Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
válasz
NandorHUN #24 üzenetére
Az a baj ezekkel a számokkal, hogy a pc-nél benne van összes mmo/moba himbilimbi.
Most nincs időm jobb bontást találni, de 2015-re.
"The big revenue drivers for PC last year were free-to-play MMOs, which, according to SuperData, make up more than half of last year's earnings, with $17 billion. Social network-based games were also a major contributor, generating $8 billion in revenue for the platform in 2015."
Ezek a játékok eddig nem nagyon voltak konzolra, nem multiplatform játékok és kb. minden laptopon elfutnak, amiben van egy 3xxx-s intel IGP.
Ha ezeket kivesszük, marad az, hogy konzolon több játék fogy a multiplatform címekből.
-
NandorHUN
addikt
Néhány éve még lehet, hogy így volt, de ezzel gyakorlatilag csak ellentétes adatokat találtam: ugyanis úgy fest PC- s eladások jobbak mint kozolosak. Bár ez belegondolva érthető is, PC-n nem nagyon lehet eladni a használt játékot, konzolon egyenlőre igen, így kevesebb az "új" vásárló.
Vagy lehet PC-s warez miatt gondoltad, hogy konzolon a címek jobban fogynak?
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz
NandorHUN #19 üzenetére
Egyetlen amiben XO "jobb" jelenleg a használt játék piac. Mivel ha meguntad a címet, vagy nem játszol el tudod adni, árából tudsz egy másikat venni.
Az más kérdés, hogy jelen esetben a digitális vásárlásnál ez nem megy, gondolom Ms célja részben ennek a piacnak a visszaszorítása ezzel a húzással.
Én XO tulajok esetén ezért is magasról lesz...nám ezt a húzását az MS-nek. Ha tehetem ilyen áron biztos, hogy lemezesen venném a játékot a konzolomba.
-
NandorHUN
addikt
Azért én ezzel nem értek egyet.
Előző gen végén csak a single player excluzivok miatt vettem ps4-et (az más kérdés, hogy fél év alatt kipörgettem mindet) és most is PS4 sokkal erősebb ezen a téren. PC mellett erősen gondolkodom, hogy jövőre beszerzek egy gépet.
Más részről Xbox sokkal erősebb volt multis címekben (Gears of War 2-vel mai napig játszanék, ha lenne gépem + Halo sorozat + Forza), ezeket gyakorlatilag most elkaszálta a Microsoft, gyakorlatilag nincs értelme már XO venni.
Hiszen ha bele gondolunk minek is? Még ha valaki "vagy" is a hozzáállása akkor is:
-PC-n olcsóbb a játék
-PC megkapja az XO excluzivokat
-PC már nem sokkal drágább mint egy XO
-PC re nem kell Live
-PC-n szebb a grafikaGyakorlatilag semmi érv nem maradt XO mellett, nincs excluziv és drágább szummázva a játék is. Mondom ezt úgy hogy abszolut konzolpárti vagyok.
-
negyven2
veterán
Itt azért sokmindet megmagyaráznak .
Csak a játék digitális kiadásával működik a dolog, lemezes játékoknál nem (maximum ha a Windows 10-es kiadáshoz kód jár, és azt beaktiváljuk a Windiows Store-on akkor ONE-on is működni fog, de jelenleg, nagyon úgy tűnik, hogy ezekből a játékokból, csak Xbox ONE-on lesznek lemezes kiadások).
A játékok az MS profilunkhoz kötődik majd, nem jön extra kód mint a Quantum Break esetében. Így ha használni akarjuk, akkor ugyan azzal a profilt kell használni Windows 10-en és Xbox ONE-on.
Egyszerre ugyan azt a játékot nem lehet használni Vagyis vagy Windows 10-en vagy ONE-on játszunk, de ugyan azzal a játékkal egyszerre két platformon nem.
Az Achivmenteket nem számolja külön-külön. Hanem ahogyan a mentéseket is, ezeket is szinkronizálja a rendszer.
A játékok árazása is ugyan az lesz, valószínűleg ugyan azokkal a megkötéssekkel, trükkökkel (vagyis ahogy most is van rá mód, hogy kicsit olcsóbban is kijöjjünk)
[ Szerkesztve ]
-
Hunpriest
senior tag
Én örülök ennek, újabb érv a PC mellett.
Bár az MS árazása elég meredek (pl. Halo Wars 2 - 20k/25k), még a Steamen szokásos 60 EUR premier árnál is drágábbak kicsit. Ami azért furcsa mert az MS Store messze nem olyan élhető, mint a Steam.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Ezzel miért terelne ps4 felé? Azt gondolod, hogy asztali pc + ps4-t fognak venni az emberek?
Az emberek zöme szerintem ha már pc-t akarnak venni, laptopot fognak.Biztosan vannak "és" vásárlók, de ez inkább a valóságban "vagy". Szóval az xo gyengébb eladásai mellé hozzácsapják a pc-t is, ami szerintem marginális lesz. Legalábbis ilyen áron.
A PC játékipart a sok sales tartja életben. A windows store-ban még nem láttam x86-s játékra értelmes árat, max más régióban.kicsako
A homolás egy alternatív megoldás arra, hogy drága a játék, amit igazából nem erre találtak ki. Ha jobbak lennének a számok, tuti menne a korlátozás, hogy csak egy háztartáson belül lehessen valóban használni.
[ Szerkesztve ]
-
kicsako
őstag
(Szerintem) a tobbseg csak konzolon jatszik nem pc+konzol. Szoval ilyen problema nem all fent. Aki meg pc+ps4 mellett dont mert az xbox jatekokat tudja gepen tolni megint nem hatalmas kieses nekik mert ugyan ugy megveszed a jatekokat. Ez a lepes szerintem eleg pozitiv dolog. Foleg hogy storehoz (javitsatok ki ha tevedek) eredeti windows kell abbol megint csak +penz.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
Olyan kettősséget hagy bennem ez a Play Anywhere... egyrészről örömteli, hogy jönnek PC-re is a játékok, másrészől kevesebb Xbox exkluzív cím lesz. Logikus, hogy a Microsoft kiterjeszti a piacait és több bevételt vár a szoftverektől, másrészről logikátlan, mert hosszabb távon a PS4 felé tereli a konzolt vásárolni akarókat, igy több bevételtől eshet el a szoftverek után (ugye nem csak a saját kiadású játékok hoznak bevételt, mindenki licenszdíjat fizet).
-
NandorHUN
addikt
GoW 4 ?!! Ez komoly?!
Egyetlen XO excluziv cím ami miatt még akár hajlandó lettem volna XO venni, erre eladják??
Amúgy gondolom online része külön PC-XO lesz, bár ennél a játéknál nem feltétlen lenne előny az egér-billentyű gyors mozgás, ugrások miatt.
Nem lennék most az XO tulajok helyében
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
Lesznek itt vicces kérdések. Jelenleg is oda kell már figyelni, hogy hol is vetted meg a játékot, mert bár van átjárás a rendszerek között (uplay, steam, origin, gog), de ha DLC-t szeretnél venni, akkor nem mindegy honnan van a cucc. Így legalább lesz egy újabb szabadságfoka a dolognak, amire nekünk felhasználóknak kell figyelni. :p
-
Psychopeti
senior tag
PS-nél is csinálhatnának ilyet
-
ribizly
veterán
Jól van jól van! Csak így tovább!
Várom már amikor majd egyszer csak bejelentik, hogy a régebbi kompatibilis game-ket is be lehet így szerezni (pl. Gears of War 2, 3, ...), mert onnantól beindul majd a gépezet. -
lmno
őstag
Ez hogy fog működni, kapunk különálló kódot, amit be lehet váltani bárkinek, mint a Quantum Break-nél?
Vagy csak egy saját accounttal lehet beváltani a 2 platformon? -
kicsako
őstag
Juppi
Vegre lehet harmadaron microsoft jatekot venni
Új hozzászólás Aktív témák
gp Kezdetben 12 cím támogatja a szoltáltatást, amelynek köszönhetően PC-n és Xbox One-on is játszhatunk ugyanazzal a játékkal.
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elite: Dangerous
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Politika
- Horgász topik
- Jövedelem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- LuckFox Pico Mini for PlayStation 4 automata GOLDHEN (SW: 9.00-11.00)!!!
- XBOX Series S 512GB, dobozában, 6 hónap teljeskörü garanciával, üzletből eladó!
- PlayStation 4 Slim 500GB, automata GOLDHEN!!! gyönyörű szép állapotban, 6 hó garanciával, üzletből!
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- PlayStation 5 Fat/Slim HDMI csatlakozó csere, garanciával, aznapi elkészüléssel, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest