Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gduck
addikt
Szerintem meg semmi ilyesmi nem fog történni Az csak egy "szerződéses" dátum, a technikai átállások/fejlesztések nem kötődnek szorosan hozzá.
Én már azt hittem, hogy ilyenkor már a MyVodafone felületemen látni fogom a volt UPC-s előfizetésemet. De még ez se történt meg.
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
Van valakinek pontos spec vtv boxhoz? Mert még simán előfordulhat az is hogy nincs is benne DVB-C tuner. Hanem csak egy kábelmodem Cisco, philips, pace boxhoz hasonlóan, amit jelenleg CMTS/konfig hiánya miatt nem tud box használni pl. 🤔🤔
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
kezo0
addikt
Szerintem meg nem fog sokáig megmaradni az az állapot, hogy a különböző kapcsolatot használó eszközökön más és más csatornaválaszték lesz elérhető, eltérő műsorrögzítési ill. visszanézhetőségi lehetőségekkel. Tehát vagy a kapcsolódás módja lesz egységesítve, vagy az elérhető választékot és lehetőségeket kell egységesíteniük. Az ápr. 1. pedig nem elsősorban a technikai fejlesztésekben lehet egy határvonal, hanem a szerzői jogi lehetőségekben is. Értsd pl. ezalatt, hogy mondjuk az M4 rögzíthetőségére nem volt megállapodása a Vodának a köztévével, de már nem is akartak erre megállapodni, mivel ez a jog ápr. 1-jén amúgy is átszáll rájuk a UPC-től, mint jogelődtől. Ilyen dolgokra gondolok.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
cof
veterán
válasz MadMancs #84953 üzenetére
Sőt, nem csak DVB-C, hanem hybrid tuner van benne SOC alapján, azaz DVB-T/T2/C-t is tud.
Ha meg kihúzzák a LAN kábelt mikor csak az internetes TV van behangolva, persze, hogy elmegy az adás.
Sajnos még mindig nem volt senki elég bátor, hogy szétszedje, és a belsejéről löjjön pár képet.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
veterán
Azért azt ne felejtsük el, hogy ezután jó eséllyel csak VTV-n lesz pl. új HD csati, tehát egyértelműen azt favorizálják. Csodálkoznék, ha a semmiből megjelenne hirtelen DVB-C-n pár HD csati.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
MODERÁTOR
válasz szabogabor10 #84960 üzenetére
Ennek tükrében viszont akkor elég gáz, hogy egy előfizetéshez csak egy ilyen boxot adnak.
-
kezo0
addikt
válasz Intruder2k5 #84961 üzenetére
Gondolom, egyelőre nincs ebből a boxból túl nagy mennyiség az országban, ezért a korlátozás (és valószínűleg ezért is hirdetik úgy, hogy csak 500-as net mellé adják), de később bizonyára feloldják majd ezeket a korlátozásokat.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
oriic
HÁZIGAZDA
Van itt valaki 11. Keruletbol akinel jelenleg szinten nincs net? Kb 20 perce, azota volt mar modem reset is...semmi valtozas.
Live-Die-Respawn
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Mit tudok akkor tenni, ha a UPS-s routeremen csak 4 LAN kimenet van, de nekem több eszközhöz kellene kábelt húznom.
Milyen lehetőségeim vannak, ha a wifi nem opció és kábelen szeretném megoldani minden eszköz internet elérését?
Köszi
-
MadMancs
veterán
válasz Pityke78 #84967 üzenetére
Vagy az hogy HGW Modem üzemmód és veszel egy olyan routert amin annyi pórt van amennyi kell, Vagy veszel egy annyi portos switch et amekkora kell. Ennek hátránya hogy a switchen lévő összes eszköznek ugyanaz lesz az IP címe.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
-
modi
tag
válasz MadMancs #84968 üzenetére
Miért lenne ugyan az az IP? Az IP ütközéseket hozzna létre és nem működne semmi.
Ha switchet be csatlakoztatott a Router után, akkor továbbra is a Router osztja ki az IP címeket. Kivétel lehet akkor, ha egy komolyabb managelhető switched van, ott már tud a switch is.
Mindenesetre a 2 eszköz között használ minőségi patch kábelt. -
MadMancs
veterán
válasz sziszi-fuszi #84969 üzenetére
Azért mert HGW switch nek címez IP. Switch pedig azt az 1et adja tovább minden eszköznek. Legalábbis ami egyszer nálam volt az így működött.
-
Topikgazda
-
LouiS22
veterán
-
kenwood
veterán
válasz MadMancs #84971 üzenetére
Ez lehetetlen, egy ipv4 cimet nem tud ket eszkoz hasznalni.
A subnet azonos lesz,tehat a switchre csatlakoztatott eszkozok is a 192.168.0.2-192.168.0.254 rangebol fognak ipt kapni.
Ez egy eleg jo valasztas a celra,szerintem :
https://www.arukereso.hu/switch-c3145/tp-link/tl-sg105-p137973980/
Havernak ilyet vettem, Telekomos iptv is megy rajta, igy osszesen 7 portod lesz.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
törölt tag
Woah, visszahívott UPC.
Nem módosíthatok csomagot csak hűségidő lejártakor.
Nem válhatok mediacardra csak hűségidő lejártakor. Egyébként is ingyenes lenne és most fizetős felvevős eszközöm van így már csak azért sem.
Nem válthatok az új VTV-re csak hűségidő lejártakor.
WTF UPC?
Hát akkor fizessünk még 9 hónapig a semmiért. -
LouiS22
veterán
válasz #75501312 #84975 üzenetére
Ez baromság. Csomagot felfelé mindig lehet módosítani, lefelé a probléma. Ettől függetlenül most sem a semmire fizetsz, hiszen kötöttél egy szerződést egy meglévő, működő szolgáltatásra. Vagy pontosan mi nem működik?
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
DonThomasino
veterán
Ez a verzió megfelelne egy UPC kártyának?
CI Plus, 1.3-as verzió" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
törölt tag
válasz LouiS22 #84976 üzenetére
Nem, lefelé váltottam volna egyébként is.
De még az eszközcserét sem engedték.
A régi Cisco box köhög, néha megy, néha nagyon lassan, sokszor újraindul és percekig csak a sárga lámpa világít.
Azért fizetek a semmire, mert nem nagyon használom a tv szolgáltatást évek óta már, egyszerűen a Cisco box nem működése tönkreteszi az élményt. Csak azért van prémium csomagom, hogy élvezzem a természetcsatornákat, de már azokon is sok a trash adás.Írtam nekik levelet, leírtam mit miért szeretnék, különböző scenariókra kértem tőluk ajánlatot.
Erre felhívnak egy olyan hangsúllyal, hogy márpedig itt változtatás nem lesz.És mi van akkor ha elromlik a box? Mert elég régóta szenved már, volt párszor hívásom emiatt az üfsz-re, akkor ez a "változtattunk valamit indítsa újra a boxot" megoldás működött ideig-óráig.
-
LouiS22
veterán
válasz #75501312 #84978 üzenetére
Akkor miért hosszabbítod meg a hűséget, ha nem használod? Ellentmondást érzek: 3 hónapja simán lett volna lehetőséged mediacardot kérni, amikor hűséget hosszabbítottál.
Egyébként meg ha ennyire szar a box és szerinted köhög, akkor segíts neki meghalni Soha senki nem fogja bevizsgálni, megy a szemétre.Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
MiZo1990
aktív tag
válasz #75501312 #84978 üzenetére
Lefelé módosítás hűség alatt csak kötbér fizetés mellett lehetséges.
Ha rossz a jelenlegi beltéri egység, azt kötelesek cserélni. Horizon HD boxot fogsz kapni, esetleg MediaCardot tudsz kialkudni.
Vodafone box feltétele az 500-as internet és a TV Prémium csomag.
(Egyébként Vodafone oldalán az otthoni szolgáltatások között lehet rendelni 150-es és 300-as internet mellé is VTV-t, de ez nem UPC terülteire vonatkozik.) -
törölt tag
válasz LouiS22 #84979 üzenetére
3-4 hónapja még nem voltam karantén alatt bezárva a lakásba, de már előtte is sokszor gondolkoztam ezen, a váltáson, opciókon, itt ebben a topikban is. HBO pedig jó ha van, legaláb 1 HD és DD 5.1 volt, ahol a mozifilmeket nézhettem.
Előtte nagyon sokszor rögzítettem adásokat, nem volt opció a mediacard, de most már eljutottam oda, hogy lemondok a felvételről, ha a működés normális, gyors és nem egy 20 éves UI-t kell néznem.
Kipróbáltam a tévém tévé részét, eléggé lassúcska volt, nem tudom ez kártyával mennyit változna.
Most kezdtem felfedezni a saját STB-k világát, azzal még szóba jöhetne a kártya.
+ reménykedtem még abban, hogy a Voda hoz valami változást, az utóbbi hetekben az IP TVs megoldás is jó választásnak tűnt a régi Cisco után.
De ugye kiesett minden, szóval nesze semmi fogd meg jól szituáció van.Viszont ha a hűségidő lejártakor is szórakoznak akkor repülni fog a tévé szolgáltatás legalább. Remélhetőleg addigra meg lesz elérhető más szolgáltató, mert abban az esetben a net és a telefon is repülni fog.
Ha nem, akkor marad a net + telefon és majd előfizetek újra az HBO GO-ra, amikor lesz DD 5.1 hang.
Írtam tegnap HBO-nak, tervben van a 4K is, csak még nem tudják mikor lesz implementálva.(#84980) MiZo1990
500-as net van és prémium + extra csatornák is már évek óta (12). VTV-re sem válthatok, ezt viszont nem értem, minden maradt volna a régiben csak eszközt cserélnek, de nem.[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz #75501312 #84981 üzenetére
Amúgy szerintem téged lepattintott egy kevésbé képben lévő ügyintéző, én tennék azért próbát telefonon is, hátha kifogsz egy olyat,aki valóban segíteni akar.
Az HBO-ban azért ne bízz, én is azt kamuznám, hogy tervben van a 4K, meg 5.1 meg minden... De ezek közül legalábbis az utóbbi évek óta default kellene legyen náluk is. Épkézláb magyarázat ugyanis nincs arra, hogy a meglévő 5.1-es hangsávot miért nem tudják elérhetővé tenni a playerben. Vagyis de, van: sávszélességet spórolnak Arra sem lehet fogni, hogy nem kapják meg kintről a fejlesztést, mert itthon fejlesztik (tákolják) ezt a csodálatos szolgáltatást.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
gduck
addikt
válasz #75501312 #84975 üzenetére
Nyugodtan telefonáljál újra, eszközcsere nem lehet probléma! Másik ügyintéző nagy valószínűséggel mást fog mondani...
MÁS: VodafoneTV box bekapcsolási gondja van valakinek? Bekapcsolom, sokszor semmi gond (azon kívül hogy csatit kell váltani, hogy legyen kép), de sokszor hozzá se lehet szólni percekig. Ma pl. csak az áramtalanítás segített.
A box "alacsony" energiatakarékos üzemmódban van. Most visszarakom a "magas" beállításba, ez amúgy az alapértelmezett.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz LouiS22 #84983 üzenetére
Erre még alszok egyet, mert most k.bosszús vagyok. Úgyis mennem kell postára, megnézem ott vannak-e még a nyugdíjasok, közben levegőzöm egyet.
Lehet meg kellett volna néznem az ászf-t, úgy emlékszem pár éve olvastam, hogy 1-2 évente egyszer az előfizető is válthat minden irányba külön költségek nélkül.
Az is fura, hogy amikor ők hívnak hűségidőn belül, hogy változik valami azt meg lehet?
Pár éve még imádkoztam, hogy nehogy elromoljon a Cisco és hozzák a Horizont, most már inkább azért drukkolok, hogy adja meg magát.HBO generál választ adott, de remélhetőleg van mögötte valami tényleges gondolat. A DD hangsáv nem foglal olyan nagyon sok sávszélt, a streamerszolgáltatóknak külön kodek van erre. Ha jól tudom a Netflix is a DD+ sávot 192kbit/s-os rátával nyomta tömörítve, szóval HBO is simán nyomhatná valóban évek óta, nem is értem hogy maradhatnak el ennyire. Amerikában megy a DD+, Európában nem.
[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
Már működik a VodafoneTV boxon a "gyereksarok". Létre lehet hozni gyerek profilokat (12 éves korig). Belépsz a gyerek profiljával és a gyerek nem tud kilépni belőle (csak ha tudja a PIN kódot). Így tuti nem fog olyat nézni, ami nem neki való.
-
törölt tag
válasz LouiS22 #84987 üzenetére
Nem, nem maga a hangsáv minősége 192, hanem az adatmennyiség, amit ez felemészt. Valahogy betömörítik a 640-es sávot, hogy streameléskor az csak 192kbit/s adatsávot használ fel. Erre van egy külön kodek.Ááh, okés, így megvan már, bocsánat, akkor félreértettem azt a cikket.
[ Szerkesztve ]
-
net91
senior tag
Most akkor a .....@upcmail.hu cím ........@vodafone.hu-ra fog változni?
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
DonThomasino
veterán
Erre senki ?
[link]" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Beniii06
addikt
válasz DonThomasino #84992 üzenetére
Talán ha bővebben leírtad volna, könnyebben is lehetne válaszolni rá?
Most ezt foglalatra kérdezed Tv-ben? Ha a TV-ben van ci+ foglalat azzal működnie kell(modul+kártya), de ha te a kártyát kiszeded a modulból és másik (saját) modulba akarod berakni, az nem fog működni mert össze vannak párosítva.
"Got any other secret weapons?"
-
gduck
addikt
válasz DonThomasino #84994 üzenetére
És mi a TV típusa?
-
gduck
addikt
válasz DonThomasino #84996 üzenetére
Tutira tudnia kell neki, új TV ami a specifikáció szerint is CI+ kompatibilis. Ráadásul nekem azt mondták, már nincs az újonnan kiadott eszközökre hűségidő, bármikor visszaadhatóak
[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
válasz maki1976 #84999 üzenetére
"Meg az upcmobíil szolgájtatás is június eleje, de lehet, h előbb"
Ezt nem csak azért mondták, hogy válts másik vodás tarifára és vállalj hűséget?
Az oké, hogy új szerződést már nem lehet kötni rá, de hogy megszűnjenek a meglévő szerződések is, az érdekes lenne.
"Got any other secret weapons?"
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- SSD ÚJ BONTATLAN ELADÓ 128 GB 240 GB ÚJ
- Kingston A2000 1TB M.2 SSD / CSOMAGKÜLDÉS
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 OC 8GB + Intel i5-12400 / B660 / 32GB DDR4 / ARCTIC
- Be Quiet! Pure Power 11 600W CM / CSOMAGKÜLDÉS
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest