Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
válasz jimmy1801 #57112 üzenetére
Mi az, 12 éves vagy? Egyáltalán nem offenzívan írtam. Bár nem tudom, lehet egyeseknek nehéz beírni a keresőbe dolgokat.
És igen, rákerestem a wol-ra, wake on lan-ra, etherwake kulcsszavakra és végig is olvastam, amiket találtam és mivel nem ment, írtam. Köszönöm az eddigi segítséged.
(#57108) Gyurka6
Vargalex féle van, szerintem az nem a lengyel.
(#57107) suste
De, csak nem tudom hogyan működik.
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz jimmy1801 #57096 üzenetére
Első körben köszönöm a segítséget, de
"Mivel nem tudom, gyári vagy módosított szoft van-e a routeren"
például egy sima kereséssel a nevemre a topicban vagy akár csak az adatlapom megtekintésével is megtudhattad volna, hogy OpenWRT-t használok és Win8.1 x64 oprendszert.
BIOS és a hálókártya beállításainál minden jól van állítva, ezért gondoltam, hogy sz@rul állítottam be a forwardod (bár nem hiszem):
Itt most a különállók aktívak, mert nem tudom, hogy megy-e OpenWRT alatt ez a 7-9-es formula.
Illetve amiket még nem tudok, hogy mit is csinálnak (nem tapasztaltam semmiféle változást, ha állítottam rajtuk se LAN-ról, se külső elérésről), azok a bekeretezett dolgok:
Ébreszteni próbáltam luci-s felületról -> network/wake on lan, ott etherwake,wol, egyik sem megy, próbáltam luci-s parancssorból etherwake-et, wol-t, nem megy, próbáltam androidos programmal (fing, wake-on-lan) nem ment, hiába küldött 20-25 csomagot is.
Az eszközöknek a hálózaton mindnek fix az IP-je. Az élesztendő PC MAC-adresse-t már ismeri a router, legalábbis a wol-os fülön luciban ott van az is.
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz jimmy1801 #57096 üzenetére
Es ez meg mind nem eleg: milyen windows van??!!!! 8.x -el meg jopar mas dolgot is be kell allitani magan a windows-on!
Es: igen, mukodik kivulrol az ebresztes (lanon kabellel csatlakoznak a laptopok), nem kell a menus dolog, van ra kis app is Androidra. Jopar eve irtam egy kis leirast ide errol (akkor meg Win7-en levo geprol). (Keress ra...)
-
MODERÁTOR
-
jimmy1801
tag
válasz jimmy1801 #50724 üzenetére
Sajnos nem sokat segített rajta. Mivel az eddigi kb. 2MB/s helyett most olyan 5MB/s jönnek le az adatok ezért egy letöltésnél azonnal megjelenik ez a processz és elszáll a load. Ez torrentnél.
Sima egy szálas http letöltésnél ennyire nem látványos megugrás, de ott is felkúszik 2-3-ra a load. Illetve ingadozik a sebességgel együtt. A processz(ksoftirqd) 20-40% között mozog.
Ennyit tudna ez a router? Hihetetlen! -
MODERÁTOR
-
Kicsirics77
veterán
-
MODERÁTOR
-
suste
veterán
válasz jimmy1801 #43942 üzenetére
általában mindenkinek az a fontosabb, hogy letöltse amit szeretne, hiszen használni szeretné
feltölteni késöbb, lassabban is ráér, amikor már lent van
mivel az egész a terhelés miatt lesz szabályozva, így az össz értéket kell nézni
egyébként tényleg jobban bírja a feltöltést,de nem csak az van ugye
ha bír mondjuk max 500-as letöltést,akkor az mellé nem fog bírni még 500-as letöltést is
nekem ez a logikám -
MODERÁTOR
válasz jimmy1801 #43942 üzenetére
Nem tudom miért van így, biztos ADSL netjük van, és megszokták!
Az érzésed jó, felfelé sokkal többet kell bírnia, mivel akkor nincs adat ellenőrzés (hashelés), tehát csak tölti felfelé a tartalmat, még letöltésénél ellenőriz is!
Bár én nem TP-LINK routert használok, de nálam az rtorrent torrentenként le 20, fel 5 szálon, globálisan le 100 fel 25 szálon van engedélyezve, sebesség tekintetében pedig változó, az alap 1M/100K, de van amikor leveszem a limitet, ilyenkor 4M/750K-ig megy! A netem 60/6 UPC! Ja és fut még egy rtorrent példány is, de az csak szerényen, erősebb limittel...
-
-
krealon
veterán
válasz jimmy1801 #41998 üzenetére
Ha a kliens tud aktiv modban mukodni, akkor nem kell masik port.
Ellenkezo esetben a gyari firmaware-ben levo szerver konfigjabol kene kideriteni, hogy mely portokat hasznal passziv uzemmodban. Doksiban nem irjak, igy ez gyakorlatilag a 1024 - 65535 -ot jelenti.
OpenWRT + vsftp-nel allithato a passive FTP port range.
-
-
Kicsirics77
veterán
válasz jimmy1801 #38526 üzenetére
a 8082 portra tettem
de alapvetően gondolom te ezt otthon csináltad közvetlen a routeren csücsülve kábelen
én meg ddns-en keresztül próbálkoztam és a tüzfal megnézése fel sem merült bennem,gondolom emiatt szerencsétlenkedtem tegnap egy fél napot..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
válasz jimmy1801 #38464 üzenetére
kösszi így már kicsit világosabb a dolog de sajnos melóhelyen vagyok és távolról max ssh meg filezilla van
viszont a lighttpd restrat után dob egy ilyen hibát: /etc/lighttpd/lighttpd.conf line:9 pos:1 parser failed somehow near: mod_rewrite.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Apple Watch SE 2 44mm - 2024 gyártás, 100%, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- Kingston FURY Beast RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/16
- Dali lektor 1 pár fekete
- IPhone 15 Pro 256GB NATURAL TITAN gyári független 93% akku
- Ducky one 3 TKL Mist Grey Mechanikus Billentyűzet / Silent Red Switch
- Dell Latitude 5411 Full i7-10850H, 32GB, 512GB, FHD IPS, Nvidia 2GB, HUN Vil.Bill, Új Állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest