Új hozzászólás Aktív témák

  • Gordian

    csendes tag

    Na ide is eltaláltam, de szó nélkül nem is tudok távozni :)
    Katolikus vallás szerint nevelkedtem, aztán elkezdetem felfedezni a vallás fura dolgait. Tehát amikor az ember elér egy bizonyos kort, szeret mindent megkérdőjelezni, többek között ezért is van ugye intelligencia és szabad akarat.
    Vallás hatalom, olyasmi mint a politika, vannak ''földi'' vezetők, nagy audikból hintik az igét és aranypalotákban laknak (szegénységpártiak). Ebben ugye semmi meglepő, hisz amiben az ember hatalmat lát, azt gyorsan megragadja és elkezdődik valami oylan folyamat, amikor kényük-kedvük szerint módosítgatnak, átírnak, belemagyaráznak, hamsítanak, azért hogy a hatalom ki ne csússzon a kezükből.
    Nézzük pl a Bibliát: eltelt ''pár'' év, ami akkoriban történt jópárszor átírták, kanonizálás miegymás. Lényeg az hogy az ember keze tövig benne van ebben is, és lehet mindenfélét bizonygatni, hogy az oda le van írva, meg hogy az így van, ennyi év alatt ki hiszi már ezt el, hogy ahhoz senki nem rakott hozzá/ vett el.
    Lényeg az hogy én inkább azt az utat követem, hogy csinálok mindent úgy ahogy a lelkiismeretem szerint kell, mert szvsz nincs született gonosz emeber, ha vallás és minden hasonló misztikus dolgok nélküli közösségbe élnék, se hiszem hogy hűdegonosz ember lennék. Isten, embernek megadta már azt a képességet hogy megkülönböztesse a jót és a rosszat, minek a vallás még hogy ezenfelül a jó útra tereljen? Aki kimarad ezekbő önhibáján kívül az mehet a sunyiba? Ja hogy vannak akiknek megadatik a vallás? Akkor ez igazságtalan nem?
    Amúgymeg a legtöbb keresztény emberen azt látni hogy pirospontokat akar gyüjtögetni az égiektől. Általában önmaguk miatt járnak templomokba és imádkoznak nap mint nap, hogy egy felhőcskén hárfázzanak haláluk után. Közben pedig elég fura dolgokat tesznek embertársaikkal.

Új hozzászólás Aktív témák