-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hatvan9
senior tag
válasz 5-ös kezelő #271738 üzenetére
Nekem is orbitális, ez a legkisebb.Megszoktam de ha látok egy kisebbet elmúlik a varázs.
-
Hatvan9
senior tag
válasz pulutodurumo #271718 üzenetére
Nem tudom kívül mi van, napsütésben kicsit szivárványosodik, itt-ott.
Ha azt lekapják, rendben lenne?
655.10.158. - üveg cserére hantosnál kérdeztem, 100 alatt megúszhatatlan..
[ Szerkesztve ]
-
Hatvan9
senior tag
Sziasztok
Van egy ilyen mókusom, egyelőre úgy érzem ebben temethetnek majd.De a karcos zafírra jó lenne egy olcsó megoldás ha tud valaki erre megoldást.
-
Hatvan9
senior tag
Köszi! A teljes szerkezeti szerviz listaára jelenleg 65-nél kezdődik, ennyiért megkapta, szerintem teljesen korrekt volt ennyiért.
Nem kell aggódnom emiatt legalábbis pár évig.@mriya@ Sajnos csütörtök délután levettem és ma déllelőttre leállt, így még nem tudtam ilyen mérést végezni.Majd csak 1 hét-1 hónap után fog kiderülni.
Tsebacsi Köszönöm szépen az óra nevében
Tényleg olyan érzés maradt bennem mintha visszaadták volna a lelkét, Hantos Lászlót illeti érdem, a szerkezeti szervizt pedig a szerelő mester kollégája csinálta.Elsőre szégyellem is mert nem értékeltem a csillogást, szóba került még az is hogy mattra szeretném de miután kiderült hogy így az eredeti szerencsére nem változtattam, miután felvettem így megláttam benne valamit, amit előtte nem.
petipetya Nem tudom de ez engem is érdekelne, kiváncsi lennék csak már kínosnak gondolom ezt még megkérdezni a variálási szándékom és az időközbeni határozatlanságom okán De megérte természetesen.
Pé Aláírom igen
-
Hatvan9
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megosztani veletek a Hantos órásműhely kezei közül kikerült eredményt:
Sajnos előzményfotó nincs de képzeljetek egy nem túlságosan megvigyázott külsőt.
Szerettem volna 0s/day pontosságot, bár az lehet egy másik kategória, nekem ennyire futotta.
Hozzákell tennem hogy a Hantos Órásműhellyel nagyon is elégedett voltam, megérte náluk hagyni, jól éreztem és köszönöm azoknak akik korábban itt tanácsolták.
Mérés:
-
Hatvan9
senior tag
válasz bigmasterg #268813 üzenetére
Cleef & Arpels - Kizárólag ékszer márkaként magát elismerő és így bejegyzett cég
Bexei Watches - Az itthon elismert de a világgal még ismerkedő Magyar brand, aminek jelenleg még nincs kézzel fogható készlete (Remélem felkerül valamikor)
Jacob & Co - Egyedileg kézzel készített órákkal és ékszerekkel foglalkozó cég, aminek nincs az átlagemberhez szoló nagy darabszámban készített kollekciója
Lehetnek kivételek amik nincsennek fenn, ettől függetlenül hogy a rossz példákat írtál.
Ha az oldalt szeretnéd kritizálni és vagy/ha tudsz jobbat, ne tartsd magadba.
Arra jó hogy a némileg ismert típusokról megtalálható sok információ.Szerintem sehol nincs nagyobb adatbázis, tudtommal.(Vagy ilyen létező személy)
Illetve a mikrobrand szerintem azért mikro, mint ahogy a nevében is van, mert olyan értelemben azért mikro mert nem igazi nagy brand.driv4r: Lehetnek ilyen márkák, bár ezeket nagyrész én is ismertem, de például az említett Q&Q- ból millió egyféle volt, valószínű Ázsia több területén is gyártva, arra szeretnék kilyukadni hogy szerintem ők maguk, mint gyártók sem tudják összeszedni milyen típusokkal rendelkeztek.
[ Szerkesztve ]
-
Hatvan9
senior tag
válasz dzsi23 #268806 üzenetére
Kicsit elszakadt a cérna nálam, így utólag átgondolva nem állítanám helyesnek a kijelentéseim.Nem állíthatom hogy gagyi volna, sosem fogtam kézbe, nem próbáltam milyen érzés felhúzni vagy forgatni a lünnetát hogy milyen hangja van és a felületét se tapintottam hogy hol milyen az anyaga vagy a kezelése és a polírja, ezeken elszoktam babrálni.Az biztos hogy túlzó kijelentéseket, tettem és megalapozatlanul.
A svájci óraipar formavilágból keletkező mai órák javarészt a Tudort gyártó és alapító Rolex is erősen határozta és határozza meg.Vannak darabok amik mechanikai csodaként hatnak rám, ezért nem tudtam értelmezni a hasonlítgatást.
Egyébként jelenleg egy Tudor Heritage piszkálja a fantáziám.m3tr0 Nem gondoltam át mit írok, nem ismerek egyetlen modellt sem, visszavonom az állításom hogy “gagyi”.
Egy picit viszont a Tudor példája sem lenne helyen való.[ Szerkesztve ]
-
Hatvan9
senior tag
válasz dzsi23 #268806 üzenetére
Elismerem hogy nem pontos és hiteles a tudásom az óravilágról, valószínüleg többet tudsz mint én.
Sok szempontot lehetne figyelembe venni mi gagyi és mi nem az, nem csak egy nagyobb cég szerkezetét nézve vagy annak pontos mását használó óráról beszélve.Feltételezem hogy gagyi a témában forgó “San Maritin”, szerkezetének és típusainak pontos ismerete hiányában is kimerném jelenteni, mert a számomra megszokott módú helyen sem találni semmi információt róla és az árazása is mutatja melyik kategória, nincs ingyen ebéd sehol a világban.
Ettől függetlenül nem állítom hogy nem lehetsz boldog vele, ha neked jó és tetszik, örülök neki.De ne hitessük el azt hogy ez a nagy márkák szintjén lenne.[ Szerkesztve ]
-
Hatvan9
senior tag
válasz fagyalllo #268800 üzenetére
Sajnos nem én vagyok a megfelelő személy ebben témában, laikusként tudok én is ide fordulni, bár megfordult pár óra a kezemben és megvan a véleményem pár dologról, erre a kérdésre tapasztalt vásárlót/használót lenne jó megérdeklődni.
Korábbiakhoz kapcsolódóan, erre is némileg válaszolva, szerintem akkor tekinthető egy Márkának egy név, normaként meghúzva itt a vonalat ha az a világ legnagyobb Óra adatbázisában is szerepeltetve van, mint márka.Csak tipp arra hogy mi lehetne mérvadó.
Attól hogy nem egy 99%-os klón hanem rácsapják svájciasan olaszul majdnem hogy San Marino ésösszemozaikoznak,limlomoznak 4-5 ismert típust és márkát egy gagyi szerkezetűhulladékotvalamit létrehozva attól nem lesz márkás és eredeti.
Bocsánat én itt befejeztem, Tudor összehasonlítást nem is kommentálom.Szerk: lassú voltam, közben páran válaszoltak.
Steinhart téma: Igen, nekem tetszik, kiváncsi vagyok az milyen de nem azért kell mert elfogom hinni hogy egy Rolex vagy Tudor van a kezemen, valószínüleg csukott szemmel is egyből érezném a különbséget de nem is fogom vagy akarom a Breitlinghez se hasonlítani.[ Szerkesztve ]
-
Hatvan9
senior tag
válasz m3tr0 #268797 üzenetére
Az is az.Csak ott megvan az a vékony határvonal amitől épphogy egy Márkának nevezhető valami de még ott is megkérdőjelezhető.De lehet hogy ez már csak a hamis órák fóruma lesz ha egy San Martin (?) ilyen védelmet követel, akkor én kérek elnézést, végülis a Tudorhoz való hasonlítás is mutatja, nem egy óraportálon vagyunk.
-
Hatvan9
senior tag
válasz dzsi23 #268622 üzenetére
Egyetértek hogy élethelyzet függő, a legtöbb ilyen élethelyzet talán ilyen, nem tudom de ismerek valakit akinél napi 8-10 órás grafikus munka mellett nem teljesülne ennyi mozgás sem.
Valóban, amióta megvettem és szervizbe hagytam a Breitlinget, azóta újrafogalmazódott bennem hogy mi a sok-kevés jelentése, egy mechanikus óra szétszedése és összerakása nagyon sok, rengeteg munkával és figyelemmel jár, hatványosan ha precízen és jól csinálják,(Hantosnál van) ugyanakkor fáj hogy a teljes felújítás árából közel vehetnék egy svájci Steinhart Ocean one-t...felkavar.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hatvan9
senior tag
válasz Sgr_A #268615 üzenetére
Általánosságban felhasználási igény függő kinek melyik szerkezet javasolt, sportok vagy mozgást nélkülöző munka (pl.:home office) melletti használat mellé ideális a kvarc.
Azonban ha ezek nem így vannak és érdekel a gondolat mi hajtja az órád és jobban érzed magad, a tudattal hogy csak fogaskerék és puszta mechanika képzi az óra működését, akkor érdemes gondolkodni melyiket választod.
Más de kicsivel többért, vagy ha kifogod kevesebbért vannak használtan felújítva/szervizelve, Seiko 5 automata, Tissot vagy Doxa automata kínálatban fantasztikus automaták, különböző stílusban.Az órás kirakatokat és butikokat is érdemes megnézni szerintem.
Nem sokkal többért, (165) ami nekem tetszik Svájci búvár óra is kapható, ez mind egyéni meglátás kérdése, ezért én azt vennék- de nem szeretnélek összezavarni csak leírni a véleményem-, a képek alapján, szép ízléses a kiválasztott Seiko is, véleményem szerint.
-
Hatvan9
senior tag
válasz Sgr_A #268612 üzenetére
Ajánlott? Ez saját ízlés kérdése, maga a kvarc szerkezet része elnyűhetetlen része az órának, ha erre gondolsz.A márka mint olyan az óraipar egyik legfényesebb csillaga, kezdve (tudtommal) az első kvarc karórára és még sok mással.Órát szerintem nem ajánlás miatt vesz az ember, ha tetszik vedd meg de előtte mindenképp érdemes üzletben megnézni és felpróbálni, az online képek alapján tett vásárlás tartogathat meglepetéseket, méret, design, minőség kapcsán, kézbefogva mehetsz biztosra.
-
Hatvan9
senior tag
válasz Memmaao #268541 üzenetére
Érdekelt mivel készülnek ilyen képek, lehet hogy az óra magától is ilyen csinos.
Veron Bátrabb, a kontraszt jobban megvan de azért kiváncsi lennék egy sötétbarna vagy egy elegánsabb fekete milyen volna.Ez a dátumszámlap dolog szerintem szabad szemmel nem látszik, így nem volna értelme de én az ára alapján mérlegelném.
gergo5991 Erre még rámegy az ÁFA+VÁM+Vámjogi ügyintéző(Nem EU-s) és (szerintem) megvan a piaci ár. -
Hatvan9
senior tag
válasz Veron #268525 üzenetére
A tok, a számlap és a szíj, mind önmagában nagyon szép de egyben nem áll annyira ízlésesen össze.Egy sötétebb szín jobban passzolna.
Memmaao: Nyálcsorgatós kép, érdekelne mivel fotózód, valahogy ez a matt polír felület az árnyalatával és ez a finoman kidolgozott lünetta ami elviszi de a kicsit művészi mozaikos, kontrasztos, dekor szerű minimalista világ is belead.Konzervatív, kifinomult.Tényleg fura hogy mennyit fejlődött az egyedisége ennek a márkának.(De az ára is)
@mriya@: Még alszom párat mielőtt felhívom, még nem sikerült döntenem hogy teljes felújítás, külsejével együtt, vagy csak teljes szerkezeti szervízelés maradjon. -
Hatvan9
senior tag
-
Hatvan9
senior tag
Pontosan ez az óra, ezzel a szíjjal.
A vételár lehet hogy kedvező de többet nem is tudtam volna adni érte, akitől vettem annak pedig sürgősen kellett eladni, plusz a szerviz gondolatától még mindig rosszul vagyok ha esetleg találnak valamit amitől még többet kell kérniük, akkor ott fogok elvérezni az alapösszeg amit mondtak azt is könnyes szemmel kaparom ki a zsebemből, márpedig végiggondolva az egészet itt a határ a csillagos ég és a föld között van.Papír, doboz, dokumentum semmi se volt hozzá.Memmaao: Nagyon ízléses darab.
[ Szerkesztve ]
-
Hatvan9
senior tag
válasz Hatvan9 #268484 üzenetére
Sziasztok!
Történet folytatása, megvásároltam végül a kiválasztott egyedet, vannak külsérelmi apróbb hibái, ezeket ki lehetne javítani, érdemes is lenne rá, persze mindenképp kap egy “lelki” teljes szervízelést már csak azért is mert olyan mintha a szerelmem lenne de igazából fájna nekem ez a plusz 100 vagy akár nagyobb összeg, ezért lehet hogy csak ennyit kap.Tekintve hogy a korábbi óráim önmagukban nem kerültek ennyibe és ráfordítani sem nem kellett rájuk szinte semmit.(Diesel Mega Chief különböző színekben “Gyűjtemény” )
De nyilván a szervizben lévő dolgozókat ki kell fizetni, csak ilyen összegekkel nem számoltam.
A Breitlingem, félek bárkire hagyni, bármennyire jó benyomást hagytak bennem a Hantos órás dolgozói, ez az első “rendes” órám és ahogy megvettem ott is hagytam az üzletbe náluk.Halottam rossz történteket régebben..de nem itt, nyilván viszont akkor is a félelem megvan, egyébként köszönöm mégegyszer a fórumnak az ajánlást, az üzlet korrektsége eddig tényleg meggyőző!
Még nem kapom vissza egy darabig de eddigiek alapján már merném ajánlom másnak is, emberileg/árilag is a Hantos órás üzletét.[ Szerkesztve ]
-
Hatvan9
senior tag
Sziasztok
Egy Breitling vásárlása merült fel bennem nemrégiben.
Egy SuperOcean II -ről lenne szó, alkalmi vételnél tűnik használt elég karcos állapotban lenne 510.000Ft, viszont nincs hozzá semmi, se dokumentum se doboz, nem tudom így lehet-e benne buktató esetleg hamis is lehet, nem vagyok hozzáértő sajnos de nagyon tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Ukrajnai háború
- Nők, nőügyek (18+)
- Proxmox VE
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile 2
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest