Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz Lassú Víz #41952 üzenetére
Tudom, csak CC licensz egyszerűbb, kisebb egyszeri kiadással jár, viszont főverzió frissítés sem gond elvileg, mig standalone esetén az minimum egy félévi CC előfizu ára
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
aldebaran
őstag
válasz Balinov #41946 üzenetére
Ezek szerintem családi albumba jók, de nem igazán fényképes fórumra.
Az a baj ezekkel, hogy nem a természetes közegükben lettek fotózva az állatok. Fogságban tartott állatot max azért fotózunk, ha azt akarjuk hangsúlyozni, hogy fogságban vannak, de akkor ezt a fényképnek ki kell hangsúlyoznia. (A második kép ilyen is lehetne, de túl szűk.) A képaláírások pedig egyértelműsítik, hogy nem erről van szó.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Balinov
titán
válasz aldebaran #41954 üzenetére
Oké, de ezek mind háziállatok, ergo ez a természetes közeg 😀 connemara ponit pl nehéz lenne sűrű fenyvesben fotózni.
Mindenesetre értékelem a véleményed, még ha nem is értek vele egyet
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
marcitp
őstag
válasz Balinov #41946 üzenetére
Végignézve az albumodat, olyan szép helyeken jártok, tök jó eseményeken, és sok képnél van az az érzés, ha picit más szögből fotóznál, megragadva a pillanatot (amit egyébként általában el is kapsz), csak sok a zavaró dolog a képeken, vagy éppen a szög nem jó, illetve a háttér zavaró. Kicsit ezekre jobban odafigyelnél, nagyon jó képek lennének, nagyon soknál ez az érzés. Szóval szerintem már nem kellene sok, csak picit jobban odafigyelni. Kezdő mondja a kezdőnek , de egy vélemény!
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Balinov
titán
Jo, ezt alairom, de havi 10€ koruli osszeg sztem meg egy atlagfotosnak sem tulsagosan veszes. Persze van par ingyenes alternativa is, amiket fejlesztenek, de szvsz messze az LR-hez van a legtobb ingyenesen elerheto (ebook,blog,YT video) oktatoanyag.
#41957-re: iden masodszor lattam ezt a bocit, de ugy remlik, mintha szandekosan lenne megvagva. A hely maga, bar farm-nak van hivva inkabb ugy kell elkepzelni,hogy van egy kb 1700-as evek vegen alapitott, kb 160hektaros uradalom, kozepen ilyen Gyorgy korabeli epulet, korulotte hatalmas par, es az uradalombol alakitottak ki egy haziallat simogatot, kacsakkal, patasokkal, madarakkal, stb, kb evi 100e latogatoval. Szoval abszolute nem haszonallatoknak vannak tartva, inkabb bemutato allatoknak, csomo csalad latogatoval, azt is el tudom eppenseggel kepzelni, biztonsagi okbol van lefureszelve a bocik szarva. Kecskeke pl nincs.
Felreertes ne essek, nem fenyezni akarom a helyet, de itt az allatoknak merfoldekkel jobb soruk van mint egy atlag gazdasagban, .Itt van szinesesben is, eloszor szines verzion dolgoztam, de akkor nem tetszett, igy lett inkabb FF, most viszont mar egyforman tetszik mindket verzio.
marcitp, #41958. Nagyon jol latod, sajnos a fotozas nem veleszuletett kezsegem es mig nemegy topikrarsba tobb tehetseg szorult nekem meg ugy is lassan megy a fejlodes, hogy kb 7eve van vagy DX vagy MFT..A hibakat legalabb en is eszreveszem, csak sajna tobbnyire utolag, mikor mar keso ujbol megloni. Mindig sikerul valamit elnagyolni, ami pici dolog csak hozzaadna. Amikor meg volt ido,Patrik elott jellemzoen, akkor elszartam az idot, pedig szamtalan lehetoseg lehetett volna, hogy tegnert, hegyeket, vagy akar belvarost jarva fotozva fejlodjek. Most meg a Pocsossel a puttonyban mar lenne ra ingerencia, csak szabadido nincs sok. Itt is, a kiccsalad setalt (keresztszulok is ott voltak) en meg par kep, katt, utanukloholas modban probaltam par emleket megorokiteni. Nem veletlen olvasom egy csomos fotos cikkben, forumon, hogy lassits le, jobban gondold at...Na ez qrvara nem megy
Na, ennyi, koszonom ismet a velemenyeket, es bocs,hogy kicsit hosszu lett.
B
PS: marcitp, van par viragos is, csak meg nem tettem f-en publikussa. Igyekeztem a lilaviragos kepnel adott tanacsaidat megfogadni, lehet majd 1-2 nap mulva beteszem ide azt a 3-4et, amit esetleg kiraknek a falra,hogy ujbol ramenjen a cheksum kalkulatorotok.
-
Muerte68
addikt
-
-
grigo
őstag
Elnézést az offért. De ez a pörgős topic. Tudna valaki egy gyorstalpalót tartani éjszakai égbolt fotózásra?
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Hozok (egyelőre) néhány sajnos kissé zajos képet a fesztiválocskánkról. Szerintetek elmennek vagy kuka?
Később valszeg töltök fel még, meg tegnap lőttem pár tájat is, csak nem győzöm feldolgozni
Amúgy off, de muszáj eldicsekednem , idén a fesztivál egész arculatát (logót, bannereket, szórólapot, plakátokat, pólókat, ponyvákat stb.) én terveztem, ez az első "igazi" dizájnermelóm, a fotók nagyja is saját lövet, meg készül egy videócska is, amit szintén én csinálok Így kb. az egész arculat az én művem lassan, bár igaz mindenben amatőr vagyok még, főleg a videózás megy nagyon döcögősen[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
m3ss
veterán
-
jjeahh
nagyúr
Kösz! Már mennek az alap dolgok Premiere-ben, csak mivel számomra új a progi még, ezért kissé lassan kapcsolok, hogy mit hogyan kell, meg melyik funkció és eszköz merre van
m3ss: Igen, sajnos pár nap ismerkedés után már melóznom kellett a sonyval, így kissé idegen volt még a váz számomra, ezt az iso dolgot el is csesztem, mondjuk én auto iso-ban sem bíznék, a panáké legalábbis elég gyatra
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
m3ss
veterán
válasz jjeahh #41969 üzenetére
pont ezt az egy dolgot kell beallitani, utana meg csak az expo gombot meg expo kompenzaciot kell piszkalni...es nem kell megszokni se
ugyanugy meri a fenyt a kamera, mint barmilyen mas modban...csak pl. M auto isonal az iso erteket valtoztatja, amig mondjuk Av modban manual isoval meg a zaridot. ha nem konzisztens egy vaz fenymerese, az auto isoval is szar lesz.ezert is utaltam az otdeket...fotozok belteren vaku nelkul. nincs auto iso...ezert kenytelen vagy felul kalkulalni folyamatosan. es sokszor feleslegesen gyorsak a zaridok emiatt. jon a zaj, dinamikat vesztek..de mit tudok csinalni, hirtelen tortenik vmi a hatad mogott, amire kattintani kell akkor majd elkezdek isot allitgatni mert ott sotetebb van? le is maradok a pillanatrol...vagy be fog mozdulni. autoiso legnagyobb ficsor.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
jjeahh
nagyúr
Az a gondom a legtöbb váz auto iso-jával, hogy nem testreszabható. Azt csak én tudhatom, hogy nekem mikor milyen záridő kell, a váz nem tudja kitalálni... Így inkább beállítom az érzékenységet manuálisan és figyelem a záridőt folyton, meg korrigálgatom az isot, oszt amikor nincs időm ezekre figyelni, akkor egyszerűen felhúzom az iso-t és kész, mert a zaj még mindíg jobb a bemozdulásnál... Azt hiszem a komolyabb nikonokban van olyan ficsőr (bár lehet rosszul emlékszek), hogy beállítod, hogy A módban auto isoval a záridőt sose lője be hosszabbra mondjuk 1/100-nál, az iso-t meg limitálod max 3200-ra és csók, mehet a móka. Na ezt szívesen látnám minden vázban
[ Szerkesztve ]
-
-
jjeahh
nagyúr
Max iso asszem van, de azzal önmagában nem mentem semmire, auto isoval nem csak a néha indokolatlanul magas iso a gondom, hanem a sokszor túl hosszú záridő is, sőt inkább utóbbi.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz jjeahh #41973 üzenetére
a7 1-en sincs Av-ben zarido beallitasi lehetoseg
manual + auto iso a megoldas. foleg ha tud manualban expokorrekciozni a vaz...sonyk tudnak.
ejszaka ritkan lesz annyira vilagos, h tulexpozd mondjuk 1/200 f2.8 auto iso mellett a kepeket. ha meg veletlen igen, akkor evf-en valszeg fel fog tunni. 6d-n pl nincs manualban expo korrekcio, ami nagyon hianyzik emiatt. es optikain bele tudsz olyanba futni, hogy kimesz bentrol vilagosba 1/160, nyitva, manual, auto isoval es csinalsz par tulexpos kepet mire rajossz...[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
jjeahh
nagyúr
És pont ilyenbe tervezek beruhárzni most a manuálok alá speed boosterrel A min. shutter speednek vannak határai amúgy? Mondjuk ha 1/30 és 1/200 között lehet állítani az frankó...
[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
Ez egy friss, de vannak régebbi leírásai is, ill. itt is van pár bejegyzés.
-
Fotonhámozó
senior tag
Nem tudom mi volt itt a topikban az elmúlt napokban, de mintha rossz fórumra léptem volna fel.
Ha már szóba került a tejútfotózás, július végén volt időm éjszaka is kimozdulni terepre:
Jöhet rá hideg-meleg.
[ Szerkesztve ]
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Schuby
aktív tag
válasz Fotonhámozó #41980 üzenetére
Na ez pont kapóra jött nekem. Ma kimennék perseidákat fotózni. m i a legnagyobb záridő amivel még nem mozdulnak be a csillagok? mekkora iso.t érdemes használni?
Az esernyős nálam mindent visz! Grat a képhez és az ötlethez is
[ Szerkesztve ]
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz Schuby #41981 üzenetére
Köszi!
#41979-ben a lényeges infók benne vannak. Este küldtem fórumtársnak PM-et, ezeket írtam pluszban bele neki,mert ezekről kevés szó esik: "Az LCD fényerejét vedd le minimumra. Ez fontos, eléggé be tud csapni, ha közepes értéken hagyod. Az objektív frontlencséjét gyakran ellenőrizd, hamar be tud párásodni. Nem árt, ha van nálad Lens Pen vagy nem maszatoló törlőkendő.Fejlámpa nagy segítség, pláne ha tud vörösen világítani." Továbbá a javasolt appok: Stellarium, LunaSolCal, Időkép.
Záridővel kapcsolatban: 450-es vagy 400-ast szabályt alkalmazni szigorúan: 450 (vagy 400) osztva ekvivalens gyutávval = maximális záridő, aminél a csillagok még nem mozdulnak be. Pl az esetemben 650D (APS-C crop faktor 1,6) + 11 mm: 450 /(11 * 1,6)=25,56 sec -> 25 sec, ennyire hosszú záridőnél még pontszerűek a csillagok.
Néhány alkalom után rutinszerűen fog menni az éjszakai fotózás.
[ Szerkesztve ]
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Schuby
aktív tag
válasz Fotonhámozó #41982 üzenetére
Köszönöm. Olvasgattam a témában de néhol max 3 meg 5 s-os időt irtak amit nem tartottam reálisnak. Az esernyős képed több képből vágtad össze vagy rá vannak rajzolva a hullócsillagok?
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Wa2x_
veterán
Gratula, nagyon klasszak!
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
marcitp
őstag
Na Urak, változás van, jött a kis micro 55/3,5 mellé egy Tokina AT-X100/2,8 Pro-D, szinte az első kép a témában, örülök az obinak, remélem lesz pár elfogadható kép vele. Más mint a pici micro, sztem ki fogják egymást egészíteni.
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
deja vu
addikt
Az esernyős nagyon tuti.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Ricardo128
senior tag
Kövezzetek meg, ha tévednék, de én úgy tudom, hogy még X hónapja a Flickr eldöntötte, hogy többé ingyenes felhasználók nem tölthetnek fel képeket. A biztos dátum óta ugyan még lehetett töltögetni, szóval nem biztos. Évente 50 dollár, ha jól tudom.
gölmétcsül ©
-
TigerCat
nagyúr
válasz Ricardo128 #41991 üzenetére
Minden fizetős lesz lassan...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
jjeahh
nagyúr
Én ma is töltöttem fel képet...
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ricardo128 #41994 üzenetére
Nem kövezlek meg, ettől még lehetséges amit írsz . Bár flickr-en elég gyakori az ilyen feltöltési hiba, főleg akkor fordult elő sokszor amikor felújították a dizájnt.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
én akkor faroltam ki a flikkerről amikor elkezdtek bannolni a vízjeles képeim miatt...hátfakk...
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
*Ropi*
félisten
Az esernyős bejövős (esetleg annyit maszkoltam volna egy plusz fotóval, hogy a vaku fénye alul csak köralakban látszódjon és ne vetüljön ki annyira előre).
(#41987) TigerCat: Minél többet nézem, annál jobban megnyugtat (na nem mintha ideges lennék).
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest