Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz BlackV #66253 üzenetére
béta sosem volt , tavaly szeptemberben lövettem a harmadikat, januárban jött az omi.
na de mindegy is, erre mondta a húgom, hogy:
- az alapimmunizáció véd a gyári covid ellen (deltáig) jól, nagyon helyesen
- az omikront meg oldjuk meg ezen felül immunrendszerbőldicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
t72killer
titán
zÓttás nem vót bétára (publikusan). Virnyák vót, és rendesen meg is rakta D-Afrikát. Bár akkoriban erősen véka alatt tartották a "mennyit érnek a vuhani óttás antitestjei" kérdést, a réseken kiszűrődő infókból lehetett kapizsgálni, hogy lesz itt még cirkusz. És ha van cirkusz, csinálnak majd rá zóttást is - főleg, hogy már akkoriban azzal reklámozták az mRNS-t, hogy ezt aztán húdeszupergyorsan át lehet állítani az újabb és újabb mutánsokra.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
daneel_hu
addikt
-
mozso
senior tag
Hali,
van friss info itthon elerheto-e a Pfizer BA.5 kevert konktel felnotteknek? Tudom volt eszleles bizonyos sorozatszamokkal korabban, de azota errol van uj info?
Anyukamek mennenek a 4. oltasra, jo lenne BA.5-ost verziot megcsipni.
-
daneel_hu
addikt
"tényleg, azóta be se nyaltad egyik omit se?"
Jóég tudja...
Páran dupláztak a környezetemben, lehet elkaptam én is, de nem volt tünet.
Beteg nem voltam kb másfél éve. (megfázás se)
Pedig a kölykök rendszeresen hozzák a szuvenírt.Mostanában a tenisz mellett van 2 futás is hetente... meg heti 1db 90 perces sportmasszázs. Nyilván ettől még nem leszek védett a betegségekkel szemben, de lehet azért javít az esélyeken.
-
BlackV
őstag
Én meg úgy, hogy béta volt, lehetett sejteni hogy rendesen el tud kanyarodni a virus, a benchmark vadászat wuhanival kérdéses sok szempontból. De tökmindegy utólag okos az ember egyrészt, másrészt ez egy semmi medrxiv.
És én sem print szempontból tartózkodtam a benchmarkokastol hanem tök más miatt. -
t72killer
titán
nekem most van elvonulóban egy 2-3napos tüdőkiköpés. Rutin volt ez régebben is sajnos, nem a 'zóttásokmiattvokzombi. VISZONT az allergodil segített! korábban egész éjszakákat fuldokoltam végig egy ilyen sz.rtól, most is így indult aztán gondoltam egyet, ha covid nem jön, nyomok a drága cuccosból erre. És bevált, megúszta fél csomagnyi papírtörlő amit ilyen esetekben zsepinek szoktam használni + simán aludtam.
szóval az allergodil az új nasivin
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
[link]
Just published @SciImmunology The immune response gained from booster shots is largely confined to neutralizing antibodies (nAbs), not T-cells
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
"I bet multiple infections over years work even better." - ez egy új tard vagy egy régi?
Amire hivatkozik, az már értelmes emberek munkája, sajna úgy néz ki, újratervezés van, mivel karácsonyra a BQ.1.1.10 (még csak nem is az itt kimért BQ.1.1!) szeretetcsomag várható €urópában, de az xbb is jelen van:
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
43. HÉT – ISMÉT EMELKEDIK A SZENNYVÍZ KORONAVÍRUS KONCENTRÁCIÓJA
2022. november 02.
Az elmúlt hetekben jellemző stagnálás után országos átlagban ismét emelkedést mutat a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja. A vizsgált városok közül emelkedő tendencia figyelhető meg Budapest Központi Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, valamint Kecskeméten, Szegeden és Szekszárdon. A mintavételi helyek többségénél a tendencia stagnáló, míg csökkenő tendencia sehol tapasztalható. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja minden mintavételi helyen az emelkedett kategóriába esik.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
BlackV
őstag
Hát igen akik nem különösebben veszélyeztetettek, azok könnyen vezényelnek a fotelból - és itt most nem feltétlenül Killerre gondolok - , hogy kellene azt a vakcinát, hogy nekem a legjobb legyen hosszútávon. Csak nem mi vagyunk a fő célcsoport. Itt azért még mindig sokaknak az életét megmenti valószínűleg a bivalens vakcina, de lehet, hogy ők egy új oltási sorral nem sokra mennének.
-
senior tag
válasz t72killer #66272 üzenetére
Már be is neveztél, nem? (Mert elvileg BA.5-ös vakcinára ácsingózol, és azt csak egereken tesztelték eddig, mármint persze azóta beadták egy csomó amerikainak, de az már nem a teszt fázis.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
Az a probléma, hogy a "nem adják ki teljesen a zöld utat [a gyermekek oltására]" az nem feltétlen (orvos)szakmai megfontoláson alapuló döntés, hanem simán lehet politikai is. (Felelősség hárítás. Azaz hiába mondja azt a költség/haszon elemzés, hogy érdemes lenne oltatni, a "költség" oldal (pár gyereknek kisebb-nagyobb baja lesz tőle), támadási felületet jelent, amit el lehet kerülni, ha nem engedélyezik az oltást. Ugyanis ha oltás hiányában a vírus amortizál le egy kisebb gyereksereget, az a vírus hibájának lesz elkönyvelve, vagy a gyógyszergyárakénak, a politikus mosni fogja a kezeit.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
polonic
félisten
Aki elkapta, attól kérdezném, hogy mikor regenerálódott teljesen?
Lassan 3 hete múlt el teljesen ez a vacak. Bár a fáradtság még maradt
Így ma úgy gondoltam, hogy tekerek egy 70 km-t, emelkedőkkel, lejtőkkel. De azt hittem, hogy belepusztulok. Olyan 37 km-nél jött rám, hogy egyszerűen nem bírom. Így visszafordulni nem volt jó ötlet és vasútállomás is, hogy vonattal hazajöjjek, csak a célnál volt. Szóval jól megszívtam.
Olyan érzés volt a lábaimban, mint amikor elkaptam és jöttek az első tünetek. Belülről fájt mindkét combom és nem tudtam egyszerűen felfele tekerni és sík terepen is nagy szenvedés volt a tekerés. Emelkedőnél leszálltam és feltoltam, de a séta is nehézkes volt. Hiába akartam aggyal, hogy akkor is megcsinálom, nem ment. Ilyen korábban még nem volt.
Covid előtt ezek a 70 km-ek kb meg sem kottyantak, azért gondoltam, hogy belevágok. Utólag okos az ember. De tényleg az előzőekben nem megerőltető tekerésre nem gondoltam, ilyen lesz.
Elmúlik ez? Ha igen, mikor? Gondolom egyénfüggő. Vagy ez long covid?Az biztos, hogy én ezt a szart nem akarom mégegyszer.
-
Z.É.T.
őstag
-
Z.É.T.
őstag
Viszonylag off, de a covid depressziót is okozhat, szóval...
A NEJM link is szerepel a cikkben.(ha mehet ON-ban, akkor kérek egy modit, állítsa át)
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
HÁZIGAZDA
válasz polonic #66278 üzenetére
nagyon fokozatosan terhelj, eszedbe se jusson ugyanúgy nyomni, mint a fertőzés előtt, hanem szép lassan térj oda vissza. ha a 70 km sok volt, menj 20-at, figyelj a pulzusra stb. a szervezet igyekszik majd regenerálni magát, inkább rendszeresen és finoman terhelj, mint durrbele módra, aminek még veszélyei is vannak. nyugi, türelem..
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
BlackV
őstag
Rossz passzban van főni, iszik maga rendesen? Ha egy problémára van megoldás, akkor azért nem érdemes aggódni, ha pedig nincs, hát akkor pedig azért. Mi mindent megtettünk, beleraktunk itt mindannyian, legjobb tudásunk és lelkiismeretünk szerint, hatalmas viták árán is, eljutottunk ahová eljutottunk. Amit lehetett megtettük és a matek is véd minket - legalább annyira, mint az antivaxereket - csak minket legalább széles spektrumú B-sejt készlet is véd, amelyek pár napon belül hasznos antitestekkel védenek minket, 11-14 nap helyett.
-
senior tag
Experts highlight link between hand size difference and COVID-19 severity
(Avagy az ujjak hosszának eltéréséből megjósolható a covid betegség súlyossága. [Tenyérjóslás?] Elvileg azon alapszik, hogy a kéz "geometria" függ a tesztoszteron és ösztrogén szintektől.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
Covid: Southampton pop-up jab clinic gives 36 children wrong dose
(Az egyik anyuka két napig nem aludt az idegességtől, miközben a gyermeke semmilyen mellékhatást nem tapasztalt...)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Vesa
veterán
válasz DrDoktor #66239 üzenetére
De mi lesz 10év múlva? Ha van oltási mellékhatás, az akkor fog jelentkezni, amikor az oltást kapod. Max. néhány nap lehet a delay.
Megjegyzem, annak a 11db (vagy 12, nem emlékszem pontosan), kötelező oltásnak, amit minden egyes gyermek megkap, szintén lehetnek kockázatai. MInden oltás esetén, amióta csak léteznek, voltak sajnos problémás esetek, akár halottak is. A dolog lényege a mérlegelés: Ha az oltástól meghal 1 millóból 1 ember, míg oltás nélkül a betegségben amire adják, meghal 10 ezer, akkor bármilyen borzasztó is az, hogy az oltás is okozhat problémát, mégis ésszerű az alkalmazása. A szülőknek pedig meg kellene adni a lehetőséget, hogy ha szeretne oltást a gyerekének, akkor kaphasson. Elvégre, az ő gyerekéről van szó.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
kpityu2
őstag
-
kpityu2
őstag
A korábban zoonózist valószínűsítő kutató már inkább a laborszökést valószínűsíti. Részletesen kifejti, hogy miért változott meg a véleménye. https://alexwasburne.substack.com/p/the-totality-of-the-circumstances
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Z.É.T.
őstag
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
senior tag
válasz kpityu2 #66294 üzenetére
Ha már úgyis mindent elolvasol:
The ProPublica-Vanity Fair report on Covid’s origins is explosive. Is it reliable?
(Nem olvastam az eredeti cikket, meg a kapcsolódóakat sem, talán majd egyszer...)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
Az Oktoberfesten próbálták ki az UV-C-s koronavírus-oszlató módszert, és bejött (fizetős)
(Egy 4800 nm-es pavilon tetejét sugározták be, 27%-os hatásfokkal.)Az eredeti (részletes) sajtóközlemény (csak ez idegenül van):
Forschungsprojekt auf dem Münchner Oktoberfest: Bessere Luftqualität mit UVC-Technologie''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
MODERÁTOR
válasz koncsik #66228 üzenetére
"Mindenszentek és halottak napja miatt a koronavírus-járvánnyal összefüggő adatok közlése november első hetének második felében várható (igazából azt hittem, ki is hagyják)" - valószínűleg nem véletlenül nem sietnek a számokkal... a fertőzöttek száma valószínűleg megugrott, persze eddig is szartak rá, nem tudom mit vártam
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
kw3v865
senior tag
válasz koncsik #66298 üzenetére
A társadalom (itthon és világszerte) már "beárazta" ezt a járványt. Alig pár 10 ezer ember követi a fejleményeket manapság itthon. Tehát nincs semmi megfelelési kényszer a hatóságok részéről, mindegy mekkora esetszámot jelentenek be, az embereket nem érdekli. Simán elképzelhetőnek tartom, hogy az NNK is teljesen elengedte a témát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest