-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz BonFire #28916 üzenetére
Mindvégig írásban beszéltem velük. A probléma az, hogy ezek az ügyfélszolgálatosok semennyire nem ismerik ezt a szolgáltatást (lásd: Én világosítottam fel, hogy nem csak hitelkártyával lehet fizetni). Van egy protokoll, előre megírt kérdésekkel és válaszokkal és azon mennek végig, akkor is ha már előre leírtad a válaszokat, csak nem azokat amikre felkészült. Úgy kell őket a problémádnál tartani, mert elkalandoznak.
De nem hibáztatom őket (úgyis mindet lapátra teszi amint elég okos lesz az AI), az Adobe az égvilágon semmilyen segítséget nem ad senki kezébe, akik nekik lapátolnak új Porschéra. Egy ideig Adobe licenceléssel foglalkoztam (amikor ez az egész Creative Cloud balhé megjelent én kaptam meg product managerként cégen belül), nagyon az elején még nem volt ez rossz, de mára hányok tőlük és mindenhol elmondom, hogy akinek egy módja van rá, meneküljön tőlük és egy fillért ne adjon nekik.
Szépen fokozatosan lecsökkentették a kereskedői jutalékokat ilyen 0,5% alá (abból a tranzakciós díjak sem jönnek ki), már nem adnak a kiemelt resellereknek demo licencet, hogy tudják, hogy mit adnak el. Ha esetleg láttok magyar kereskedőt, aki drágábban adja, mint az Adobe weboldalán lévő ár, ne az anyját szidjátok, hogy nyerészkedik. De vannak oktatási intézmények, állami cégek, akik nem vásárolhatnak máshol, csak magyar cégnél, így az adófizetőknek többe kerül, mert az Adobe egy fillér árrést sem ad.
De annak az ügyfelednek is magyarázd el, hogy miért emelted meg az árad, aki csomagban vesz többféle szoftver előfizetést és feltűnik neki, hogy többért adod, mint a hivatalos ár és rögtön egy köcsög tolvajnak tekint, aki lehúzza őt, de ezt úgy magyarázd el neki, hogy az Adobe-val kötött szerződésed értelmében (elvileg) nem kenheted rájuk, hiszen üzleti titok, de ha a sértett beszerző elviszi az Adobe előfizetését máshova, akkor már jó eséllyel a többi szoftvert is bukod.
De az is gyomorforgató, amikor nem tudod aktiválni az örökérvényű licenced, mert az Adobe lelőtte az aktiváló szervereket. Persze az EULA cinikus, hiszen azt mondja, hogy a licenc továbbra is a vásárlónál van, de attól még nem tudod használni és a cég lenyelte a pénzt, megoldási javaslat az elbukott örök(!)érvényű licenc után meg egy szép új előfizetés.
De egy tipp: Csesztetni kell a supportot és adni fognak letöltő linket meg egy offline aktivátort ha látják, hogy elég kitartóan ragaszkodsz ahhoz, amit amúgy megvettél, szóval technikai akadály nincs, csak az Adobe először megpróbál átcseszni, hátha feladod és beadod a derekad előfizetésre.
De a legjobb ha egy fillért sem fizettek ha nincs semmi kényszer a szoftvereik használatára.
Bocs a hosszú rant miatt. De egyszerűen mindig elfog a hányinger, mikor ezzel a céggel kell interaktálnom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Milyen monitort vegyek?
- Hardcore café
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Elemlámpa, zseblámpa
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Viccrovat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest