Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
Ah, igen, az lesz az, ablakhoz kozel van az akvarium, sokat suti a nap...
Akkor ezt is meg kell oldani, atpakolni valahova, koszonom!"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz bringasisti #29624 üzenetére
Hogy... Mi?
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
Ez amugy ilyen magyar torveny, vagy EU-s?
Mindegy, nem fogok tokolni, par napja van meg es valamiert feheredik a viz, mint az allat, ami biztos nem egeszseges, ugyhogy sztem be fogok ruhazni valami 80-100l koruli akvariumra es kesz.Nameg elobb-utobb normalis kulso szurokre (teknosnek is nagyon kene mar egy), csak azok ugye arany arban mennek...
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz turbulencia8 #29611 üzenetére
Koszonom! Ezzel az a baj, hogy ez mar ranezesre is az igazi kinaipiacos gagyi volt, az akvariummal adtak, borzalmas. Megrazogattam meg minden, illetve teljesen elmerul, de:
- a tappancsai olyan fosul vannak rogzitve, hogy lerazza oket magarol
- a szuro alja hozzaer az akvariumhoz, es ott utogeti (gondolom innen jon a zaj minimum fele)
- nem lehet allitani a terfogataramot (amin oszinten meglepodtem)Vegul rendeltem egy ilyet, remelem be fog valni, ez sokkal jobb minosegunek tunik (mondjuk ennel a mostani borzalomnal nem nehez).
-
opr
nagyúr
Mar benne vannak a halak.
De komolyan kicsi a 12 liter annak a par guppinak meg vizicsiganak? Igy is kb eltunnek a vizben, olyan kis picikek. Nem szeretnek a projektre tobbet aldozni, amig nem vagyok biztos benne, hogy hosszu tavon ertelmes dolog, mar ennek se orulok, hogy vennem kell bele uj szurot, de ezt muszaj lesz, mert ez a gyari ez valami borzaszto gagyi.
Van egy nagy akvariumom, ~120literes, de abban meg a teknos van, nem hiszem, hogy jo otlet a halakat berakni melle, mert az egy eleg horrorgyanus kornyezet lenne szegenyeknek.Szoval a kesobbiekben ha ugy alakul, nem zarkozok el a bovites elol, de most tenyleg csak egy jo kis halk vizszuro/levegozteto tippre lenne szuksegem.
-
opr
nagyúr
Sziasztok,
Lanyomnak csinalunk egy pici akvariumot a szobajaba, egyelore csak par guppi, csiga, gaz, ilyesmi, szerintem itt meg is allunk egyelore, megnezzuk mennyire torodik veluk, aztan majd kiderivaljuk mi legyen.
Viszont: A gyarilag kapott kis szuro/pumpa/bubizo valami borzalmas. Egyreszt szerintem tul eros egy ilyen kicsi (12liter) akvariumba, masreszt olyan hangja van, mintha a falat utvefuroznam folyamatosan.Tudnatok ajanlani valami picike, halk szurot, ami tud bubiztatni is (lehetoleg nem arany aron)?
-
opr
nagyúr
válasz bringasisti #28622 üzenetére
30k még belefér szerintem.
-
opr
nagyúr
Üdv!
Egy kb 120 literes akváriumba milyen (lehetőleg értelmes áron kapható) szűrőt/vízforgatót tudtok ajánlani?
Fontos lenne, hogy erősen szívjon, mert egy elég nagy teknős mellé lesz, és elég nagyogat eregetSajnos ami most van, direkt teknősöknek ajánlott, az egy borzalom
Jah, és ha nagy sodrása van, az pluszpont, imád velve szórakozni.
-
opr
nagyúr
Ha valakinek Budapesten van felesleges Guppy-ja (lefialt, nem tudja hova rakni stb), és szeretne megszabadulni tőle, írjon rám plz, max 50 db erejéig szivesen átveszem őket.
-
opr
nagyúr
Rá kellett jönnöm, hogy az én teknősöm nem egy csúcsragadozó.
Gondoltam, kap élőhalat, mert az jó. Beraktam mellé kb 20-30db guppit.
Első óra: a teknős néz, és figyel.
Második óra: bedugta a vízbe a lábát.
Kb 10-15 perc múlva: bement a vízbe.
Kb 5 perc múlva: Közel ment egy halhoz.Eredmény: hal megijedt -> megfordult, és asap jelleggel elúszott -> ettől a teknős úgy megijedt, hogy:
a) amilyen gyorsan csak tudott, hátra arc
b) félig kimenekült a vízből
c) közben pedig behugyozottSzóval, a kérdés: csináljak valamit a szituval, vagy majd megoldódik?
extra-info: 4 évesen lett örökbefogadva, szegénynek kb 2 hete volt alkalma életében először úszni egyáltalán, addig egy nagyon kicsi akváriumban volt.
-
opr
nagyúr
válasz sepsi0 #15369 üzenetére
Nyilván vízben volt, csak megszorult, és valahogy el kellett indítani.
Most megcsináltam amit mondtatok, víz alatt megrázogattam/forgattam, tényleg jó sok levegő jött ki belőle, valamivel halkabb is lett, köszönöm! Sajnos még mindig elég durva hangja van, de emellett már talán fogok tudni aludni."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz havri1 #15367 üzenetére
Hmmmm... Lehet levegős a rendszer, mert legutóbb megszorult, úgyhogy levegőben pöccintettem be, aztán tettem víz alá. Ez jó ötlet, megnézem, hátha. Köszi!
-
opr
nagyúr
válasz sepsi0 #15365 üzenetére
Ok, de mitől? Összesen ment vagy 60 órát eddig sokat mondok.
Segít valamit, ha lefotózom a cuccot szét-és összeszerelt állapotban?"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz biomassza #15363 üzenetére
Pont ez a fura, hogy maga a tengely is, meg a ürege is teljesen épnek tűnik. Kicsit olyan, mintha nem ebbe való lenne, pedig de. A végén gumikupak van, de az rendesen rajta van.
-
opr
nagyúr
Lenne két kérdésem az itteni profikhoz, hátha alapon.
1) Van egy blumodular 01 ferplast nevű/márkájú belső szűrőm. A probléma: rohadt hangos.
Olyan hangja van, mintha a szomszéd utcában vernék a betont szerteszéjjel. a probléma oka: szorul, illetve kotyog benne a lapát. (oldala szorul, és előre-hátra mozog)Aki esetleg nem ismerné a cuccot: ilyen nagyon moduláris bizbasz, gyakorlatilag egy nagy legó a cucc.
A kérdésem: van/volt-e valakinek ilyen problémája, tudtok-e rá valami megoldást, azon kívül, hogy vegyek másik szűrőt. (Ha nincs más, az lesz, csak most nem állok úgy anyagilag)2) Van egy relative nagy akvárium, 60*50*60-as, kb 35cm magas vízzel. Ebben van egy ~4 éves teknős.
A probléma: annak ellenére, hogy a szűrő megy, brutál fokozatra kapcsolva (imádja a teknős tolatni magát a vízzel, egész nap ezzel játszik ). A probléma az, hogy pár nap után valami hihetetlen büdös lesz a víz, ahogy telehugyozza szegény. Tisztának tiszta, arról a szűrő tesz, illetve ha nagy dolga van, akkor meg a háló, de a pisiszag brutális. Jelenleg a szűrőben a gyárilag adott szivacs van.
Van erre valami megoldás? Használjak mást a szűrőben, vagy valami szagtalanító vagy valami?
Jelenleg hetente cserélem a vizet, ami egy ekkora akváriumnál már nem annyira triviális, jó lenne valahogy megoldani a dolgot.Előre is köszönöm!
-
opr
nagyúr
válasz bringasisti #15181 üzenetére
Igen, a Fressnapf-ot ismerem sajnos, pont ezért céloznék a kisebb boltokra, csak azok valahogy se google, se sehol nem lehet rendesen megtalálni őket
-
opr
nagyúr
Tud valaki a XI.kerületben Móricz, Kosztolányi környékén értelmes árakkal operáló kisállatboltot?
Érkezett a házhoz vészhelyzeti jelleggel egy 4 éves ékszerteknős, és szegény perpill elég mostoha körülmények között él (50l akvárium, egy kilépő, a vízhőmérsékletet analóg módon szabályozzuk, stb).
A lényeg, hogy szeretnék neki élhetőbb körülményeket teremteni, lehetőleg még ma, mert holnap maló miatt nem akarom így hagyni egész napra szegényt.
Szóval, teknőscuccokat is forgalmazó (vitamincsepp, vízmelegítő, víztisztító, kavics, esetleg valami gaz, élelemnek alkalmas élőhal, stb) boltot keresnék, ami nyitva is van vasárnap.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- Tado Smart Radiator Thermostat X
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest