-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
Nemrég cseréltem 320v1-ről 325v2-re ,de most akció van és 50K-ért megvehető az NAS540.
Érdemes lenne esetleg lecserélni? Mennyivel tud többet azon kívül hogy 4 wincsit lehet belerakni? -
Avicularia
veterán
válasz s7evcsenko #10228 üzenetére
Hiába szerzel másik routert, ez ennyit tud. Én nem cseréltem routert, mégis a 325v2 tud kb. 100 megabitet a 320v1 meg nem tudott semmilyen körülmények között.
-
Avicularia
veterán
válasz s7evcsenko #10224 üzenetére
-
Avicularia
veterán
325v2-re most látom kijött új firm, V4.71(AALS.0). Valaki felrakta már?
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
-
Avicularia
veterán
válasz betyarr #9497 üzenetére
320v1 volt nálam és nem bírt 7 megabájt/mp fölé menni a letöltés 100/10-es neten. Nemrég lecseréltem egy 325v2-re, ennél már láttam 9 megabájt feletti sebességet lefelé irányban. Bár ez sem tudja kihajtani a 100 megabitet, mert asztali gépen torrentezve 11 megabájt felett van a sebességérték.
-
Avicularia
veterán
Tegnap betoltam egy 3 terás wd red-et a bent lévő 2 terás samsung mellé. Mikor kicseréltem a nas-t elfelejtettem a samsungot bedugni dokkolóba és megnézni hd sentinellel a smart értékeket, de most megtettem. 3 éves volt a wincsi februárban és múlt év márciusától 24/7-be ment. 100/100-as, szóval elég jól bírja.
Megcsinált a NAS egy JBOD tömböt amiben egyben látszik a két wincsi. A kérdésem az lenne, ha netán valamelyik wincsi elhalálozna, akkor az adatok menthetőek a másikról vagy veszett minden mintha RAID0-ban lett volna? -
Avicularia
veterán
válasz Anonymus23 #9457 üzenetére
TP-Link 3600~os
-
Avicularia
veterán
Gigabites hálón ilyen sebességgel tud másolni NAS-ról asztali gépre
-
Avicularia
veterán
-
Avicularia
veterán
Közben nézem és a no-ip meg a microsoft között valami probléma van. [link]
-
Avicularia
veterán
Tegnap megkaptam a 325 v2-t. Tényleg csak annyit kellett csinálni, hogy áttenni a wincsit és beállítani a routerban a fix ip-t neki és minden megy, putty, transmission. Viszont úgy tűnik semmivel nem tud többet torrentban mint a 320. Amiért viszont mégis marad az az, hogy nincs hangja. A 320 alatt ilyen műanyag szivacs volt és úgy is kihallatszott a gardróbszobából. Az újat csak simán felraktam a polcra és néma.
Viszont egyszerűen kintről nem érem el a cuccot, csak belső hálóból. A no-ip-s címem él, de se ftp, se transmission gui nem tud csatlakozni. Belső hálóról megy mindkettő. Ötlet esetleg mit állítsak? -
Avicularia
veterán
Megrendeltem a 325v2-t, meglátjuk mennyivel tud többet mint a 320v1. Ha nem jön be van 45 napom visszaküldeni. Ha jól láttam visszább, akkor csak át kell tenni a wincsit az újba és mehet tovább a móka? Persze ip cimek és hasonlók beállítása után.
-
Avicularia
veterán
-
Avicularia
veterán
Nektek megvan a Btsync? Akárhogy nézem a csomagoknál nem találom.
-
Avicularia
veterán
válasz enginev3.0 #8938 üzenetére
Hehe, ugyanilyen wincsi van nálam is a 320v1-ben és nem tud max sebességgel torrentezni. 100 megabites kapcsolat mellett max 7 megabájtos letöltési sebességet láttam, míg asztali gépen 11 mega fölé is felmegy a sebesség, ha van elég seeder
-
Avicularia
veterán
Mióta fent van a legfrissebb firm, azóta pár naponta leáll a seedelés, minden torrent piros, nincs csatlakozás. Csak újraindítással tudom megjavítani. Másnál nincs ilyen tapasztalat? Eddig 1 év alatt nem produkált sose ilyet.
-
Avicularia
veterán
Ma akcióban 23K-ért van 325 v2 nálunk. Érdemes lenne a 320 v1-et lecserélni rá? Vagy nem ad annyival többet?
-
Avicularia
veterán
320-ra új firmware-jelez nekem, lehet már volt.
Másnak milyen tapasztalata van nagyobb sebességű internetkapcsolaton való torrentezéssel?
Upgradeltem a 10/10-es netet 100/10-re és igencsak megfekszik alatta a NAS. Sehol nem tudja hozni a 11 megabájtos sebességet. Proci 100% pörög, kapcsolatok száma ugyanannyi mint 10 megabit alatt, akkor pár % volt a prociterhelés. Asztali gépen simán jön ugyanaz a torrent full sebességgel.
Természetesen mindenhol gigabites a hálózat, szóval nem ez az oka. -
Avicularia
veterán
Új firmware-t jelzett a 320-ashoz, V4.62(AFO.0)
-
Avicularia
veterán
Dice player, tud lejátszani samba megosztásról és ftp-ről is.
-
Avicularia
veterán
320-as kezeli a 4 terás wincsiket? Elég barátságos ára lett a seagate-nek ekkor méretben.
-
Avicularia
veterán
válasz szegabapuci #3956 üzenetére
A fent említett ssh-mc a megoldás. Akkor nem a hálózaton keresztül mennek az adatok, hanem közvetlenül wincsiről wincsire. Bár szerintem akkor sem lesz olyan a sebesség mint egy e-satás laptopon.
-
Avicularia
veterán
válasz dawe666 #3920 üzenetére
Megnéztem a 2 terás samsungot ami benne van most. Februárban lesz 3 éves. több mint 2 évig pihent nagyjából az asztalon, ritkán volt bekapcsolva adatmentésre. Mikor megvettem a nas-t március 25.-én beleraktam, azóta folyamatosan megy 24 órában. 193-as nekem nincs a smart-ban, a Load_Cycle_Count a 225-ös értéknél van és 246 az értéke. Ez nem tűnik túl soknak.
-
Avicularia
veterán
-
Avicularia
veterán
Valaki megpróbált belépni Szerbiából az FTP-re erről az ip címről 77.105.23.102. Inkább kikapcsoltam
-
Avicularia
veterán
Tudom le van írva a topikban, de nem boldogulok ezekkel a linux parancssorokkal meg utasításokkal, szóval nem tudom feltelepíteni a plex mediaservert. Mondjuk nekem nem is kéne, mert jó a samba filemegosztás számomra, de az asszonynak kell a ps3-ra ez a mediaszerver dolog
-
Avicularia
veterán
válasz spiky03 #2557 üzenetére
Ha az előlapi usbn másolok NSA320-on 12-15 mega a sebesség, ritkán felmegy 20 mega közelébe. Természetesen mc-vel,hálózat kihagyásával nason belül másolok. Ugyanez a wincsi a konzumer dell n5010 laptopomon sem tud többet mint 22-25 mega usb2-es porton.Viszont van egy dell latitude 6320-am is amin szintén sajnos csak usb2-es portok vannak, de ott simán megvan a 30 mega.
-
Avicularia
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek, most már értem.
Azt viszont nem értem, hogy ha ez a dolog nem kivitelezhető akkor miért van benne a lehetőség a transmission remote GUI-ban? -
Avicularia
veterán
Félreérted, nem az interneten keresztül kellene nyitnia, hanem a már letöltött mappát szeretném ha megnyitná, hogy lássam a benne lévő fájlokat. Ez mikrotorrentnél egy laza duplaklikk a már letöltött torrentállományon és már nyílik is a mappa amibe az adott állományok vannak.
Mondjuk letöltöttem egy 100 képből álló torrentet. Ha bele akarok nézni el kell navigálnom total commanderral a letöltési könyvtár abba a könyvtárába ahova a képeket leszedte és ott tudom megnézni.
Egyszerübb ha csak duplán kattintok a torrentre és máris megnyílik az adott könyvtár és látom is a bélyegképeket a mappában.
Remélem érthető amit írok.
Természetesen belső hálóról beszélek, a torrent a nas-ra tölt le én pedig a laptopomon szeretném megnézni a fájlokat.[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
Nem,csak mondjuk letöltött képekbe belenézni. Az állományon nyomsz egy jobbklikket és ott van a legfelső opció, 'tartalmazó mappa megnyitása'. Na ez nem megy, erre kapom azt a hibaüzenetet, amit fentebb írtam.
Ps3-on csak át kellett menni a music mappába, ott lejátsza az mp3-akat. Video mappából meg lehet nyitni a zenéket tartalmazó könyvtárakat, de nem látszanak benne a fájlok, ezért gondoltam, hogy nem játssza le őket.
Egyébként simán viszi a divxeket is ,csak az mkv és az x264 kódolású filmekkel nem boldogul első blikkre.[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
TM-ban ha megpróbálom megnézni a letöltött anyagot pld. képek, akkor kiírja, hogy Nem találom az elérésiút térképet. A beállításoknál add meg az elérési utakat!.
Kapcsolat beállításnál elérési utak fülön beírtam a /i-data/md0/video/download/ utat, de nem segített, továbbra is ugyanezt a hibaüzenetet kapom. -
Avicularia
veterán
Nagyon baba ez a transmission torrent. Úgy seedel mint állat. Eddig microtorrentet használtam a laptopon és legtöbbször semmit nem töltött fel, pedig port oké, zöld pipa ahogy kell. Csak olyan lájtosan seedelt felfelé, ha nagyon sok leecher volt akkor azért visszatöltötte a torrentet 1-es arányig.
De most a NAS-ban megtáltosodott, kúszik felfelé az adat 1.2 megabájttalViszont egy napja folyamatosan pörög a wincsi a nasban a proci 100%-on. Ennyire nem kéne hogy megizzassza a transmission
-
Avicularia
veterán
10/10-es netem van, de felfelé inkább 20 szokott lenni. Ncore-ról töltök és folyamatosan tekeri a wincsit a nas, a procija meg 100%-on pörög.Felfelé nem is tölt csak egy torrent töltődik lefelé. Ez normális?
-
Avicularia
veterán
Rájöttem, hogy a user=root-ot nem írtam át, most már rá is tudtam csatlakozni a remote progival a nasra.
Szép lassan összejön minden
Minden tiszteletem a cikkíróé, hogy ezt így össze tudta állítani és értett is belőle valamit, mert nekem kínaiul van az egészPróbáltam a ps3-on a mediaservert, látja is a nas-t ,de semmit nem játszik le, csak a fényképeket tudtam megnézni. Se mp3, se avi,se mkv, semmi.Ennek még utána kell néznem, gondolom a ps3 nem játszik le semmit ami kalóz cucc
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
Nagyon köszönöm a segítséget minden topiktársamnak
MC megy rendesen, most külső usbs wincsiről kb. 21 megás sebességgel másolok a nas-ra.
Transmission is települt, GUI nem tud csatlakozni hozzá. Routerben kell a nas ip címére portot forwardolnom?Van egy kis izgalom, mert ami cucc volt a 2 terás samsungon azt szétdobtam különböző itthon található wincsikre, hogy tudjam formázni. Az egyik 320-as wd laptopwincsi amire a gyerekfilmeket meg az asszony zenéit stb. mentettem éjszakai másolás alatt megmakkant. Este még 100%-os volt a hd sentinel miatt, reggel mikor felébredtem villogott a piros x a hd sentinelben, meghibásodás várható, azonnal mentse az adatokat.
Éjszaka lett rajta 1025 bad sector, kondíció 0%, már a windows is többször sírt, hogy azonnal mentsek.
Már többször leállt a másolás mikor belefutott valahol egy bad sectorba, de eddig szerencsére nem adta be a kulcsot. -
Avicularia
veterán
Na mc is megy, már csak valahogy a torrentet kéne belehegeszteni.
Meg beállítani, hogy a gyerek meg az asszony ha lehet ne lássák az én cuccaimat -
Avicularia
veterán
válasz Avicularia #2491 üzenetére
feltelepült a mc, csak elindítani nem tudom, hehe tök hülye vagyok ehhez a parancssoros dologhoz,pedig 86-ban egy zx spectrumon kezdtem a számítógépezést
-
Avicularia
veterán
Ha rádugom a laptopra a külső wincsit és wifin keresztül másolok a NAS-ra akkor 4.5 mega a sebességem, míg ha a NAS-on lévő usb portba dugom a külső wincsit akkor max 2.5 mega a sebesség
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- LG LCD és LED TV-k
- Automata kávégépek
- Windows 10
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- További aktív témák...
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.