Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hi!King

őstag

válasz dom1n0 #1302 üzenetére

Van értelme, főleg ha Nagy-Fátra vagy az Alacsony-Tátra a cél, de fordultunk már napon belül a Magas-Tátrából is napon belül, bár az már kicsit sok. Budapestről Ausztriában is szoktunk fordulni napon belül, ott kb. Eisenerz, illetve Seckauer Tauern, amit max. bevállalunk egy napon belül, Ausztria felé a távolságok nagyobbak, de az autópálya miatt gyorsabb, hajnalban indulva az autópálya nem forgalmas.

Sajnos idén egyelőre nem túl jók a hóviszonyok, Ausztriában csak viszonylag messze van elég hó, illetve a Nagy-Fátra, Alacsony-Tátra most kezd csak alakulni, épp szemezgetek Facebopk postok alapján különböző helyekkel a hétvégére.

• Hi!King

őstag

válasz dom1n0 #1291 üzenetére

Itthon ritkán adódik alkalom sítúrázásra, tehát csak a hazai terepekre nem lehet alapozni. Ha adottak a hóviszonyok (szvsz tavaly egy hét volt decemberben, mikor lehetett volna), akkor is nehéz jó útvonalat találni. Mondjuk én nem vagyok azon a szinten hogy bükk szálerdőnek neki merjek lefelé menni a fákat kerülgetve, lehet hogy aki tapasztalt, annak az is oké, én inkább szélesebb, behavazott murvás utakon próbálkoznék itthon.

Ausztriában és Szlovákiában viszont viszonylag közel is vannak jó terepek, mi feleségemmel már várjuk, hogy mehessünk, valószínűleg jövő hétvégén megyünk először, ha lesz elég hó és kicsi a lavinaveszély.

Ami kell túrasíléc túrasí kötéssel, fóka, sítúra bakancs, bot. Ha nyílt terepre mész, nem csak erdőbe, akkor lavinafelszerelés (és hozzá lavina ismeretek). Meg megfelelő öltözet, a síruhák nem felelnek meg, mert befülledsz felfelé, a téli túraruhák már inkább, de vannak speciálisan sítúra ruhák is.

Szerk.:
    De konkrétan szerintem ha behavazik rendesen, akkor szerintem alap, könnyű útvonalnak a Cseresznyés parkoló - Nagy-Hideg-hegy jó lehet fel-le. De biztos tud valaki más tippet, mert nekem még nem volt alkalmam túrasíre itthon.

Új hozzászólás Aktív témák