Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- EA Sports WRC '23
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- PlayStation 5 Pro teszt
- Call of Duty: Black Ops 6
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
Háziorvos barátom mondta az idősotthonban, amikor 1 Covidos volt, hogy mindenki hordjon maszkot.
Dehát, az emberi jogok ....
Most 17 Covidos van.Ha érted, akkor már elavult.
-
-
kpityu2
őstag
válasz t72killer #65657 üzenetére
Inkább desztillált víz. A publikációban azt írták, hogy 1/4 arányban hígítva is tesztelték és így is működött. Én így használom, mert amúgy hamar elfogy az a kis üveg. Meg szoktam használni a 0.5%-os jódos oldatot is orrsprayként.
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
DrDoktor
senior tag
Cső bejelntkeznék.Tegnapi torok kaparás minimásli hidegrázás.Reggel a gyorsteszt gyorsan dobta a pozitív jelet felém .
Jelen pillanatban picikét fájó torok minimáslis fülcsengés icike picike szédülés és kevés általános nyomás a testemben .Izomfájdalomv an de nagyon kevés
Maradjon így.Ha a kormány nem tagadná vírust akkor már lett volna covidom. 4 . oltásra készültem.De nem tudtam ,hogy már se a háziorvos se a kerületi oltópont nem létezik így jövő hétre XVII ből a budára volt időpontom.
[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
A malária élőlény paraziták okozta betegség. Képtelen az immunrendszer leküzdeni. A vírusokat általában leküzdi a védelmi rendszerünk. (Vannak kivételek, például a herpesz és HIV vírusok.)
A dohányzás tünetmentessége, legfeljebb kezdetben igaz. Néhány év dohányzás után már vannak tünetei, csak a dohányosok nem foglalkoznak vele. A köhögésről megállapítható, ha valaki dohányzik.
A tünetmentesen lefolyó COVID fertőzés és a hosszabb távon jelentkező utólagos mellékhatásai eléggé ingoványos talaj.
A tünetmentesség nagyjából azt jelenti. hogy a vírus képtelen annyira elszaporodni, hogy tüneteket okozzon.
Nyilván vannak párhuzamos események.
"Kicsit beteg voltam. Hónapokkal később xxx betegség alakult ki nálam. Az utólagos teszt megerősítette a korábbi COVID fertőzést."Nyilván gyanús a covid okozta utóhatás, de nem egyértelmű. Sőt.
A mai vírus törzsek már a felső légúti nyálkahártyákat támadják. Tünetmentesen nem tudnak elszaporodni a tüdőben.
Azt el tudom képzelni, hogy növelik más betegségek kialakulásának esélyét, de csak egy tényezőt adnak hozzá a betegség kialakulásának esélyéhez. További tényezők is szükségesek.Pontosan ugyan ezt lehet az oltással is előadni. "Megkaptam a második oltás és három hónap múlva tüdőrákot diagnosztizáltak."
Magyarországon ezt nehéz előadni, ha még van az éves kötelező tüdőszűrés. Más országokban viszont nincs éves vizsgálat, könnyen előadható a dolog.A régi vicc is aktuális példa.
Két barát beszélget.
- Képzeld, a nagymamám a múlt héten megkapta a harmadik oltást, Azóta nem tud biciklizni.
- Annyira rosszul van a nagyid?
- Nem. A kerékpárját lopták el az oltópont elöl.A placebo mind a két irányba működik. Gyógyszerként pozitív hatású. De lehet negatív hatású is.
Ha a tesztalanyokkal elolvastatod egy oltóanyag mellékhatás gyakorisági ismertetőjét, majd beadatsz fél milliliter élettani a sóoldatot a tesztalanyokba. Nagyjából 20 százalékuk fog valami mellékhatást produkálni. Kisebb - nagyobb mértékben. A sóoldat bizonyosan nem produkál mellékhatás.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz t72killer #65663 üzenetére
Csak sóoldattal szabad.
A desztillált víz a legrosszabb, nagyon károsítja a nyálkahártyát. A csapvíz is alacsony sótartalmú, de lehetnek benne baktériumok. Mondjuk felénk kevésbé jellemző, de van néhány ország, ahol az orrba öntött csapvíz, öngyilkosság esélyes lehet.
A desztillált vizet közvetlenül inni sem érdemes. Legalább teát vagy kávét kell belőle készíteni, ha inni akarja valaki. És még gy is megbonthatja a sóháztartás egyensúlyát.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
t72killer
titán
válasz Hieronymus #65664 üzenetére
Ha találok olyat, amiben csak só van, nem 6féle egyéb, akkor olyat adok hozzá.
Igen, USA-ban volt már ilyen agyevős eset.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kpityu2
őstag
válasz Hieronymus #65664 üzenetére
Az allergodil alapból egy oldat. De ha nagyon zavar a gondolat, akkor lehet fiziológiás sóoldatot is venni, vagy a gyógyszerkönyvi tisztaságú sót és csinálhatsz sóoldatot desztillált vízzel. A jódos oldatot pl. én úgy csinálom.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
senior tag
válasz Hieronymus #65661 üzenetére
"A mai vírus törzsek már a felső légúti nyálkahártyákat támadják."
Na, ez az, amiben nem hiszek. Ha csak a nyálkahártyát támadnák, akkor nem lenne long covid. Márpedig az még mindig van. És ha van, az azt jelenti, hogy vírus eljut az érrendszerbe meg a belső szervekig, és ott tud úgy is kárt csinálni, hogy nincs látványos (akut) tünet. (Amúgy az Omikronnak is van egy csomó olyan tünete, ami kevéssé köthető a nyálkahártyához: szaglásvesztés, légszomj, krónikus fáradság, hasmenés, stb.)
Más. Megnéztem a friss brit covid protokollt:
Covid: Should I test and self-isolate or can I go to work?
Néhol elég vicces, pl. hogy nem javasolják, hogy a gyerekeket teszteljék, de ha mégis tesztelnék és pozitív lenne, akkor három napig otthon kell maradnia. Egyébként nem...''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
Immune reactions to severe Covid may trigger brain problems, study finds
(Avagy a vírus elvileg nem jut be az idegrendszerbe, de a súlyos Covid fertőzés olyan immunválaszt indukálhat, ami gyorsítja az idegsejtek elhalását, és hatással van az agy tanulásért és emlékezésért felelős régiójának regenerációjára.)Az eredeti tanulmány talán ez (Nature):
Neurogenesis is disrupted in human hippocampal progenitor cells upon exposure to serum samples from hospitalized COVID-19 patients with neurological symptomsMás. Bajor helyzet (volt már):
Az Oktoberfesten a koronavírus is nagyon jól érezte magát[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
Nálunk totálisan megszűnt mindenféle covid-intézkedés, még az idősotthoni dolgozók tesztje is (PCR meg hazahozós ingyen antigén-teszt). Ezutóbbi pár hete. Szóval ha tesztelni akarná magát a delikvens, akkor vagy volt esze korábban és felhalmozott pár doboz igyentesztet (jelen) vagy perkálhat jó sokat a fizetősért.
Abban reménykedem, hogy az oltásokat nem fogják elcseszni és jön az elérhető legújabb még az idén:
Pfizer asked the FDA to authorize its Covid booster shots that target the BA.5 subvariant for ages 5 to 11, before clinical trial results have been published.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
HÁZIGAZDA
válasz kpityu2 #65670 üzenetére
az ace2-n kívül egy másik receptorhoz is kötődik, ami a felső légutakban van nagy számban, ezért "megáll" már fent és nekiáll ott szaporodni, mint legelső ideális helyszín. az omikron előtti variánsok ace2-only voltak, ergo azoknál a tüdő volt az első ideális helyszín.
másrészt, be vagytok oltva. eléggé nem mindegy, hogy egy-két nap után a t-sejtek már akcióznak vagy a szervezeted egy hétig csak immunválaszt épít.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kpityu2
őstag
Nem egészen. A delta is kötődött a TMPRSS receptorhoz, de az ACE2-hőz is könnyen kötődött. Az omikron mutációi kissé megnehezítik az ACE2 használatát, ezért inkább a TMPRSS a domináns. Ez abból a szempontból is jó hír, hogy kevésbé hatékonyan kötődik a többi ACE2-t használó sejhez is, mint pl. az endotél sejtek amelyek az erek falát bélelik.
-
polonic
félisten
Sziasztok
Rég jártam már erre. Eddig szerencsére elkerült ez a mocsok minket vagy legalábbis tünetmentesek voltunk.
Na de most betalált. Az osztrákoktól hoztuk haza.
Első napon, hétfőn délután elkezdtem gyengeséget érezni, fájtak a lábaim, a combjaim belülről és a derekam. 37,7 volt a hő és majd megfagytam, fürdés után meg meggyulladtam.
Ez másnapra elmúlt, 37.1 volt a hő és a torkom elkezdett birizgálni.
Aztán szerdára megjött a köhögés. Orrom nincs eldugulva, csak mondjuk reggel. Tegnap már nem volt semmi hőemelkedés.
Ma reggel jobban köhögtem, ez mostanra elmúlt. Most nincs köhögési inger, orrom picit bedugulva és mintha megint lázas lennék és most kótyagos is vagyok.Az első nap után nem is kapcsoltam össze, hogy ez is lehet, eszembe sem jutott. Aztán tegnap csináltam tesztet, pozitív lett kb egyből, nem kellett a 10 percet megvárni.
Összességében nem vagyok olyan szarul. Csak úgy mondom, ilyeneket még nem éreztem mikor korábban durva nátha vagy influenza volt.
De őszintén szólva nem kellemes ez a hullámzó állapot. Meddig tart ez? Milyen jó tanácsok vannak még?
Délután rendel a doki, hívom őt is. -
DrDoktor
senior tag
válasz polonic #65674 üzenetére
Én sok forró kádas fürdést tolok.(Nincs lázam)
Rengeteg szellőztetést.
Sétálgatok a szabadban (jó idő van)
Ha nem vagyok éhes akkor is aprókat eszek
Rengeteg folyadák (tea víz,)
Gyógyszert csak aspirint toltam egy ultrát este ha nem muszály nem szoktam gyógyszerezni magam.
Hétfőn kezdődött .Tegnapi estém elég rossz volt nem bírtam aludni(bár ez nálam amúgy is jellemző sajnos)
Meddig tart? Kit tuja.Nálam erős nátha szinten van remélem 1 hét.Más .Mennyire vagyok veszélyes egy kb 1 hete negatívra? Ujjra fertőzhetem? Tudom lottó számok de hátha van erre tanulmány.Köszi.
[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
seredy
tag
Sziasztok, feleségem elkapta, pár perce tesztelt pozitívat, egész eddig megúszta, most először koronavírusos — háromszor vagyunk oltva. Van valamilyen tanács most, hogy mit csináljon? Sok folyadék, ágynyugalom, de ezen kívül? Annyira nem vagyunk képben most ezzel az egésszel, hogy hirtelen én se tudok más helyet kérdésekre, csak ezt a topikot.
-
-
törölt tag
Sziasztok. Milyen otthoni tesztet javasoltok covid gyanú esetén?
-
mozso
senior tag
Otthoni gyorstesztek, amik mutatnak is valamit.
Miutan 3db kulonbozo tesztbol egy tudta vegul igazolni a gyanunkat, ugy dontottem koltseghatekonyabb, azaz jobb detekcios megoldast keresek. Szerencsere a nemetek most mar kozel 250 kulonbozo Covid gyorsteszt hatasossagat vizsgaltak laborban es publikaljak az adatokat folyamatosan, beleertve az Omikron verziok felismereset is.
Teszt itt> [link]Ebbol a CITEST-re esett a valasztasom es talaltam 2 helyet, ahol hajlandoak elkuldeni Nemetorszagon kivulre is. 2 fajta van: orrbadugos es kopos (utobbi sajnos most hianycikk).
Itt kaphato a kopos: [link] [link]
Palcikas: [link] [link]Maga a teszt nem draga, 2eur/db, csak amire hazaer ez 2x annyi lesz a szallitasi koltseg miatt pl. 10db tesztnel.
A hosszu listaban megkerestem az itthon kaphato covid tesztelet is, jopar sajnos nem sokra jo már az uj variansokkal.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
More than 1m people report long Covid in UK a year after infection
Szeptember 3-i állapot szerint a kb. 2,3 millióan számítanak long covidosnak, ez a lakosság 3,5%-a (minden 28 emberből 1). Közülük kb. 1,1 millióan egy évnél régebben fertőződtek meg, 514 ezren két évnél régebben. (De nincs kizárva, hogy az állapotukban újabb fertőződések is szerepet játszhatnak.) Az ONS publikációra link a cikkben.
A szigetországban éppen új hullám indul, egy hét alatt 7900-an kerültek kórházba covidosan, ami 33%-os növekedést jelent előző héthez képest. (Az aktuálisan kórházban ápolt covidosok kb. 35%-át elsődlegesen a covid miatt kezelik.)
A legutóbbi omikron hullám alatt is nőtt a long covidosok száma, azaz több volt az új eset, mint ahányan a korábbi esetek közül meggyógyultak.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
tttttt2
csendes tag
3 hónapja átestünk enyhe lefolyással (kisebb láz, torokkaparás) valamilyen betegségen, ami akár Covid is lehetett, de nem jártunk utána.
Ma melyik labor melyik tesztje lenne az, amit érdemes megnézni,
ami mond valamit arról, milyen az aktuális védettségünk.
(Alapból háromszoros Moderna-oltottak vagyunk, de a harmadik oltás is már vagy egy éve volt, és 80 feletti személy is érintett.)
Előre is köszönöm. -
Z.É.T.
őstag
Jönnek a majomhimlő gyorstesztek.
(78 fő igazolt van/volt eddig itthon, 136 halálozás világszerte, de ebből mindössze 4 fő európai)https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
HÁZIGAZDA
válasz tttttt2 #65687 üzenetére
nem valószínű, hogy ki tudjátok jól mutatni.
a vérvételes tesztek ugye nézhetik a vírus s-fehérje elleni antitesteket, de azt az oltás is termeltet(ett, beadás után változó ideig, 6-9 hónap). vannak tesztek, amik nézik az n-fehérje ellenit is, ilyen már csak egész vírussal való találkozás után képződik (kínai vakcina vagy fertőzés), ezzel elméletileg nézhetnéd, de:
- nem biztos, hogy kimutatható fertőzés után sem
- enyhe tünetek mellett pláne nem törvényszerű, 3 hónap alatt meg ki is kophatnak a szervezetbőlugyanakkor jó rég volt az oltás, tehát lehet, hogy egy tetszőleges s-fehérje ellenanyag gyorsteszt is jó.
ezzel együtt kicsit céltalan is az egész: kijön, hogy "védett" vagy... na de mi ellen? az előző variáns ellen...
-
kpityu2
őstag
válasz tttttt2 #65687 üzenetére
Nincs olyan teszt ami megmutatná, hogy mennyire vagy védett. Valójában a koronavírus ellen nincs klasszikus értelemben vett védettség. Ha oltva vagy, akkor is elkaphatod. A szervezetnek meg lettek mutatva a vírus tipikus fehérjéi, ismeri azokat, innentől kezdve az immunrendszeren múlik a dolog. A boosterek is csak arra jók, hogy időröl időre imitálnak egy fertőzést és ezzel újra riadóztatják az immunrendszert, ami elkezdi a gyorsreagálású antitestek termelését. Ezek azután szép lassan kikopnak a vérből amíg újabb inger nem érkezik. Max. azt tudod megnézni egy szintjelzős antitest teszttel, hogy mennyire fogyott le ez a könnyűlovas hadtest a legutóbbi riadó óta.
-
HÁZIGAZDA
válasz kpityu2 #65690 üzenetére
hát és az a könnyűlovas hadtest a vuhani ősverzióra céloz. nem teljesen, persze, mert érnek a b-sejtek valameddig és szélesebb spektrumban tolják, ezzel együtt húgom valami 19%-os hatékonyságot említett az antitesteknél, ha korábban rá lett tanítva az immunrendszer a vuhanira (és valami 77%-ot "omikron" ellen, ha nem).
de ez így is elfogadható, mert a <=delta volt a problémásabb törzs, ami ellen védett a user, az omikront meg legyűri valahogy.
a delta hullám csúcsán valami 10% körüli volt a long covidosok aránya, az omikronnal ez 1-2% (még mindig horror egyébként, összességében).
-
tttttt2
csendes tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Igen, az S-fehérje merülhetett fel koncepcionálisan.(Az oké, hogy megfertőződés ellen nincs védelem.)
Szóval ha a mutatott érték elég magas, akkor még ne rohanjunk a negyedik oltásért, csak később.
Ha elkapjuk is, itthon kibekkeljük, mint legutóbb.Kivéve ha minden korábbit überelő új változat jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
A long covidosok átlagéletkora mennyi? Valamint a long covid előtt meglévő betegségeik? Mert oké, hogy a lakosság 3.5%-a, de a riogatáson kívül ez így nem sokat ér további információk nélkül.
Most látom a cikkből, hogy 35-69 évesek és már meglévő betegségekkel küzdők.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Nekem a bevalott (vizsgált) long-covidos ismerőseim 4-55 év közöttiek (saccra jelenleg 30-40 fő), aki ennél idősebb, az hajlamos másra fogni, ha oltatlan, akkor konkrétan tagadni is. Nyilván egy rozzantabb, idősebb szervezetet jobban megviselhet, de egyáltalán nem "nettó életkor-függő".
A nagyobb kérdések inkább azok, hogy a gyerekek "kinövik-e" és hogy az újabb és újabb átesések mennyivel növelik a kockázatot bármilyen korosztályban.
(nálam a long-covid = 6 hónapon túl is határozottan tüneteket produkáló személyek)
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
polonic
félisten
Most, hogy benyaltam ezt a szart kb milyen idő múlva kérjem a negyedik oltást?
Pont készültem rá, hogy az elkövetkező hetekben beadatom az újfajta oltást negyediknek. -
t72killer
titán
Gyerekek között is 10% felett van a 3 hónap után valamilyen tünetet produkálók száma.
#65696: "megkérdeztem, október vége/november eleje körül fog érkezni a moderna ba4/5"<< ez hasznos infó, köszi
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest