Hirdetés
-
GAMEPOD
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aramir
őstag
válasz
#00137984 #16748 üzenetére
Néha találkozom én is olyan sárga kazettákkal, amikből nem szedték ki a copyright szöveget, de azokból van kevesebb, sok játéknak pont ezért néz ki egy kicsit furcsán a címképernyője. Ja, van ám RoboCop 4 is
A hármast átrajzolták egy bénácska négyesre a címképernyőn
Nintendo bitfejet meg mindenképpen szerezz be egyet-egyet mindkét fajtából, NES, SNES, N64 meg még a Sega MD kazik szétszedéséhez is az kell, ha tisztítani kell, jól jöhet. Párszáz Ft-os tétel kínából.
-
törölt tag
válasz
Aramir #16744 üzenetére
Nekem a Castlevania 2 NES kazetta melegedik jó egy óra játék után. Egyik NES kazettám sem melegszik fel. Elméletileg ez a Castlevania 2 kazetták mindegyikére vonatkozik valamilyen szinten. Legalábbis ezt a választ kaptam és találtam utalást másoktól is a kazetta melegedésre. Sajnos még nincs Nintendo kazetták szétszedésére alkalmas csavarhuzóm, ezért még nem láttam belülről a Castlavania 2 kazit.
-
törölt tag
válasz
Aramir #16744 üzenetére
Robocop 3-at akkor régen jól be tudták másolni sárga kazettára, majd egy idő után az újabb kiadások a hack és a változtatások miatt ilyenek lettek. A "killer" Batman sárga kazettának voltak látható figyelmeztető jelei, csak akkor nem foglalkoztam vele. Grafikai glitch-ek a kiolvasási hibákból a kártya behelyezése után, majd játék közben kifagyás feketére vagy szines kijelzőre. Aztán egyszer meg a kazetta behelyezése után az nem indult, és a konzolt is odavágta. Szerencsémre azóta nem találkoztam ratyi sárga kazival, és az Asterix NES kazettám csak egy kis alkoholos pin tisztitásra szorult. Minden rendben van, de a tanulópénzt akkor megfizettem.
-
Aramir
őstag
válasz
energy4ever #16745 üzenetére
Persze, simán lehet az is, hogy a gép pont akkor döglött be, de ezeknél a kínai csodáknál nem tartok lehetetlennek egy olyan esetet, amit írtam a +5 Voltos lábbal kapcsolatban.
-
energy4ever
addikt
-
Aramir
őstag
válasz
#00137984 #16743 üzenetére
Belepiszkáltak a rom-ban, hogy a copyright cuccokat eltüntessék, annak sokszor ez a vége.
Egyébként az a gyilkos Batman kazetta valami bazinagy pech volt, én már jó pár kazettát kidobtam, persze csak a panelt, ami döglött volt, vagy döglődött, de egy sem nyírt még ki gépet, nem is tudom az hogy lehetséges, illetve sejtem, a 30-as és a 31-es lábakon megy a +5 volt, hacsak az nem volt zárlatos valamelyik másik lábbal, ami a konzol procijára megy közvetlenül. Pedig volt olyan kazettám is, amin kezdett leválni a chip a panelról a fekete paca alatt, ha erősen összenyomtam, akkor bejött rendesen a játék, elengedtem, akkor szétesett a kép, illetve volt egy olyan is, amin a fekete paca szó szerint forrósodott.
Még arra is gondoltak a tervezők, hogy az se nyírjon ki semmit, ha fordítva dugják be a kazettát valahogy, a +5 volt a két átellenes sarokban van:
[link] -
törölt tag
Ez a Batman sárga kazettás történet inditotta el a sárga kazis, majd a NES és SNES játékok gyüjtését. [link] Két sárga kazettám adta meg magát nálam majd 20 év alatt. Az a Batman és a Robocop 3. Azóta sem találtam tökéletes Robocop 3 kazettákat, mert a menű egyes részei szét vannak esve. Játék közben és a főképernyőn természetesen jó a kép, és ezért még játszható marad. Összes nálam járt konzolban ilyen volt.
-
törölt tag
Mostanában vetted ezt a Castlevania 3 kazettát nem kevés pénzért. Ez még jó, hogy a NES konzolodban nem okozott még meghibásodást. Ez az oxidációs folyamat és a képeken látható hibák akkor nem nálad keletkeztek. Ez a képhiba az első inditás közben látható volt, akkor igen nagy az esélye annak, hogy ezt ilyen hibás állapotban adták el neked. Ilyenkor ezt jelezni kell az eladó felé és visszakérni a vételárat. Ez a "Jófogás" hirdetési oldalon mondjuk nem jelent semmit... Ezért nem üzletelek onnan. Javitható lehet időlegesen vagy sem, de ez a kártya már nem megbizható és kipurcanhat játék közben. Akkor majd tönkreteheti a NES konzolodat, aminek a javitása és cseréje még nagyobb anyagi kárt okoz. Én már buktam el sárga kazettás konzolt "kehés" Batman sárga kazetta miatt. Ott a chip annyira sérült, hogy másik donor konzolt kellett szereznem a javitáshoz. Batman sárga kazettából meg beszereztem másikat.
-
FAR
tag
válasz
energy4ever #16738 üzenetére
igen. xiii kerület.
-
Aramir
őstag
Hát, úgy néz ki jól tippeltem a korrózióra, a nagyobbik chip sarkánál úgy néz ki, mintha elrohadt volna az egyik vezeték, ki kellene mérni multiméterrel, akkor már nem csak azt, a többit is, aztán ha szakadt, akkor patkolni kell, meg persze a korróziót eltávolítani, majd lekenni valamivel, hogy ne rozsdásodjon be újra, én átlátszó körömlakkot vettem erre a célra
Nem tudom ér-e valamit, de még mindig jobb, mintha pucéron hagynám a fémréteget. Szerintem minimális hozzáértéssel javítható, multiméter és egy forrasztópáka kell csak, mondjuk a chipeket ki kellene akkor már forrasztani, és rendesen letisztítani a lábakat és alatta is, mert ha így marad, akkor csak tovább fog oxidálódni.
Sárgakazinál találkoztam ilyennel, valami belefolyt, és szétmarta, mintha egy elem folyt volna bele: -
FAR
tag
-
Aramir
őstag
Én is találkoztam már hasonló hibával, úgy emlékszem NES-nél is, meg persze sárgakaziknál, kontakthiba miatt szokott ilyen lenni, de mivel írtad, hogy ezen már túl vagy, én szétkapnám a kazit, és átnézném a panelt, lehet egy vezeték szakadt, egy mexikói SNES kazinál találkoztam olyannak, hogy a burkolat elkoptatta a panelon a vezetékeket, mert egy kicsit lötyögött a panel a burkolatban, forrasztással áthidaltam a szakadásokat, és jó lett. Meg kitudja, lehet korrózió is valahol belül.
Csiszolópapír helyett inkább radirgumit használj szerintem. -
törölt tag
válasz
energy4ever #16729 üzenetére
Hirdetésben már találkoztam arcade gépek dobozát árusitani, egyedi igények szerint egy kis felárat felszámolva. Olyan 100ezer forintot elkérhetnek érte, ha az irányitópanel és a kijelző már be van épitve. Kompletten szerelve, több játékkal (MK és SF játékokkal) 200ezer forintért kapható teljesen játékra készen. Természetesen otthoni felhasználásra.
-
törölt tag
70%-os higitott alkohol kapható a gyógyszertárakban. Ha fémesen fényes a pinek felülete, akkor könnyebben be fogja olvasni. Ha elszürkült vagy vöröses barnás szinű, akkor már lehetnek olvasási hibák. NES konzolom foglalatába egy kosz szorult bele, ami miatt némelyik kazettámat nehezen olvasta. Ezért jó a sűritett levegős spray, ami kontakt adalékot is tartalmaz. Ezzel évente néhány alkalommal át szoktam fújni a konzoljaim foglalatát. PC belső takaritás amúgy szintén időszerű évente egy-két alkalommal és ilyenkor a konzolokat is érdemes átfújatni. Nekem az Asterix NES kazetta elsőre indul, és még a sárka kazis konzoloknál is ritkán találkoztam ilyen makacskodó olvasási hibával. Ha nem javul meg a csiszolás és alkoholos, levegő spray tisztitás után sem... akkor talán a kazetta sérült. Még nem találkoztam rossz NES kazettával. Sárga kazettán is nagyon ritkán találkozni döglött kazival, de az képet sem ad (egyszinű vörös, kék vagy lila) vagy teljesen szétkockásodik. Azon a tisztitás sem segitett és kukázva lett.
-
don_peter
senior tag
válasz
energy4ever #16729 üzenetére
Ha csak kasznit akarsz gyártani, akkor csak is úgy van értelme ha egyedi méretet is vállalsz.
Ha te találsz ki valami sémát és mind olyanra akarod gyártani, akkor esélytelen a dolog.Engem érdekelne egy Neo Geo kasztni, szóval ha lehetőség lenne biztos egyeztetnék és ki alkudnánk egy megfelelő árat.
A teljesen üres kabinoknál még az is gondot okoz, hogy ki kellene alakítani a CRT vagy LCD befogatását, kicsit necces úgy egy ilyen projekt, ha nem komplett, legalább a kijelző és hang és kontrollerek tekintetében.
Aki ilyet csináltatna annak nagy részt ezen eszközök beszerelése is gondot okozna.. -
energy4ever
addikt
Szerintetek itthon, csak a hazai piacot nezve uj gyartmanyu(teljesen uj markakent) mennyire lehetne jol ertekesiteni Arcade Cabinet-eket, es milyen arban lehetne eladdni? Magat a "dobozt", kezelofeluletett, valamint a kijelzot(tehat konzol/pc nelkul). Minosegi darabokrol lenne szo, gondolok en itt akar a tenyleges minosegre, valamint a meretere, illetve a "diszitesre" is. Kivancsi vagyok szerintetek mennyi embert erdekellne ilyen gep(/ev), es milyen arban lehetnr ertekesiteni.
-
törölt tag
Sárga kaziknál találkoztam ilyen vonalszerű grafikai hibával. Ott a kártya pineket kellett kezelésbe vennem kis finom csiszolópapirral. Miután fényesre poliroztam a kissé megszürkült pineket és alkoholosan lemostam, nálam teljesen rendben vitte mindegyik konzolom. Valamikor a szennyezett kazetta pinek koszolják be a konzol foglalatát, ezért ilyenkor nem árt egyben átnézni megint. Jártam igy használt kazi vásárlás után. NES-en vagy nem olvassa be az ilyen kazettát (villogó LED és képernyőkép) vagy kockás minták vannak a játékban. Asterix NES kazetta, amit én is használtan vettem itt a hardverApró oldalon. Ott egy kis alkoholos tisztitás elég volt az olvasási hiba megszüntetéséhez.
-
FAR
tag
válasz
Mr Bond 007 #16723 üzenetére
köszi, jó ötlet lenne, ha minden játéknál előfordulna, de csak ezzel az eggyel van bajom uh szinte semmi esély rá h gép hiba
-
FAR
tag
válasz
#00137984 #16724 üzenetére
köszi, de ahogy írtam, ezeken az alap dolgokon túl vagyok. letisztítva rendesen a kazi csatlakozói és csak ezzel az eggyel fordul elő. a konzolnak semmi baja, a többit rendesen viszi. 2 gépen is megnéztem.
attól függetlenül, érdemes lenne a gép foglalatát is letisztítani, de nem tudom h érjem el vagy mit fújjak rá. mindenesetre, nagyon minimális az esélye h az a probléma, mivel minden más játék megy rajta.a neten már utánanéztem és konkrétan ilyen jellegű hibát nem láttam. sima, vertikálisan futó vonalakról beszélt mindenki, ilyen speckó tört darabos mintájú vonalak, amik nálam fordulnak elő, még soha nem láttam és a neten se találtam semmit. egyéb ötlet esetleg?
-
törölt tag
A 72pin-es csatlakozást kell egy kicsit megkezelni. Kontakthiba miatt képes hibásan kiolvasni a kártyáról, vagy el sem fogadja a kazettát a NES konzol. Fújkodás segithet, mert valamikor a NES konzolban a foglalatba kerülhet por és szösz-mösz, amitől a kiolvasás pontossága romlik. A kazetta pinjeit finom csiszolópapirral és alkoholos fültisztitó pácikával lehet tisztára pucolni. A NES konzol foglalatnál a kontakt levegő spray segithet.
-
FAR
tag
Sziasztok,
nem tudom, hogy jó helyre írok-e, segítséget kérnék. nemrég vettem egy Castlevania 3-at NES-re. megtisztítottam, ahogy azt illik (nem is egyszer), de nagyon furcsa fehér vertikális vonalak futnak a képernyőn. kipróbáltam NES-en AV és TV kábellel, és toploaderen is. Ez az egy játékom ilyen, nem gép hiba, az biztos. Sztem kinyiffant a kazi, de ha vkinek van bármilyen mentőötlete, azt nagyon szívesen venném
-
don_peter
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #16720 üzenetére
A cím eléggé bulváros, biztos olyan írta, aki nincs képben SEGA fronton.
Nem ez az egy játék készül(t), nem rég jelent meg a PAPRIUM, ami elérhető, vásárolható.
Sőt ismerek egy magyar srácot, aki folyamatosan fejleszt, illetve portól SEGA MD-re.
Tudnék címeket is sorolni, de sajna nem lehet, mindenesetre érdekes címek fognak érkezni az elkövetkező időkben. -
Mr Bond 007
őstag
-
ayo
veterán
Sok halasztás után végre beindítottam egy videosorozatot, amiben kizárólag a Nintendo gyűjteményem lesz a középpontban. Remélem, tudok majd mindenkinek valami újat-érdekességet mutatni
-
perge666
veterán
A Mariós játékok mindig is kedvesek voltak nekem,talán mert azon nőttem fel,de egy olyan gépem sincs már itthon amivel tudnám játszani.
Volt Wii-m,nagyon tetszettek rajta a Mariók,meg volt piaci sárga kazis gépem is,csak azt unokaöcsém elkuncserálta.....Lehet kéne megint egy Wii,a PlayStationok és az XBox mellett megférne a szekrényben.
-
darkmore
tag
válasz
#00137984 #16713 üzenetére
Igen, ezeket a címeket én is ismerem, de nekem a King of Demonsban pont az volt az extra, hogy ez nem ilyen csak dark fanatsy, hanem horror fantasy, már az elején is ahogy felvezetik 30sec alatt a storyt a családdal. Közben rájöttem, hogy ha legyőzöl egy főellenfele és ilyen színes csepp ereszkedik lefelé (mint castlevaniában a piros gömb), akkor meg lehet váltotztatni a színét és így kiválaszthatjuk, hogy mivé mutálódunk, érdekes megoldás, mivel a különbőző szörnyalakok teljesen mások, így elég sokáig el lehet vele lenni. Egy dolog, amit nagyon nem szeretek benne, hogy itt is van timer....egy kicsit abba is hagytam és inkább Front Mission
-
don_peter
senior tag
Boldog karácsonyt srácok..
-
törölt tag
válasz
darkmore #16712 üzenetére
SNES szörny/horror témában a könnyedebb stilust részesitem előnyben. Super Ghouls and Ghost, Demon Crest, Vampires Kiss, Ghoul Patrol és a Zombies Ate My Neighbors. SEGA-ra a jóval erőszakosabb Splatterhouse szériát emliteném meg. Remélem egyszer még elkészitik azt a filmet.
Szörnyek tekintetében nagyon sok cimet felsorolhatnánk a 16 bites korszakban... Castlevania Bloodlines és a Dracula, Warlock, The Oooze, Darkman és még jónéhány filmes feldolgozás jelent meg SEGA-ra.
-
darkmore
tag
Volt időm játszani SNES-en 2-3 órát és kipróbáltam két japán játékot angol fordítással:
King of Demons: Akció platformer, nagyon ritka szörnyes+horror világban, ahol egy stukerrel kell rommá lőni mindent. Nagyon tetszett a grafikája, elég komolyra vették a stílust, véres és minden darabokra szakad, nem egy gyerekeknek szánt cucc az tuti. Pár boss legyőzése után kapunk életerő upgradet és átmutálódunk mi is szörnyekké, itt mondjuk jó lett volna, ha tudjuk változtatni az alakunkat (bár lehet, hogy erre később lehetőség lesz). A szörnyalaknak teljesen más a dinamikája, más a támadás, a speciális támadás és az ugrás is, tehát kb. újra meg kell tanulni az irányítást. Szerintem nem egy ismeretlen cím, ebay-en még angol patchelt repro cartridge-et is találtam. Egy próbát emuval mindenféleképpen megér!
Front Mission: Erre nagyon ráhibáztam, pont valami közepesen nehéz körökre osztott, taktikai játékot kerestem (és már majdnem szintén angol patchelt Ogre Tactics lett belőle SNES-re) gondoltam kipróbálom ezt. Nagyon bejött, nagy mechákat kell irányítani, sajnos kicsit túl molyolós a harc, de szerencsére a felkészülés a csatára hasonlóan bonyolult. A harci gépezeteket teljesen nekünk kell összeállítani: a test, a karok, a lábak, a fegyverek, fedélzeti számítógép és ezt összegyógyítani a vezető képességeivel, nagyon sokáig el lehet szöszmötölni a garázsban mire azt mondod, most már fullos a kis csapat, utána persze kb. 1-et hibázol csata közben és máris game over. Érdemes a csapattagokat egy-egy irányba specializálni már az elejétől, mert mikor szintet lépnek akkor a legtöbbet használt fegyver után kapnak statpontokat, szóval akivel közelharcban ütsz annak kicsivel a Fight fog feljebb menni, távolról rakétázósnak a Long képesség és van a kettő között lévő közelre lövős Short mechák. Még így is nagyon átgondolva, minden lépést megtervezve bele lehet szaladni meglepetésekbe. A sztori nem nagy szám, de legalább közepesen komoly és visszafogottan tálalva, nem túlerőltetve. Aki szereti órákon keresztül egy csapat felszerelésével bütykölni, annak nagyon fog tetszeni!
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok!
Budapesten lehetne valahol SNES kontrollert venni? Karácsonyra lehet beizzítanék egy családi Mortal Kombatot vagy Super Mariot
-
Aramir
őstag
válasz
energy4ever #16702 üzenetére
A HDD csere nem egyszerű mutatvány, azt azért tegyük hozzá
Legalábbis egy kevésbé hozzáértőnek. De ha már, csere, akkor megelőzve a gyári hdd halálát, ki kell cserélni egy nagyobbra, és azt használni, ha az megdöglik, akkor mehet vissza a gyári, vagy egy újat készíteni. A cseréhez elkészített bootcd úgy emlékszem nekem is félre van téve, a gyári hdd szintén.
-
shenmuedc
tag
válasz
MasterMark #16705 üzenetére
A wii-m es a gamecube kontrollerem közè kellene.
-
Cruxz
csendes tag
válasz
energy4ever #16702 üzenetére
Eredeti 8 GB-os van benne (1-2 cím ráfér egyszerre), remélhetőleg akkor bírja ez is. Olyantól kell tartani, hogy töredezett lesz a HDD a sok másolás/törléstől?
Használt lemezek közt vannak karcosabbak, ezeket akarom lementeni, hogy ne az olvasófejet erőltessem. A tálcát még kiadja lemez nélkül szerencsére néhány próbálkozás után. -
shenmuedc
tag
Gamecube kontroller hisszabito kabelt honnan szerezhetnek?
-
energy4ever
addikt
Xbox Classicnal HDD-bol, es ODD-bol is barmikor tudsz rakni bele "PC"-set. Modositott boxnal attol fugg milyen HDD-t raktak bele, de nyilvan HDD-rol tovabb birja a gep.
Olvaso ritkabban doglik a Classicnal, inkabb ott az az elofordulobb problema, hogy lemez nelkul nem nyillik ki a dvd talca. -
Cruxz
csendes tag
Original Xbox esetében, ti a DVD olvasót vagy HDD-t (softmod-dal) koptatnátok inkább? Mindegyiknek megvan az előnye/hátránya, csak azt nem tudom melyik bírja tovább.
Jó lenne, ha minél később kéne megbontani a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- Playstation 5 Lemezes, CFI-1016A - Gran Turismo 7 - Kontroller - Kamera - HÁZHOZ IS!
- Playstation 5 Slim lemezes dobozos 2026.11.08 gyártói jótállás
- Ps 5 Slim digital hibátlan dobozos 2026.09.20. gyártói jótállás
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest