül sikerült a vörös oldalon maradni, de nem sokon múlt.
-
félisten
-Resident Evil 2 Remake is kihasználja a 8GB VRAM-ot az R9 390-esemen, és ez csak egy példa, jó pár játékban láttam már hasonló értéket, és várhatóan a jövőben is jönnek még ilyenek...
-November közepén van a leendő tulaj szülinapja...A takaró nyújtás meg így is már tépés lett, mert monitorostól, mindenestől cirka 250-260 ezerből kell kijönnie (150e Ft-ről indult, mondtam, hogy akkor konzolt...), ebbe egy 80e Ft-s videókártya csak úgy fér el, ha nagyon gatya procit vagy csak 8GB RAM-ot rakok bele...
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A RE2 14 GB-ot is betölt, ha van elég VRAM. A motor úgy működik, hogy mindenből elkezdi bepakolni a legjobb minőségű textúrákat. Majd ha ezeknek kevés lesz a hely, akkor lecseréli őket az egyel kisebb méretűre, és így tovább. 16GB VRAM az, ahol mindig a maximum méretű textúrák lesznek betöltve. 8 GB-nál a textúrák jó része nem maximális minőségű. Emiatt gyakorlatilag, ha 10 GB-ot raksz alá, akkor fel tudja tölteni, 12 GB-ot szintúgy. A 16 GB-ot nem, de 14,7 GB a maximum, amit elméletben elfoglalhat. Ezt a módszert azért alakították így ki, hogy a játékos ki tudja jelölni azt a maximális textúraminőséget, amit el szeretne érni, de végeredményben a VRAM kapacitásán múlik, hogy el tudja-e érni. Viszont a sebességet ez nem befolyásolja, csak a textúraminőség csökken, ha nincs elég VRAM.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
Wow. Én meg azt hittem, hogy a 8GB-os kártyámon max. részletességű már a textúracsomag. Kell egy RTX Titan vagy egy Radeon VII...
Szerk.: BTW ez az, ami miatt morcogok az RX 5700 (XT) illetve a RTX 2060 / 2070 / 2080 Super-ekre. Még ilyen árú kártyákon is csak 8GB RAM van...
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
félisten
válasz Petykemano #44138 üzenetére
Hát azért a PCI-Express 8x 4.0 @ 8x 2.0 nem néz ki annyira jól...
-
félisten
Azt hogy? Én R9 390-essel, egy vén, tuningolt i5-3570k-essel nagyjából stabil 45-60 FPS-t hozok ki, nagyon esetenként beesik 45 alá, de nem vészes. Mondjuk én 1920x1080-as felbontásban játszom, és pár, számomra idegesítő post-processt (mint a motion blur-t) kikapcsoltam...
[ Szerkesztve ]
-
D013
aktív tag
úgy hogy már megvettem az 5700-at is drukkolok már az asztali 5500-ért. Népkártyát a népnek! Nem lett volna szabad megvárni a 1650/1660 supert.
-
Pkc83
őstag
Én nem tudom! Ha olyan 4-5Gb közé állitom be akkor tükör simán fut
akár WQHD-ba is de ha feljebb teszem akkor már be be szaggat , főleg
a rendőrségen a csarnokban venni észre! Szóval szerintem az igaz , hogy
ilyen Vga-ra mint az enyém is (rx580) teljesen felesleges 8Gb mert nem
tudja kihasználni! -
félisten
Nem akarok igazából végtelen offolásokba menni, de az RX580 még talán erősebb is, mint az R9 390, csak az utóbbi van, hogy 300W-ot vesz fel...
Nálam a "filmeffektek" (Film Grain, Motion Blur, Lens Flare, stb.) van kikapcsolva, HDAO van beállítva és 6GB-os textúra csomag. Így ha be is esik néha a drasztikus eseteknél, azért vészesnek nem mondanám azon eseteket sem. Nekem az RE2: Remake az év egyik nagy pozitív csalódása volt, tényleg jól néz ki, és irtó jól optimalizáltra sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
senior tag
A népkártya pont a tulajdonodban lévő RX 5700 lett volna. 250 dolláros áron.
De az AMD több pénzt akart, így nem lett az.Az 5700 felépítése erősen az optimum felé lett becélozva, technikailag minden adott volt a népkártyához.
Viszont mindkét gyártó közösen elcsalt egy teljes teljesítményszintet a vásárlókkal szemben. Így az 5500 nem lesz népkártya, csak népkártya árban adott RX460-utód vacak.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Z10N
veterán
Remelhetoleg akkor nemsokara performance leak is lesz, aztan abbol derivalunk valami asztali teljesitmenyt. Az ora ketyeg a 1650S jonak tunik es alig egy honap mulva mar kaphato.
Az 5600/XT-rol meg meg mindig semmi...
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
nagyúr
RX 5800-ról lehet már tudni valami pontosabbat?
Mikor jönnek végül?Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mercedes topic
- Nagy chili topic. :)
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
Állásajánlatok