-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a S.T.A.L.K.E.R. Shadow Of Chernobyl játék két ingyenes módjával (StalkerSoup és Narodnaya Solyanka Cumulative Pack 2) és ezek honosításával foglalkozik.
FIGYELEM! A StalkerSoup fejlesztés alatt álló játék, ezért hibák adódhatnak!
A végleges verzióra még várni kell
(TALÁN SOHA NEM JÖN EL AZ A NAP!).
----------------------------
Aktuális StalkerSoup verzió: 110019
(A letöltött és a beépített update fájlt időnként többször is el kell indítani, hogy a legfrissebb verziót telepítse!)
----------------------------
A honosítás legutolsó frissített verziója: 110019
(Tölthető az új gamedata\config\text\hun mappa, az eng mappa már törölhető!)
(Folyamatosan frissítem, egészítem ki a fordítást.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery D.
Topikgazda
Nem tudom biztosan, a Generátorokon vagyok, de most nem játszok
Valaki, aki az elején van, megnézhetné.
Fordítási munkáim: Hivatalos: Project Zomboid. Nem hivatalos: StalkerSoup & NS-CP2, Surviving-The Aftermath. Atom RPG. Nem PC fordítás: This War Of Mine Társasjáték. Infó PM-ben.
-
kekeeci
senior tag
Nekem elsőre a szülinapi tíz vodkásat adta, másodikra a doksi visszaszerzést. Mikor adja a vérszívóst?
kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :( "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"
-
kekeeci
senior tag
Az első horror-time meghozta az első CTD-t.
kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :( "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"
-
kekeeci
senior tag
-
-
Sensut
őstag
válasz
kekeeci #1606 üzenetére
Itt van ne, a kurzornál (lent: Something bloodsucker...):
Csak kell egy csomót okoskodni a kérdésekkel és akkor adja be a hosszú feladatlistát. Sajnos a fordítás nagyon rossz. Rosszabb, mint a Soupban, ezért nem is érdemes követni a sok hasalást.
GeryD: Igen, itt még több az oroszangol benne, mint a Soupban. Ott bár foltozzák a szövegeket, itt viszont ahogy a Google hagyta - isten nyugosztalja
---
Na, de van egy jó hír is TB-től:
Finally have it so that you cannot use the decoder in sarc until after you have used the wish granter. This includes stopping the monolith that spawn to protect the secret room.
I still need to prevent the player from advancing past radar until the scorcher is shut down but this will take too much to accomplish before release as there are several ways to bypass it.
The bag in npp1 will now wait to spawn after you have done the wish granter and return, the dialogs will not be present for bag and gold until granter done in new 110005 starts.
Patch 5 will go out tomorrow and then I will list the things to be done for release (110006) and then I will post a list of tasks that have yet to be done and try to prioritize them with input from my alpha testers.
THANKS as always for all the submissions and input, all new members that have joined during the alpha phase will be included in the BETA Squad roster on release.
[ Szerkesztve ]
-
Gery D.
Topikgazda
Úgy látom, addig nem lehet a titkos ajtót kinyitni, amíg nem kívántunk a Monolith-nál. Ez érdekes lesz. 1 teljesítetlen feladat kilőve. Viszont van még egy olyan feladat, amit berak a kudarcok közé, méghozzá Panther megmentését.
Ha befejezem a Soup fordítását, lehet, ránézek erre az NS-C2-re. Még az is lehet, hogy fel tudom használni a Magyarításomat. Azok a feladatok amik az SS-ben is benne vannak, azok ugyan azok az NS-ben is?
[ Szerkesztve ]
Fordítási munkáim: Hivatalos: Project Zomboid. Nem hivatalos: StalkerSoup & NS-CP2, Surviving-The Aftermath. Atom RPG. Nem PC fordítás: This War Of Mine Társasjáték. Infó PM-ben.
-
Sensut
őstag
válasz
Gery D. #1609 üzenetére
Ugyanazok a feladatok nagyjából, de némelyikük módosítva van, aztán van egy csomó új feladat is. Én nem is jártam a monolit felé, de a titkos ajtó kinyílt (?) Ez megint valami újítás? Aztán van még egy kudarc Cordonon, amikor a hekker Sido nevében pénzt kér kölcsön. Én mindig startból lelövöm a faszit s így lesz failed, de megoldott a probléma
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
A Sötét völgyi banditák szála itt a Solyankában sem tiszta. Mi több, zavaros. Egyáltalán nem tiszta, hogy mi is lenne a tökéletes megoldás a sorsukkal kapcsolatban. Voltaképpen egyetlen feladatukat se tudtam 100%-osra teljesíteni, ami minden más modnál is rosszabb. Már amikor a sebesült banditát vallatja a dutys Bullett az átlépőnél, és én megmentem, az elkezd Bullett után szaladni, amikor az megy, hogy megmentse Max-et, és persze le is lövik a rajtaütésnél. Szerencsére ettől még barát lettem a banditákkal, nem kellett ennek beérnie és jelenteni a helyzetet Borovnak. Aztán jött Rat PDA-ja, ami totál zagyvalék itt. Mivel már tudtam Rat helyét, ezért nem mentem a Barba a mérnökhöz, hogy megtaláljuk őt, hanem egyből vágtattam Cordonra és minden rendben is volt odáig, hogy már csak el kellett volna árulnia a PDA helyét. Ekkor viszont Rat rám támadt és le kellett lőnöm
Visszamentem Borovhoz és ő kérdezte, hogy megtaláltam-e Ratet, majd kérte a PDA-t, ami nem volt meg ugye (elmentem Agropromba, de a láda üres volt). A feladat megmaradt, hogy keressem meg a PDA-t. Visszatöltöttem a játékot onnan, hogy utoljára beszélek Rattel. Ekkor is le kellett lőnöm, de már más képlet állt elő: a feladat sikeres lett és többé Borov se hozta szóba a PDA-t. Csakhogy itt még nem leszek az ő bizalmasa, még van 2 feladat amit teljesíteni kell(ene) ahhoz, hogy beengedjen alul a raktárba. Az volna a cél, mert rengeteg Vodkára lenne szükségem - nem lehet Vodkát találni sehol, de mindenki azt kér - és a banditáknak ugye ott van dögivel
. A következő feladat az lenne, hogy valakit hozzak át Cordonról biztonságosan. Elő is adja a szitut, meg is értem miről van szó, de nem jelenik meg, mint feladat. Megyek, átkutatom az egész Cordont, de sehol senki (bujdosnia kellene egy banditának a bokrokban az ATP környékén). Nem tudom mi van
Aztán a másik feladat a lövészet, amikor 130 üveget le kell szedni a tartályokról. 2x estem neki, de egyszerűen 120-nál több üveg nincs sehol. Azt modta Borov, hogy úgy 135-öt helyeznek el láthatáron belül... Ezt is passzolnom kellett, s még mindig nincs Vodkám. Nem tudom, hogy a későbbiekben lesz-e szerepük a banditáknak, ezért nem merem kinyírni őket. A Soupban nincs több szerepük, de ott nincs is szükség hentelésre, mert rendben van a kapcsolat. Viszont kell a Vodka már 3 helyere is 1-2 box (10 üveg), s ezért hentelés lesz a vége Sötét Völgyben.
És nem csak ezekkel a feladatokkal van baj. Kuznetsovtól kapok egy ajándék rejtekhelyet, amit meg kellene találnom még a játék elején. Azóta is keresem a megadott helyeken, de sehol sincs. Mole PDA-ja is túl van bonyolítva, amit Agropromban az alagútban kell megtalálni. Amikor felvettem a PDA-t, megjelent egy csapat katona és követelték, hogy adjam át. Végül megegyeztem a tiszttel, hogy odaadom, ő lemásolja és hátra hagyja egy katonánál, akinek én viszek majd 10 Vodkát (minő meglepetés), és visszakapom, hogy elvihessem Mole-nak. Azóta se találom ezt a katonát, pedig már volt 10 Vodkám 2x is, de odaadtam végül másnak. Lehet, hogy aztán felbukkan később - nem tudom
Nem az a baj ezekkel a feladatokkal, hogy bekavarnak a játékba, hanem az, hogy megoldatlanul nem tűnnek el a listáról, és csak duzzasztják a feladatlistát, ami nem jó, mert a sok megoldatlan feladat a listán egy idő után kezdi összeomlasztani a játékot.
Szóval ez a NS CP2 sem tökéletes. Nem tudom, hogy érdemes lenne-e egyáltalán fordítgatni, ha ilyen hézagos benne a plusz a Souphoz képest[ Szerkesztve ]
-
Gery D.
Topikgazda
Ki tudja, csinálják-e még ezt a módot. De ezt kideríteni nem nagyon lehet sajnos.
Esetleg TB-nek kellene megvillogtatni, hogy vannak új dolgok benne, hátha ellopja és kijavítja..Azért szidjuk a jó öreg TB-t, de azért sok mindent javított.
-
Sensut
őstag
válasz
Gery D. #1614 üzenetére
Nem szidásról van szó, ő inkább túl alapos. Viszont a Soupos feladatok itt is mind működnek jól, azokkal nincsen baj (kivéve ezt a Mole-st és a banditákat), hanem az újítások vacakolnak. Azok se mind, mert legalább 20-at sikerült megoldani belőlük már, viszont van 1-2, ami vagy hibás, vagy valamiért nem jön össze és el se lehet tünteni. Például most kellene a vadászfőnök Dannek egy régi Winchester Raventől a Szeméttelepen, Raven azt mondja, hogy kicsitt odébb a fák közt kell keresni, de sehol sincs a puska. És ha vannak már ilyenek lyukak, akkor nem biztos, hogy megéri fordítgatni, mert a játék eleve félszeg és nem igazán élvezhető. Viszont a motor, az kiváló lenne a Soupba. Azt kellene kicsit kivizsgálniuk. Szerintem ezt ők is tudják, de valami miatt nem foglalkozik / foglalkozhat vele (szerzői jogok, érdekeltségek...). Ha kijön a Soup patch, hagyom én is ezt abba.
-
Gery D.
Topikgazda
Hát, nem is most terveztem, hogy fordítom, viszont a fordításomat biztos fel lehet majd használni benne.
Egyébként csak viccből írtam, hogy szidjuk.Csinálja már utána bármelyikünk is ezt a munkát, amit belefektetett ebbe a Módba.
-
Sensut
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Gery D.
Topikgazda
JAigen, ez más módból van. Orosz szöveget nem találtam hozzá.
Na, ma biztos, hogy nem csinálom meg a magyarítás integrálását[ Szerkesztve ]
-
Gery D.
Topikgazda
TB OneDrive-járól az 5-ös patch-et nem lehet szedni, nem talál semmit. Viszont érdekes, hogy kisebb a mérete az 5-ösnek, mint a 4-esnek:
STALKERSOUP_patch_110004alpha.7z
1.24 GB
28 days agoSTALKERSOUP_patch_110005alpha.7z
693.95 MB
23 hrs agoFordítási munkáim: Hivatalos: Project Zomboid. Nem hivatalos: StalkerSoup & NS-CP2, Surviving-The Aftermath. Atom RPG. Nem PC fordítás: This War Of Mine Társasjáték. Infó PM-ben.
-
Aarpok
őstag
válasz
Gery D. #1620 üzenetére
Lehet nem véletlen. Szerintem ez a játék patchről - patchre rosszabb a halott város mindenképpen. Betöltöttem a mentést amint meglátták a kést a kezemben pirosra váltottak és kinyírtak az utolsó naposok (először mikor megérkezünk a városba). Ezt leküzdöttem azzal, hogy az autosave-t töltöttem be. Ok csináltam a dolgokat aztán Norman megmentése után elakadt a játék. Beszélni kellene azzal a taggal aki ad egy eszközt amivel az 5 sec-es védelem kikapcsolható csak hogy ez az ember nem jön így beszélni sem lehet vele. Sakk-Matt ennyi megpróbálok befutni meghalok. Visszatöltéskor kiakadt, de ez már nem újdonság.
Аарпок
-
Gery D.
Topikgazda
Még nem járok a Halott Városnál. Még nem játszottam, szal a Generátorokon tevékenykedek még. Majd ma.
Még kb. egy hét szerintem, amíg odaérek.A magyarításom nem jó az 5-ös patch-hez, szóval aki fel akarja rakni a patch-et, annak le kell szedni előtte az enyémet. Majd kedden fogom integrálni. Át kell néznem alaposabban az egészet. Egy fegyver még mindig crash-el, az OICW. De abban nem találtam hibát, mint a Gauss-ban.
-
Gery D.
Topikgazda
Fene tudja, majd megnézem, engem szívatni fog-e. 2 dolgot meg fogok nézni majd az 5-ös patch-ben. Hogy az RPD benne van-e már, meg a Skat15-ös Páncél cuccaival csináltak-e már valamit.
-
hubai1979
őstag
Helo sziasztok, van valami ujdonság az ötödik javításban,vagy csak rendet vág és javít.
Minnél nehezebb a fegyver,annál halálosabb.
-
shield
őstag
Srácok!
Hol lehet szerezni 1 grozát Guide-nek?
Amikor Freeman-nek elmentem vissza szerezni a doksikat Vadvidékre, amikor az ipse és társai rám támadtak, az rémlik, hogy jött az üzenet, vihetem a grozát. Lehet hogy csak rosszul emlékszem, nagy volt a kavarodás, csakTunderstormmot szedtem fel, ami le van teljesen amortizálva. Naivan azt hittem, hogy jó lesz neki, de nem....S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
Gery D.
Topikgazda
De, Skull embereinél az van. De szerintem az a gond, hogy le van amortizálva a fegyver. Valamelyik kereskedővel meg kell javíttatni, ha a szerszámosládánkkal már nem lehet.
-
shield
őstag
Még nem jártam Skullék felé, még rengeteg küldetés van ezen a részen is, így is nehéz fejben tartani. De, akkor kénytelen leszek.
Gery D. az ennyire leamortizált fegyvert már nem tudtam megjavítani. Ha Szidóval akarok javíttatni akkor kell neki donor fegyver, ami ugye nincs. Nem tudom, hogy a csapos megcsinálja-e.
Talán a technikus!?
Vagy be kell csalnom egyet belőle, még sosem csaltam be semmit, azt sem tudom hogy kell.S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
shield
őstag
válasz
hubai1979 #1634 üzenetére
Köszi, holnap este megpróbálom, legalább nem kell mennem a raktárakhoz. Ha meg lesz a fegyver, akkor el kell mennem Agropromba és ezután akarom megcsinálni az ominózus barlangot.
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
hubai1979
őstag
Én megetem a húst magamról, még most is reszketek az idegtől úgy kiborított.Ahogy mondtam megtaláltam a járatot,teleportot ami bevitt ara a szintre ahol írva volt a aszéf meg doboz és semmi nincs ott.De nyomjad hátha mégis valamit elnéztem majd segítesz.
-
-
Gery D.
Topikgazda
Csak Cordon-ban vagy, de tulajdonképp elvisz abba a barlangba, amibe ugye később Agroprom-ból és Szemétdombról lehet bejutni. Ezt fel lehet fogni úgy, mint egy Teleport-ot. Oda, majd vissza teleportálsz. Meg ugye el is alszol, ki tudja, lehet elvisznek a Barlangba és ott hagynak. Ez a része ismeretlen a történetnek, hogy hogy kerülünk oda.
[ Szerkesztve ]
-
hubai1979
őstag
Nincs avval gond szeretek kobrolni,de mikor 5-6 órátd azzal megy el hogy valamit megkeresél és nincs ott na az ki tud nyirni,csalni lehetne de én nem szeretem,elveszi a játék élményt,az izgalmat, ott lesz nem lesz ott kicsit árébb de megtalálod ez a lényege.
Néztem egy angol ürge videólyát ő megtalálta a kérdéses széfet csak nem ott ahol kellet volna lennie.
-
-
Gery D.
Topikgazda
Az ugyan az. Az elején abból a Zsákból veszed ki a Kísértet Szíve Műtárgyat, ami a felborult vagon mellett fekszik a földön. Később ugye mindig onnan indulunk, amikor vagy Agroprom-ban, vagy a szemétdombon megyünk be a barlangba. Bald a bar-ból adja az útvonalat azt hiszem.
-
hubai1979
őstag
Tudom,hogy nem engem kérdeztetek,de nagyjából leírom.Valóban Bald adja feladatot,hogy keresd meg neki a kincset a bányában.Ott keresd meg a bányalakókat,majd ők adnak tanácsot.Kettő darab bejárat van,az egyik a szemétdomb az alagút végén,a másik agropom alagút vége.Lemégy megkeresed az öreget,ő átkülld a bánya elejébe a másik bejárathoz,ott lesz nem messze a keresett kincs elrejtve.Mielőtt elmégy a kincsért,mondja hozzál neki a meseerdőből egy könyvet,meg még valamit de már nem emlékszem.A lényeg az,hogy meg van minden,panaszolja,hogy a monolitosok elrabolták a társukat,szabadítsam ki.Oké most jön az,hogy keresd meg a ledöntött falat a bánya elejébe nem messze valahol,linkeltem egy képet,hogy hola bejárat.Meg van a több szintű bánya,a második szinten van 2 darab zárka,az egyik kódos,a másik meg csak úgy bevan zárva,de előtte 2 darab tűz anomália van és nem nem nyílik.Az előbbi ajtót kinyitod ott van az ürge kiengeded,mondja,hogy keresd meg az utat ő megy és széjjel néz még.Utána jön az,hogy megkapod a küldetést hozzál egy dobozt és egy széfet a több szintes bányából.Adrenalin magyarázza el,hogy hol található a több szintes bányán a széf és a doboz.Na én meg is találta a földszinten a teleportot ami fölvisz a második szinten lévő barlangrenszerbe,avova csak onnan lehet bejutni.Bejutottam megtaláltam kóboroltam,de semmit nem találtam a kérdéses cuccokból.(mármint a széf és a doboz,ami ugyebár a második szinten kellett volna lenni)Meguntam a baromságot,néztem egy videót,amit nagyon nehezen talákltam meg.A lényeg az,ahol kiszabadítottad az ürgét a második szintenlévő ajtó,ahol említettem az előtte lévő tűzanomáliát arról az ajtóról van szó.Az ürge szépen odament kinyílt az ajtó bement rajta egy szoba rajta egy lejárat ,utána a másik szobából egy feljárat és ott van egy üregbe a széf.De én akárhogy akartam nekem a tűzanomáliás ajtó nem nyílik.Biztos,hogy van valami,ami kimaradt a fordított szövegből vagy valami.Vagy én csesztem el valamit nem hibáztatok senkit.
-
Aarpok
őstag
válasz
hubai1979 #1644 üzenetére
Nos nem biztos,hogy jól emlékszem,de az ajtóhoz a feladatban van egy kód azt nyitja ahol a monolit árnyéka (zombi kinézetű) egyén álldogál.Azzal jóba kell kerülni különben hülyére lő (sajnos mi nem tudjuk halhatatlan).Csak úgy lehet vele beszélni,ha szidó ad egy amulettet amivel barátja leszünk ennek a halhatatlan tagnak (a többiek számára viszont ellenség).Beszélgetésben kapunk egy kódot a toronyban lévő ajtóhoz és ott a tornyon belül kell megtalálni a széfet.Amennyiben nem erről van szó bocsi.
Аарпок
-
Gery D.
Topikgazda
Nem elég csak egy Amulett, egy Csörgő és egy Plazmahernyó is kell neki. És igen, egy széf van ott bent, de szerintem neki még először a Kazetta kell, ami ott van az elérhetetlen helységben. A széfet utoljára kapjuk meg, amit majd Miner-nek, majd Hologram Victor-nak kell elvinni.
-
hubai1979
őstag
-
Gery D.
Topikgazda
-
hubai1979
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation 5 disc edition játékkonzol +modern warfare 2
- Mint az új - Macbook Pro 13" 2019 - 4 mag i5, touch bar - garancia, HU/EN, szürke (39)
- Nagyon szép - Macbook Air Retina 13" M1 - 512GB, 8/8 mag, garancia, EN/HU (38)
- Új ASUS VivoBook Pro OLED 15 GAMER, TERVEZŐ Laptop -30% i7-11370H 16/512 FHD IPS NVIDIA RTX 3050
- Daikin MC70LVM légtisztító
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest