Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• [Prolixus]

addikt

válasz TESCO-Zsömle #29 üzenetére

Lehet félreértem amit írsz a GTA-ról, de ha egy rókabőr CoD-ra ráköltenek 150 milkát marketinggel együtt, akkor a GTA 250 milliójára elmodhatjuk, hogy pl. a CoD-dal ellentében azon minden elköltött penny meg is látszik. Szerintem nem megúszni akarták 250 millióból, hogy a név majd úgyis eladja, hanem tényleg nagyon odatették magukat szakmailag és persze anyagilag is. A végeredmény az egyik legjobb játék ever.

Az mondjuk igaz, hogy hosszú távra terveznek a Destiny-vel, és lehet úgy gondolkoznak a pénzemberek, hogy ez a rész lehet csak nullszaldós lesz, de ha bejön a népeknél az első rész, akkor a folytatásokból majd két lapáttal tudják lapátolni a pénzt...szóval végülis hosszú távon megérheti a dolog. Azonban még így is rettenetesen nagy összegnek tartom ezt az 500 milliót az eddigi top címek fejlesztési költségeihez képest, és a mai játékiparra szeirntem nem mondható, hogy az 5-10 éves távlatokra alapozott (éppen emiatt sok bizonytalanságot tartogató) tervek alapján hoznák a döntéseket, sokkal inkább fontos a minél gyorsabb, aktuálisan kiadott címen történő profitrealizáció. De még ha tévedek is, az összes kiadó közül pont a jogosan sokat szidott Activison váltana gyökeresen más üzletpolitikára?

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

• [Prolixus]

addikt

válasz Bad Pritt #11 üzenetére

Olyan játékot vettem alapul ami grandiózus és nagyon jó lett, tehát feltételeztem, hogy értelmesen költötték el a belé fektetett pénzt, és azt is feltételeztem, hogy a Destiny szintén grandiózus és szintén nagyon jó lesz. Innen jön az arányosság, innen jön az arányíthatóság.

A Szupi visszatér egy nagy fos volt, annál nyilvánvaló, hogy nem a megfelelő helyekre költötték el azt a sok pénzt. Még a CGI sem volt világverő benne abban az időben, szóval szerintem annél a filmnél eléggé egyértemű, hogy jelentős részben elherdálták a büdzsét. Éppen ezért nem jó összehasonlítási alap.

A K+F költségek nem jutottak eszembe az igaz, viszont ha valamilyen nagyon új és nagyon drága dolgot fejlesztettek volna ki csak ezen játék kedvéért, akkor azt szerintem a reklámkampányba is masszíven beleépítenék, mint pl. az Avatar esetében. Nem csipegetek fel minden Destiny-s hírmorzsát, de én ilyen nagy fejlesztésről nem hallottam például.

TESCO-Zsömle: Ez ok akkor, ha a Destiny esetében egy erőltetetten felpuffasztott, de valójában szegényes kontenttel rendelkező játékról lenne szó, de kétlem, hogy a Bungie hasonló manővert csinálna, mint amit peter Jacksonék a Hobbit trilógia esetében.

A másik meg, hogy mindezektől függetlenül meredek, hogy egy játék fejlesztésére képesek voltak ennyit költeni akkor, amikor egy GTAV-ös 250 millás büdzsés is monumentálisnak számított. A Destiny mögött ráadásul nincs bejáratott frencsájsz, "csak" egy Bungie. Ha már a filmeket vettük alapul, akkor szerintem nyugodtan elmondhatjuk, hogy amikor ma egy blockbuster 200-250 millába kerül, minden producer szívrohamot kapna, ha meghallaná, hogy egy alkotó ennek a dupláját kéri a finanszírozóktól.

[ Szerkesztve ]

• [Prolixus]

addikt

válasz TESCO-Zsömle #7 üzenetére

Ez oké, de hol az összefüggés? Anélkül nehéz nyilatkozni, hogy láttam volna a teljes játékot (és különben sem vagyok szakértő), de elég nehéz elhinni, hogy mondjuk kétszer olyan jó lesz, mint a GTA V. Szóval a kérdés az lehetne, hogy mi került ezen ennyibe, ha valójában ennyibe került? Feltéve ha a büdzsé nagyobb része nem valóan a marketingre megy el...

• [Prolixus]

addikt

Régóta tudjuk, hogy egy-egy AAA-s játék büdzséje vetekszik a hollywoodi blockbusterekével (a bevételei meg le is pipálják azt), de ezt az óriási összeget így kívülállókánt eléggé nehezemre esik elhinni. A GTA V is rohadt sokba került, ez meg ennke a duplája lenne? No way!

Új hozzászólás Aktív témák