- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Akciókamerák
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz
burgatshow #97049 üzenetére
AiRLAC
bővíteni/hozzáadni és azonos méretű mind#97051burgatshow
de te kitaláltad
423-nak "hazudja" magát a PCBorisz76
köszi ez a következő lépcső lesz ha a 4x4Tb Hdd kevésnek bizonyulAzt hiszem a hétvégére akkor kész is lesz a gép
-
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Biztos amatőr a kérdés de biztos ami biztos inkább megkérdezem.
Jelenleg 2 meghajtó van a NAS-ban megjött a 2 másik HDD. Egyszerre berakhatom vagy egyenként inkább SHR-ben van a jelenlegi. -
celeb1983
friss újonc
Sziasztok!
Egy Synology DS718+ NAS alaplapján lévő, U20 / IC202 pozícióban lévő step-down konverter IC sajnos megsérült (túlfesz kapott), és a felirat teljesen elolvashatatlan lett.
Kérlek, ha van valakinek működő DS718+ NAS-a, vagy akár csak egy fotója az alaplap tápbemeneti részéről, tudnátok közeli képet készíteni az U20 / IC202 környékéről?
Jellemzően ez a rész található a ventilátor alatt, a 2R2-es tekercs (L10) mellett.
Cél: szeretném azonosítani a kiégett IC típusát, hogy pótolni tudjam (valószínűleg valamilyen 6-lábú SOT23-6 buck IC – pl. MP1584EN vagy RT8059, de pontosan szeretném tudni).
Nagyon köszönöm, ha valaki tudna segíteni akár egy jó minőségű fotóval! -
válasz
burgatshow #97019 üzenetére
MegaThanx!
-
válasz
kezdő laikus #97029 üzenetére
Igen, sajnos ismert a dolog. #90022
Nincs igazi probléma vele, a venti megy tovább, csak éppen szórja a riasztásokat, és minden alkalommal felpörgeti a ventit 100%-ra. -
kezdő laikus
tag
válasz
kezdő laikus #97025 üzenetére
Keresgettem a témában, kezdem érteni, miért nem jöttek a megoldások a kérdésemre,
Synology fórumon többen írták, hogy hiába cseréltek akár gyári ventit is, továbbra is kapták a hibákat, sípolást. Innentől tanácstalan vagyok, nem tudom érdemes-e megfutnom ezeket a köröket, vagy kezdjem elfogadni hogy új nas kell.
(Azt nem írtam eddig, hogy nem szeretnék ebből garázsprojektet, egyszerű csere érdekelne, nem "csináld magad" módszerek.) -
Tamarel
senior tag
válasz
kezdő laikus #97025 üzenetére
Erre gondoltam: [link]
Nem biztos, hogy adnak hozzá. -
kezdő laikus
tag
válasz
Tamarel #97023 üzenetére
Köszönöm neked is! Most itt tartok, de nézegetek még egy kicsit. Miért érdemes maxra tenni a fordulatszámot? Pont abban bíztam, hogy picivel nagyobb venti jobban teljesít majd, de nem értek hozzá, ezért kérdezem csak. Illetve írtad a toldót, a linkelt típushoz is kellhet még valami kiegészítő? Köszönöm!
-
IRO21
senior tag
válasz
Zwodkassy #97018 üzenetére
"Időnként le kell futtatni?"
Attól függ, hogy mit futtatsz.
Hogy a példánál maradjunk, ahol "parancsikonokat", akarsz létrehozni egy adott mappához:
- Ha symlinkkel oldod meg, az létrehoz egy fájlt a célkönyvtárban, ami addig érvényes, amíg le nem törlöd. Ebben az esetben elég egyszer lefuttatni az "időzített" feladatot, utána ki is törölheted.
- Ha bind mount-ot használsz, de nem akarod kézzel macerálni a rendszerindítási fájlokat, az csak a következő újraindításig lesz érvényes. Ebben az esetben létrehozol egy minden rendszerindításkor lefuttatandó feladatot.
Remélem így érthető! -
Tamarel
senior tag
válasz
kezdő laikus #97022 üzenetére
Pont így jártam én is régen (118, venti), vettem többfélét, kínait, noiseblocker-t, noctuát.
A noctuán kívül mindnek volt valami baja, morgás, zaj, alacsonyabb fordulaton megáll és nem tud elindulni.Szóval vegyél noctuát és a nasban állítsd a sebességet maximumra (csak úgy állandó). Redux is jó vagy a feszültségcsökkentő toldó.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
kezdő laikus #97020 üzenetére
YT találtam egy 3 részes videósorozatot :
[link1] , [link2] , [link3]Ebben a modellben ha jók az infók akkor :
System fan: 60 x 60 x 15 mm
[infó innen]Noctua honlapján található megfelelő méretű venti :
[link] -
kezdő laikus
tag
DS118-ban szeretnék ventilátort cserélni. A gyári 1 centis, de ahogy nézem a házat 3cm hely lenne neki - próbált már valaki a gyárinál nagyobbra cserélni? Első körben itthoni forrást néztem a gyári méretekre, de nem nagyon találtam. BestMarkt link - Ez szerintetek jó lehet?
Random talált reddit téma a Noctua márkát ajánlotta, de abból 1,5cm a legkisebb amit itthon találtam, így merült fel a kérdés a nagyobb ventiről.
Ha valaki tud bármi más értelmes opciót azt is megköszönöm! -
thomasa
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Synology DS218 eszközöm leállt, és nem indul újra a power gombbal. Másodpercenként felvillan a HDD1, HDD2 és a Copy led, akkor is, ha kihúzom a HDD-ket. Ha áramtalanítom, kis idő múlva bedugom, akkor is ezek a villogások folytatódnak, és nem reagál a power gombra, ha röviden vagy hosszan nyomom akkor sem.Az alábbi emailt küldte a rendszer:
"A DS218 eszközön hiba történt, és nem megfelelően állt le...."
Rá van kötve USB-s szünetmentesre, ami kimaradás esetén lekapcsolja, de az szerint nem történt incidens.Esetleg valaki tapasztalt már ilyet?
Köszönöm. -
RockCNC
őstag
törölve
-
McAdam6
aktív tag
-
Troy66
lelkes újonc
válasz
TheMarci #96996 üzenetére
A legfrissebb volt letöltve a DSMen belül, nason. A letöltőközpontban, viszont volt egy 3.0 verzió, ami csak egy ContainerManager (szintén letöltőközpontból letöltve) telepítése után települt. Utána már ment minden mint a videókban... de ezekről előtte - és az aktiválásról - nem is tettek említést. Az aktiválás még nem is volt gond, ddns-en keresztül ment is. belső ip-ről nem.
-
cidalain
veterán
223j Nas.
Van egy torrent megosztott mappám, oda teszek be torrent fájlt néha-néha. Windows alól csatlakozom ilyenkor a NAS-ra hálózati meghajtóként XY userrel, felmásolom a torrent fájlt. A Download Station ezt a mappát figyeli, és el is indítja.
Böngészön belépek a NAS-ba ugyanúgy XY userrel, de a DS kezelőfelülete üres, nem látszik a torrent.
Ha ugyanide Adminnal jelentkezem be, akkor a DS-ben látszik a letöltés állapota. Mit kéne beállítanom az XY usernél, hogy nyomon tudjam követni a letöltési állapotokat? (Nyilván a DS-hez van joga, a megosztott torrent mappához is van, hisz eleve XY másolja fel) -
tobias40
veterán
válasz
burgatshow #97001 üzenetére
Nem mondtam hogy nem jó csak jó ha tud róla!(1,5 év...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad P53 15.6" FHD IPS i7-9850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ROG Strix GX601 Helios Black
- Oppo Find X7 Ultra 16/512GB 100% aksi újszerű!
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest