-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xelo
addikt
válasz nemethbalazs #27297 üzenetére
ez totál architektúra függő. a kérdés hogy az aktuális procinál mi a szűk keresztmetszet, a memória sebessége vagy a latency? az rendben van hogy az aida megmondja hogy nagyobb hz-en gyorsabban ír pl a ram, ez teljesen egyértelmű, de ha a proci nem tud időben hozzáférni az adatokhoz, a ram hiába szupergyors. valós körülmények között nem az aidában tapasztaltakkal fogsz szembe találkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
sziasztok! lecseréltem a ryzen 1700-amat egy 2700x-re, egyelőre úgy tűnik teljesen jól érzi magát a B350-es alaplapomban. memóriák 3333mhz-en cl14 The Stilt-féle fast időzítésekkel totál stabilak, annyi változtatással hogy tfaw-t lentebb vettem 24-re az ajánlott 36-ról. aida64 cache és memory benchmark a következőt dobta:
egy dolog csípi a csőröm, a proci hőmérséklete. ha van közületek olyan aki 2700x-et használ beszámolhatna róla h hogy alakulnak a hőfokai, ugyanis nekem battlefield 1 64fős conquest alatt eléri akár a 75 fokot is, pedig noctua nh-d15 csücsül rajta. hozzá kell tenni hogy úgy lőttem be a hűtőt hogy halk legyen, de ettől függetlenül hűvösebb eredményre számítottam. tegnap először azt hittem hogy rosszul raktam rá a hűtőt vagy túl sok pasztát raktam rá, de hiába pasztáztam újra az eredmények változatlanok. idle 33-40 fok között ugrál a proci. remélem megnyugtattok hogy a 2700x már csak ilyen forrófejü és nincs értelme ezen stresszelnem még annyi jutott eszembe hogy elég régi a noctua pasztám, lehet azzal van a bibi[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
végül nekem is összeállt az adatlapomon található konfig. egyelőre pozitívak a tapasztalataim azon kívül hogy ez az msi b350m mortar lap elég egy kényes ribanc tud lenni.. a legújabb biossal ott tartok hogy 3825mhz proci @1,375v, memóriák 3200mhz cl14, így nem tudom kiakasztani semmivel a gépet, prime95 realbench ill minden egyéb létező teszten totál stabil huzamosabb időn keresztül is. idle 28fok körül van a proci, irreális terhelésnél se megy nagyon 60 fölé a noctua cpu hűtővel, mindezt úgy hogy a ventijei nem mennek 1000rpm fölé tehát totál csendben teszi a dolgát. próbáltam mindenféle játékokkal is és ott se okozott csalódást, battlefield 1 pl még sose futott ilyen remekül pedig az előző procim se volt éppen egy gyenge jószág (i7 4790k@4.7ghz).
tl;dr +1 elégedett ryzen felhasználó -
Xelo
addikt
válasz MaxxDamage #16085 üzenetére
nem akarlak elszomorítani de a tiéd d-die nem b de ha megfelelően működik a konfigban ne foglalkozz vele
[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
válasz MaxxDamage #16082 üzenetére
az igazán jó az a samsung b-die, a többi kevésbé. ahogy Simi37 is írta ilyen chipek 3200-as cl14-es kitekben vannak illetve felette. ripjawsból 3600mhz cl16 b-die, alatta gyengébb chippel vannak szerelve.
[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
cuccok nagyrésze nekem is megjött amúgy de vszeg csak köv héten áll össze a gép mert a ház még nem érkezett be a nagykerbe, procinak meg tápnak ma holnap ide kellene érnie. végül kihagyom a vizet a konfigból, utánnaolvasgattam és a noctua nh-d15 is befére a thermaltake v21 házba úgyhogy az fog a cpu hűtéséről gondoskodni. jelenleg így állunk:
-
Xelo
addikt
válasz OutSider17 #15862 üzenetére
ha téged zavar akkor ahogy Simi is írta barátkozz meg a 3.9ghz-el. esetleg megpróbálhatsz felrakni egy régebbi biost a lapra. én nem stresszelném magam rajta ha a hőmérsékletek rendben vannak
-
Xelo
addikt
válasz OutSider17 #15856 üzenetére
előfordulhat hogy fordítva van, nekem még nem jött meg a lapom úgyhogy nem tudom személyesen letesztelni.
-
Xelo
addikt
válasz OutSider17 #15854 üzenetére
a load line calibrationnek ez az értelme, megoldja hogy az általad beírt érték alá ne csökkenjen a fesz, de ezt úgy éri el hogy fölé lövi be magát. ahogy előbb is írták próbáld meg lightosabbra venni az LLC-t.
-
Xelo
addikt
válasz DarkByte #15686 üzenetére
a 3200-as cl16-os tridentz nem samsung b-die chippel van szerelve tudtommal tehát de, lehet tridentz-vel is melléfogni. ha 3200-asnál akarsz maradni a cl15ös vagy 14-es verziót vedd, már ha szempont hogy 3ghz fölött hajtsd a memóriákat. a 3600-as tridentz és ripjaw is jóféle és az utóbbinak az ára is viszonylag baráti. corsair memória nem ajánlott
[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
és aki matx gépet épít és szüksége van s/pdif csatira mit csinál? mert ezekkel a feltételekkel én nem találtam más lapot mint a msi b350m mortar és arctic változata pedig nem sajnálom a pénzt lapra, előző rendszeremben asus sabertooth z97 volt, azelőttiben sabertooth x58. ettől függetlenül ráfogok feküdni a tuningra
-
Xelo
addikt
sziasztok! ha minden jól megy következő héten csatlakozok én is a témához és jövök tapasztalatokat osztogatni. a konfig a következőképpen fog kinézni: ryzen r7 1700, msi b350m mortar, cooler master masterliquid 120, 16gb g.skill ripjaws v 3600mhz cl16 ddr4 kit, gainward gtx 1070 phoenix, samsung 960 evo 250gb m2 ssd, 1tb wd black 7200rpm hdd, 3tb toshiba p300 7200rpm hdd, seasonic focus plus 550w gold psu, és mindez egy thermaltake v21 matx házban. én memóriából mindenképp samsung b-die chippel szereltet akartam mert a tuning és bütykölés kb lételemem úgyhogy meglesz a cuccoknak a bajsza ráncigálva, 3466mhz-en legalább szeretném a ramjaimat tudni de ahogy olvasgattam online néhányaknak a 3600mhz-et is sikerült elérni. merek nagyot álmodni aztán majd max belelóg a bilibe a kezem. nagyon kiváncsi vagyok mit fog tudni a gép, utoljára egy 2ghz-es egymagos procim volt AMD-től tizenszázhúszéve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Avatar: Frontiers of Pandora teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Suzuki topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest