- Idő előtt kiszivárgott a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER megjelenési dátuma
- Nintendo Direct - Pontosították a Switch 2 játékok bemutójának dátumát
- Call of Duty: Black Ops 6 - Jön az újabb ingyenes időszak
- Megjelenési dátumot kapott a Guns of Fury (PC, Switch)
- Kingdom Come: Deliverance II - Máris túl az 1 millión
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kingdom Come: Deliverance II - Máris túl az 1 millión
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Diablo IV
- Végre elkészült a Sid Meier’s Civilization VII
- EAFC 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
persil
nagyúr
Hát ez így tényleg elég lol
De amúgy alapjáraton úgy kéne mindennek mennie, hogy ot ouf the box...
De nem csak a mobilokra, hanem mindenre értve, a játékoktól elkezdve a hardvereken át minden.
Ez ma már nem divat, inkább az megy, hogy kibontod, hackeld széjjel, várjál meg 15 több gigás patch-et, vegyél meg két kiegészítőt és/vagy szolgáltatást, aztán talán kb olyan, mint amikor a reklámban láttad...Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
válasz
blueMerle #82 üzenetére
Szerintem neked fogalmad sincs, mennyi felhasználó ül nyilvános hálózatokon a fejlettebb országokban, ill. mennyi szoftvert futtatnak eközben.
Még ha próbálod is elbagatelizálni, ez akkor is egy bazi nagy biztonsági rés és kockázat.
Az gondolat meneted már alapból hibázik ott, hogy azt hiszed, Te vagy a tipikus felhasználó.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
gombsadi
aktív tag
Már nem azért, de tényleg hatás vadász a ez a biztonsagot boncolgato tanulmyan/hir/stb.
Miről is van szó? Pl. a Floating image-ban a
picasa webalbumomat szinkronizalni szeretném, ehhez
kérni fog engedélyt engedélyt, megadom neki, és ha ezt nyílt wifi
halozaton teszem, akkor a tokeneken keresztül
hozzá fernek/ferhetnek az adatokhoz.
A lényeg, a külső fejleszto szintén ludas, mert, pl a
kugli a gyári google reader alkalmazasban
lehetővé tette a https használatát, gondolva a
biztonsagra, a külső fejleszto meg nem. Miért?
Ez nem feltétlenül az android hibája, de még a
kugli auth rendszeré sem, szerintem.
Én alapbol furcsán nézek az ilyen
alkalmazásokra, mert sokszor csak bele
biggyesztik a funkciot - nesze, ezt is tudja! Most meg itt acsarkodnak egyesek... tessék használni wp7 ios, bb, bada, mtk,limo,maemo,megoo etc. rendszereket.
Nameg a jó tanács.... ha mindenhol lesz
normális sebessegu mobilinternet, meg a
kilobajtokat nem merik arany áron, nem fognak
sokan nyílt wifit használni!Egy kis ellenpelda az asztali operacios rendszerek
vélt biztonsagara: egy barátom Svájcban, a
repülőtéren futott bele hasonloba, igaz, nem
windows 7-tel, hanem xp-vel, laptopon, és 50e
forintja bánta. Pedig nem warez huszár,
ingyenes programokat használ, igyekszik korrekt lenni. Mégis lenyultak! -
jerry311
nagyúr
válasz
blueMerle #82 üzenetére
Te is csak addig leszel nyugodt, amíg messziről nézed ezeket. Aztán amikor veled történik meg, hogy valaki fizetett a kártyáddal helyetted, akkor rájössz, hogy a probléma nagyon is valós és hiába kicsi az esély, már az is több mint amit szeretne az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz
blueMerle #63 üzenetére
A telefonszámok azok értékesek....
Téged hívtak már fel wellness üdülés miatt vagy, hogy vegyél egy serpenyőt vagy vegyél mobilinternetet vagy hasonlók. Van hogy egy telefonszámért az adott cég amit értékesíteni akar 10.000 Ft-ot is fizet.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
válasz
blueMerle #86 üzenetére
Hogy lassú-e vagy sem a frissítés, más lapra tartozik és az is, hogy egy részük már javult. Csupán leírtam, hogy az Android ebben is vezet, nem csak minden jó statisztikában. a többi már a gyártó(k) dolga.
Narxis:
Nem a vita a kérdés. Ha hiba van, el kell ismerni és javítani kell. Nem kell mindent elbagatellizálni azért a topikokban sem, hogy jobb színben tűnjön fel egy adott rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Magának a hírnek olyan módon örülök, hogy egyrészt tájékoztat(én azért nem tartom magam android professzornak) másrészről talán a média nyomás alá helyezi a Google-t ez ügyben és kidolgoznak valami egységesebb frissítési rendszert. Egyébként már dolgoznak az ügyön, ugye nem rég a nagy telefongyártók aláírták azt a megegyezést miszerint 18 hónapos frissítést adnak az androidos készülékeikhez. Illetve korábban a Google-nál is kijelentették, hogy kizárhatják azokat a készülékeket marketről amik nem lesznek frissítve. Szóval történt itt már azért előrelépés ebben, kicsit még fel kell gyorsítani, hogy az ilyen jellegű hibák gyorsabban legyenek javítva aztán jó lesz az.
Én azt nem mondom, hogy ne vitatkozzunk semmit az ilyen típusú híreknél, csak meglepett, hogy ekkora vita alakult ki.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Morden24
nagyúr
válasz
blueMerle #88 üzenetére
És igen
Eljön még az idő, amikor a poresz kategóriák közé bekerül az Android, és most nem a nextgen guminőre gondolok(#89) Narxis: Mindkettőben igazad van, de ez nagyjából elmondható az összes hírre, ami megjelenik ezen a portálon (vagy másokon), szóval akkor akár be is lehetne zárni a fórumot
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Narxis
nagyúr
Én értem és biztos igazad is van, de nem lesz gyorsabban javítva csak mert mi itt vitatkozunk.
Korábbi hozzászólásom egyébként nem kell "vérkomolyan" venni, nem hiszem, hogy ide bárki csak utálatból írna, bár az is biztos, hogy mindenkinek megvan a maga kedvence ami miatt hajlamosabb a konkurenciával "keményebben" bánni.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Morden24
nagyúr
Ez nem rasszizmusról szól. Nem konkrétan a rendszerrel van gond, hanem
1. a rendszerhez tartozó frissítési gyakorlattal, ami a nonszensz és a száni.hu kategória között van félúton
2. azzal, hogy egyesek diszmisszálják ezt a hibát azzal, hogy úgyse' rabolnak ki, meg egyébként is, miért nincsen rútolva a telód (ez most nem személyeskedés, ahogy fentebb is írtam, főleg utóbbit külföldi fórumokon találtam elsősorban)És a legnagyobb szivola, hogy ezekkel a hibákkal pont az baszarint rá, aki nem IT-fórum olvasó, nem mobilnet-előfizető, nem android-rootoló meg egyebek. Tehát az "occsó", tömegesen eladott Androidok tulajainak nagyrésze.
(#86) blueMerle: Már vártam, mikor hozza fel valaki a Windóz példát
Az a baj, hogy a Windows esetén az MS biztosítja az automatikus frissítéseket, tehát ahhoz kell hülyének lenned, hogy beszopd a már kvázi javított hibákra épülő exploitokat. Ez a része sajnos az Androidnál egyelőre nem a legacélosabb.[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
Hát igen, a Windóz sorsára jut, mégis az a legnépszerűbb, ez is az lesz (vagy már az?).
stevve: lehet hogy elcsúsztál afelett hogy egy részét már javították.
Az pedig egyrészt a google egyrészt a gyártók hibája hogy a frissítések a droidos telók nagy részére döglassan, vagy néhány esetben sosem jut el.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz
blueMerle #82 üzenetére
Nagy részedesés, nagy mennyiségű nem felkészült felhasználó, tragikus frissítési eljárás... nem csoda, hogy ezt támadják
Egyébként nincsen üldözési mániám tekintve, hogy nincsen androidos készülékem sem (ezt sem kell
annyirakomolyan venni)[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
Na akkor még egyszer nekifutok, a söröm addig csak nem melegszik meg
Mondtam én valahol olyat hogy ez nem biztonsági kockázat? Egészen pontosan le is írtam hogy az. Ha elkerülte a figyelmed akkor user error
VISZONT: Már néhány órája arról beszélek hogy annak a valószinüsége, hogy a csúnya gonosz bácsi ellopja az adataid ilyen módon: _csekély_. Érti senor? Nem azt mondtam hogy nem áll fenn ez a veszély. Ha értelmesen végiggondolod Te magad is be fogod látni hogy nagyon kicsi erre az esély. Olyanokba már bele sem megyek hogy Androidos telefon mobilnet nélkül eleve hülyeség, egy félkarú óriás, mert jönne a kövezés.
Tehát hogy a kedélyek megnyugodjanak: igen, probléma, biztonsági kockázat, de mostmár tudjuk, köszünjük az infót, teendő: szinkronizáció frissítésig kikapcsolva nyílt wifin.
[ Szerkesztve ]
-
Misály
addikt
válasz
blueMerle #63 üzenetére
Akkor gyorsan nyugodjunk meg, semmi baj nem lesz. Nem fog sehol a vilagon senki lehallgatni minket, jelszot lopni, spambotnak hasznalni. Senki nem olyan hulye a vilagon hogy a gmail-eben tartsa az egyeb jelszavait, senki nem olyan hulye a vilagon hogy ugyanaz a paypal jelszava legyen mint a gmail jelszava. Nincsenek 1.0-as juzerek, akik toronymagasan tesznek a nyilt wifire ( mert ma ugye azt is megtanultuk, hogy nyilt wifin nincs adatbiztonsag, nem megy az SSL, VPN, Directaccess, az RSA kulcsok se ernek szartse ).
Szerintem nem kene homokba dugni a fejeteket, csak mert informatikusnak kepzeli magat itt par ember.
[ Módosította: dajkopali ]
-
blueMerle
veterán
az IT zseni és ömlesztett adat, ez honnan jön? Belehallgatsz a hálózatba, és egy egyszerű szűrővel elkapod a számodra fontos csomagokat.
Mert ez aztán ugye olyan egyértelmű dolog hogy minden második informatikus keni vágja eztTudod jól hogy értettem az IT zsenit
És végezetül a témát lezárandóan, a biliben a vihart végleg megszüntetve:
As a protective measure, users can disable the "auto-sync" feature to prevent the unintended transmission of synchronisation data and tokens when connecting to an unsecured wireless network.
Tehát aki attól fél hogy minden sarkon ott ül a gonosz hekker úr (ez már így jó?) mert neki a fészbúkos login meg a naptár cuccok szükségesek, az egyszerűen ne szinkronizáljon nyílt hotspoton. Ennyi. Kellemetlen? Az. Vihar a biliben? Az. Részemről a téma lezárva aki most emiatt tekint úgy az android rendszerre mint egy biztonságilag őrülten kockázatos valamire az valóban jobban teszi ha az őrülten biztonságos Symbiant esetleg iOS-t használja, de méginkább ha egy GA628-al rohangál. Jaj de mégse....hiszen a GSM rendszert is feltörték már és mi van ha lehallgatnak? Mert miért ne? Erre is van esély. (Még jóhogy leszoktam a szextelefonról és nem hivogatom Doriszt Úrnőt
) Jaj jaj
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz
blueMerle #72 üzenetére
Mondjuk nem igazán értem, miért állsz rá ennyire a "fontos ember fontos cucca" kategóriára, te örülnél (mint gyanítom, nem-olyan-fontos ember) ha lenyúlnák a mail jelszavadat? Meglehetősen kellemetlen lenne. Nem hiszem, hogy valakinek konkrétan ez a célja, de csak úgy heccből megteheti.
Másik meg az IT zseni és ömlesztett adat, ez honnan jön? Belehallgatsz a hálózatba, és egy egyszerű szűrővel elkapod a számodra fontos csomagokat. Minimális utánajárással ezt meg lehet tenni, nem kell ide sem zseniség, sem utána több hetes adatturkálás.
Egy text jelszót lehúzni egy védetlen csatornáról azért egyáltalán nem nagy szó. Itt esetleg annyi a nehezítés, hogy szinkronizációnál fog ez előfordulni, az pedig nem tudom, milyen gyakori.
De maga az eljárás nem egy nagy szám. És mint mondtam, nem kell ide cégvezetői poszt, elég ha a saját cuccaidat poénból szétberheli valaki. Bár lehet ez téged nem zavar
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
canniball
nagyúr
"...a sebezhetőség a 2.3.3-as vagy korábbi verziójú Androidot érinti, márpedig ma az androidos okostelefonok 99,7 százalékán ilyen rendszerek futnak."
Még jó hogy a Defy-n (itthon) még minidig 2.1 fut...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
blueMerle
veterán
De őszintén: és ennek mennyi a valószinüsége? Most úgy ülj le, igyál meg egy kávét, közben gondold át, és rá fogsz jönni, hogy nagyon semmi
Tudom megindítóak az IT zsenis filmek, és könnyü velük a valóságot összemosni, de hidd el nekem, hogy aki ehhez ért, az nagy ívben leszarja, mert mint ahogy előzőleg is leírtam: nagyon nagy szerencse kell hozzá, hogy pont belefusson egy olyan emberbe akinek valami eszméletlen fontos cuccai vannak az Androidos telefonján amivel pont akkor csatlakozik a nyílt wifire és épp szinkronizál amikor ott ül az IT zseni aki majd ezt jól ellpoja...
ajjj....ez olyan minthogy ne menj ki az utcára mert van rá esély hogy elüt egy piros távolsági busz amit egy Károly nevű ember vezet
Szvsz ez vihar a biliben, de sokkal inkább egy könnyed szellőcske.
Természetesen szó sincs róla, hogy ezt nem kell javítani, hiszen ez egy biztonsági kockázat, csak épp sokkal nagyobb feneket kerítenek neki egyesek mint azt megérdemelné.
szerintem több ezer felhasználó teljes levelezését, címlistáját, telepített programjait, stb. le lehet rángatni a G szervereiről.
Aha. Számoljunk. Egy átlagos mekiben az átlagos napi forgalom úgy 4 ezer ember (tudom, megkérdeztem
) Tételezzük fel, hogy minden 10. embernek van Androidos telefonja (ami nagyon valószinütlen de hajrá) az 400 ember. Tételezzük fel hogy ennek a fele használni is fogja 24 óra alatt a free wifit, az 200 ember. Ebből szinkronizáljon 100. Namost. Egész nap ott ül IT zseni haverunk akinek lesz 100 ember ömlesztett adata és egy elbaszott napja, amivel btw semmit nem tud kezdeni, számára és a fekete piac számára is érdektelen haszontalan információk tömkelege.
Jegyezd meg: a fontos emberek a fontos adataikat nem tárolják mobil eszközökön, pláne nem egy androidos telefonon. Aki ezt teszi az nem fontos ember, és nincsenek fontos adatai csak ő gondolja ezt magáról
[ Szerkesztve ]
-
domi007
őstag
A lényege csak annyi, hogy egy targeted attack esetén a cégvezető 2.2-es Androidos telefonjának esélye sincs, ha csak nem egy normális ember az IT-s csávó a cégnél és nem VPN-ezteti a cégvezetőt.
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
válasz
blueMerle #63 üzenetére
Ergo akkor nem is kell javítani? Ne már...
Nem az a lényeg, hogy miket szedhetnek le, hanem az, hogy van rá lehetőség. Ez pont olyan, mint a helyeltárolós vita. Lehet azt is úgy értékelni, hogy ki akar engem követni, mégis az Európai bizottság és az amcsi kongresszus előtt is meghallgatták az érintett cégeket, hogy most akkor mafasz.
-
julius666
addikt
Ugyan olyan csúnya baki mint az iOS-é volt, ezen nincs mit szépíteni.
-
ArchElf
addikt
válasz
blueMerle #63 üzenetére
Inkább az a probléma, hogy bármelyik free wifi mellé odaülhetsz sniffelni (nem kell neked felügyelned az eszközt) és auth tokeneket gyűjtögetni. Megfelelően leszkriptelve egy nap alatt (mondjuk egy mekiben vagy más nagyobb forgalmúú free hotspot mellett) szerintem több ezer felhasználó teljes levelezését, címlistáját, telepített programjait, stb. le lehet rángatni a G szervereiről.
Másrészt akár tömeges DOS is indítható a felhasználók ellen, hiszen az auth token birtokában (szvsz) a jelszó is megváltoztatható.AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
lapa
veterán
nyilván sokkal jobb ötlet felleltározni, hogy fontosak-e az ellopható adataink, mint olyan rendszert kialakítani, ami eleve biztonságos.
szerintem kicsit túlzás azt hinni, hogy ilyen tárva-nyitva ajtókon keresztül majd csak a naptárat próbálják lenyúlni. lehet, hogy van már rá 0-day backdoor, akárni.
szinte minden esetben az van, hogy idővel egy ártatlannak tűnő résen / sérülékenységen keresztül is egyre durvább támadásokat eszelnek ki.
a kérdés csak az, hogy téged miért kell még 2012-ben is győzködni arról, hogy ez objektíve nem jó.
-
blueMerle
veterán
Mert ugye minden nyílt wifis helyen ott ül egy hacker aki egész álló nap azt lesi hogy mikor jár arra valaki az Androidos telefonjával hogy majd jól ellopja a naptárbejegyzéseket és a kontaktokat hogy a fekete piacon ebből legyen milliárdos mert ezek ugye csupa olyan adatok. Ez aztán baromira kegyetlenül életszerű ugye?
Ezek csupa olyan adatok amik pláne ömlesztve nem érnek egy fillért sem, rettentően kicsi a valószinüsége hogy bárki nekiáll efféle adatokra vadászni, nagy eséllyel hogy akár több hét alatt is értéktelen kacatokat gyüjt(het) össze, és ehhez is óriási szerencséje kell hogy legyen.
Mindenki halálra rémült, de gondolkodni egy kicsit.... az már luxus.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Jól értem, hogy annyi a gond, hogy egyes google szolgáltatások nem https-sel mennek, és így lefülelhető? Mert ebben nem látnék semmi újdonságot - bár meglep, hogy miért nem default mindenhol a https (már, ahol van ilyen kapcsolódási mód is). Titkosítás nélkül meg eleve nem szerencsés adatokat küldözgetni wifin, nyílt wifin meg főleg nem... de ezt meg mindegy milyen készülékről küldik, lefülelhető.
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
djsilas
tag
Szívemből szóltál jó ember! Pedig maga az Android, mint rendszer nagyon tetszik, de ez így... vicc...
Még lehet, hogy kap majd az Android még egy lehetőséget, de vmi más gyártótól, nem köcsög LG-től. Aztán ha azzal is ugyanez a helyzet és nem frissítik, akkor Symbian vagy Win vagy nem is tom... -
djsilas
tag
válasz
Rickazoid #19 üzenetére
Na jah... Csak a probléma az az, hogy én nem akarok naponta tölthető okostelefont! Nekem egy 6310i kellene, csak épp már nem lehet kapni - se megfelelő utódot. Tökéletes hang, könnyű kezelés, 1 hétig bírja az akksi, és tud SMS-t. Ennyi, amit egy telefontól én elvárnék!
-
djsilas
tag
válasz
UnlimitedN20 #13 üzenetére
Mire alap!? Hogy értve alap? Nézd már meg légyszi, hogy mondjuk egy GW620-ra mi a legújabb!?
-
lapa
veterán
mi az, hogy a cégvezetők vannak olyan okosak, hogy nem hordanak maguknál olyan infókat? ki hány normális cégvezetőt ismer? nem it-hez értőt, csak úgy normálisat.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Már ha van a telódra cyanogenmod. A jelenlegi androidos teló kínálathoz képest elég kevésre van.
ツ Headphones on - World off
-
ArchElf
addikt
Látszik, hogy hiába próbáltok trollkodni...
AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
llaszlo
veterán
Látszik, hogy nem iOS hiba, alig van hozzászólás.
Az én telóm hivatalosan már tuti nem kapja meg a frissítést.Lehet gányolni a főzött romokkal, de jelenleg több funkció is rosszabbul működik, mint amennyivel javult a telefon legalábbis a jelenlegi rommal. És már ráúntam a "romlásra".
Itt nagyon látszik az Android gyengesége, hogy pl egy egy éves készülékhez alig akarja kiadni a gyártó a frissítést ami már egyébként hónapok óta kint van (2.3).
A frissítések nagyon körülményesek és lassúak az android esetén ha egyáltalán van frissítés. Legalábbis hivatalos forrásból.[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
És ugye mivel kizárólag tapasztalt, a számítástechnikához értő és telekom fórumokat bújó emberek vesznek Androidot, ezért ez a probléma le van tudva. Vagy a Google küld egy sms-t minden Android telefon tulajának, hogy nem kéne nyílt wifit használni hahó, mert lyukas a rendszer?
Félreértés ne essék, nem konkrétan a hiba miatt pislogok a kommentjeidre (meg pár másikra), mint hal a szatyorban, mert ugyan szívás, a frissítési rendszer egyszerűen elégtelen, de hát könyörgöm - előfordul, majd megoldják, legalábbis remélhetőleg. De ez, hogy "kimagyarázzátok" és elbagatellizáljátok a hibát azzal, hogy csak az fut bele, aki sötét és az megérdemli, meg az akinek mindegy és azt meg mit zavarja, ha Pistike heccből hekkeli, szerintem eléggé fura. Így nem lehet gondolkodni egy platform biztonsági kérdéseit illetően. Ez igenis egy rohadt lényeges hiba, és az ilyenek kezelése határozza meg többek között egy platform illetve a hozzá nyújtott support színvonalát.
szerk.: Mint írtam fentebb, kf. fórumokon meg több helyen olvastam az "own fault, take control of your device" szöveget, ami egyenesen vérlázítóan undorító. Szóval azért kicsit érdekes vélemények ficcennek ki az Androidos kommunából...
[ Szerkesztve ]
-
Márpedig azt mondom, hogy egy BES-re éppen fellépő BB-nél nem okozhatna gondot a nyílt wifi, mert a rendszer erre fel van készítve. Sem az, ha https-en megnézem a leveleimet. Legalábbis alapvető elvárás egy telefon rendszerétől (de bármilyen eszköztől), hogy azért, mert a wifi nyílt, a telefon maga még ne legyen az.
El lehet bagatellizálni ezt a hibát, de attól még ez létezik és nem az a kategória, hogy user error.
-
Ez annyit jelent, hogy a nyílt wifi teljesen alkalmatlan biztonságos adatátvitelre. Ha épp nem az ideiglenes kulcsot szerzik meg, megszerzik a teljes adatfolyamodat. Az első valóban kicsit nagyobb probléma, de a második már önmagában elég veszélyt rejt magában ahhoz, hogy ne szabadjon használni a nyílt wifi szolgáltatást annak, aki egy hangyaf***nyit is ad az adatbiztonságra.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
Misály
addikt
"Ez az Android-fogdmásképpen"
Maximalisan egyetertek, kicsit beutott a geek-eknel a kognitiv disszonancia
A vasarlok ~90%-a nem fog szarakodni a fozott romokkal, amiken epp nem mukodik valami cucc, azt se tudjak, hogy kell felrakni. Ok elvannak azzal hogy szep a betolto-animacio van rajta gmail, meg angry birds. Es pont ezeknek fog egyszercsak tobb szaz usd-nyi terheles megjelenni a szamlajukon, mert megmutattak valakinek egy youtube videot a starbucks-ban mekiben, vagy valami pub-ban esetleg egy etteremben.
Az meg hogy bizalmas infot tartani hulyeseg telefonon. orbitalis baromsag, van par ceg aki tudja hogyan kell biztonsagos adattarolast megvalositani kutyukon ( MS, RIM, Nokia ).
-
Morden24
nagyúr
Jól értem, hogy ezzel kb. ki van magyarázva a biztonsági hiba, illetve azzal alapban nincsen semmi gond, hogy heccből feltörnek?
Mármint csak azért kérdezem, mert akkor tulajdonképpen ez az egész nem is annyira para. Akinek szenzitív infója van, az ne tárolja telefonon, vagy legalább ne wifizzen. Akinek meg nincsen szenzitív infója, azt ne zavarja, ha feltörik és olvasgatják, hiszen max heccből teszik.
Ez az Android-fogdmásképpen: ha feltörnek, vagy hülye vagy, vagy ne érdekeljen
[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
Az agyon dicsért adrodios cuccokkal mennyi baj van még jó hogy nem használok ilyen telót
-
t72killer
titán
nem hinném, hogy az ios teljesen mentes lenne a biztonsági résektől, ahogy tanult kollégánk írta fennebb, épeszű ember nem hord atomtitkot a telóján. (vagy ha igen, akkor 2percenként be kell írnia egy 25karakteres AES jelszót, ha működtetni akarja a gépet +ha az adatokhoz akar hozzáférni, akkor egy másikat. +természetesen cryptel minden adatfolyamot, WEP-nek/kulcs nélkül hagyott wifinek közelébe se megy.
Apropó, a 3G mennyire védett lehallgatás ellen?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
1. Aki androidos/ios/bb/symbian (a kívánt rész aláhúzandó) telefonján bizalmas információt, netán üzleti titkot tart, annak elment a maradék esze, és meg is érdemi, hogy ellopják.
2. Ha valakinek mégis van érzékeny adat a telefonon, pl partnerek telefonszáma, az amúgy is fél a free wifitől, mint a tűztől.
3. Akinek az első két pont problémát jelent, annak úgyis van rendes 3g előfizetése, semmi szükség rá, hogy a nyílt wifit használja.
Az én telefonomat pl akár nyugodtan el is lophatják, egykét telefonszámon túl máshoz nem jutnak hozzá. A bizalmas info nem telefonra való.
Akinek meg nincs titkolni valója, annak legfeljebb heccből törik fel a telefonját, nagy kár nem fogja érni.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Keem1
veterán
Kezd a windowsra hajazni ez az android
Múltkor a westendben nyílt wifiztem, lehet már tele sok Vér István blog a júniusi programjaimmal meg a volt csajaim képeivelKözben fanatikus taggá váltam
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
iOS <3
Elnézést, de nem tudtam kihagyni...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
BalanceR
addikt
Aki meg komolyabb helyen melózik, annak minimum céges VPN ami biztonságos, de nem hiszem, hogy egy felsővezetó androiddal bohóckodik, minek egy komoly üzletembernek embernek droid?
Hogy appokat töltsön le orrba szájba? Vagy a 3Ds játélokért? Esetleg hogy fészbúkozzon?
Nemigen hiszem, aki olyan cégnél melózik amit érdemes "megkémkedni" az minimum Blackberryt használ....
Viszontt ez a hír jól jön a gyengélkedő WinMo7nek,meg a Microsoftnak, talán lesz, aki ráparázik, hogy jajj másokis látják, hogy kik vannak a telefonkönyvemben, Inkább WP7et veszek...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
domi007
őstag
Yeah man, think out of the box
Amúgy meg ja, csak a gyártók éppenséggel lomhák ezen a téren
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Tomi_Sci
őstag
Jahj, de jó végre egyszer a kisebb százalékba tartozni
Köszi Quarx!
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
domi007
őstag
Használjon mindenki VPN-t, havi pár dollárért kapható, vagy akár egy gyorsabb netre kötött gépre feltéve ingyenesen is elérhető, tökéletesen biztonságos minden ilyen marhaság ellen és az Android beépítve támogatja, mi kell még?
-
Morden24
nagyúr
Külföldi fórumon már ez megy... kedvencem az volt, amikor a csávó lehordja a másikat, miszerint a biztonsági hiba a felhasználó felelőssége, mert annyira hülye, hogy nem rootolt és tolt fel nem hivatalos frissítést, valami ilyesmi szöveggel, hogy own fault, take control of your device... az mennyire patkány már
-
PowerBuldog
veterán
Acer Liquid-emre a főzőtt 2.3.4 tuti megoldja a biztonsági hibát... egyelőre nem tudok vele semmilyen WiFi-re csatlakozni.
Bugos kicsit a ROM.
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
persil
nagyúr
Az durva, hogy, ha a címben iOS lenne és nem android, akkor most 1000+ hsz lenne és a felében vérben forgó szemű droid fanatikusok meg iOS guruk ölnék egymást...
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
^Clown
addikt
Persze, nem az átlagember dolgaira fognak vadászni, hanem pl. egy főmuftit megfigyelnek, hogy a Mekiben néha felmegy a netre a telefonjával. Az ipari kémkedés, mint olyan, létezik.
Abban tökéletesen egyetértünk, hogy akinek nincs a barátnőjéről több száz 18+-os fénykép, meg a vízzel működő autó műszaki dokumentációja a mobilján, nincs mitől tartania. Kutya nem kíváncsi a dolgaira, maximum valami idióta vérpistike.
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
válasz
hackeeeee #26 üzenetére
Nem nagyon wifizek
Van havi 1000Mb-om így sem bírom elnyomkodni van hogy csak 50%-át sikerült.... Szóval wifire nem szorulok rá. Ha megyek is Wifire csak haveroknál de azt is ritkán.
Vigyázzatok mert Mekiben jártok pórul
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
UnlimitedN20 #25 üzenetére
Aha. Neked lehet az..
Igen, Neked pl. lehet, hogy lehet segítséget kérni.. Nem mindig így megy ez, ahogy Te azt gondolod, hogy van leírás, és van aki tud segíteni..
Ha nagyon akarnám Én is meg tudnám csinálni, de minek sz@rakodjak főzött rommal, hogyha eleve nem 100%-os, és eléggé "beteges"? A másik, elvből mindenkinek azt mondom, hogy ne használjon nyílt hálózatot, mert onnan csomagszűréssel kiszedik az adataid, aztán kész...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
UnlimitedN20
tag
válasz
hackeeeee #22 üzenetére
Nem feltétlenül sz@rakodás... Írtó egyszerű megcsinálni. (Meg segítséget is lehet kérni ismerőstől pl...)
Akinek meg mindegy, akkor azt nem is érdeklni, hogy ellopják a naptárát...
Egyébként meg pont Margit néni kávézójában, az igyen Wi-Fi -n fogják ellopni a szerencsétlen ember e-mailjeit, meg fényképeit...█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
-
BalanceR
addikt
Hát, ha valakinek örömet okoz, hogy turkál a kontaktjaim között, meglesi a spameket a mailboxomban....
Kicsit túl van kapva a dolog.... ennyi erővel mindent daráljatok le, amit kidobtok, mert a szemétből nagyon sok infotmációhoz lehet ám jutni...
Egyébként meg nyilt wifin szinte bármilyen eszközről ellophatják az adatainkat, ha nincs HTTPS protokollal védve... (sötik, jelszavak...)
Anno volt greasemonkey plugin, ami facebook accountot lopott nyílt wifi+ cookiehalász módszerrel....#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Mert miért? Nem mindenki képes a főzött romokkal sz@rakodni..
Most nem azért... Csak tök jó, hogy vagdalóznak itt azzal, hogy x verziótól van/lesz megoldás, csak hát igen, hivatalos frissítés bizonyos készülékekre a büdös életbe nem lesz...
Véleményem szubjektív...
-
Hunter2
addikt
válasz
mondjuk pont le**arom hogy hivatalos-e de főzött sincs ami normálisan működne és 2.1 feletti a verziószáma. Voda 845-re meg nincs 2.1 feletti ami használható lenne.
-
szki
őstag
Na, akkor maradok a Mobilnetnél levelezni, és kisebb böngészésre, és nem kell ismeretlen wifi. Komolyabb netforgalomnál meg eddig is csakis biztonságos wifit használtam. Persze nem repkedek a nagyvilágban (adatroaming drága lenne). Ha biztonságos kapcsolat kell, akkor ott a BlackBerry üzleti célra.
-
Rickazoid
addikt
Nos ha a hiba csak a Google szoftvereit érinti, úgy értem nem valami rendszerszintű sebezhetőségről van szó, akkor "könnyedén" megírhatják a frissítéseket és a szokott módon minden telefon automatikusan, kérdés nélkül telepíthetik őket, ahogy a Marketnek szokása frissülgetni, amint van hálózat.
(#17) Dave1984: pedig ez természetes folyamat. Ahogy egyre inkább használjuk őket számítógépként, ahogy egyre bonyolultabbak a szoftverek, úgy egyre inkább lesznek tele sebezhetőségekkel, amit egyre több ember fog megpróbálni kihasználni. Ez akár már normálisnak is tekinthető, egy PC-vel sincs ez másképp, csak ugye ott helyhez vagy kötve, tehát kiesnek az ilyen nyílt WLAN-os támadások, de egy notebookot biztosan érhet támadás olyan hálózaton is.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Narxis
nagyúr
válasz
Shrike7973 #16 üzenetére
Amúgy a főzött ROM-ok is benne vannak a statisztikában? Mert akkor úgy néz ki, hogy nem olyan sokan használnak olyat, persze van hivatalos 2.3.4 is de az csak a Google telefonján?
-
Dave1984
őstag
összességében kezdek félni az okostelefonoktól
Lehet visszakene térni a butafonok világábaNekem a tudat nem ad szabad utat
-
tommjee
senior tag
Bátyám Android Én iOS és ő is azt mondja hogy iOS mint Android
-
Silentfrog
veterán
De joa zért vettem wi-fis androidos telefont ,hogy a nyitott hálozatokon tudjak netezni.Otthon meg ugysem fogok arra ott a pc.
-
Hunter2
addikt
na de jó hogy az én telefonomra még hivatalos 2.2 sincsen és nem is lesz.
-
Narxis
nagyúr
2.3.4 thx Cyanogenmod 7 és Quarx.
-
Lenry
félisten
-
hack69
aktív tag
Általában ami kell az https-en ment eddig nálam (nem androidról). Persze ez elég nagy szarvashiba amit nem tudom hogyan fognak úgy javítani, hogy egy halom mobilra gyakorlatilag keresztet vetett a gyártója a frissítések terén. Esetleg egy patch megoldható minden érintett verzióra? Nincs androidom így lehet hogy rossz kérdés és már most is tölthető a javítás. Nem tudom.
-
caizzz
senior tag
2.3.4
kosz cyanogánymarakujás kőbányai
-
Lenry
félisten
2.3.4
kösz, kelzsocaGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
nbg
senior tag
hat ez szivas... mondjuk nem is nagyon szoktam nyilvanos wifikre felmaszni, de ezek utan celzottan nem is fogok...
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
dajkopali
addikt
-
Shrike7973
senior tag
Hiba : "Ám a frissítés sajnos egyelőre még elérhető az összes androidos készülékre..."
Új hozzászólás Aktív témák
it A Google még nem reagált a német szakemberek jelentésére, akik szerint az ilyen telefonok tulajdonosai egyelőre óvakodjanak a nyitott wifihálózatoktól.
- IPhone 15 128GB gyári független 2026.11.03. Apple. hu vásárlás
- Gigabyte GA-H61M-USB3V rev:1.0 LGA 1155 Alaplap
- MSI GeForce GTX 1080 Ti 11G GAMING X Bronze Edition
- Earfun Air Pro 4 Fülhallgató ANC - alig használt - 2 év jótállás (GearUp Kft.)
- Precision 5470 14" FHD+ IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest