Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
P9 és Mate 10 pro telefonok, ha BT-n csatlakoznak az autórádióhoz kihangosítás céljából, akkor a két huawei-t rosszul lehet hallani a másik végen.
Más gyártó telefonját ugyanúgy BT-on csatlakoztatva sokkal jobb a hangminőség.
Van valami trükk, hogy javítsak a hangminőségen a P9 és a Mate 10 pro esetében
"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz migabi24 #24858 üzenetére
Rendkívül gyorsnak érződik a rendszer.
Vannak még furcsaságok Emui után. Pl, nincs ujjlenyomattal lehúzható értesítési sáv.
Elllenben duplakoppos ébresztés van, de talán ha kétszer használtam, amióta megvan. Face ID feloldás, magyar régióval nem megy, lengyelre kell váltani hozzá.
Ami érdekes, hogy régóváltásnál, az adott régió alapértelmezett alkalmazásait is felteszi. (újra váltásnál viszont nem távolítja el)
Elég régóta szinte mindent telefonról intézek, így a 3gb vs 6gb memória is jól jön. (P9-en volt, hogy 700 MB maradt, de ekkor már laggolt a készülék.)
A kijelző (IPS) nekem szép. Asszony Mate 10-nek azért szebb a képe, ugyanazzal a videóval.
Játszom is, így egy darabig nem kell majd váltanom. Az ár volt még ami meggyőző volt. Ilyen árért ilyen erős procit és memót nem kapok.
Fotós képességeit még nem teszteltem, így erről nem tudok még értekezni.
A műanyag hátlap nem zavaró, amúgy is tokban tartom a telefonjaim.
A Notch-ot szokni kell, én nem szívlelem, de "kikapcsolható".Tartaléknak megmarad a P9 azért. Le lesz gyalulva, hogy tiszta rendszer fogadjon, ha a szükség úgy hozza.
P9: Nekem sajnos hiába volt akkucserén a telefon október elején, nem használt sokat. Soha nem értem el azokat a képernyőidőket, amiket itt a fórumban posztoltak. (Sokat is nyúzom a telót, de szerintem nem fér bele, hogy 3-4 óránként töltőre kelljen dugni a készüléket)Esetleg, ha más is érdekel, akkor írj privátban, vagy menjünk át az off topikba!
"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz migabi24 #24855 üzenetére
Sziasztok!
Szeretném megköszönni Cunajának és mindenkinek az eddigi supportot a telefonnal kapcsolatban. Elköszönök, egy "Pocokphone" lett az utód!
Még egyszer: Köszi!
-
sebijani1982
senior tag
válasz shifty85 #24660 üzenetére
Nem kekeckedtek, nekem most volt hónap elején. Bevittem a vodához, elmondtam, hogy túl gyorsan merül. Mivel letelt a 2 évem, mindenképp szerettem volna cseréltetni. Kicsit színeztem, hogy hirtelen 50 százalékról leesik 15 %-ra majd utána ki is kapcsol.
Felvették az állapot lapot, majd kb. egy hét alatt megfordult az új akkuval szerelve."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
-
sebijani1982
senior tag
válasz #73029888 #24385 üzenetére
Hivatalosan, garanciavesztés nélkül?
Ez a nem mindegy, a többi készülékkel párhuzamot vonva."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz SOAD19 #24381 üzenetére
Nálunk a lízingelt gyerkőc szifon hívő, neki van 6-os, ezért tudtam, hogy arra megjött az IOS 12-es.
Akkor az 5-össel még cifrább a történet..."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
Nem szeretem az almát, de ott még Iphone 6-ra (IOS 8-al jelent meg) is kijön az IOS 12
[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
válasz hurrikan #24322 üzenetére
Tudom, fikció:
Poén lenne, ha a Huawei mintegy kompenzációként a P9-re az Oreo-t kihagyva kijönne a 9-es droiddal. Addigra lecseng a P20 őrület is, a bevételek maximalizálása után, egységesen felrántják a készülékeket azonos verzióra...
Álom tudom..."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz sebijani1982 #24250 üzenetére
Bocsánat, lemaradt:
A Mobil adat / Hozzáférési pont alatt találod ennek a beállítását!"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
Üdv!
Milyen szolgáltatónál vagy?
Vannak olyan díjcsomagok, amelyekben nem osztható az internet és így más APN-t (szerver címet) használnak. pl. internet.vörösszolgáltató.net ez az osztható internetet-; míg a standardnet.vörösszolgáltató.net pedig a nem osztható internetet tartalmazó díjcsomagot használóké. Az egyéb beállítások egyébként lehetnek azonosak.A díjcsomagod leírásában benne kell lennie, hogy a csomagban foglalt internet osztható-e vagy sem.
Valószínűleg hasonló megoldással él a Kék és a Pink szolgáltató is. Esetleg ügyfélszolgálat adhat még felvilágosítást.
-
sebijani1982
senior tag
válasz Steelheart2 #24077 üzenetére
-
sebijani1982
senior tag
válasz Punisher85 #24049 üzenetére
Tavaly októberben volt az enyém akksi cserén.
Most újra gyorsan merül, Accubattery szerint 2189 mAh a kapacitása...
Szóval újra kinéz neki egy csere...[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
Üdv!
Én vodás Rom-ról tértem át C432-re. Ezzel is küldtem el tavaly akksi cserére. Nem kötözködtek.A headset problémára: fogvájóval óvatosan nyúlj be a jack foglalatba és húzd ki a szöszöket, amik a zsebedből, egyéb helyekről lerakódtak. 90%-ban ez az oka a recsegeő, nem szóló füleseknek.
[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
válasz sebijani1982 #23740 üzenetére
Bootloader legyen zárva, ahogy Cunaja is írta korábban. Ne relocked legyen, hanem Locked! Ez a lényeg. Ha ez megvan nem tudja megmondani a szervíz, hogy volt-e mókolva. (root, egyéb rom, stb.)
-
sebijani1982
senior tag
válasz Geri89 #23730 üzenetére
Szia!
Nekem is Vodás a telefon, én is átálltam C432-re. Tavaly októberben küldtem Vodán keresztül akksicserére a telefont. Nem volt semmi akadékoskodás.
-
sebijani1982
senior tag
Cunaja Romjai nem a kínai Romból készülnek? Akkor meg no problem... Remélem nem tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
válasz yanpec #23129 üzenetére
Üdv! A leírás alapján csináltam az OEM info cserét. Több, mint egy éve. Azóta akku miatt volt már szervízben is. Nem kötöttek bele. Vodáról (C150 azt hiszem) C432-re
-
sebijani1982
senior tag
válasz Septum15 #22981 üzenetére
Nem erre számítottam, így ez csalódás.
Neked és KrenAtesz fórumtársnak is Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Ki milyen kábelt, csatlakozót használ, hogy a telefonját rákösse tv-re. Screen mirroring a neve azt hiszem.Rendeltem egy usb-c -ről átalakítót HDMI-re, illetve sima usb-re, és ugyanúgy usb-c-re. De a HDMI portot használva se kép - se hang a tv-n.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Lehet hülyeséget kérdezek:
Az c432b502-es rom az már az Oreo?Mert elérhető már full -ként is, pár napja csak gyors frissítésként adta fel.
Köszi előre is!
-
sebijani1982
senior tag
válasz Aryon87 #22672 üzenetére
Gariztatásnál a szervíz le fogja tojni, hogy c150 vagy c432 a típusa a rendszernek. A lényeg, hogy Hivatalos, a Huawei által aláírt szoftver legyen.
-
sebijani1982
senior tag
Napi érdekesség:
Huawei saját alkalmazásbolt
Örülünk?"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz Tatyla #22423 üzenetére
Nekem 2 napja kellett törölni a Youtube appot, mert csak fekete képernyő volt a videó helyén, hang sem volt....
Azóta nincs gond"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz bontabela73 #22271 üzenetére
A B398-as szoftver mindösszesen csak 153 MB és a hivatalos közlés szerint kizárólag a Google biztonsági frissítését integrálja, amely a 2018. februári kiadás.
Ez azt jelenti, hogy a frissítés csak a változásokat tartalmazza az előző verzióhoz képest, így ha makkan a rendszer utána, nehezebb újra húzni, mint ha egy teljes ROM-ot leszedsz alapból és a minden fájlt tartalmazó "csomagból" teszed újra. Én nem szoktam egyből telepíteni a frissítéseket. Megvárom, amíg van tapasztalat a fórumokon. Ha viszont van elérhető teljes csomag belőle ,azt mindig felteszem amint felajánlja.
C432-es a telóm így nem vagyok a szolgáltatókhoz kötve. (Voda volt rajta, de váltottam. Volt már gariban is C432-vel, nem problémáztak miatta)"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz bontabela73 #22261 üzenetére
Ebből már volt teljes csomag! Jobb felső sarokban ellenőriztesd!
-
sebijani1982
senior tag
válasz ajalberto #21968 üzenetére
Természetesen!
16x52 Zoom Dual Focus Monocular Telescope Lens Camera HD Scope & Phone Holder (Color: Black).
Az ára még éppen ingerküszöbön belül volt, szállítással ~4000 LC (Local Credit)[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a telefonokhoz csatlakoztatható külső "optikai zoom-okról"?Nemrég rendeltem egyet Wish-ről potom pénzért, de még szállítás alatt van.
-
sebijani1982
senior tag
válasz rpeti33 #21690 üzenetére
Töltést veszi kikapcsolt állapotban?
Általános érv, hogy kb 50-60% legyen minimum a töltöttség frissítés, dload-os telepítés esetén.
Ha veszi, töltsd nyugodtan 100 %-ra majd akkor kezdj neki a procedúrának."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz Sensation #21681 üzenetére
A szokásos szöveg: "Bár a frissítés nem bántja a fájlokat, nem árt biztonsági másolatot készíteni a képekről, dokumentumokról, névjegyekről, amiket a telefonon tárolsz."
SD-kártyát elvileg semmilyen körülmények között nem bántja.
Mindig csinálok egy szinkronizálást a névjegyekről a google fiókkal. Az sms-ket hisuite-al mentem. Képek nálam nem téma, mert a google fotókban automatikusan tárolom.
Egy mondattal:
Nem kell, de Murphy bármikor bejelentkezhet..."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz Borisz76 #21643 üzenetére
Valószínűleg az szivargyújtó-töltőd lazán érintkezett a foglalatban.
1. Ki kellene próbálni másik telefonnal, ha azon is jelentkezik a csipogás, akkor tuti a töltőegység a hiba forrása. A legjobb a ledes töltőegység, azon már bedugáskor is láthatod, hogy van-e folyamatos érintkezés és áramfelvétel.
2. Ha nem akkor a P9-et másik kábellel csatlakoztasd ehhez az egységhez. Lehet a rázkódás miatt a telefon töltőfoglalata a laza.Nekem a töltőegység okozta ezt, egy bizonyos pontba kell mindig elforgatni a foglalatban, hogy ne legyen gondom. Lassan csere érett lesz a szivargyújtó foglalat...
[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
Srácok!
Akku merüléshez, SoT-hoz kapcsolódóan:
Cunaja lefordította a Play áruházban található Wakelűck detector programot, amivel megnézhető, hogy mi tartja ébren a telefont. A beragadó appokat ki tudjátok szűrni vele!Itt a konkrét hozzászólása. az eggyel előtte lévő a root-olt telókhoz jó.
-
sebijani1982
senior tag
válasz Gabi 8906 #20727 üzenetére
20724
Miért ez után állsz neki? Direkt leírta, hogy nem lesz. Neki is járna a nyugalom.
Pont szenteste akartad törölni a telefon ROM-ját???"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz brainticket #20670 üzenetére
Szervíz!
Nekem a szolgáltatónál (voda) lett leadva a telefonom P9, akku problémával. A pénteken leadott telefonért következő hét szerdán már mehettem. Kaptam addig egy voda okostelót cserébe használatra.
Párom Samsungja S7edge, ugyancsak szolgáltatóhoz (telenor) beadva képernyő, térerő gonddal, egy csütörtöki napon következő héten pénteken mehetett érte. Nem kapott csere telót.Látható, hogy két különböző telót különböző szolgáltatónál leadva kb. 1 hét mire megfordul. Persze most a karácsony miatt lehetnek csúszások...
[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
válasz Tikakukac #20649 üzenetére
Láttad volna, hogy milyen mért értékekkel kellett elengednünk anno egy neves koreai gumiabroncsgyár termékeinek a részfolyamatán a "gumit", valószínűleg gyalog járna mindenki. Főleg, hogy volt olyan kolléga, aki egy japán konkurenstől jött át és ott is ugyanezt tapasztalta...
-
sebijani1982
senior tag
válasz philoxenia #20336 üzenetére
Variáció egy témára:
Medikusok vizsgáznak!
Prof:
- Kisasszony! Melyik az a testrész, amely inger hatására a hatszorosára változik?
- Maga férfisoviniszta disznó! A pénisz. -feleli feldúltan a lány.
- Nem vagyok soviniszta, és a helyes válasz a pupilla! De gratulálok a barátjához!"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz zsolti72837 #20296 üzenetére
Üdv!
Tartsd függőlegesen a telefont!
Kamera bekapcs
Látni fogsz alul 3 fehér pontot
Ha az ujjadat ráteszed a kijelzőre és elhúzod jobbra, akkor bejön a baloldali lap
Ezen ki tudod választani a neked tetsző "filtert".
Ráböksz
Abban a filtermódban fog a készülék felvételt készíteni, amíg újra nem választasz egy filtert vagy rá nem nyomsz a kis x-re, amivel a normál módra vált."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
Üdv!
Nekem gyári romra vissza térve, visszazárva a BL, semmi gond nem volt a garanciáztatással. Pedig eredetileg Voda rendszer volt rajta, én meg független ROM-mal vittem vissza a vodához.
Cunaja leírását böngészd át, abban korrekten le van írva a menete. Ha itt a fórumban keresel rá, látni fogod, mások is az alapján csinálták. (én is)"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz bluemirage #20280 üzenetére
Üdv!
Ha kijön egy olyan ROM, amely hibát tartalmaz, akkor nem értem miért nagy probléma, ha az egyszeri user várja, hogy egy frissítésben javítsák.
Egyébként pont azért írtam be a saját esetemet, hogy a gyári support a "technikus" kollégától kezdve, az egyszerű ügyfélszolgálatoson át a facebook felügyelőig mind-mind a gyári visszaállítást ajánlja.
Tehát megállapított lett, hogy a Huawei-nél nem tudnak/ urambocsá' nem akarnak tudni a fenti hibajelenségről.
Neked lehet nem okoz gondot, hogy hol lehúzza a fényerőt a készülék, hol visszaadja, de számomra zavaró, hogy beállítok valamit és nem azt csinálja a készülék....Ha pedig feldobtuk páran a napod, annak kifejezetten örülök, ne szakítsd meg a láncot, ma te legyél jófej valakivel!
-
sebijani1982
senior tag
válasz sirokipatrik #20273 üzenetére
Ha nem is Messiást várunk, de néhány alapvető beállítási gondot talán megold.
Pl.: Drága kedves Huawei Face oldal, Huawei hivatalos gyári support oldal azt javasolja a technikus kollégával való egyeztetés után, hogy gyári visszaállításokat hajtsak végre a készüléken. A tünet (volt már róla szó itt is) a következő! Automata fényerő kikapcsolt állapotában is rángatja fel-le a készülék fényerejét a Beállításokban, a Face-ben, néhány játékban illetve a Chrome-ban is. Ritkán ugyan, de a Messengerben és a WPS office-ban is ingadozik a fényerő pár százalékot. Kíváncsi voltam a support válaszára, de kb az FST tipikus esete áll fenn, ha orvosi nyelven akarom kifejezni magam..."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz bollizolee #18958 üzenetére
A legfontosabb, ez a leírásban is benne lesz:
- Ha te akarod visszazárni, akkor RELOCKED lesz, ha a 6.0-ás rollback ROM, akkor LOCKED. A szervízt a LOCKED érdekli, a relockedért szólhat, megtagadhat javítást."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz bollizolee #18883 üzenetére
Vidd el szervízpontba vagy a szolgáltatódhoz.
Nekem most jött vissza a vodától. Pénteken beadtam, tegnap visszakaptam. Off topikban bent van, hogy miket cseréltek... Nem csak az akkut, pedig csak az üzemidőm volt tropa."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz Cunaja #18415 üzenetére
Chrome böngészőben a Hozzáadás a kezdőképernyőhöz funkció hatástalan marad. Az eddigi verziókban kirakta az adott oldalt, most V5-lite L09 alatt nem.
Esetleg van valami korlátozás, ami blokkolhatja?A Chrome kiírja, hogy az oldal hozzáadva a kezdőképernyőhöz, de sajnos nem.
Megpróbálná valaki ezt a funkciót?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
válasz bollizolee #18426 üzenetére
Üdv!
Nálad lesz valami, közvetlen telóval szedtem Chrome alól ma éjjel 1-kor. Kb. 20 perc alatt jött le 10 megás nettel wifin."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
-
sebijani1982
senior tag
-
sebijani1982
senior tag
-
sebijani1982
senior tag
Jó hírek:
Megmakkant valami az üzemben, így volt időm megcsinálni a javasolt lépéseket.
Cunaja v4 telepítésével visszakaptam az ujjlenyomat és biztonság menüket.
V5 telepítés után, minden korrekten, pörgősen fut a telefonon!Így én azt tanácsolnám a v2-ről frissítőknek, hogy a v4-et inkább telepítsék mindenképp, majd arról menjenek v5-re.
-
sebijani1982
senior tag
válasz sebijani1982 #18201 üzenetére
Megerősítést kérnék, hogy ezek a megfelelő lépések.
-
sebijani1982
senior tag
válasz MK VII #18208 üzenetére
Szerintem is jól gondolkodsz!
Mi a helyzet akkor, ha a gyártó erősebb hardvert épít be és ez a teljesítményén is észrevehető a készüléknél, míg a másik alkatrésszel szerelt készülék tulajdonosa fapadot kap....
Motorola Defy MB525 például:
A telefon hátlapján egy 5MP-es optika foglal helyet, egy darab led villanó társaságában. A Defy-t kétféle lencsével hozták forgalomba. Az egyik piros, a másik pedig zöld színű. Elméletileg a piros lencsével szerelt modul alacsonyabb képtömörítéssel operál és szebb képeket készít.
(Most jön a főzött rész: valamint könnyebb előcsalni a 720p-s videórögzítést. S persze utána kiderült a Defy+ MB526 már a piros lencsékkel jött kizárólag. )
De itt legalább tudni lehetett. Volt is folyamatosan a figyelés, hogy piros vagy zöld lencsére való-e a főzelék.Másik eset: Galaxy S4-ek: a magyar vodafone kínált S4-t, csak azt felejtette el közölni, hogy I9515-öt vagyis a value típust. Összehasonlítás
Ennyit kellene csak a gyártóknak megtenni:
Ha nem ugyanazon alkatrész szerepel egyes készülékekben, arról tájékoztassák a vásárlót. Ne szoftveresen ügyeskedjenek, hogy nézd kis bociszemű, ugyanazt tudja a készüléked, mint a többieké.
Egy más gyártótól származó alkatrész ugyanazon hőmennyiséget fogja termelni? A feladatok végrehajtásakor ugyanannyira terheli meg a rendszert és folyamatait?[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
válasz Cunaja #18199 üzenetére
Cunaja V2-ről léptem v5-re.
Menjek vissza gyári állapotra, onnan v4, majd arra v5?
Délutános leszek. Este 22:00 után fogom tudni végrehajtani. Holnap délelőttre tudok beszámolni az eredményről.
Szerk.: természetesen a leírásod szerinti gyári állapotra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
válasz MK VII #18192 üzenetére
Cunaja V5. De valamit nem jól csinálhattam.
Antutu normál majd performance módban:Kíváncsi leszek, ha cunaja mester segítsége után jól futó rendszerem lesz, mennyi lesz az antutu érték.
-
sebijani1982
senior tag
válasz Cunaja #18144 üzenetére
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni:
Ujjlenyomat nem megoldható, Speciális beállítások/Biztonság menübe nem lép a készülék, Fejlesztői lehetőségekre nyomva egyből főképernyő.Itt a System, Vendor Buildprop és a TWRP mentés a BOOT-ról.
Előre is köszönöm!
-
sebijani1982
senior tag
válasz Tybor99 #17998 üzenetére
Parancsolj:
Cunaja blogjaMásoknak is:
Ha valaki saját blogját említjük, akkor ha a nevére kattintotok felugrik egy kis ablak, ahol ha hozzáférhetővé tette, akkor egyből egy linket találhattok az illető blogjához[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
válasz Septum15 #17953 üzenetére
Üdv!
Én az Emui Theme Editort használom.
Eredeti Ubuntu téma:Editor használata
0. lépés: Válaszd ki a téma file-t, ha a pick a theme-re böksz, akkor a telefonon tárolt HwThemes mappában lévő témák közül, ha a Browse-ra nyomsz, akkor pedig bárhol (telefonon/SD kártyán), bármely mappában tárolt .hwt kiterjesztésű téma file-t tudsz szerkeszteni. Utána START.
1. lépés: Apps icons kiválasztása.
2. lépés: Use custom icons választása, ha már letöltöttél egy ikonpakkot. Utána Import whole Icon Pack választása. Ekkor felajánlja a letöltött ikonpakkokat. Utána Done.
Ha csak egyes alkalmazást akarsz új ikonnal ellátni, akkor válaszd a Select icons manually-t.
Vagy válaszd Import from another theme pontot, ha esetleg egy másik téma ikonjai tetszenek.4. lépés: Visszalépés a választási lehetőségekig. Utána NEXT
5. lépés: Egyértelmű. Felülírhatod a szerkesztett témát, vagy létrehozhatsz egyet. Megadhatod, hogy az alapértelmezett HWThemes mappába vagy máshova akarod menteni.
A módosított ikonokkal a téma:
Remélem tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
sebijani1982
senior tag
válasz Newlachka #17856 üzenetére
Üdv!
Akksi témához. Kb. 6 órát bír a telefon. Ebből 2:00-2:45 a SOT. Októberben lesz egy éves a drága.
Lemerülés után töltőre dugva egyből 21%-ot ír. Elég bosszantó. Ezért nem is mentem még Cunaja mester v2-es romjáról tovább, most augusztusban tudom nélkülözni ideiglenesen a telefont így megy vissza a vodához.
Bt, GPS, Wifi, Mobil-adat mindig aktív.
Cunaja mester:
V2-ről mit kell tennem, hogy teljesen gyári lehessen a telefon? Bootloader is locked legyen, ne relocked.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
válasz tompyka #17835 üzenetére
Szia!
Keresőben beírva a kulcsszót: BANK, megtalálható a megoldás az OTP Smartbank alkalmazásának cunaja romján való futtatásnak: 15741-es hozzászólás .
Annyi probléma viszont akad ezzel a módszerrel, hogy az ujjlenyomatos belépés a Smartbankba valami miatt nem működik/működött akkor.
(Alternatív megoldásként az OTP direkt oldalt tedd ki a böngészőből a kezdőképernyőre.)A Succesfactors, MarioRun, TVGO programok esetében nem tudom, hogy jó-e a fent vázolt megoldás.
Ahogy írva is van: A biztonság kedvéért mentsd el előbb a Titanium Backuppal a SuperSU-t."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz niceapple #17356 üzenetére
Üdv, az már egy védőfólia.
Ha nem zavar, hagyd fent, később kezd karcolódni a kijelződ!
Normális fólia (tudomásom szerint) nincs rá a lekerekített sarkok miatt. Általában mindegyik kisebb picit. Én Love Mei tokot használok ennek van üvege is, így én egyből leszedtem anno a fóliát."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz vzoli1987 #17037 üzenetére
Szokásos kör megvolt?
Beragadt applikáció esetleg?
Telefon kikapcs, majd kb 2 perc múlva vissza.
Újonnan telepített alkalmazás esetleg? Ha van és megoldható, uninstall, majd reboot után vizsgálat, majd újra telepítés és ellenőrzés.
Én ezeket szoktam."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz bollizolee #17034 üzenetére
Advanceg Settings programon belül:
Notification Settings
Legörgetsz az aljára, ott a Show carrier label-t válaszd, azon belül pedig a costum carrier labelt.
Egyet vissza, így megjelenik legalul a Custom carrier label.
Ezt kiválasztva írhatod is![ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
válasz Cunaja #16969 üzenetére
Mester! El fogod érni, hogy a topiklakók mondják azt, hogy nem szabad felnézned a szakmai topikba, különben "bünti" jár. (pl.: Nem fogjuk a szabadságod végéig letölteni a ROM-ot)!
Köszönjük, hogy a pihenésed alatt is gondolsz ránk, de tényleg pihenj!!!
-
sebijani1982
senior tag
-
sebijani1982
senior tag
válasz Cunaja #16808 üzenetére
Csak tájékoztattalak.
A képet azért raktam, hátha valami nem úgy van ahogy kell.
20 óráig készséggel tudok segíteni, utána sajnos irány Putyilov..."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz Cunaja #16804 üzenetére
Szia Mester!
Telepítés után sincs változás, kizárólag a zárképernyőn tudok rajzolni. Duplakopp most screenshotot csinál, de ezt is minimum zárképernyőn.
Kikapcsolt kijelzővel továbbra sem sikerült működésre bírni a gesztusokat.
Ezek a beállítások vannak.
Van még valamilyen beállítás, amit változtatni kell?"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
Szia!
Google fotók app-al sem megy?
Én azt használom, akármikor lépek rá az aktuális képek már ott is szerepelnek.
Mk VII:
Késtem 40 mp-t[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
Szia!
Bocsánat de kérhetünk screenshotot?
Brutális Nokia 3310-t megszégyenítő üzemidőt produkálsz.Mielőtt félreértesz: Gratulálok hozzá, de számomra hihetetlennek tűnik. (A saját telóm újkorában sem tudott ennyit 24 órában sem)
Kérdés: Wifi, gps, mobilhálózat, BT, NFC be szokott kapcsolva lenni vagy kizárólag az esti intenzív használatkor kapcsolod be ezeket?"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz andrys83 #16701 üzenetére
Üdv!
Milyen billentyűzetet használsz?
Gyári
Swipe
Gboard
Könnyű magyar
Egyéb?Beállítások/Speciális beállítások/Nyelv és bevitel/Gboard:
Könnyű magyar billentyűzet nem ajánl fel szavakat.(ezt használom, teljes értékű abc, számsorral)
Swype-ra nem tudok megoldást, alapból törlöm, ha az van a telefonon."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz kutyesz71 #16671 üzenetére
ADB-hez mindig rendszergazdai jogosultsággal kell indítani a parancssort!
-
-
sebijani1982
senior tag
Én már Cunaja mester ROMján voltam, amikor először telepítettem.
Így a root - nem root irreleváns, mert a rendszer alapból rootolt."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
-
sebijani1982
senior tag
-
sebijani1982
senior tag
válasz Zolcsika77 #16440 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
válasz Gabbbb #15861 üzenetére
Üdv!
Chrome könyvjelzőket lehet valahogy importálni?
Sajnos nem találtam meg vagy szimplán benéztem!Köszi előre is!
-
sebijani1982
senior tag
válasz Zsoltg4s #15784 üzenetére
Egy apró kérdés és ne vedd támadásnak, mert nem annak szánom:
Az otthoni pc-den valószínűleg Windows van, így amikor telepítesz valamit akkor rendszergazdai jogod van, ott nem félted a banki adataid, amikor gépeled be a böngészőben? Elég a gépen egy keylogger a háttérben...Megfelelő odafigyeléssel, az ismeretlen források minimális használatával szerintem nem vagy nagyobb veszélyben Droidon sem.
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Nekem ilyen értékeket sikerült összehozni reggel óta. Kb. 10 órától aludtam, most 14 óráig így nem volt nyomkodva a teló akkor.
Mindig be van kapcsolva: NFC, BT, GPS, MOBILADAT, WIFI. Mindig teljes fényerőn használom a telefont.
A B389-re váltáskor 3 óra telefonhasználatot (intenzív) amiből 2 óra 48 perc SOT sikerült kihozni.Az akkum elég érdekes dolgot tud produkálni: Kiírja, hogy a telefon 30 mp múlva kikapcsol, ekkor 1%-ot ír. Ez megtörténik, viszont amint kikapcsolás után töltőre dugom, 15%-ot ír.
Így nálam szerintem a Cunaja mester álltal is írt akku gond lehet. Direkt akartam még próbát tenni a B389-el. De ugye jól gondolom ez akksi gariztatás lesz? Tavaly októberben vásárolt a készülék a Vodától.
Amíg megírtam és feltöltöttem a képeket már csak 15%-on áll az akku!
Ami még érdekes lehet akku terhelés szempontjából, hogy egy ilyen tokot használok a munkahelyem miatt. Ez miatt lehet, hogy többet "erőlködik" mert a tok visszafoghatja a jelet, ennyire?
[ Szerkesztve ]
-
-
sebijani1982
senior tag
válasz the_pimp #15659 üzenetére
Nehogy úgy járj, mint anno egyik "ismerős"!
Megkérdezte messengerben, hogy az operációs rendszerét egy orosz oldalról szerezte, elképzelhető-e, hogy orosz hackerek feltörik a gépét?
Mire válaszoltam volna már megjelent az üzenet:
- Не похоже! Система безопасна! (Nem valószínű! A rendszer biztonságos!)"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
Szia!
Nekem nem dobta fel a SU, hogy engedélyezzem-e, így alapból a kezdőképernyőjével jött a Smartbank. Amikor regisztrálni szerettem volna, jött a szokásos jelenleg feltört op rendszert érzékelt, így a regisztráció tiltott.
-
sebijani1982
senior tag
Szia!
Kb. fél óra múlva meg tudom erősíteni vagy cáfolni, most a készülék belakása történik nálam Cunaja mester B389 v2 romjával."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
B389 telepítése közben a twrpben jön egy ilyen sor
mountencrypt: failed to mount /data: File existsEzután viszont lefutott a telepítés. Ez hiba vagy mindenkinél ezt írja ki?
Szoktatok Dalvikot és gyorsítótárat törölni twrpben telepítés után? Esetleg szükséges a telefonon egy gyári visszaállítást csinálni mielőtt belaknám?
Köszi előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg Cunaja mester B383-as ROM-ját használom.
B389-re váltáshoz:- C432B383 boot.img és C432B383 Recovery.img
- B386.rar első rész telepítés, dload mappából,
- twrp-3.1.0-2-eva.img telepítés, utána a szokásos dolgok,
- B389
- SupeSU 2.81 Cunaja_ROM.zipEgyelőre csak szedegetem lefelé a file-okat és majd hétfőn állnék neki, de a biztonság kedvéért megerősítést szeretnék kérni, illetve javítást, ha valamit nem így kell!
Köszönöm előre is!
-
sebijani1982
senior tag
-
sebijani1982
senior tag
válasz Shyciii #15023 üzenetére
Ez most komoly? Pont te mondod most ki, hogy alkalmazást használsz az automatizáláshoz!
Letöltöd, beállítod, ha kell ellenőrzöd.
Google play szolgáltatásnál őszintén, a meglétén kívül állítasz valamit?"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz Shyciii #15020 üzenetére
Ne már!
Most komolyan értelmezni nem tudsz vagx kötekedni próbálsz?
Előtte ment a beszélgetés, hogy hogyan lehet eltávolítani, ott akarta valaki úgy csinálni, mint a normál appoknál. Utána ki lett vesézve, hogy nem a klasszikus értelemben vett applikáció, amely a megnyitom, használom metára épül.A használat itt már ki is merült a klasszikus értelemben. A play szolgáltatásokat hasonlóan használjuk, mint pl. az engedélyeket. Nem folyamatosan önnállóan, hanem, mert az általam használt alkalmazásnak kell! Különben nem működik. Nem én használom a klasszikus értelemben, hanem az általam haszn0lni kívánt program!
Légyszíves ne próbálj ennyire értetlent játszani!
[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
Üdv!
Root miatt az Otp smartbank tuti nem. (Sajnos én nem tudok rá megoldást)
Így én az otpdirekt honlapját raktam ki a kezdőképernyőre chrome alól.
Az ujjlenyomatos gyors belépés így hiányzik, de amúgy funkciókban minden elérhető."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Crypto Trade
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kés topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Ingatlanos topic!
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max white gyári független 100% hibátlan 2025.10.17. Apple jótállás
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Samsung Galaxy A54 5G 2025.07.28. garanciális
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest