Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Géjza
őstag
válasz
hackeeeee #631 üzenetére
Valakinek lehet az, nekem sajnos nem. Redditen is sokan panaszkodnak, hogy visít a kártya, mint a malac, pedig corsair, seasonic, ilyen-olyan platinum/titanium tápok adják a kakaót neki. Nitro van befoglalva nekem, na arra különösen panaszkodnak, guru3d tesztben is 8/10-et kapott cw-re (qrvaxar, ilyen gyenge értékelést más kártyánál nem is láttam a tesztjeikben). Erósen gondolkodom is, hogy lemondom emiatt.
(Azért azt hozzáteszem, hogy zöld oldal sem sokkal különb, 5070-ek közül ott is sok tücsköt szimulál, nem 9070 széria specifikus a dolog.)
Mondjuk a kis közvélemény kutatás után 4:1-re vezet a nincs/alig észrevehető a jelentőssel szemben. Ez azért bíztató.
-
ndave92
tag
válasz
hackeeeee #457 üzenetére
Most épp 0-s TDP-vel, mert felesleges kitolni, mert nem gyorsul %-ban annyit, mint amennyit többet fogyaszt.
Jaja, ez amúgy így szokott lenni, de én szeretem kicsavarni belőlük, amit stabilan 24/7 módban tudnak. Ha el is megyek a szakadék széléig (h megnézzem mit enged), akkor is mindig visszalépek kettőt, aztán kb. nem basztatom. A TUF 7900 XTX-mnél 375W volt a defaul power limit és annál +15% volt az állítható max, akkor már 431W-ot evett, de csak hangyányi teljesítményt nyertem vele (meg magasabb hőfokokat), szóval végül azt alapértelmezett módban hagytam. Ezekben az új kártyákban talán kicsit több rejtett tartalék van, mint a 7900 XTX-kben volt, mert +10% power limit mellett azért láthatóan ugrik a teljesítmény is. Végülis az a legszebb a dologban, h mindkét irány adott, mindenki úgy lövi be, ahogy preferálja. -
ndave92
tag
válasz
hackeeeee #455 üzenetére
Ha ennyire visszafogsz egy kártyát, akkor kb. bármelyikkel lehet ilyen szép számokat hozni.
Kíváncsiságból itt a Sapphire 9070 XT Nitro+ szájkosárral:
-80mW, -30% power limit (így 230W a fogyasztás lol), egyéni venti profil, minden más default.
A magas min hőfokok azért vannak, mert be van kapcsolva a zero rpm, szóval a ventik csak akkor indulnak el, ha a hot spot 50c felett van.A ventik 30-40% körül szinte egyáltalán nem is hallatszódnak.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
hackeeeee #422 üzenetére
+ Gigabyte Aorus RX 9070 XT Elite, de más kártyákról én sem tudok, ahol vapor chambert alkalmaztak a gyártók.
Az van, hogy nem egy csúcsra pozicionált kártyáról beszélgetünk. Itt-ott spóroltak a gyártók (tisztelet a kivételnek) emiatt, meg persze a szent profitmaximalizást se felejtsük el. -
ndave92
tag
válasz
hackeeeee #422 üzenetére
Ez érdekes lehet azoknak, akik az XFX kártyákkal szemeznek:
XFX 9070XT and 9070 Teardown - These coolers are NOT created equal! -
BeZol
őstag
válasz
hackeeeee #337 üzenetére
Ez 3x8pines, a kép csalóka, pont kitakaródik a 3. 8pin.
Alap TDP-vel (317W) 2780MHz-en rongyolt végig Speed Way-ben.
Kitolt TDP (350W) + finomhangolással 3100MHz-en.
Gyári TDP-vel 3000MHz környékén van vége. (chipfüggő)
Egy 400W-ra húzható modellnél meg lutri, hogy a chip bírja-e tovább.Ha nem terhel a játék, alap TDP-vel is mehet ennyin vagy többel.
Ha nagyon terhel, akkor ilyen Speed Way-szerű lesz az órajel.Én nagyon terhelőre finomhangolnék xy játék/bench pörgetésével, és ha ott jó, akkor még hagynék kis tartalékot, és az lenne a 24/7 profil.
Azt sosem csíptem, hogy xy játék miatt zöld/piros oldalról válasszak kártyát.
Ha nagy általánosságban nézzük, jobb a békesség alapon úgyis jobb a zöld oldal, szóval..., itt az ár az, ami miatt jobb deal (lehet) egy 9070 XT, ahogy ez eddig is volt a 7xxx szériával.689 vs 879 EUR
A magyar árakat egyelőre hanyagoljuk
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #337 üzenetére
Itt esetleg azt volna érdemes kideríteni, kitesztelni, hogy alap tdp mellett (nem kitolt) milyen órajelet lehet kicsikarni belőle..
330W, cirka 300-320w-n 2400/2500-on elmegy, így szinte minimális teljesíményvesztés van.. vagyis inkább semmi. Kíváncsi lennék ,hogy ezek mit tudnak hasonló setup mellett.
-
Floyd80
addikt
-
PuMbA
titán
válasz
hackeeeee #171 üzenetére
A tesztek és boltban kaphatóság dátuma sose volt ugyanakkor. Például az összes NVIDIA kártya esetén is az utóbbi 1 hónapban is így volt. Jóval előbb voltak tesztek, mint a boltokba kaphatóság, akár 1 héttel is, hiszen a kártyák hetek óta a tesztelőknél vannak. Videocardz.com-on megtalálhatod az ehhez kapcsolódó dátumokat: mikor jár le a teszt NDA és utána mikor lehet boltba kapni. Néha olyan fura dolgokat mondasz, ami alap információ lenne, ha valaki VGA-kkal foglalkozik már egy ideje...
-
PuMbA
titán
válasz
hackeeeee #163 üzenetére
"Amúgy, nem én mondtam ezt, hanem elvileg ez volt az elején a kommunikáció."
Ja, de az csak alap nélküli pletyi volt
Semmi értelme egymás mellett az RDNA3-at és 4-et futtatni. Egyedül a 24GB memória miatt lenne ok. RDNA3 AI-ban 4-8-szor lassabb, nem illik a jövőképbe meg a készülő szoftveres megoldásokhoz pl. FSR4, neural rendering.
-
PuMbA
titán
válasz
hackeeeee #111 üzenetére
Last-minute Radeon RX 9070 performance leaks appear before embargo
Nem jött be a várakozásod
Marvel Rivals-ben RT nélkül 7900XTX szint, de ebbe semmi meglepetés nem volt, kiszámolható volt a 7900GRE-hez képest megadott teljesítmény növekedésből.
Szerencsére már ma okosabbak leszünk délután, mert jönnek a tesztek
-
-
Curtain
senior tag
válasz
hackeeeee #126 üzenetére
Pont ezért nem vártam meg az új szériát pedig többen is tanácsolták. Inkább megvettem decemberben 209-ért a merc 7800xt-t. Valahogy nem hittem benne hogy ezen az áron vagy kicsit drágábban lesz sima 9070. Jól döntöttem. Majd ha normalizálódnak az árak és ez már kevés lesz fullhd-ra akkor váltok.
-
PuMbA
titán
válasz
hackeeeee #73 üzenetére
Persze, hogy van pár darab 5070 Ti, mert várják, hogy hátha van olyan ember, aki megveszi ennyiért
Az NVIDIA vásárlók egy része kifizeti a csillagászati árat, ezt jól kitesztelték múltkor a 4000-res szériával.
Azért nem gondolom, mert a processzoroknál is csak a csúcsmodellekből van hiány: 7800X3D és 9800X3D
A többi proci teljesen normális árban kapható. Ezek a VGA kártyák nem csúcsmodellek, kevesebb pénzzel rendelkező vásárlóknak szól, akik nem vennék meg scalper áron, január óta kiküldték a tesztpéldányokat és azóta halmozódik a készlet, nincs GDDR7 ellátási probléma, mint az NVIDIA-nál és nem is akar rázúdúlni 6-8x annyi vásárló (market share alapján), mint az NVIDIA-kra.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest