Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
YouCanCANON
aktív tag
pontosan milyen fénycsövek jók? nekem van UV csövem illetve napfény csövem... mind a 2 18Wos, kicsi
másik kérdés: szűrőt milyet? mert láttam pár ezer Ft tól... 100ezerig (én inkább a pár ezresnél maradnék)
milyet érdemes, márka, tipus... látom az eheim mindenhol a legdrágább, ajánljatok már valamitYou Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *
-
mityku
aktív tag
Ha már erre járok megkérdezem, hogy egy 100 *40*40-es akváriumba elég-e 2 * 18 W (60cm-es) fénycső? Mert gondolkodom, hogy esetleg egy 90 cm-s csövet veszek még! Vagy elég ez?
Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
sasa311
veterán
ez az 1-1,5 csak kis akváriumoknál igaz
<150L
Canon:
Hát a legjobb lenne, hogyha egy szabályozható fűtőt vennél bele, mert nyáron túlfűtheted a nemszabályozós fűtővel a vizet.
Aljzatnak lehetőleg faszenet ne tegyél
Inkább függ attól, hogy milyen halat akarsz berakni. Hogyha talajlakókat, amik túrják az aljzatot (pl cory-k) akkor finomszemű sódert vagy kvarchomokat mondanék. Ez a legjobb, elöl 1-2 cm hátrébb 4-5. Úgy csináld, hogy előrefele lejtsen az aljzat, és kövekkel stabilizáld, hogy ne simuljon ki. Egyrészt így 3/4ig betemetett nagyobb kövekkel megfogod az aljzatot másrész tök természetesen néz ki
Anubiast, microsoriumot ne ültetsd az aljzatba, kötözd őket fára vagy kőre. a többi növénynek vágd meg a gyökerét mielőtt elülteted.
100L körüli akváriumra jó a 40-40-75 cm. Ebbe kb 100L víz van.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
SzalaiG
addikt
válasz YouCanCANON #895 üzenetére
A magasság. Ehhez kell mérni a fényt ami leér az aljára, a hőmérsékletet. Ebből adódik, h mekkore a vízfelszín. Jó ha az arany középút mellett maradsz. Arányok Szélesség - Hosszúság 1 az 1,5höz, magasság a szélességgel egyenlő.
-
YouCanCANON
aktív tag
köszi a hasznos támpontokat...
még amit nézegettem, és gondolom nem elhanyagolható dolog az: fűtés? (van asszem egy 50W-os fűtőm), akkor a talaj... mármint az aljzat /homok, kavics, faszén, etc.../ és még ami érdekelne mi a lényegesebb, a szélesség-hosszuság, vagy a magasság?You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *
-
sasa311
veterán
válasz YouCanCANON #891 üzenetére
100-150 literes akihoz egy hydor belső szűrőt használnék, lehetőleg a nagyobbat. Töltetnek bőven elég bele a sima szivacs, nem kell a hanta mindenféle szarsággal.
Vízcserét ígyse-úgyse úszod meg, igazán hetente egyszer belefér 15-20L vízcsere. (sima csapvíz, előtte hagyd állni pár órát, semmiféle vízkezelő nem kell bele)
Világításnak 2*18 neon elég, egy növényes és egy Philips aquarelle.
levegőztetés ha nincs benne sok hal nemkell, csak mozgassa a szűrő a vízfelszínt.
Élő növény fontos olyat ami tetszik.
Én hínárféléket, anubiast és microsoriumot tennék bele, azok jól bírják.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
zsborbas
aktív tag
1 hét elkülönítés után teljesen eltűnt róla minden és azóta is rendben van Sőt! Olyan növekedésnek indult, hogy lassan cserélnem kell az akit Most ő az úr az akváriumban.
Azóta született egy csapat guppi, lassan 4 hetesek lesznek. A garnélák vedlenek, almacsiga is szaporodik Szóval zajlik az élet. Ezért érdemes ezt csinálni És olyan nyugtató tud lenni, mikor hulla fáradtan hazajössz melóból, megeteted őket és nézed ahogy jóllakottan úszkálnak a vízbenASUS M4A785D-M PRO, x3 435@x4 B35 @3.2GHz, 2x2GB Kingmax DDR2-1066, Sapphire HD4670
-
YouCanCANON
aktív tag
ugy gondolom, hogy egy 100-150l -es akvárium elég lenne kezdésnek is, illetve egyébként is mivel érdemes megvilágitani? szűrőből egy ilyenbe mi az ami talán a legjobb? tehát nincs annyira tulméretezve, de ugy szür, hogy lehetöleg ne kelljen sokszor vizet cserélni (legyen benne aktiv szén, abszorpcios vagy adszorpicos /mindig keverem/, mügyantás és biologiai szűrő)
levegőztetéshez gondolom elég az, ami van pumpám növény mennyire fontos bele? milyet érdemes? sós vagy milyen viz kell? van sókeverék vagy állitsam én össze sókeverékekből a megfelelő koncit?You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *
-
sasa311
veterán
válasz YouCanCANON #888 üzenetére
Attól függ hány literes, milyen magas/mély. Bízd a ragasztást szakira (Ne üvegesre!!).
Ha konkrét elképzelésed van, akkor javaslom a megvalósítás előtt nézz be ide: www.akvarista.hu
Ha úgy érzed valami olyasmit szeretnél kérdezni amit egy akvarista fórum nem bír el akkor nyugodtan kérdezz meg engem pü-benEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
SzalaiG
addikt
válasz YouCanCANON #888 üzenetére
Ez fogós, mert ne legyen vékony, de ne legyen túl nehéz sem.
Mekkorát akarsz?
Az enyém 6os üvegből van. -
SzalaiG
addikt
Jéé ilyenis van a PH!n
Nekem 130l van. 15 hallal.
Sima neon a tetején. Maszek gyártmány.
Shark szűrő és egy 100W-os melegítő.
És szép!
Mindig megnyugtat ha leülök elé. -
YouCanCANON
aktív tag
itt mindig ilyen csend van?
szeretnék magamnak egy akváriumot. lehetőleg színes, pici halakkal... uv-szerü megvilágitással (nem tudom pontosan az milyen fénycső)
van már levegőztetőm, melegitőm... gondolom kell egy jó kis szűrő is
méretben hány literest érdemes?You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *
-
sasa311
veterán
válasz zsborbas #884 üzenetére
Ha csak a szemét fedné én is ezt mondtam volna, de ha a testén is fehér pöttyök / vattaszerű izé van akkor az nagyon gyanús. A kék szart ne öntsd a vízbe, sime metilénkék, egy erős fertőtlenítő, de olyan erős, hogy a hasznos baktériumkultúrát is kiirtja, amivel többet árt, mint használ. A gyógyszert nem ismerem, de remélem használni fog
Amit még tanácsolni tudok, hogy ne stresszeld a gyógyítandó halat. Tehát ha egy mód van rá:
- Legyen benn búvóhely
- Növény
- Olyan helyen legyen az akváriuma, ahol pl. nem mész el előtte napjában 10.000X vagy nem a mélynyomó előtt van érted?Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
zsborbas
aktív tag
Közben elmentem az üzletbe ahol vásárolni szoktam és az eladó véleménye szerint a szemsérülése szerinte verekedés miatt lehet, meg a fehér pöttyök is, hogy stresszelik szegényt. Mondjuk ez elképzelhető mert mint írtam az ancik kizavarták az eddigi rejtekéből, ami előzőleg az övék volt. Az ancik azok olyan 9-10 cm körüliek, a hátonúszó meg olyan 12 körüli. Sera Omnipur-t adott, azt mondta rakjam külön amíg meg nem gyógyul. Meg ha jól értettem aquatan-t is. Ezt nem tudom pontosan, ilyen kék színű lötty. Az omnipurt nem kellett megvennem, azt adta ide amit ő is használ. Azt mondta csináljam meg a kezelést, meg még 2-re valót vegyek ki a dobozkából ha esetleg visszajönne a betegség. Most telepítem át épp a másik akváriumba, csak nagyon nehéz kifogni, iszonyat gyors...
ASUS M4A785D-M PRO, x3 435@x4 B35 @3.2GHz, 2x2GB Kingmax DDR2-1066, Sapphire HD4670
-
zsborbas
aktív tag
sasa311! Légyszi ha vagy válaszolj! Van 2 hátonúszó harcsám. Két különböző faj. Most etetésnél vettem észre, hogy az egyiknek a bal szeme olyan mintha hályog lenne rajta, teljesen befedi valami fehér színű bevonat. És a hal bőre is elég érdekesen néz ki. Azon is mintha lenne valami. Olyan moszatszerű. Meg láttam rajta fehér pöttyöket is, de ezek nem olyanok mint a darakórnál szokott lenni. Megpróbálok róla képet csinálni, de már csak holnap fog menni a dolog. Mindenesetre holnap külön rakom egy 17L-es akiba. Gondolom a vizet jól kell neki majd szellőztetni, meg felfűteni olyan 30 fokig és gyakran etetni. Meg valami fertőtlenítő sem ártana. Csak mit rakjak a vizébe? Mi lehet a baja? Olyan szép példány már, most kezdett végre előbújni a rejtekéből. Kár lenne érte. A többi halamon semmi nyoma semmiféle betegségnek. Sőt a guppi nőstény hasa megint nő, és az anci is be van ikrásodva, és már visszafoglalták a régi búvóhelyüket pont attól a hátonúszótól akivel a baj van. És az almacsigák is most raktak 'tojásokat'. Nagyon nem hiányzik most semmilyen fertőzés... Semmi változtatás nem volt az akiban, nem került bele semmi. Ugyanazt a kaját kapják.
ASUS M4A785D-M PRO, x3 435@x4 B35 @3.2GHz, 2x2GB Kingmax DDR2-1066, Sapphire HD4670
-
lajo
senior tag
Mennyiért csinálnak egy kb. 40*90*40 es akváriumot? nem tudja esetleg valaki? sz*h*m
-
lajo
senior tag
Csak a teknős miatt van. Van körülötte egy elkerített rész ami kavicsos és oda ki tud menni mázkálni. Az egész ágyásszegélyel van körbe kerítve azzal a nagyobb fajtával szépen lefestve meg minden. Csak macerás kiveni, mert hülye alakja van és beomlik, utána meg egyengethetem a földet.
-
sasa311
veterán
200 liter nem tó, hanem max. valami edény vagy inkább pocsoja
Az a baj, hogy ilyen picibe nem stabil a rendszer, ezért (is) algásodhat. Gyorsan növő növényekkel tudnád csökkenteni az algásodás mértékét ill. olyanokkal, amik fedik a vízfelszínt ( pl tavirózsa).
De én egy ilyen pici ''tótól'' túl sok jót nem remélnék.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
lajo
senior tag
Van egy kb 200 literes műanyag tavam a kertben. A teknősöm lakik benne. A probléma az, hogy mivel melegszik a víz jönnek az algák és nehéz tisztítani. Utólag vízforgatós dolgot nem építenék bele szívesen, úgyhogy erre kellene valkami megoldás. Javasoltak növényeket de nem nagyon bírták. A teknős meg nem eszi meg a növényeket az en gond. Erre nincs valami tipped?
-
nyávogi
tag
válasz Motion_Blur #841 üzenetére
Hahó, hogy állsz az akváriumoddal?
az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
lajo
senior tag
Valaki ért itt a kert tavakhoz? Elég kezdetleges lehet a problémám de majd akkor írom le ha van valaki aki esetleg segíteni tudna.
-
Frakk
tag
[link]
Na ilyet ki tud? -
b.bone
senior tag
erm. vajon ''műanyagos'' létezik?
csak, hogy a fedele (vagy teteje, vagy mi) is legyen.
fábol nem kell mert megrohad. a sima üveglap meg nem frankó mert ki szeretném rakni fénycsövekkel"guilty until proven innocent" - Artisjus
-
b.bone
senior tag
''szétdurrant a ''profi'' józsi bácsi által ragasztatott akváriuma.... Nem azon a 4-5 ezer forinton kell spórolni. Főleg, hogyha Mester vagy hasonló ''elit'' szilikonnal ragasztják''
pont az ilyenektől féltem, inkább költök rá többet
és thx for nfo
[Szerkesztve]"guilty until proven innocent" - Artisjus
-
sasa311
veterán
Az nem elég, hogy jó az üveges. Csinálhat olyan pöpec ablakot, hogy a 10 ujjad megnyalod, ha nem tud akváriumot ragasztani (persze olyan is van aki tud)
Mert azért az akváriumragasztás nem csak annyitból áll, hogy X literig ilyen vagy olyan üveg és slussz.
Hossz, magasság, mélység, merevítők mind-mind szempont.
Pl. egy 500L-es akvárium lehet 8-as és 12-es üvegből is. Csak a formától függ
Azért én drukkolok, hogy a tied ne durranjon el, én ezt sose kockáztatnám
[Szerkesztve]Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sasa311
veterán
az üvegesek általában drágák és 90%-uk kókler...
Nem egy ember írta fel már az akvarista.hu -ra, hogy szétdurrant a ''profi'' józsi bácsi által ragasztatott akváriuma.... Nem azon a 4-5 ezer forinton kell spórolni. Főleg, hogyha Mester vagy hasonló ''elit'' szilikonnal ragasztják (mert ócsó oszt' úgyis jó az) akkor csak 2-3 év múlva fog elengedni...
b.bone:
0620/9685716 ==> Ecseri ipartelep, ország egyik legnagyobb akváriumkészítő műhelye, vérprofik
[Szerkesztve]Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
-
b.bone
senior tag
üdv.
van egy 200 literes medencém, de nem szeretem az idióta méretezését (100x50x40), meg amúgy is kicsi, meg beköltöztem életem első lakásába és van helyem bőven
szóval szeretnék valami nagy dögöt sügerekkel teli. egy negyvenes vízosztlop elég, mélységnek is elég a negyven, viszont legyen vagy két méter... nos ilyet nem találok sehol. következetés, hogy ragasztani kéne egyet. viszont valahogy nem merek bevállalni egy 320 literes akvárium ragasztást.
találtam embereket guglival is, meg az akvarista-hu-n is. de ilyen freemail címes, tök magán emberekben nem bízom. ha elúszik a lakás akkor csak nézhetek szoftver-bután.
valami cég, bolt ilyesmi érdekelne, ahol foglalkoznak ilyesmivel... guglizok itt, de nem találok semmit tbfh"guilty until proven innocent" - Artisjus
-
zsborbas
aktív tag
Szerintem akkor nem kell tovább keresni hova lettek a guppik... A harcsa meg megeszi a dögöt is, még az anci is, ami ugye köztudottan algaevő. Én nem a harcsádra szavazok ebben az esetben. Próbálj meg valami féle gézt vagy hálófélét a kifolyó csőre ráfogatni, és szerintem nem fog több halad eltűnni. A guppi az simán belefél sajnos az AquaEl-be... Az a kis darab meg simán lehetett a 'ledarált' guppi darabja amit láttál.
-
zsborbas
aktív tag
Egy kérdés: milyen szűrőd van az akiban? AquaEl? Mert azzal én is szívtam. 3 szivárványos garnélám bánja a dolgot. Ugyanis a tetején ahol a levegőt és vizet fújja kifelé, közvetlenül a rotorhoz be tudnak úszni a halak. Nekem is ledarálta a szerencsétlen garnélákat. Meg másnak is volt vele gondja, neki meg dániók lettek oda AquaEl szűrő miatt. Én le is cseréltem egy Serafil 380-asra. Sokkal csendesebb és jobban is dolgozik És nem is volt drága.
[Szerkesztve]ASUS M4A785D-M PRO, x3 435@x4 B35 @3.2GHz, 2x2GB Kingmax DDR2-1066, Sapphire HD4670
-
-
sasa311
veterán
Guppit bármivel etetheted.
Sőt az élő vagy a fagyasztott kaja sokkal jobb, és nem is hártyásítja a vízfelszínt.
zsborbas : Ezeknek kicsi a 220L, 500< lehet őket nomrálisan tartani. Ja meghogy szétrágnak mindent, azt már mondani se merem
-
zsborbas
aktív tag
válasz Motion_Blur #849 üzenetére
Hát én nagyon örülnék hogyha ilyen 'undorító' harcsáim lennének Bár még lehetnek, ősszel akarok csinálni egy 220L körüli akit, abban elférnek majd bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest