Új hozzászólás Aktív témák
-
Madárpók
aktív tag
"defective by design"
-
Wolverine
félisten
Securom volt rajta. Legalábbis a Steamen megvehető verziónál és a dobozos kiadásokon. A GoG.com verzióján eleve nem volt védelem.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
kpal
nagyúr
DRM felejtenék már el ezt a szót .
-
wikings2
őstag
Nem olvastam el a hsz eket, de valaki felvilágosítana hogy mi az a DRM? : Demon Rune Monster? vagy esetleg Dagadt Ronda Mária? talán Delikvens Recitatív Membrán? szörnyűek ezek az új rövidítések. A DLC miért nem lehet kiegészítő?x) na mind1
Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
GoldenJ
tag
Úgy tűnik téynleg megvan az a sebességnövekedés. Flotsamban(az erdős falucska) 10-es fps értékekkel ment a retail verzió, a patchelt pedig simán 20 felett.
A mai gyerekek nemcsak megveszik a vackot, hanem még azt is elhiszik róla, hogy király.
-
válasz cskamacska #25 üzenetére
Az egyik cd projektes azt írta a gog.com fórumán, hogy 2 lehetőség közül kellett választaniuk. Vagy megpróbálják kijavítani a DRM-ből adódó hibát, mely javítás amúgy sem működne minden konfiguráción, vagy teljesen kiveszik a DRM-et. Ezért döntöttek a második lehetőség mellett. Gondolom az Atari-t meg csak meggyőzték valahogy...
mod: most világosítottak fel, hogy az atari.com-on is a DRM mentes verziót árulják, így nem gondolom nem kellett nagyon győzködni őket
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
cskamacska
addikt
A kettő nem zárja ki egymást. Én speciel kétlem, hogy egy héttel a kiadás után az Atari máris önként és dalolva ki engedné szedni a Securom-ot a játékból a fejlesztők két szép szeméért, ha már annyira ragaszkodtak hozzá. Valószínűleg valami elkúródott amit nem lehet egyszerűen javítani, és a legkönnyebb utat vállasztották. Az hogy a fejlesztőknek nem kellett kétszer szólni emiatt az pozítívum, de hogy saját szakállukra, a kiadó háta mögött partizánkodják ki a DRM-et a játékból, az nekem túl merész elképzelés.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
GypsFulvus2
őstag
válasz #72042496 #22 üzenetére
Értem. Bár a GOG-nál kényelmesebb nincsen: kliensprogramot nem alkalmaz, annyiszor töltöd le a telepítőket ahányszor akarod, oda és olyan módon másolod föl ahogy akarod. Nekem ezerszer szimpatikusabb és egyszerűbb a steam-nél. Egy "hátránya" van, új játékok nincsenek rajta. Ezért nyilván nem lesz soha annak versenytársa. Szerencsére engem pont ezek a "good old game" -e érdekelnek.
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
törölt tag
válasz GypsFulvus2 #16 üzenetére
Szeretem egy helyről, a lehető legkényelmesebben elérni az összetartozó dolgaimat. Játékoknál erre a Steam nekem bevált, ezért a GOG-gal különösebben nem is foglalkoztam.
-
válasz wednesday #19 üzenetére
Mivel nem kellett az égvilágon semmit sem módosítani rajta ahhoz, hogy bárhol, bármikor telepítsék, ezért borítékolható volt, hogy rögtön felkerül torrentre. Sajnos ebből is látszik, hogy nem a DRM az elsődleges oka a wareznak, hiszen akkor ezt nem is warezolnák.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
wednesday
őstag
Akkor a gog.com-os kiadás nagy lökést adhatott abban a döntésben, hogy eltávolítsák a DRM-et. Mert ahogy látom az ottani .exe már elkezdett terjedni.
Balika911: Csak felirat van az összes változatban. De a steamen nyugati nyelveket ír a tájékoztató. Bár lehet az nem pontos, remélem. Vagy lehet rá frissíteni magyar változatot. Aktiválás után külön letölteni, nem tom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz wednesday #11 üzenetére
"Egyébként tök sajnálom, hogy a Steamről beszerezhetőben nincs magyar változat. Ha megvenném később, onnan szerezném be."
A bolti, dobozos verzióban is csak a feliratra korlátozódik a magyarra fordítás, ezt jól tudom?
Csak azért kérdezem, mert én is a Steam verzióval szemezek és egy magyar szinkronra kíváncsi lettem volna, viszont a felirat nem oszt-szoroz.ollie: Köszi a megerősítést, akkor marad a Steam.
[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
Nem, nem hihetőbb. A honlapjukon és a nyilatkozataikban már fél éve azt lehetett olvasni, hogy rossz és kerülendő megoldásnak tartják a DRM bármely formáját. Hosszú riportokban is beszéltek erről. A GOG-on ezért adták ki DRM nélkül. Mivel azonban a dobozos verzió kiadását finanszírozni egy fejlesztő nem tudja, és teljesen mellőzni ma még nem lehet, keresniük kellett egy kiadót. Az Atari pedig ragaszkodott a DRM-hez. Ne kérdezd miért. Továbbá az is az Atari ötlete volt, hogy eltérő áron legyen Észak-Amerikában és Európában. A GOG-os előrendelés esetében a különbözetért játékokat tölthettél le ingyen. Szóval ebben az esetben nem porhintés és rizsázás, hanem követendő példa a hozzáállásuk. Amúgy már a W1 esetében is lehetett ezt érezni, hisz 8000 Ft-os debütáló áron adtak egy olyan zenei CD-s, térképes, vastag füzetes dobozos verziót, amelyhez a későbbi DLC-ket ingyen letölthetted.
Balika911: Miért nem húzzátok le GOG-ról? Ott még kliensprogram sincs. Nem kell a Steam-hez ragaszkodni, sőt...
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
Ha végigolvastad volna a hsz-eket, világos lett volna. Eleve DRM mentesen tervezték a megjelenést, és ez is volt eredetileg bejelentve. Aztán a kiadó beszólt, hogy nono, ezt így nem lehet, és kénytelenek voltak beletenni DRM-et. De még így is meg tudtak állapodni abban, hogy a gog.com-os kiadás eleve DRM mentesen jelenjen meg (és úgy is történt).
-
DeFranco
nagyúr
Abu, te jártas vagy az IT világban. Te is azt-/elhiszed hogy "felérték ésszel"?
Nekem hihetőbb, hogy valamit elszúrtak a DRM-mel kapcsolatban, és már annyira szorított a cipő, hogy inkább kikaparták belőle. Az meg, hogy mit mondanak, az egy másik dolog. Vagy én vagyok már teljesen megkeseredett paranoid?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hihetetlen, hogy valaki feléri ésszel, hogy a DRM csak a legálisan vásárló rétegnek jelent problémát. A warez közösség a töréssel gond nélkül játszik.
Most, hogy nincs DRM tuti megveszem.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
wednesday
őstag
Simán el tudom képzelni, hogy ilyenkor cégen belül sincs egyetértés. Lehet aki most nyilatkozta ezt, már eleve ez volt a véleménye. Itt lehet kiadó, fejlesztő ellentét, securom lobby érdek stb.
"Mi úgy küzdünk a kalózkodás ellen, hogy kiváló, értékes dolgokat pakolunk bele a legális verziókba"
Nekem úgy rémlik már az első résznél is ezt nyilatkozták, ezért lepett meg itt a DRM jelenléte.
-
Az Atari miatt nem adhatták ki DRM nélkül, és ez a lépés is nagy kockázat a részükről. Mindenesetre le a kalappal előttük. Már az is csodaszámba ment, hogy a gog.com-on eleve DRM mentesen jelenhetett meg.
-
Drizzt
nagyúr
Ez igaz, de ugyanakkor szerintem ez:
"Miután a játék DRM védelme már teljesítette a fő feladatát - miszerint hogy megvédje a játékot a megjelenés előtt történő kikerüléstől -, ezért Badowski elmondása szerint, amint észlelték a problémákat, a CD Projekt úgy döntött, hogy kiveszi a rendszert a programból."Ha nem lennének olyan problémák a DRM-mel, amik elpusztították a játékélményt a retail tulajdonosainak, szerintem még mindig benne lenne... Valószínűleg a DRM meglétével nem tudták volna orvosolni a problémákat, vagy nem annyi ráfordítással, hogy megérje, ezért hozták meg ezt a nyilvánvalóan kemény döntést.
I am having fun staying poor.
-
Gergosz2
veterán
DRM lol
A megjelenés napján már feltörték az egészet.Most akkor volt értleme?
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
L3zl13
nagyúr
Az egyetlen probléma, hogy ezt előre tudni lehetett. A securom mindig megszívatja a legális vásárlókat. Csak az a kérdés, hogy mennyire és hogy a vásárlók mekkora részét.
Jobb lett volna, ha mások hibájából tanulnak és más megoldást választanak. De remélem most legalább a sajátjukból fognak és még egyszer nem választanak ilyen, köztudottan problémás megoldást.
Aki hülye, haljon meg!
-
GoldenJ
tag
"a DRM megtartásával főleg a legális felhasználóinknak okoznánk fájdalmat" - bekakálok! Végre egy normális ember!
A mai gyerekek nemcsak megveszik a vackot, hanem még azt is elhiszik róla, hogy király.
-
thomboy
tag
Ez dicsérendő hozzáállás lengyel barátainktól.
Ha lemegy az ára 100%, hogy megveszem, csak most játszani sincs időm vele.
| Trance 4ever |
-
anulu
félisten
újabb szög a DRM koporsójába. az azért dícsérendő, hogy nem kapaszkodnak bele az utolsó lehelletükig. tényleg csak a legális felhasználókat szívatták vele.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest