Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
erdey_a #6854 üzenetére
A sült krumplira pont írtam példát, de a 6855-ben is írnak róla.
A fagyasztott kakaós csigában szerintem elég sok e-betűs hozzávaló van.
Nem hús készítményeket írtam, hanem "hús alapú készítmények"-et.
"rántott csirkemell is junkfood?" Nézd meg az összetételét és kiderül! Ha otthon panírozod a fagyasztott szín húst, akkor szerintem nem. De döntsd el magad, mert a panírban elég sok kalória el tud bújni. Neten rákerestem. Natúr csirkemell 120 kalória, fagyasztott panírozott 196-230 kalória. -
Ajándékok
aktív tag
-
Ajándékok
aktív tag
Keresek, miután láttam a Te linkedet, amiben egészségesnek írják a fagyasztott elősütött (elő olajozott) krumplit, péksüteményeket, hús alapú készítményeket.
Az airfryer-nek köze nincs az egészséges ételekhez. Sőt. Megkönnyíti az egészségtelen ételek elkészítését. A hagyományos sütőkben régóta lehet minimális mennyiségű zsírral sütni, de annak a használata előkészítést igényel, ezért meggondoltuk, hogy bekapcsoljuk-e. Meggondoltuk, mit készítünk, hiszen sokkal több étel fér bele. Az airfryer lehet, hogy az utóbbi évtizedek legkárosabb készüléke. Az airfryerrel jelent meg az otthoni junk food. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
PociAti #6816 üzenetére
Az ételek nem a nevük, hanem az energia tartalmuk miatt hizlalnak.
A mini vaj, amit szállodákban, menzán adnak 8-10gramm. Valószínűleg zsírból sem használsz többet, amikor megkened a kenyeret.
Ennek az energia tartalma 90 kalória
Ennél több kalória van 4dkg olasz felvágottban, 5dkg párizsiban, 3 dkg sült kolbászban, 2dkg gyulai kolbászban, 3dkg trappista sajtban, 1db nagy tyúk tojásban, 4dkg lekvárban, 2dkg mogyorókrémben....
Ha ezek közül bármelyikből legalább ennyit eszel ugyan annyi kenyérhez, akkor a zsíros kenyér fogyókúrás étel. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
PociAti #6816 üzenetére
A kevesebb zsír a zsírban sütéshez képest igaz. A normál légkeveréses sütőhöz pont ugyan annyi zsír kell, mint ezekhez. (Valóban káros-e a zsír?)
Az egészségest is vitatnám. A térfogathoz képest nagy teljesítménnyel és nagy levegő sebességgel dolgozik, ezért gyorsabban, magasabb hőmérsékleten készül el az étel. De ez azt is jelenti, hogy több akrilamid keletkezik, mint a normál légkeveréses sütőkben. -
Ajándékok
aktív tag
Ezek a szafttól lesznek igazán finomak. Ha a tepsiből törölgeted ki egyenletesen kapsz szaftot és zsírt is. Ha egy kisebb edénybe öntöd a szaft az aljára kerül. És ha az airfryert használod, át kell öntened másik edénybe.
Teljesen más téma: Ha jól tudom, az alumínium edények nem egészségesek. Airfryerben mégis több receptben is alufóliába csomagolják a hús. A fóliával nincs gond?
-
Ajándékok
aktív tag
Engem még úgy tanítottak, hogy az étel pazarlás bűn.
Ha egy 2-3 fős családban senki sem szereti a zsíros kenyeret, akkor az valószínűleg nevelés kérdése. Mostanában nem divat szeretni, régen a szegénységgel kapcsolták össze. Aki megkóstolt egy ízes pecsenye vagy hurka zsíros kenyeret és nem ízlett neki, azzal semmi gondom, de aki kóstolás nélkül mondja azt, hogy nem szereti, azt csak sajnálni tudom. -
Ajándékok
aktív tag
Ezt a ropogós sült krumpli receptet láttátok? Mi a véleményetek?
-
Ajándékok
aktív tag
A normál méretű sütőm tud egyszerre 2 dolgot csinálni alul pl 200fok, felül 150fok.
Pár hete volt linkelve egy másik ninja, ami ajtós és alul tud főzni felül pedig sütni. Talán az vagy ez a másik is tud egyszerre 2 módban sütni is.Bár én inkább a normál elektromos légkeveréses sütőkhöz várok airfryer kiegészítőt.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
INGJOKE #6432 üzenetére
Nem leírást olvastam, csak próbálok logikusan gondolkozni:
Mivel nem tudod ki fogdosta vagy köpködte tele, mi mászott bele, milyen vegyszerrel kezelték, mielőtt ráégetnéd az egészet a kosárra, az első egy mosogatás
Aztán a kiégetés
Mivel nem tudod mit égettél ki és abból mi keletkezett, ismét egy mosogatás -
Ajándékok
aktív tag
Talán Ninja Combi egyszerre süt és főz.
Azért érdekes a fejlődés. Még ez sem tud annyit, mint a ~10 éves normál méretű sütőm. Pedig annak is vannak hiányosságai.
-
Ajándékok
aktív tag
Nem értem miért fizeti meg mindenki a drága nevet.
Én az igényeimnek megfelelő legolcsóbbat szoktam venni. És ha használat közben kiderül valami gond vagy újabb igény merül fel, akkor már tudom mit kell keresnem.
Főzőből ~10eft kategóriát vettem. Ritkán használom, és tökéletesen megfelel.
Airfryerből használtat vettem, koszosan kaptam és csak súrolóval jött le a kosz, azzal is nagyon nehezen, ezért kerámia vagy gránit bevonatos kell.
Itt meg azt látom, hogy mindenki nagyon elégedett a saját készülékével... , de airfryerbe ajánlott a sütőpapír, sütőzacskó, szilikon betét, ahelyett, hogy olyat vennétek, amit ezek nélkül is könnyen el lehet mosogatni. Én nem akarok mindig egy kis papírt/szilikont is sütni a húshoz. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Demokatona #6044 üzenetére
Ha kicsi a konyha, a Ninja Foodi is érdekes lehet, bár kb kétszer annyiba kerül. 1 készülék airfryer, kukta, szárító...
-
Ajándékok
aktív tag
Fele annyiért Ninja AF500EU
Névtelen 100€-ért is van. -
Ajándékok
aktív tag
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Flowtation #5145 üzenetére
Akkor a nagy rács alá beraksz egy tepsit és tud keringeni a levegő és ha lepotyog vagy lecsepeg valami, akkor sincs gond.
Egy átlag házban 10-16A amper-t tud az elektromos hálózat. Emiatt a gépek maximális teljesítménye 2-3kw körül van. Már a kicsi gépek is 2kw körül vannak. Mivel a nagy sütő sem tud sokkal többet, lassabban sül meg benne az étel. De korábban volt már róla szó, ha a kis géppel 2 adagot kell sütni, akkor energia felhasználásban és időben is kb ugyan ott vagy a nagy sütővel. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Flowtation #5142 üzenetére
Amikor normál nagy elektromos sütőt vettem, ahhoz adtak 2 nagy tepsit és 2 rácsot. Az egyik rács akkora, mint tepsik, a másik pont beleillik a tepsikbe. Lehet, hogy nektek is van...
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
ANDROID??? #4819 üzenetére
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Flashback #4762 üzenetére
Főzési idő kb ugyan az. A nagy nyomásúban meg kell várni, míg a nyomás lecsökken. De igazából ez sem gond, mert a rizs főző lényege az, hogy beteszed, elkészül és amikor kedved van kiveszed. Tejberizst sosem csináltam (ha lesz jó recepted, légy szíves osszd meg), de arra készülj, hogy a rizs alja kicsit megpirul. Minél tovább hagyod melegen tartáson, annál jobban. 1-2 óra után kb rózsaszín lesz. A rizs mennyiség általában pohárban van megadva. 1kg rizs=8 pohár. De én mindkét fajtából névtelent vettem.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
kenwood #4569 üzenetére
A minőségi felvágottra ez megoldás lehet. Jól működik, de sok idő.
A változatosságot a szuvidálás is segítheti. A bontatlan szuvidált hús - információ forrástól függően - hetekig-hónapokig eláll a hűtőben. Nem kell fagyasztani. Ez a pácolásra is megoldás lehet. Fűszerezel, csomagolsz, szuvidálsz. Amikor kész, be a hűtőbe és ha kell előveszed, rápirítasz akár serpenyőben akár airfryerrel és kész. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
kenwood #4559 üzenetére
A hús idővel megromlik. Ha összefogdosod, gyorsabban romlik. A hűtés/fagyasztás nem állítja meg a folyamatokat, csak lelassítja.
Talán azért nem kaptál választ, mert lehet, hogy egyikünk sem foglalkozik ezzel hivatás szerűen, így a legegyszerűbb, ha kipróbálod, neked mennyi romlás fér bele.pác-tanulmányok
Most találtam. Az elejét lehet, hogy profi írta, de a további receptek ellentmondanak az első résznek. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
erdey_a #4510 üzenetére
Valójában van ilyenem, de egy olcsó használtat vettem és koszosan kaptam meg. Mindennel próbáltam tisztítani, vegyszerek nem működnek csak a durva súrolás, de annyi ideig tart, hogy nem érdemes foglalkozni vele ha minden alkalommal tiszta sütővel akarok kezdeni.
Gázos sütőm már nincs, de légkeveréses elektromosban próbáltam:
"Megmértem a nagy sütőt: 1kg burgonya gerezd+0.5kg panírozott húspogácsa - mindkettő fagyasztott - 35perc 200fok ~1kWh. Hideg sütőbe tettem be. A fogyasztásban és az időben is benne van a felmelegedés is.
Végül a hús és a krumpli is túlsült. Még próbálgatni kellene. A nagyobb térfogat (=gondolom jobb hőtartás) miatt azt is meg lehet próbálni, hogy sokkal rövidebb sütési időt állítok be és miután kikapcsolt, bent hagyom még egy negyed/fél órát." -
Ajándékok
aktív tag
válasz
elder troll #4465 üzenetére
De ha kétszer sütsz, fogyasztásban, időben ugyan ott vagy, mint a normál (nagy) légkeveréses elektromos sütővel. Annyi a különbség, hogy a nagyban nem kell rázogatni és nagyobb adag is belefér.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4081 üzenetére
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
wanted5 #4078 üzenetére
Nem airfryer téma, de: a szivacs szerintem nem elég. Egyszer jénaiban sütöttem valami rakott kaját. Nem égettem le. Szivacs dörzsi felével mosogattam, szép tiszta lett, de miután megszáradt, látszott az alján egy folt. Ismét szivacs dörzsi oldala erősebben, látszólag tiszta, de szárazon ott a folt. Harmadszorra kefével próbálkoztam, tudatosan finoman használva és végre eltűnt a folt. A szivacs sokkal kényelmesebb, gyorsabb, takarékosabb, de azóta kefét használok. Ez a folt csak az átlátszó üvegen látszott és csak száradás után. Aki tiszta eszközöket akar használni, felejtse el a szivacsot!
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4049 üzenetére
Vízkeménység állítás nincs
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4038 üzenetére
A samsungnak is van gőz funkciós sütője, de nem az igazi, mert 5-6 használat után kötelező a vízkőtelenítés. Van hozzá pároló tál, már csak ahhoz használom. Kenyér sütéshez inkább rakok egy tál vizet a sütő aljába. És kell a víz, mert nélküle túl vastag a héj.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4019 üzenetére
A kenyér kerek is lehet. És ha nagyobb kenyeret akarsz, vannak nagyobb mikrók is.
Én is kenyér sütésen gondolkozom, de normál elektromos sütőben több kicsi (~50dkg) kenyér, amik mennek a fagyasztóba. Mostanában akarok szilikon formát rendelni. -
Ajándékok
aktív tag
0.2-es bádog+levegő+0.2-es bádog+levegő+műanyag / üveg
A levegő 40* jobb hőszigetelő, mint az üveg.
És egy ekkora üveg tál több kg lehet, amit ugyan annyira fel kell melegíteni, mint pl a krumplit, hogy az alja is megpiruljon. -
Ajándékok
aktív tag
Nagyon olcsón vettem egy használtat próbára. Koszosan érkezett. Már a beszerzési ár többszörösét költöttem különböző tisztító szerekre, de a teflon bevonatú kosár oldalára freccsent és ráégett olaj cseppeket még a Brigéciol sem szedi le. Közben a zománcos gáztepsit 1 perc alatt kimosom.
Írjátok, hogy még a drága sütőkben is keverni, forgatni, rázni kell az ételt.
Normál sütőt használok. Kicsit alacsonyabb hőmérsékleten hosszabb időt állítok be és nem kell keverni, forgatni.Fogyasztás
bul07 írta: Ma megmértem vele egy 20perc 200fokos hasáb burgonya sütést. Össz fogyasztás 0.43kWhMegmértem a nagy sütőt: 1kg burgonya gerezd+0.5kg panírozott húspogácsa - mindkettő fagyasztott - 35perc 200fok ~1kWh. Hideg sütőbe tettem be. A fogyasztásban és az időben is benne van a felmelegedés is.
Végül a hús és a krumpli is túlsült. Még próbálgatni kellene. A nagyobb térfogat (=gondolom jobb hőtartás) miatt azt is meg lehet próbálni, hogy sokkal rövidebb sütési időt állítok be és miután kikapcsolt, bent hagyom még egy negyed/fél órát.Ha az elkészült étel mennyiségét is nézem, már így sincs nagy fogyasztás különbség. Ha sikerül kitapasztalni a jó sütési időt, ilyen mennyiségnél a nagy sütő a takarékosabb.
Ha a kicsiben kétszer kell sütni, akár a mennyiség, akár az eltérő ételek miatt, még sebességben is a nagy sütő a jobb. -
Ajándékok
aktív tag
Te rázogatod, akinek meg 2 kosarasa van, az vesz hozzá szilikon kosarat.
Nekem a Ninja tetszik, de nagyon drága, ezért próbára vettem egy nagyon olcsó használt sütőt. Véletlenül 2 kosaras. De olyan mocskos volt a kosara, hogy semmilyen vegyszer (brigéciol, sütő tisztító, sav, lúg) nem szedi le, csak dörzsölni lehet. Az meg a sok rés miatt nagyon sok idő.
Ha az 1 kosarasod könnyen tisztítható, szerintem még 10 rázogatással is sokkal jobban jársz, mintha fél órát dörzsölnéd a belső kosarat.
Persze ez csak akkor igaz, ha tiszta edényben akarod készíteni az ételedet. -
Ajándékok
aktív tag
Mások is és Te is írod, hogy aránylag rövid használat után már jön le a belső bevonat.
A mindenféle rések, lukak és a rásülő maradványok, rászáradó olaj miatt a belső kosár mosogatása is nagyon nehéz.
Gondolom emiatt keresnek mostanában elég sokan szilikon kosarat, használnak sütőpapírt.
Ilyen körülmények között, biztos, hogy jobb a 2 kosaras? -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Antonious #2612 üzenetére
Kb 1 hete linkeltem 8L-es sütőt 17k-ért. Azóta nézelődtem kicsit és a 8L-es Silvercrest pontosan ugyan úgy néz ki. Ott már nincs, de itt is volt ugyan annyiért. Most már 20k.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
ubyegon2 #2439 üzenetére
Nem azt mondom, hogy "ugyanolyan jó". Azt mondom, hogy lehet jobb is, de lehet rosszabb is.
A hsz-eket olvasva nekem az jött le, hogy az edény formája, az edényen a rések, az edény bevonata, az edény szétszedhetősége a mosogatáshoz.... amik igazán számítanak. Ez csak tervezés (másolás) kérdése. Az előállítás árát nem sokban befolyásolja.
Nem olvastam még itt olyan panaszt, hogy az enyémben rossz a fűtőszál típusa vagy a ventilátor nem fúj elég erősen. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
ubyegon2 #2436 üzenetére
Nem tudom, hogy szemetet árulnak-e, azt sem tudom, hogy nem átverés-e, de az alacsonyabb ár miatt nem biztos, hogy rossz minőségű termékek.
Egy ilyen sütő lényege, megegyezik egy hősugárzóval. Azokból egy 2000W-os, 6000ft alatt is megkapható. Egy 4L tapadásmentes fém edény 4000ft alatt megvehető. És ezeket is haszonnal értékesítik. -
Ajándékok
aktív tag
Találtam egy csomó olcsó sütőt. Nem ismerem a céget, az is lehet, hogy átverés.
-
Ajándékok
aktív tag
Van valakinek otthon modern nagy sütője és fogyasztásmérője is?
Érdemes lenne megmérni, hogy ugyan azt a feladatot mennyi energiával végzi el a kicsi sütő és a nagy sütő. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
balage25 #2154 üzenetére
Sajnos nincs, de itt a fórumon korábban volt egy ninja tulaj. Én is nézegettem, a mérete okozhat némi gondot.
USA-ból "olcsón" lehetne venni, de drága a szállítás és nem tudom megy-e 230V-ról.
EU-ban még nem láttam hasonló nagyságrendű akciót. Néha van korábbi generáció 200€ körül. -
Ajándékok
aktív tag
Ninja foodi kerámia bevonatos
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Sándor -P20- #2051 üzenetére
Szerintem azok rossz minőségűek, vagy nem kerámia bevonatosak.
Kb az első megjelenésük óta használok kerámia bevonatos edényeket, idővel elszíneződnek (állítólag az ecet segít), de nálam ~10-ből 1 darabon van egy karcolás. Késből pedig nem kerámia bevonatost kell venni, hanem kerámiát. Akár élezőt is lehet hozzájuk venni. De én nem szeretem őket, mert túl vastagok. -
Ajándékok
aktív tag
Kicsit utánaolvastam. A teflon olvadáspontja 327 fok. Egy sütőben, amit izzó vas fűt, nem fordulhat elő ennél melegebb?
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Beni2360 #1531 üzenetére
Van, de régen csináltam, mert nekem egyszerűbb megvenni, tárolni az előrecsomagolt felvágottat.
Nem nehéz használni. Pl a sonkás szalámi recept:
1kg hús (darált + kicsi kockára vágott) + 4gr porcukor + 1dl víz + 18gr só + 4gr pác só.
Kézi mixerrel kell 10 percig keverni, hogy a pác só dolgozni tudjon. (tényleg látszik a húson a változás)
Ha már összeáll a massza, légmentesen bele kell tömködni a sonkakészítőbe.
2 napig hűtőben kell érlelni, majd 2 órát főzni 80 fokon.Lehet csinálni halból, májból, de vannak hús mentes receptek is.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Beni2360 #1526 üzenetére
Ha tudni akarod mi van a felvágottban, ez is működik.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Beni2360 #1507 üzenetére
Van 1 literes pumpás is 1115ft-tól. Ki kellene próbálni.
-
Ajándékok
aktív tag
-
Ajándékok
aktív tag
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
elder troll #1244 üzenetére
Próbáld meg egyszer panírozás helyett sűrű palacsinta tésztába forgatni a húst! Sokkal finomabb, mint a panírozott, mert nem porózus, hanem teljesen zárt felületet képez és az összes szaft, íz a húsban marad. Az ilyen palacsintatésztásat is lehet sütni airfryerben?
-
Ajándékok
aktív tag
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
elder troll #691 üzenetére
Nyomtass / nyomtattass magadnak!
-
Ajándékok
aktív tag
Miután olajat öntött ki a kolbász alól szerinted 100% volt, hogy csak elírás?
A "Philips"-et máshol gyártják? Más technológiával? Gyártás után nem csomagolják, hanem előbb kimossák? Ha bármelyik kérdésre nem a válasz, én kiégetném használat előtt.DefJamHUN: A füstölés esetleg a túl magas hőmérséklet eredménye is lehet.
-
Ajándékok
aktív tag
Nálam is aktuális lesz a vásárlás, de lenne 2 kérdésem:
Azon kívül, hogy gyorsabb, ez miben jobb mint a normál légkeveréses sütő?
Én a ninja food max-ot néztem ki. Itt párszor már linkeltem, de senki nem írja, hogy venné, helyette drágábban vesztek kisebb, butább gépet. Van valami gond a ninja-val, amit Ti tudtok, de nem vettem észre? -
Ajándékok
aktív tag
Nincs ezekből olyan, amiben van egy könnyen kivehető, mosható zsírszűrő (olyasmi, mint a páraelszívókban)?
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
GreenGoblin #376 üzenetére
Szia
Ha vannak újabb tapasztalataid a Ninja-ról, írhatnál róla.
Smiro: Ha drágább gépet akarsz, nézted már a ninja foodi max-ot?
Amikor akciózzák 200€ körül kapható. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
MittuDomain_ #540 üzenetére
Itt van olcsóbban, nagyobb és kisebb is. A bolt megbízható, az adott termékeket nem ismerem.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Akik mostanában vettek ilyen forrólevegős sütőt, örömmel vennék, ha a már tapasztaltabbak megosztanák velünk a...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest