Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
Élőben: [link]
OK
-
Chaser
legenda
válasz Cyberboy42 #34 üzenetére
vagy legalább 1-2gb dedikált gddr5 vram sokat lendíthetett volna a történeten
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Cyberboy42
senior tag
Ejnye. Azért kár hogy nincs még egy lépcsőfok a V1605B és a V1756B SoC APU között.... az előbbi adja magát az alacsonyabb frekvenciákkal és fogyasztással, viszont mivel itt pont a beépített VGA lesz a limitáció, pont az utóbbiból a 3200-as ramok támogatása lenne az ami még igazán teljesítményt tudna hozni. Viszont a tdp kerete miatt gondolom már nem volt opció ebben a méretben.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Tigerclaw
nagyúr
Azt jól értem, hogy nincs VRAM, szóval a lassabb rendszermemóriát használja. Így már értem a 16GB-os opciót. Így kiemelten fontos lesz, hogy két memóriamodul legyen a gépben a dual channel miatt.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
prolad
addikt
Nahát, ezek még léteznek és pénzeli őket valaki? Mióta ígérik már? 3-4-5 éve? Ezek után az, hogy csak kész a tömeggyártásra, még annyira nem megnyugtató. Persze ne legyen igazam.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz #00137984 #27 üzenetére
Portolás és emulátor pont annyi lesz, amennyi PC-re:
Rendes Windows fut rajta, illetve ezt írják:
More than 20,000 games out of the box, from Indies to AAA. Steam, GOG, Origin, Itchio, Battle.net, UPlay..
Ergo ez nem kevesebb és nem több mint egy handheld PC, annak minden előnyével és hátrányával. Persze önmagában csak olyan játékokhoz ideális, amit gamepaddal is ideálisan lehet vezérelni.
Talán lesz valamilyen geforce experience szerű játékbeállítás optimalizáló, de azon túl semmi.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
válasz laceszgamer #28 üzenetére
Telefonra is van emulátor, amivel a retró játékokat lehet játszani. Válaszd az igazit... A játékfejlesztőknek többet jelentenek az androidos játékok, mert a casual játékosokat jól lehúzzák. Régen a javás mobil játékba tolták a pénzt, és most az android játékokba. Nekem egyformán keveset ér minden olyan mobilos játék, amikor Symbian-ra (Nokia és a SE UIQ3) a PC-n népszerű játékokat portoltak át. NFS Pro Street és az Asphalt 3 autóverseny játékok, FIFA 07 és a Vijay Singh Pro Golf 3D 2005 sportjátékok, Brothers in Arms és a DooM FPS játékok, a Tomb Raider és az Assassins Creed kalandjátékok megvoltak a SE P1i telefonomra. A platform kihalt és számomra a mobil játék is. Az emulátor megmaradt, köszönhetően a PC és a retró kézi konzoloknak...
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz laceszgamer #28 üzenetére
Exkluzivjai ennek is lesznek, lattal mar konzolt valaha abortolni msvcr110.dll is missing uzenettel ? Naugye :D SzmesZ exkluziv.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
laceszgamer
addikt
Értelme szerintem nem sok lesz, alapvetően azzal már bukásra van ítélve, hogy a legtöbb ember zsebében ott a telefon... Nintendo is csak azért maradt fenn a szegmensben, mert vannak exkluzívjai...
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
törölt tag
Legnagyobb kérdés a Smach Z kézikonzolra elérhető játékok. Emulátor vagy PC portolások. Playstation 1-2 és a N64 játékokra még talán látom az értelmét, de a hardver az akku időt jelentősen lecsőkkenti. Retró konzol játékokra az OpenDingux emulátoros handheld kézi konzolok és a Retro Arcade jobb választásnak tünik... Tudásszintben és árfekvésben most ez a favorit a retró játékra.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Az valahol ertheto, amit nem ertek, mibol gondoljak h olyan nagy kereslet lesz erre? Jo lenne, feleennyiert, engem nem hat meg hogy a konkurencia h arazza tul a sajat modelljet ( :
Biztos van egy celkozonseg aki az arat is letojja, de meglepne ha egy havi gyartasi adagnal tobb kellene raktarra_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nanocry
tag
Meh level accepted!
Édesapám, ég a Tisza, szalmával oltják..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Vannak, de a startra is úgy kell ilyenkor készülni, hogy a teljes ünnepi szezont érdemes előre lefedni. A start előtt tehát kell egy olyan raktárkészlet, amivel nem lesznek ellátási problémáid. Az nem túl ötletes, hogy a tömeggyártás pillanatában elkezded szállítani az első hardvereket, mert eladják, és akkor várnak a megrendelések az új termékekre.
Az ár az egyértelműen a GPD WIN 2-re van szabva. Az sokkal gyengébb hardverrel kerül kb. ugyanennyibe.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-Skylake-
addikt
válasz eltonleonida #22 üzenetére
"Valahogy átszabták ehhez az eszközhöz, vagy sima alap win10 van rajta? Mert utóbbi esetén gamingen kívül akkor sok más dologra is lehetne használni."
Tudtommal stock W10 van rajta es ennek fenyeben epphogy az ellenkezojerol van szo, ekkora meretben ilyen felbontason a win nemhogy sok mas dologra is hasznalhato, hanem jatekon kivul konkretan semmire.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
eltonleonida
kezdő
válasz Tigerclaw #15 üzenetére
Amit a képen láttam, az USB A, Micro B, USB C. Gondolom az első egy esetleges adathordozóhoz, vagy perifériához szolgál, míg utóbbi 2 közül az egyik valszleg töltésre. SD kártya olvasó szerintem felesleges bele, de az is van benne. Display port szerintem totál felesleges, gondolom az volt a cél, hogy rendes monitorra köthesd rá, de akkor tényleg jobb lett volna egy tévére HDMI porttal.
Igen, windows és linux disztribúció van rajta, csak nem tudom hogy ez mennyiben más mint a stock oprendszerek. Valahogy átszabták ehhez az eszközhöz, vagy sima alap win10 van rajta? Mert utóbbi esetén gamingen kívül akkor sok más dologra is lehetne használni.
-
Chaser
legenda
-
-Skylake-
addikt
Vegre eljon a pillanat, amikor a kekhalal, a dll missing es tarsai mar nem csak a pc sajatossagi lesznek, hanem a kezikonzoloke is. Ezen kivul annyit tudok mondani amit az elmult evek alatt is, peklapattal kellene a halalig verni azt az embert, aki ezt a designt megalmodta. Valami felhaboritoan szarul nez ki ez a "valami".
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz eltonleonida #14 üzenetére
A GeForce MX150 azért nem túl jó összehasonlítási alap, mert a leggyorsabb és a leglassabb verziói között van kb. 2,5x-es teljesítménykülönbség. Annak ellenére, hogy a nevük pontosan ugyanaz. Tehát előbb azt kellene kideríteni, hogy mi volt az adott gépben.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
ez a gép évek óta legnagyobb megvezetés ami ráadásul nyilvánosságot is kap folyamatosan.
Nem tudom mennyi pénzzel fognak majd ellépni.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz eltonleonida #12 üzenetére
Szerintem azok nem portok, hanem rendes Windows vagy Linux fut rajta. Ezért sem konzol, ami azért problémás mert várhatóan semmit sem optimalizálnak rá. Ezért is vannak megadva, hogy melyik játék, milyen felbontáson, milyen beállítással játszható.
Cserébe az a nagy előnye, hogy nem kell újra megvenni a már megvett játékaidat és nem 60 dollár per játék, hanem amennyiért meg tudod venni akcióban mondjuk a Steam-en, vagy más helyen digitálisan. Hosszabb távon ez sokat jelenthet pénzben...csak kicsit sokkoló a majd 1000 dolláros ár.
Az alapverzió 4GB RAM-al és 64GB SSD-vel "hulladék"...főleg a nagyon kicsi SSD miatt. Ráadásul abból még lemegy az OS is. Egy komolyabb játék talán rá sem megy és garantált a bosszankodás hogy nem fér fel rá semmi.
A közepesnél már nincs okom panaszra a 8GB RAM-ra, de a 128GB SSD továbbra is kevés 2019-ben.
Az ultra verzió 16GB-ja már inkább overkill, és az 265 -os SSD is csak épp elfogadható...ráadásul ez már 1000 dollár akciósan.
Jobb lett volna 128GB-vel startolni - minimum, vagy ha már cserélhető az SSD, kiadhattak volna barebone verziót is, amibe az ügyfél tesz annyi memóriát és SSD-t, amilyet akar.
Persze ha tényleg minden cserélhető könnyen, akkor a legolcsóbbat kell megvenni és azonnal cserélni legalább az SSD-t fél-egy Terásra.
-
eltonleonida
kezdő
Na, megint dobálózunk a Tflop-al, mint anno az Xbox scorpion esetében Meg ezzel nem mondtál ellent az állításomnak. Ha a szart is gamer laptopnak csúfolják, akkor ha ez az eszköz gyengébb, az nem jó jel
Őszintén bevallom, nem nagyon vagyok otthon az AMD kártyákban, és nem ismerek minden egyes kártya típust, de gyakran használom a Userbenchmark oldalt összehasonlításnak. Ha az előző cikkben jól láttam, egy RX Vega 8 van a gépben, ami nvidia oldalon talán egy MX150 alá lőnék be. Ami nem egy túl erős kártya
De aki jártasabb a témában, nyugodtan javítson ki.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz eltonleonida #12 üzenetére
Melyik alsó kategóriás gaming laptopnál? Mert van nagyon sok olyan, aminek a számítási teljesítménye nem üti meg az 1 TFLOPS-ot, ez a gép pedig túllépi azt. Manapság azért sok laptopra ráírják, hogy gaming, aztán a valóságban köze sincs hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
eltonleonida
kezdő
Először leszóltam volna, de aztán megnéztem a weboldalukat, és sok jó ötlet van benne.
Tetszik a koncepció, tetszik a cserélhető gombkiosztás, tetszik hogy SSD van benne. Tetszik hogy van rajta egy csomó hasznos port, bár pont egy HDMIt kihagyni belőle baromi fura Viszont nem értem hogy azon a gyenge kártyán, ami az alsókategóriás gaming laptopoknál is gyengébb, hogy fut rajta 720p-ben a GTA 5 60FPSel Az hogy mini PC az oké, de hasonló árral kicsit normálisabb kialakitású mini PC már létezik.
Egy ilyen kis formfactorban fantáziát látok benne, de tényleges lehetőséget nem. -
Norb79
őstag
A switch 720p, ott meg az a baj, hogy miért csak 720p. És amúgy a switch üzemideje is ekörül szór, pl az is nagyban befolyásolja, hogy mikor merül le, hogy a brightnesst hova tekered, szóval csak azzal, hogy csutkamaxról leveszed a brightnesst a minimum közelébe, már nyerhető +50%. Nagyon más itt a fogyasztási logika, mint az asztali gépen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Van egy csomó backer, akik várják a gépet. Ők az elsők. Csak azután megy a boltokba, hogy a támogatók megkapták.
(#7) Tigerclaw: Az üzemidőnek a beállításokhoz van köze. Azért nem adnak meg egzakt üzemidőt, mert mondjuk van egy játék, amit fullon tekertetsz V-Sync nélkül, teszem azt 100 fps-sel, és az két óra alatt leszívja a cuccot, de ha bekapcsolod a V-Syncet, akkor ugyanaz a játék már 3-4 óráig is fut, míg ha rányomod a Chillt 30-60-as tartománnyal, akkor már 7 óra. Na most ennyi lehetőséggel nehéz egzakt határt mondani, így a két végletet szabják meg, aztán majd te eldöntöd, hogy melyik beállítással működteted.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
A 2 óra sovány szerintem, főleg ha hozzá vesszük, hogy ez csak gyártó által bevallott érték és az akkuidő folyamatosan romlik majd. Ránéztem újra az oldalukra és kicsit csodálkoztam az FHD felbontáson. Gondolom ennek is elég sok köze van az üzemidőhöz. Ebben a méretben szvsz maradniuk kellett volna a 720p-n, ha az FHD ilyen problémát okoz. Persze a powerbankok idején nem annyira kritikus ez a probléma. Azért remélem a 2 óra FHD és minden ultra beállításra vonatkozik.
A másik probléma a hőtermelés, hűtés, throttling lehet. Remélem ha aktív a hűtése, nagyon csendesre tervezték.
Kicsit aggódok amiatt is, hogy túl sok idő telt el a hw specifikációk véglegesítése és a gyártás között, főleg hogy továbbra sem kapható, hanem csak majdnem... Hamarabb fog elavulni, mint ideális lenne.
Szintén probléma lehet, hogy 3 féle erősségű verzióval is kapható lesz, vagyis ez nem kézi konzol, amire stabilan lehet fejleszteni és garantáltan hozza megfelelő FPS-el a minőséget. Ez inkább egy kézi PC, ami azt vetíti előre, hogy aki nem a legerősebbet választja, az problémákba futhat egy idő után. Ha csak a tárhely lenne a különbség, nem aggódnék, de a legkisebb 4GB RAM már most problémás lehet, főleg hogy szerintük szükség lehet akár a 16GB-ra is.
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de szinte mindent elrontottak eddig, amit csak lehetett.
-
Prof
addikt
válasz SunMount3r #4 üzenetére
Bizony sokmillió emberke játszik a telefonján és nagyon gyorsan lett a kis kijelző vezető gaming platform, ami a felhasználók számát és a bevételt/profitot illeti.
-
Chaser
legenda
"A tömeggyártás még a nyáron megindul, így a start várhatóan az ünnepi szezonra tolódik majd rá."
akkor ősztől mért nem kapható? nekem valahogy nem túl életszerű, h fél évi adagot felhalmoznak, raktároznak, áll benne a pénz_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
XuChi
addikt
"2-7 órányi játékot tud biztosítani"
Nincs több kérdésem....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- nVidia tulajok OFF topikja
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- Hogwarts Legacy teszt
- Milyen processzort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook